Halloween tips

Även om många som planerade att fira halloween kanske firade det i helgen så är det ju egentligen idag som är riktiga "aftonen". Det kanske inte finns tid för mer halloween pyssel, men det är ju inget som säger att man får nog av inspiration för det! Hostess with mostess bjuder alltid på mängder av härliga tips. Lagom till Halloween har de haft "25 spooktacular" pysseltips. De första tipsen hittar du här och de sista 13 hittar du här.
Foto: Hostess with the mostess

Orange som halloween

Vad passar bättre än lite orange inspiration på Halloween?! Jag blev lite nyfiken på varför det är just färgen orange som kopplas till Halloween. Efter lite googlande så fick jag fram att orange står för hösten, löven. färgen på träden och så självklart de typiska pumporna. Orange ska också förr i tiden ha förknippats med styrka och uthållighet. Vid krig så förknippades orange med att ge extra styrka och mod. Vad som är sanning eller ej, det vet kanske bara historien, men visst är det allt en färg som förknippas med halloween!
Här följer lite blandat inspiration och allt, ja i färgen orange!
Foto: Poster, från 275,- hos Inreda.com, Hoptimist stor, 379,- hos Lappat och Klart, Vera small från pappelina, 395,- från Förr, Presentsnöre, 10,- från Lagerhaus, Klippan ullfilt, 499,- från Rummet, Tindra stearingljus, 35,- hos IKEA, Kakfat från JellyBean, 999,- hos Rum21 och Orange kudde, 79,50,- från H&M

Stämplar för exponering

Av en slump hamnade jag på en japanskinspirerade sida och hittade de mest fantastiska stämplarna. Detta är inga stämplar man behöver gömma undan, utan de är nästan som en egen dekoration i sig. Titta bara på boxarna som stämplar med nummer och bokstäverna igger i. Sedan föll jag lite extra för stämpeln handmade. Den skulle jag gärna sätta på hemmagjorda saker, bara som en extra fin detalj när man ger bort sakerna.

Foto: Cutetape.com

Lyckostund

Nu checkar jag ut för vila och njuta på Yasuaragi Hasseludden spa. Mina senaste veckor har kantats av otroligt mycket jobb och då är det viktigt att inte glömma att stanna upp och hämta andan emellanåt. Så nu checkar jag ut och tar helg och hoppas att ni får en jätte skön helg! Tjo så länge!

Foto: Pressbild Yasuragi

Halloween: ljuslykta

Nu i helgen kommer många att passa på och fira halloween. Som ett litet sista inspel i mina halloween inlägg så tänkte jag avsluta med att visa den här hemmagjorda ljuslyktan. Jag stämplade lite dödskallar som jag klistrade på papperskassen.
Vill du ha fler halloweentips så ta en titt under kategorin högtid - halloween!
Foto: Emmelie

En dröm i Tumba

Att drömma sig bort på hemnet är inte svårt och emellanåt hittar man riktiga pärlor. Det här huset var långt ifrån det vanliga vita, men ack så underbat vackert! Personen som har inrett har verkligen prickat varje detalj!
När jag hade tittat ett tag så tyckte jag att inredningen påminnde väldigt mycket om Jimmy Schönning. Inte enbart för att man ser några av hans produkter (bord, lampa, kuddar och pläd), utan för färgvalet, stilen och sammansättningen påminde om honom. Jag fick för mig att titta runt lite och jajamensann! Visst är det Jimmy Schönnings hus som är till salu.

Foto: Skandiamäklarna

En espresso från Greengate

Ni som följt bloggen en tid vet kanske om att jag är väldigt svag för det röd och vitprickiga porslinet från Greengate. Mitt porslin har ju en förmåga att dyka upp både här och där. Greengates espressokoppar är ingen nyhet, men jag tycker ofta att de inte är frontade i butik och därför lite svåra att se. Förra året köpte vi två lagom till jul och använde de som glöggkoppar. Men, nu när vi har skaffat oss en espressomaskin så märkte vi att dom även har blivit favoritkopparna för espresso, så i förra veckan inhandlade jag två styken till. Multifunktionella koppar helt enkelt!

Foto: Emmelie

Hemmagjorda tårtfat

Jag är lite svag för bra pysseltips och därför kunde jag inte låta bli att fråga Kate om jag fick lov att publicera hennes toppen tips. Hon har gjort det så otroligt pedagogiskt på din blogg och visar verkligen hur du steg, för steg kan göra de här tårtfaten. Har du inget porslin hemma du kan använda så kan du hitta tallrikar och glas för en väldigt liten penning på en loppis!
Foto: Publicerat med tillåtelse av Centsational Girl

Pimpad vägg - med washi tejp

Pimpad vägg! Japp, det är precis vad jag gjorde i helgen - pimpade väggen! Med den nylevererade washi tejpen klistrade jag upp lite kort. Men samtidigt ville jag inte bara ha massa kort på väggen utan blandade lite med andra saker. Kom på att mitt dekorations A kunde komma till nytta, liksom bokstäverna som bildar "hem" och även ett litet eget gjort kort.

Foto: Emmelie

Bokstavsbanner

Hos den relativt nyöppnade webbshoppen mokkasin fick jag syn på den här helt fantastiska bokstavsbannern.
Åttiotre bokstäver och symboler (hjärtan, stjärnor, spader) plus en massa små nitar att fästa ihop dem till en banner. Detta är DIY när det är som bäst. Enkelt, snabbt och blir snyggt hur man än gör. Perfekt för att dekorera stämningar varstans i hemmet, dekorera personlighet i barnrummet, dekorera kalas, fest och bröllop.
Foto: Mokkasin

la mortuacienne

Så där lite äckligt dyrt, men så där otroligt läskigt gott och ett sådant där riktigt ögongodis för ögat! Fast sedan när jag tänkte till så var 49 riksdaler inte så dyrt eftersom endast en sådan här flaska kostar dryga 25 kronan. Jag har gått och sneglat på den här en längre tid, men aldrig riktigt fått för mig att testa, men så idag var jag bara tvungen att slå till. Och ja, franska la mortuacienne höll vad den lovade, riktigt läskande och god. Vill man inte ha den själv tycker jag att det är en väldigt bra gå-bort-present!
Foto: Emmelie

Halloween: dukning

Som ett avslut på Halloween veckan här på bloggen så bjuder jag på en Halloween dukning. Jag gillar spindelnät och jag brukar trä det runt ljusstakarna och även ibland runt dricksglasen till gästerna. Här har jag också använt mig utav ballonger, ett enkelt, billigt men dekorativt tips.
Vill ni se alla mina halloweentips så tipsar jag er om att titta under kategorin Högtid - Halloween.
Foto: Emmelie

Flaggspel av washi tejp

Igår gick jag loss med min washi tejp och jag fick för mig att göra ett litet flaggspel som jag vill ska hänga på väggen i köket. Jag tog bara en bit tejp och la den över snöret. Sedan klippte jag i kanterna så att det blev som små flaggor. Ja, så här blev det!
Foto: Emmelie

Halloween: Cake pops

Cakes pops rullar verkligen runt överallt i bloggvärlden nu. Om ni är inspirerade att göra en halloween inspirerande cake pop så tycker jag att ni ska ta en titt närmare hos the decorated cookie. Med hjälp av kakan oreo har hon gjort de här fina fladdermössen. Hon skriver själv att dom inte är så svåra att göra och hon på sin blogg bjuder hon på en 1-2-3 beskrivning.

Foto: the decorated cookie

Halloween: läskiga ljus

Ett enkelt men dekorativt tips till halloween det är att spöka ut vanliga stearinljus. Genom att droppa stearin ner på ljusstaken så får du automatiskt ljuset att se lite äldre och mer rustikt ut. Vill du inte droppa på en vanlig ljusstake så sätt istället ljuset i en gammal vinflaska. Just att använda gamla saker skapar också ofta en mystisk och lite läskig stämning.
Du kan också skapa "blodiga ljus" genom att droppa röd karamellfärg utspett med lite vit sirap ner för ett jus. Då blir det jätte häftiga effekter.
Foto: Eget kollage med bild från styleandstuff

Washi tejp pyssel

Nu har vårt köksbord förbytts till pysselstuga. Första washi tejp pysslet är på gång. Jag har en tanke så vi får se om jag kan visa er det sedan. Ibland får jag frågan hur jag hinner allt, men just att sitta och pyssla är rekreation för mig. Nu när jag sitter vid köksbordet, det sprakar i brasan i vardagsrummet och en härlig skiva är på. Då kan jag inte göra annat än att stormtrivas! Over and out så länge!
Foto: Emmelie

Halloween tips

Jag har fått en del frågor om jag kan tipsa om mat och aktiviteter till Halloween. Det finns flera bra sidor på nätet som har jätte bra tips om Halloween, så jag tänkte att jag helt enkelt gör en liten länksamling. Eftersom Halloween är så stort i USA, så är många sidor på engelska, men jag har även försökt att nosa fram några svenska. Jag måste också be er att ta en titt här hos Sylvie som har lagt ut massa bilder från sitt Halloweenparty som hon planerade i flera månader.

SVENSKA
Mängder av Halloween-tips om allt från tips om dekorationer, till recept och skämt htitar du på just sidan Halloween tips.
Hos sidan Spel och Pyssel hittar du bland annat ett skelett att skriva ut, enkla tips till ansiktsmålning och flera recept.
Ung fakta bjuder på massa olika pysseltips inför Halloween.

UTLÄNDSKA
Mängder av tips på utklädnad och massa med pysseltips hittar du hos Kaboose.
Disneys sida Family Fun har många roliga och relativt enkla pyssel tips.
Allcrafts.net bjuder på ja, enormt många tips. Det är allt från ballongspindlar till mini pumpor av äggkartong och flera recept.
BHG.com bjuder som alltid på en mängd bra tips.
Drottning av pyssel, Martha Stewart har också en mängd roliga och bra tips.


Foto: Sylvie

Halloween: Spindelväv

Jag har fått en fråga om jag kan tipsa om spindelväv till Halloween. Jag köpte förra året spindelväv i en ballong och partybutik i Stockholm (som dessvärre inte längre finns kvar). Men nu när jag tittade runt lite så hittade jag exakt samma spindelväv hos Br-leksaker, partykungen och även hos Etrendstore.se.
Spindelväv går också att göra utav bomull, men jag kan tycka att det aldrig blir riktigt lika bra som den köpta.
Jag hittade dock ett annat lite roligt tips, som ni kan se här. Med hjälp av lim och bakplåtspapper så kan du skapa egna spindelnät. Du ritar helt enkelt upp ett nät med hjälp av limmet på bakplåtspappret och låter det torka. När det är torrt är det bara att dekorera med det där du önskar.
Spindelväven som ni ser nedan har jag använt på flera ställen när jag har dekorerat, bland annat på ljusen som ni ser skymta i bakgrunden här.
Foto: Br-leksaker

Whiteboard färg på väggen

Flügger lanserar nu i dagarna en whiteboard färg, Flügger Interior Whiteboard Finish. Färgen kan du måla med direkt på väggen och den fungerar sedan som ja, en riktig whiteboard som du kan måla och skriva på. Färgen fäster på all väggfärg och tapet samt på andra ytor som t.ex. dörrar, väggar, köksluckor i konferensrum, kontor m.m. Om du vill få ut ännu mer av din whiteboard, kan man grunda med magnet färg under och då blir whiteboarden en magnetisk anslagstavla. Jag tycker allt att det var lite smart. Färgen fungerar till att reparera en gammal whiteboard.
Foto: Flügger pressrelease

En hund på vägggen

Jag kan inte helt bestämma mig om vad jag tycker om Lisa Bengtssons hund affischer ur serien Tillsammans. Det är något med dom som får mig att haja till och tycka dom är lite fräcka, men jag kan inte helt komma överens med mig själv om jag vill ha dom på väggen eller inte. I den här lägenheten, som är till salu hos Bolaget måste jag ändå säga att jag tycker att de sex hundarna kommer till sin rätt. Vad tycker ni?
Foto: Bolaget

Halloween: bål

Ett bål är ofta trevligt att bjuda på, men jag glömmer ofta bort det allt oftare. Men förra året så var det bål och då passade jag också på att färga hela bålet svart. Det ser faktiskt nästan lite äckligt ut. Men jag kan lova att det var helt ofarligt och smakade egentligen ingen skillnad. Du behöver ju inte nödvändigtvis färga det just svart och vill du ha ett orange/gult bål så finns det ju naturliga produkter som ger en naturlig färg!

Jag har fått många frågor om vad jag har färgat bålet med och det var ju lite knasigt av mig att inte skriva det från början. Jag har färgat bålet med en gelefärg (livsmedelsfärg). Just den jag har använt har jag köpt i USA, men jag vet att dom även går att köpa liknande på Panduro Hobby.
Foto: Emmelie

Washi tejp i posten

Idag trillade min efterlängtade, japanska, washi tejp ner i brevinkastet. Vad som förvånade mig var hur tunn den var. Jag tycker den påminner om plåstertejpen Leukoplast. Nu längtar jag efter att få sätta upp mina framkallade bilder på väggen med hjälp av washi tejpen. Jag vet inte helt hur jag ska göra bara, men liknande någon av de här bilderna tror jag allt att det blir.
Foto: Emmelie

Halloween: karva ur pumpan

Att karva ur en pumpa är inte jätte svårt, men jag brukar föredra att ha en färdig mall för att rita ut ansiktet. Man kan rita den vanliga och det mer traditionella ansiktet. Men är man sugen på nya och lite anorlunda dekorationer så måste jag tipsa om sidan allcrafts.net som har mängder av olika mallar. Det är allt från Mickey Mouse till en kyrkogård eller en katt.
Vill du karva ut en mer traditionell pumpa så kan jag tipsa om mallarna som finns hos pumpkinlady (se under gratis mönster). Men även här hittar du mängder av andra roliga mönster. Det gör du också hos pysseldrottningen själv, Martha Stewart.
Foto: Pumpkinlady

Gammaldags burkar

I helgen hade vi besök och då fick vi de här söta burkarna, fyllda med godsaker(!) Jag vet att jag har visat detta tipset tidigare när jag bloggade på Hemmakanalen, men bra tips kan nog aldrig komma för många gånger. Det är vanliga glasburkar men på tippen så har man satt fast en liten virkad duk med hjälp av en gummisnodd. Lätt som en plätt, men väldigt sött och fint!
Foto: Emmelie

Halloween: servettring med spindel

Det här tipset sprang jag på och det känner jag att jag själv bara måste testa en dag. Dessa servettringar tycker jag inte heller verkar vara så jätte svåra att göra. Servettringarna är gjorda utav orange filt (går att köpa hos Panduro). Sedan är spindlarna gjorda av pipremsor och en liten svart "boll". Vill ni ha en tydligare beskrivning så kan ni ta en titt här.
Foto: Hgtv

Halloween: inbjudningskort

Jag är alltid för att skicka ett personligt skrivet inbjudningkort i posten när man ska bjuda på en fest. Dock måste jag ju säga att även om jag helst av allt vill skicka brev så är det inte alltid att det blir så. Tyvärr är det alltför lätt att bjuda hem någon över telefon. Men visst blir man själv glad om man får ett inbjudningskort på posten?
Förra året skickade jag dock iväg några inbjudningskort innan och här är några exempel på hur de såg ut. Det kortet längst ner till vänster är faktiskt relativt lätt pysslat. Jag har stämplat en dödskalle och texten "inbjudan" på orange papper och sedan klippt ut dom. Sedan var det bara att sätta fast på ett svart, vikt papper. Lite snöre satte jag runt kortet bara för att ge det en liten extra "touch".
Foto: Emmelie

Halloween

Halloween närmar sig och i och med det har jag märkt att allt fler tittar in på bloggen för att få tips och råd om halloween. Riktiga halloween inträffar den 31 oktober, vilket i år är på en måndag. Jag är ingen storfirare av halloween, men jag tycker ändå att det är lite roligt. Jag har också märkt att det är väldigt många som just är på jakt efter inspiration om Halloween. Därför tänkte jag ha en halloween vecka på bloggen. Varje dag den här veckan kommer det att komma ett nytt halloween inspirerat pyssel, tips eller dukning. Självklart kommer jag att blanda upp det med även andra inlägg, men bloggen kommer den här veckan att andas lite mer halloween. Hoppas att ni tycker om det och har ni några tips eller tycker jag ska skriva om något speciellt så lämna gärna en liten kommentar här, eller lägg mig ett litet mail (designtjejen(at)hotmail.com).
Foto: Hgtv

Jul på IKEA

Det känns en aningen tidigt att redan börja skriva om jul, men förra veckan när jag var på IKEA så såg jag att julen hade knackat på dörren i varuhuset. Då tänkte jag att jag måste även bjuda på några av de pressbilder som IKEA har släppt ut.
Redan på Formex tidigare i år så tyckte jag att julen såg vit ut. IKEAS jul är år i de traditionella färgerna rött och vitt. Juldekorationerna ska passa lika bra i granen som på kylskåpet eller hängande i fönstret. Som alternativ till den tomteröda julen har IKEA även i år en kollektion i grått, vitt och guld i kombination med hjärtan, stjärnor och paislymönster.
Foto: Pressbilder IKEA

Tejp på frukosten

I helgen har vi haft besök och imorse passade jag på att duka upp lite mysigare frukost. I väntan på min beställda washi tejp så kom jag på att jag i julas köpte en mönstrad tejp på Ica. Den fick åka fram idag och så satte jag en liten tejpbit runt tallrikarna. En så liten sak, som faktiskt gör rätt så mycket. Jag gillar att äta lite yoghurt på morgonen, men det behöver inte vara så jätte mycket. Jag brukar använda IKEAS ljushållare Galej och så fyller jag dom med lite yoghurt och sedan några bär. Lite lagom stort och en aptitretare för ögat!
Foto: Emmelie

Franska plåtburkar

Även om jag bor i storstaden så var det faktiskt i Umeå jag fick syn på en till kaffeburk av franska Boite. De franska burkarna har kommit som en bom och de har synts lite här och där under de senaste åren. Vissa av burkarna kan jag tycka är lite skrikiga men kaffeburkarna tycker jag är riktigt fina. Så nu har dom fått plats på köksbänken och den nya är fylld med kaffebönor. Mmm, vad gott det luktar!

Fredagsmorgon

Sista dagen på veckan. Jag kan inte helt låta bli att göra ett litet "yippi". Det har varit en väldigt stressig vecka med mycket jobb. Idag är det en del att göra också, men idag gick jag upp lite tidigare och dukade upp en härlig frukost. Det gäller ju att börja dagen bra och snart är det lite helg!
Foto: Emmelie

Viktoria i Umeå

Detta är ju ingen matblogg, men jag kan likaväl inte låta bli att tipsa om en otroligt trevlig restaurang som jag besökte i Umeå igår. Jag var där på en blixtvisit för att jobba och efter en lång dag hittade vi sent igår kväll till restaurang Viktoria som bjöd på helt fantastisk mat. Det var också väldigt trevligt inrett. Egentligen inget speciellt men det var som det vilade en mysig stämning över lokalen. Så, har ni vägarna förbi - det är värt ett besök!
Foto: Viktoria

Teaparty

Ska du ha ett teaparty? I så fall kan jag verkligen rekommendera dig att ta en titt på de här ursöta illustrationerna som finna för gratis nedladdning hos mom&wife.
Foto: Mom & Wife

Gå-bort-present

Oj, vilket tjat det har blivit på mig och mina griffel-färgs-målade-flaskor. Men jag kan inte låta bli att tipsa om eller visa vad man faktikst kan göra med dom. I fredags skulle vi nämligen bort och som alltid ville man ha med sig något. Jag pysslade ihop en liten snurra och sedan så satte jag samma papper runt den målade flaskan. I flaskan satte jag ett ljus. En perfekt liten present som passade som ett tillägg till en blombukett!

Foto: Emmelie

Baka, baka liten choklad

Idag hittade jag en ett år gammal tidning som jag köpte under chokladfestivalen förra året. Då slog det mig att det faktiskt är just den här helgen som det är i år. Fredag till söndag går nämligen den tioende chokladfestivalen av stapeln på Nordiska museet. Årets konditor kommer också att krönas under dessa dagarna. Roy Fares som blev förra årets konditor hållet till på ett konditori bara ett stenkast ifrån där vi bor och de gudomliga små bakverken ha gör är verkligen "to-die-for". Så är du svag för praliner eller choklad och är nära Stockholm... ett besök på årets chokladfestival kan absolut rekommenderas!

Foto: Emmelie

Washi Tejp på väggen

Jag har helt snöat in på washi tejp och allt fint man kan göra med den! Se bara på de här urläckra dekorationerna på väggarna! Tack för alla tips jag fick härromdagen på vart jag kan få tag på washi tejp. Jag såg att Darling Things har en hel del, men jag hittade några jag verkligen gillade hos etsy. Så nu väntar jag bara på att det ska trilla ner ett litet paket i posten och sedan ska jag allt få upp lite bilder på väggen! Tills dess får jag inspireras av de här fina bilderna. En liten favorit är nog allt Weronicas fina köksvägg.

Foto: VosgesparisBodie and Fou, Weronica - en mammas dag och Stil Inspiration

Måndagsmys

Jag kan inte helt få nog av "inomhusmys" nu när kylan har knackat på dörren. Imorse när vi vaknade var det riktigt ruggigt i lägenheten och idag har det nästan varit lite kyligt på jobbet. Man känner verkligen att vädret håller på att slå om. Så nu ikväll har vi tänt i spisen och massa ljus. Ser ni vilka ljusstakar det är jag använder? Just det, flaskorna jag har målat med griffelfärg!

Foto: Emmelie

Say it inramad

Nu har Therese Sennerholts "Say It!" blivit inramad! Vi har även lyckats sätta upp en tavelram och nu står den fina tavlan över soffan. Jag tycker texten tavlan är tänkvärd.. "If you love someone, you say it right then, out loud. Otherwise the moment just... passes you by.” Så sant som det är sagt!

Foto: Emmelie

Mysig söndagseftermiddag

Jag vet att många verkligen ogillar söndagar, egentligen för att det snart är en ny vecka och många dagar kvar till nästa helg. Jag har dock alltid älskat söndagar. Tycker söndagar ofta är lite skönt slappa. Idag har vi kanske inte haft en slapp söndag, men nu så här strax efter fem är brasan tänd i vardagrummet, min kära står och gör trattkantarellsoppa och jag ska sysselsätta mig med att rama in en nyinköpt plansch från Therese Sennerholt! Planschen är en av de nysläppta illustratiorna från Therese. Bara för någon vecka sedan kom flera nyheter och tar ni en liten kik på hennes hemsida så ser ni att det inte enbart är nya, fina illustrationer utan också nya, väldigt snyggt stylade miljöer!

Foto: Emmelie

Sthlm Designmarknad

Genom Knaada fick jag nys om att det nästa helg är designmarknad på Färgfabriken i Stockholm (Liljeholmen) nästa helg, 15-16 oktober. Dom kommer att bjuda på en spännande marknad med massor av olika produkter från duktiga designers, hantverkare och formgivare.

Marknaden kommer att vara öppen
Lördag: 11 – 15.30
Söndag: 11 – 16

Cassandra Rhodin

Wonderwall har precis fått in tre nya illustrationer i från Cassandra Rhodin. Av erfarnehet vet jag att dessa brukar gå som smör så har du varit på jakt efter en ett tag, eller skulle vilja ha en så ...skynda och fynda!

Foto: Wonderwall

Washi Tejp

Nu är jag också fast i den senaste trenden! Se bara på de här underbara skapelserna från Martha Stewart som är gjorda med washi tejp(!). Det får liksom mitt huvud att gå i spinn och det bara hoppar runt idéer på vad man kan göra. Så, nu ska jag allt se om jag hittar några bra butiker som har washi tejp  i Stockholm. Någon som har tips kanske?

Foto: Martha Stewart

Doppade bestick

Inredning som är doppad i färg? Ja, hur märkligt det än låter så är det något som har synts allt mer både här och där inom inredning. Jag har sett bord, stolar, men framförallt bestick. Efter jag har gått och kikat lite så fick jag för mig att testa "dip dye" som det också kallas härromdagen. Jag använde samma griffelfärg som jag använde till mina vin och ölflaskor för någon dag sedan. Det betyder också att man faktiskt kan skriva på besticken med en liten krita. Ett ordspråk kanske eller så skriver du namnet på den du dukar för, så att du helt enkelt använder dom som bordsplacering. Jag var inte så noga när jag testade, så jag doppade dom helt enkelt rätt ner. Men vill du vara lite mer noga så kan du tejpa längst upp så att du får en skarp kant! Är dy nyfiken på en väldigt tydlig beksrivning kan jag tipsa dig om att ta en titt hos creatively christy.

Foto: Emmelie

Kanelbullens dag

I vårt hem har det ikväll spridit sig en varm och härlig doft av kanelbullar. Ni har väl inte missat att det är kanelbullens dag idag? Här i Stockholm har det nästan varit omöjligt att missa för det har poppat upp bullar i vart och vartannat skyltfönster. ...och vi fick till och med leta i flera matvarubutiker innan vi hittade jäst. Har det alltid varit så här, eller har det blivit en boom i år?! Men gott är det i alla fall och det doftar helt ljuvligt!

Foto: Emmelie

Brunt och trä

Jag gick loss lite med kameran på söndagkvällen. När jag skulle göra en espresso så fick jag plötsligt för mig att jag ville göra ett kollage med bruna toner. Sagt och gjort, fram med lite saker! Morgonens plockade kastanjer fick också rycka in! Min kära hoptimist tycker jag dock ser lite hungrig och nästan lite lidande ut. Han som är så himla söt annars!

Foto: Emmelie

Griffelfärg på gamla vinflaskor

I veckan köpte jag griffelfärg. I helgen fick burken öppnas upp och jag målade en gammal vinflaska och två gamla ölflaskor. Så här blev det! Själv tycker jag att dom faktiskt blev överraskande snygga. Färgen täckte otroligt bra och de blev verkligen svarta. Jag har tänkt att använda dom som ljusstakar (se här) men de fungerar även som vas till enskilda blommor. Eftersom det går att skriva små ordspråk, texter eller vad man nu vill på dom med en krita så fick jag idén om att man vid helgmiddagen kan skriva menyn på den största flaskan. Ska nog allt testa det en dag!

Foto: Emmelie

Spökig kväll

Ikväll har det varit en försmak av Halloween i vårt kök. Jag har fått ett uppdrag att göra en Halloween dukning för en nöjestidning så ikväll förvandlades vårt kök till en en plats full med spindlar, döskallar och spindelväv. När jag väl var klar var det lite för dåligt ljus för att fota så nu står bordet fullt dukat och väntar på dagsljus. Så, nu tror jag helt enkelt att frukosten får bjuda på ett fotoshoot och sedan en halloween inspirerad frukost!

Foto: Emmelie

Saker som gärna får flytta in

Vissa saker kan bara få flytta in i vår lägenhet. Dom kan liksom gärna få stå utanför dörren och bara knacka på. Då kommer jag mer än gärna och öppnar och säger "välkommen" och släpper in dom.
Sakerna med start längst upp till vänster; Poster från Perlan, Stolen Hay, about a chair, tallrik från Fillippa K, pallen Albert Stool designad av Chris Martin, gryta från Le Creuset och fågelhållare från House of Hedda
Foto: Eget kollage med bilder från företagen ovan
RSS 2.0