Gott nytt år

Hoppas att ni ett bra avslut på 2010 och en jätte härlig början på 2011!
Design: Emmelie

Färgglada stolar

För någon vecka sedan var jag inne på Bolagret och fick syn på en mängd stolar i riktigt starka, färgglada färger. I butiken där jag var hade man ställt upp fyra gröna stolar runt ett vitt bord. Eftersom jag är lite svag för färg tyckte jag att det var väldigt snyggt. Är du också på jakt efter en färgklick, eller vill du kanske pigga upp med en pall eller stol i hemmet, så tyckte jag att dom här kunde vara ett bra alternativ. Väldigt överkomliga i pris. Pall 299,- och stol 399,-.
Foto: Eget kollage med bilder från Bolagret

Billig dukning

En dukning behöver inte kosta mycket. Här har jag gjort en dukning med en "antik touch" och använt mig till största delen av wellpapp från paketen vid jul och utrivna papper ur en gammal bok. Boken köpte jag faktiskt för en 10,- på en loppis. Den hade riktigt gamla och antika blad, precis vad jag var ute efter. Passar perfekt till att slå in paket, eller att duka!
Foto: Emmelie

Gör eget kakfat

Jag har fått lite frågor om ett kakfat jag visade för några dagar sedan. Kakfatet har jag inte köpt utan jag gjorde det själv i somras. Jag började med en loppisjakt där jag letade efter gammalt porslin. Jag köpte en porslin/glas-borr, gängstav och muttrar med brickor. Därefter borrade jag ett hål mitt i tallrikarna. I hålet trädde vi i gängstaven och satte fast den med muttrar och brickor. Så här fina blev dom när dom blev klara.
Foto: Emmelie

Ladda ner bordsplacerings lappar

Så här innan nyår har ICA lagt ut nedladdningsbara bordsplacerings lappar med nyårstema på sin hemsida. Du kan bland annat välja att duka med hummer, sko eller hattar och glas. Bordsplaceringen klipper du ut, skriver namn på och hänger sedan över gästernas glas. Vill du hellre ha en mer traditionell bordsplacering så går det även att ladda ner och skriva ut vanliga bordsplaceringskort och nyårsetiketter.
Bild: Eget kollage med bild från ICA

Gör en partyhatt

Ska du ha nyårsfest? Varför inte göra små partyhattar till gästerna?! Martha Stewart tipsar om hur du lätt kan göra små partyhattar. Har du inget fint papper hemma, så kanske du har lite presentpapper som du kan göra hattar av. Är pappret inte tillräckligt hårt kan du limma det på en papptallrik som du även använder som mall till hattarna.
Foto: Eget kollage med bild från Marthastewart

Skriv ut färdiga bordsplaceringar

Allt i Hemmet har laddat upp jätte fina bordsplaceringslappar som man lätt kan skriva ut för att sedan sätta runt vinglasets fot. Kanske är det ett bra tips till jul- eller nyårsdukningen?!
Lapparna gör sig finast på ett papper med struktur eller ett papper i en färg som matchar dukningen. Här hittar du mallarna.
Foto: Allt i Hemmet

Byteslägenhet

Långt innan jag flyttade till Stockholm hörde jag om hur otroligt svårt det kan vara att hitta en lägenhet i staden. Jag visste om att det fanns en stor hyresmarknad, och även en stor bytesmarknad. Men, inte visste jag att bytesmarknaden bjöd på så många otroligt fina lägenheter. Ta bara en titt på den här lägenheten i Gamla Stan som vill bytas bort. Jag tycker att bilderna likaväl skulle kunna vara från en inredningstidning. Tyvärr har inte jag en 2:a på Östermalm, Vasastan, Norrmalm, Djurgården eller på Gärdet, vilket är det som hyresinnehavaren söker. Annars - då hade jag slagit till!
Foto: Eget kollage med bilder från lägenhetsbyte.se

Jag tipsar på Hemmakanalen

Om ni vill ha lite tips till nyårsdukningen så ger jag nu lite tips på Hemmakanalen. Du hittar reportaget här.

Julkänsla

Med lite blandade bilder från julhelgen säger jag hej då för några dagar och åker till "ännu kyligare" breddgrader för lite skidåkning. Jag kommer under tiden att automatiskt publicera inlägg så att ni kan ta en titt in här för att få exempelvis lite blandade nyårstips, men jag kommer inte att kunna svara på några frågor eller funderingar förrän jag är tillbaka igen. Hoppas att ni får ett jätte bra avslut på 2010!
Foto: Emmelie

Snögubbar på julbordet

Även om er juldukning är gjord så kan jag inte låta bli att visa den här otroligt söta dukningen som Michaels, (amerikanska motsvarigheten till Panduro Hobby) visar på sin hemsida. Bordet är dukat väldigt sparsmakat och det är inte många detaljer, men det blir ändå väldigt snyggt. Jag tycker också att färgerna verkligen piggar upp!
Foto: Michaels

Julaftonsdukning

Igår kunde jag sätta mig till ett färdigdukat bord. Det är alltid lika trevligt då jag jag ofta är den som "åker på" dukningen. Här är lite bilder från juldukningen i mitt barndomshem. Äpplen är urgrävda så att det har kunnat sättas små värmeljus i dom. Gamla handdukar är använda som servetter och små grenar är intagna för att få lite extra julkänsla.
Foto: Emmelie

God Jul

God Jul till er alla kära läsare. Hoppas att ni får en jätte härlig julafton och julhelg!
Stor kram Emmelie

Jultävling avslutad

God Jul och Grattis säger Designtjejen och SUMPpix.com till Hanna som blev en vinnare i jultävlingen!

H&M Home bjuder på julinspiration

För någon vecka sedan tittade jag in i H&M Homes butik på drottninggatan. Även om butiken även bjuder på viss inspiration så gillade jag verkligen de här härliga bilderna från hemsidan. Riktigt juliga, varma och härliga!
Foto: H&M Home

Julgransdekorationer

Julafton närmar sig med stormsteg (kan faktiskt inte förstå att det redan är imorgon). Ni kanske redan har tagit in och dekorerat granen? Vi har som tradition att alltid ställa in granen på kvällen den 23 december och pynta den tillsammans. Jag tycker alltid att det är lika mysigt. Jag tänkte att så här några dagar innan jul så kanske det passar att ge lite tips på julgranspynt. Här kommer en blandning med något kanske för alla smaker.
Brudpar, 99,- från Åhlens
"Lägg klapparna här", 39,- från Lagerhaus
Julgran i filt, 59,- från Åhlens
Grön julkula, 19,- från Indiska
Julkula figurer, 29,90,- från Rusta
Dekorationsbollar 3-pack, 99,- från mio
Glaskulor klar, 6 pack, 149,- från Granit
Julkula Matryoshka, 90,- från inreda.com
Foto: Eget kollage med bilder från företagen ovan

Gör en egen julstjärna

När man kastar en första blick på den här stjärnan så tänker man "ska jag göra den här själv? -nej..." Men, så svårt är det inte. Bloggen annekata visar i 1-2-3 steg hur du väldigt enkelt viker och limmar så att du kan göra en sådan här stjärna. Lätt som en plätt tror jag att du kommer att säga..
Foto: Annekata

Ernsts juldukning

Igår kväll var det premiär för Jul med Ernst på TV4. Han gjorde en väldigt härlig juldukning som jag tänkte kan ge lite inspiration till julafton. Min gamla plattform, Hemmakanalen, visar inte endast bilder från dukningen utan också Ernst skiss över sin dukning.
Foto: Hemmakanalen.se

Livet Hemma

Ända sedan jag bakade pepparkakor vid första advent har jag tänkt att dekorera några och använda dom i dukning och som dekoration i granris. Men... så har min tid inte riktigt räckt till och jag tror att jag bara få inse att jag faktiskt inte kommer att hinna. Därför tänkte jag att ni istället för att få se mina bilder ska få se underbart fina bilder från IKEAs inspirationssida Livet Hemma.
Foto: Eget kollage med bild från IKEAs Livet Hemma

Balkongdrömmar

Det känns som jag är helt fel ute när jag en vecka innan jul sitter och drömmer om balkonger. Men jag kunde inte låta bli att drömma mig bort när jag såg de här fina bilderna från Alvhem mäkleri. Jag saknar en balkong i min lilla lägenhet. Även om jag bor väldigt nära vattnet så kan jag ibland sakna känslan att öppna upp en balkongdörr, sitta och njuta av kvällssolen eller bara vädra sängkläder. ...och dom här bilderna fick mig att längta lite till!
Foto: Eget kollage med bilder från Alvhem mäkleri

Julreportage

Ikväll har jag dukat, fotat, dukat och fotat. Efter några timmar såg mitt hem ut som ett slagfält med kanelstänger, julkulor, renar och tomtar överallt. Nu sitter jag och pustar ut i soffan och orkar knappt röra en arm. Inom några dagar kommer ni dock att kunna få se en mängd juldukningar och när det närmar sig nyårsafton kommer det också att komma ut ett nyårsreportage på Hemmakanalen. Här får ni ett litet smakprov från en dukning med pepparkaksformar. Passar utmärkt som servettringar.
Foto: Emmelie

Juldukning

Julen närmar sig med stormsteg. Det var faktiskt först idag som jag insåg att det är mindre än en vecka kvar till julafton(!). Därför tänkte jag att det kanske kunde passa med lite inspiration till juldukningen, här från hostess with the mostess. Dukningen går i rött och i brunt och man har bland annat använt polkagrisar, vilket jag tycker är väldigt fint och juligt att duka med. Om man vill duka i brunt så är ett tips att även använda pepparkakor.

Foto: Hostess with the mostess

Färgade maränger

Här kommer en liten favorit i repris för jag vet att jag även har visat detta tipset tidigare på Hemmakanalen. När jag fyllde år så gjorde jag maränger och för att få en liten roligare färg så färgade jag dom rosa, men nu så här i juetider - varför inte färga dom röda?
Foto: Emmelie

Skriv ut etiketter till paketen

För någon dag sedan visade jag hemmagjorda juletiketter. För er som kanske inte har tid eller har lust att lägga för mycket tid på pyssel så har den engelska tidningen Delicious Magazine etiktter som man kan ladda ner gratis. Skriv bara ut dom och sedan kan du:
- limma fast dom på en bit kartong
- limma dom på något färgat papper
- skriva ut dom på tjockare papper och ha dom som dom är
- limma dom direkt på paketen
Foto: Eget kollage med bilder från Delicious Magazine

Tävling

I samarbete med SUMOpix.com lanserar jag en tävling där du kan vinna ett presentkort på 300 SEK för fotoprodukter från SUMOpix. Där kan du beställa canvastavlor i alla former och storlekar för ett bra pris.
Alla kan delta i tävlingen och du tävlar genom att besvara frågan:

1. Vilken är den minsta storleken duk bilden kan du boka?

1 chans att vinna  skriv en kommentar med svar på frågan
3 chanser att vinna informera om tävlingen och sumopix på Facebook
5 chanser att vinna informera om tävlingen på din blogg med länk till tävlingen och sumopix

Ovanstående bör dokumenteras i din kommentar. Tävlingen pågår till klockan 07.00 den 24 december och vinnaren kontaktas per mail.
TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD: Grattis säger vi till Hanna!

Jul med inredaren Jimmy Schönning

Inredaren Jimmy Schönning har under en längre tid gjort årstids- eller högtidsdukningar för Åhlens. Jag kan inte låta bli att låta er inspireras av hans härliga julinspiration som nu finns på Åhlens hemsida. Bilderna är tagna i en rustik men varm miljö. Jag tycker att han har lyckats bra med att ge inspiration. Se till exempel på kakfatet med mossa eller pepparkakshuset som är under glas.
Foto: Pressbilder Åhlens

På önskelistan

Har ni funderat på vad som står på er önskelista till jul? Min mamma är på mig nästan varje dag och ja.. det är det här som står överst på min önskelista. Något jag har gått och tittat länge efter är en Kitchen Aid. Jag höll till och med på att köpa med mig en från USA tidigare i höst, men det var vikten som stoppade mig. Men tur var nog det för jag hörde att det inte skulle vara så enkelt att få den att fungera på vårt strömsystem. Inte så enkelt som jag hade trott. Något annat som stått länge och väl på min önskelista är Eames DSW. Om jag får drömma om många så önskar jag mig helst 4 st till mitt köksbord. Global kniv blir aldrig av att jag köper, men aj, vad jag ojar mig när jag är i behov av en bra kniv. Mateus fina porslin har jag sedan innan, men känner att jag göra små fina tillägg, som till exempel av de här espressokopparna. En Ipad stod jag och höll i när jag var i USA, men mitt förnuft fick mig att ställa mig frågan "behöver jag verkligen det här". Nu tycker jag att mitt svar allt mer börjar bli ett ja(!) på den frågan. Sist men inte minst önskar jag mig de fina kokböckerna I skärgårdens skafferi: en smakfull resa genom de fyra årstiderna och Skärgårdsdrömmar och trädgårdskakor.
Foto: Eget kollage med bilder från företagen ovan

Juklappsinslagning

Tomteverkstaden har börjat ta form hemma hos mig och för någon dag sedan började jag slå in julklappar. Redan när jag var väldigt liten tyckte jag det var väldigt viktigt att paketen såg fina ut. Jag minns att min mormor alltid la sin själ i att slå in paket och när jag fick dom kunde jag sitta och bara titta på de små underverken. Jag har tagit med mig det och jag tycker också att det är otroligt roligt att slå in paket. Jag brukar försöka göra matchande juladresser (etiketter) till paketen. Ibland använder jag samma julpapper även till etiketten. Tänkte att ni kanske kan få lite inspiration från paketen nedan.
Foto: Emmelie

Grönt är skönt

Jag är väldigt svag för starka färger. Det gäller så väl i mitt hem som i kläder. Jag gillar att bryta av med några detaljer i mycket färg. Jag har alltid varit väldigt svag för rött, men på andra plats kommer nog allt färgen grön. Därför föll jag för de här färgerna och mönstren i Sofie Sjöströms kollektion. Fastnar du kanske inte för den här färgen så har hon även designat mattor och skärbrädor i svart/vitt.
Foto: Pressbilder Sofie Sjöström

Julklappsadresser

Söndagen blev en stor pysseldag. Jag började att slå in paket, men de behöver ju också små adressetiketter. Det vill säga, vem är det egentligen som ska få paketet?! Här är ett litet utkast på vad jag pysslade ihop till paketen igår. Hoppas att det kanske ger lite inspiration till någon. Jag har bland annat använt kartong, wellpapp, kanel och stämplat!
Foto: Emmelie

Julmys genom Stockholm

I lördags gick jag och kompis och julmyste på stan. Vi stressande inte utan gick och njöt av snön, känslan av att det snart är jul och allt vackert som finns ute som man ibland i all stress glömmer att titta på. Vi försökte hålla oss undan de värsta gatorna utan höll oss till mindre "mysgator" och hoppade in på ett café för att njuta av något varmt.
Foto: Emmelie

Tredje advent frukost

Idag har jag premiäråkt längdskidor. Solen strålar i Stockholm och med några minusgrader var det helt fantastiskt ute i spåret. Men innan jag gav mig ut var det bra att ladda med en ordentlig frukost. Eftersom det idag är tredje advent var det mysigt att duka lite julfint och vad passar då bättre än det röd prickiga Greengate porslinet?!

Pepparkaksburkar

I mitt hem står det två olika "pepparkaksburkar". I den ena har jag samlat hemmabakade pepparkakor medan jag i den andra har lagt alla pepparkaksformar. På en liten lapp på burken har jag skrivit "blivande kakor". Jag är otroligt förtjust i de här burkarna som jag tycker kan passa både till sylt, marmelad eller som här pepparkaksformar. Ett litet tips!
Foto: Emmelie

Tomtecupcake

Det finns en mängd fina cupcakes. Jag visade några juliga för någon dag sedan. Jag vet dock att många tittar på dom och tänker "jätte fina, men dom kan ju inte jag göra". Därför tänkte jag att jag skulle tipsa om Wiltons hemsida där dom ger intruktioner till hur du bland annat gör den här tomten.

Foto: Wilton

Svennis

Jag fick många frågor om den här muggen som jag visade för några dagar sedan. Muggen Svennis är en lillebror till muggen Sven. Den är i stengods och dekorerad med små söta dalahästar och en svag dekor från en spets. Muggen går att köpa hos Cosas.

Foto: Emmelie

Juliga cupcakes

Tänkte jag skulle tipsa om lite dekoration till juliga cupcakes. Jag tyckte att den här bilden gav inspiration till flera olika cupcakes. Många dekorationer går att göra i marspipan, men om du är allergiker kan du istället använda sockerpasta. Sockerpastan går också lätt att färga med karamellfärg.

Foto: Eget kollage med bild från we heart it

Smörgås i papper

När jag fyllde år i november så gjorde jag små smörgåsar som jag bjöd på när jag fick gäster. För att få dem att se lite snyggare ut slog jag in dom i papper. Jag använde både silkespapper, men testade även att slå in i vanlig presentpapper. Det fungerade faktiskt bättre än vad jag hade trott. Jag satte en liten tejpbit i sidan och även under för att hålla pappret på plats.

Foto: Emmelie

Ljushållare med müsli

Jag har en mängd av ljushållare från IKEA (Galej, 4 st för 9,-). Jag har upptäckt att dom inte bara är bra till värmeljus utan även till massa annat. Ljushållarna har funnits i IKEAs sortiment väldigt länge, men jag vet att dom försvann för några år sedan för att sedan komma tillbaka igen. Kan tänka mig att det var fler än jag som faktiskt hade funnit många användningsområden för dom och saknade dom. Jag har mina bland annat till att hålla ordning på gummisnoddar, gem, knappar etc. Men sedan går det också att duka med dom och använda dom till att servera mat. Här på bilden ser ni ett förslag där müsli serveras i små mängder. Lite fint tycker jag.
Foto: Eget kollage med bild från Flickr

Posten ger julinspiration

Posten har skapat en underbar sida med massa inspiration och nu när julen nalkas så är den full av roliga julkortspyssel. Glädjespridaren, som sidan heter, bjuder på enkla 1-2-3 instruktioner så även de julkort som tycks komplicerade blir relativt enkla när man har läst hur man gör.
Foto: Posten

Julig inspiration

Jag är väldigt svag för rött och vid jul så gör det inget om mitt hem andas den varma färgen. Något som fick mig att smälta och på stört vilja springa iväg och köpa ett hus, det var norska Emmeline underbara blogg. Se bara på vilken härlig, julig rödinspirerad inredning hon bjuder på.
Foto: Publicerat med tillåtelse av Emmeline

Jultips på hemmakanalen - del 2

I helgen har jag gjort ännu ett julreportage till TV4:s Hemmakanalen.se. Just det här reportaget är lite glögginspirerat. Reportaget hittar du här.
Foto: Emmelie

Sy egna glasunderlägg

I mitt källarförråd står en väldigt gammal symaskin som jag har ärvt från min mormor. Den är av trä och man gasar med knät. Sicksack går inte att sy, utan det är endast raksömm. Jag har hittills klarat mig rätt så bra. Den åker fram när jag ska sy gardiner, laga några kläder eller om jag fått något annat "sy-infall". Men jag har börjat se allt mer pyssel som innefattar en symaskin. När jag fick syn på det här fick jag jätte lust att kanske snart investera i en ny symaskin...
Foto: Eget kollage med bilder från Flickr

Chokladhattar

Tänkte jag skulle tipsa om en enkel men väldigt fin och roligt chokladdekoration. Jag tror att ni genast kanske ser vad dessa är gjorda av? Jo, toppen av hatten är gjord i ischokladformar. Sedan är dom fastsatta på en chokladkaka. Antingen kan du ta en färdigköpt eller så bakar du en själv. Full instruktion får du här.

Foto: Eget kollage med bild från Craftily Ever After

Äntligen - Bloglovin!

Det är många av er som har frågat mig. Det är många av er som har påpekat det. - Att min bloglovin inte har fungerat.
Men, nu äntligen är den uppe och fungerar igen! Här kan du lägga till bloggen!

Julkrans av Marshmallows

Vill du ha en vit julkrans? Eller vill du kanske bara vara lite "otraditionell"? Då kan du göra en julkrans av marshmallows. Köp en rund stomme (finns hos Panduro Hobby). Eftersom det kan vara svårt att sätta på ett band på kransen när du är klar så knyter du först av allt ett band runt kransen som du sedan kan hänga upp den i. Därefter sticker du ner massa tandpetare, som du sedan sticker ner marshmallowsen i. Nu är det bara att fylla den med marshmallows på tandpetare. Växla gärna med olika storlekar på marshmallows.
Foto: Eget kollage med bild från three pugs and a baby

Origami Crane

I pysselbutiker så har jag sett alltmer Origami papper. Jag har inte riktigt fastnat för det förrän jag fick syn på de här fina bilder. Ett tips är att göra Origami fåglar i rött papper (med något mönster kanske) till jul och hänga i granen, eller på ett snöre i fönstret. Är du intresserad av att göra just de här tranorna, så kan du hitta en mall här. Tycker du att beskrivningen är för krånglig och hellre vill se en film? Ta i så fall en titt här. Det sägs faktiskt att om man göra 100 tranor så ska din dröm uppfyllas. Värt ett försök?Är du intresserad av andra mönster och former så kan jag tipsa dig om att ta en titt här där du finner en mängd olika figurer.
Foto: Eget kollage med bilder från Flickr
RSS 2.0