Heja Sverige och heja dator

Idag bjuder jag på en svensk flagga av flera anledningar
1. Sverige har tagit sin första OS-medalj
Jag vet, detta har verkligen inget med inredning att göra, men till vardags så arbetar jag med ridsport och jag har jobbat mycket med alla förberedelser inför London och också nära många av ryttarna. Så att se Sara ta medalj, ja, jag kan inte säga annat än att det är helt fantastiskt!
2. Min nya dator
Japp, den tråkiga nyheten är att min gamla kära mac inte gick att rädda. Man kan säga att den har gjort en totalkrasch och många bilder är förlorade *tyvärr*, men nu har jag skaffat mig ett nytt fint äpple som jag försöker köra in!
3. London
På torsdag reser jag över till London för att heja på de resterande ryttarna (och alla andra svenskar också såklart). Vad passar då bättre än en flagga. Kanske kan jag snappa upp några roliga saker som kan visa på bloggen!

Gratis posters eller tavlor

Jag är lite svag för fina tavlor, fina ordspråk och härliga citat. På bloggen The Pretty Blog hittade jag flera gratis posters med riktigt härliga texter (tycker jag). Du kan ladda ner bilderna HÄR och sedan skriver du ut dom och ramar in dom. "Egengjord" tavla färdig!

Godnatt kära Mac:en

I fredagskväll sa min älskade och kära dator hej då! Min kära Mac, med mitt älskade photoshop och framförallt alla många bilder som jag ej hunnit spara på fler ställen sa, ja, den slocknade och fick nog vad man kallar en datorkrasch! Jag har dock inte gett upp hoppet utan jag ska redan imorgon se om jag kan hitta en datordoktor. Någon som känner till någon i Stockholmstrakten månne?
Därför bjuder jag på ett litet kollage med Instagram bilder och på bästa sätt har jag försökt sätta ihop bilderna i paint(!) Bilderna är från helgens tur till Hälsingland där vi i fredags fick ta emot nycklar och köpekontrakt på vårt helt egna fritidshus! Fortsättning följer (jag lovar)!!!
Pst. har du inte Instagram och ändå vill se mina bilder så kan du se dom HÄR på Webstagram
Foto: Emmelie via Instagram

Sugen på en trådkorg?

Jag är lite förälskad i trådkorgar. På en auktion för flera år sedan minns jag två tjejer som ropade in två stora och helt underbara lövkorgar. Jag kommer fortfarande ihåg deras glädje när de hade det vinnande budet och de fina tråd-lövkorgarna blev deras. Hittar du inte någon på auktion, så kommer här lite tips på vart de går att hitta.
 
Foto: Trådkorg från Baldershage, 198,-, Trådkorg Nyby från Clas Ohlsson, 199,-, Liten trådkorg från Mixin, 59,-, Trådkorg från Granit, 119,-, Trådkorg från Lantliga Hem, 119,- och Korg med trähandtag från Baldershage, 129,-

TÄVLING med MR PERSWALL AVSLUTAD

Nu är tävlingen som jag har haft med Mr Perswall avslutad. Tack alla ni som varit med och tävlat och stort tack för er kreativitet och alla bra idéer som ni har kommit med!

Mr Perwall har utsett en vinnare, Pernilla. Med motiveringen
Hon ”tänker utan för boxen”, igenom att slå in spikar på plankorna skapar hon en vägg som är både snygg och funktionell, en humoristisk avslutning satte pricken över i:et.
 
Pernilla gav ett väldigt härligt svar på frågan:
"Om du skulle skriva egen text i fototapeten Signpole, vad skulle du skriva då?"
Pernilla skrev att hon skulle "skriva veckans alla dagar och slå en spik i varje planka för att sedan hänga veckans alla outfits på. Då kunde jag bergis sova en halvtimma extra om morgonen".
Stort grattis till Pernilla!

Frukost kollage

Så här kan man också lägga upp sin frukost, eller vad säger ni? Jag fick ett infall och en "jag-vill-plåta-en-sådan-bild" tanke. Så, det blev så här och japp, det är min frukost!
Foto: Emmelie

Sista chansen att tävla

Nu är det sista chansen att vara med och tävla. Till och med torsdag natt kan ni vara med och tävla HÄR, i tävlingen som jag har med Mr Perswall! Du kan vinna ett presentkort från Mr Perswall på 7m2, värde 2163kr! Vilken tapet är du sugen på?

Gör egna små påsar

Hittade fina små påsar hos bloggen The Pretty Blog. Jag tyckte att skriften på påsarna var väldigt fin och HÄR hittar du texten för gratis utskrift. Vill du skriva ut på liknande påsar så kan du köpa önskade papperpåsar och stoppa dom i skrivaren och sedan är det bara att skriva ut! Käckt, eller hur!? En bra gå-bort-present eller kanske vill du stoppa i något fint i en påse till din kompis, mamma eller pojk- eller flickvän.

Kära Västkusten

När jag ser dom här bilderna, då kan jag riktigt känna doften av tång och saltvatten. Jag får liksom lust att sticka till Västkusten "bums". Förutom maneter så är det något med Västkusten som är sådär underbart härligt. Ja, jag får erkänna att jag kanske präglas lite av min uppväxt (göteborgska) och är det inte så att man ofta saknar det man inte har?
Det här otroligt fina huset är till salu i Hälleviksstrand. Så underbart fint! Jag kanske inte skulle inreda så här i vår lägenhet, men i ett fritidshus vid havet. Ja-tack!
Foto: Lundin Fastigheter

Häng upp dina blommor

Fick syn på det här sättet att pynta med blommor. Visst är det lite speciellt, men lite roligt? Jag tycker att det var en rätt så fin dekoration. Som vaser kan man ju använda gamla glasflaskor. Här ser dom faktiskt ut att ha använt gamla vinflaskor, men det går ju lika bra med mindre flaskor, såsom ölflaskor.
Foto: Eat Drink Chic

TÄVLING med MR PERSWALL

Hos Mr Perswall är du designern! På deras hemsida kan man ladda upp sitt egna foto, illustration, skiss eller vad som helst av digitalt format och skapa en personlig tapet. Man kan även designa om och skapa en unik tapet av deras kollektionstapeter. Som exempelvis fototapeten Signpole, ett motiv med vägskyltar till olika destinationer. Här kan man med hjälp av Mr Perswalls Designateljé skriva in sina egna drömresmål eller kanske familjemedlemmarnas namn och sätta den i hallen som en vägvisare till familjens rum.
 
Nu kan du vinna ett presentkort från Mr Perswall på 7m2, värde 2163kr. För att vara med och tävla, svara på frågorna nedan i kommentaren till detta inlägg. Vinnaren utses av Mr Perswall och tävlingen pågår till 26 juli.
Du hittar alla Mr Perswalls fototapeter på deras hemsida och för mer inspiration, gå gärna in och gilla Mr Perswall på Facebook. 


FRÅGOR
1. Signpole finns med i kollektionen med temat resor, vilken är din favorittapet från kollektionen Destinations?
2. Om du skulle skriva egen text i fototapeten Signpole, vad skulle du skriva då?
Foto: Eget kollage med pressbilder från Mr Perswall

En liten pärla från Bolaget

Ibland (och ibland väldigt ofta) springer man på riktigt härliga pärlor som är till salu. Just den här hittade jag hos Bolaget. Jag föll först för balkongen, men när jag tittade runt lite fanns det fler riktigt fina bilder! Jag är svag för snygga hallar. Jag tycker att hallen är så viktig då den är det första man kommer in i och på något vis sätter den det där viktiga "första känslan". Jag vill få den där "åh" känslan varje gång jag öppnar dörren och kommer in. För visst vore det härligt om man fick det varje gång?!
Foto: Bolaget

En ledig dag, spenderas på Skansen

Vad fantastiskt det är att få vakna upp i sin egen säng och veta att man har en hel ledig dag framför sig! Efter att ha varit borta en längre tid, så är det verkligen underbart att vara hemma! Men, sitta hemma hela dagen ville jag inte så dagen spenderades på Skansen (där jag faktiskt aldrig tidigare varit).
Den här fina "tavlan" hängde i ett pitoreskt 50-tals kök. Det är lite roligt att se på de gamla sakerna och jag måste erkänna att jag tycker att mycket av vårt mode med pasteller, blommor och typiskt "Leila Lindholm" påminner om den här svunna tiden.
I ett litet hus (som var proppfullt med folk) pågick glasblåsning. Jag tyckte bilden blev så härlig, så jag kunde inte låta bli att inte ta med den!
Dom här gamla flaskorna är jag nästan lite kär i. Nu är de väldigt lätta att få tag i (till och med IKEA har liknande flaskor) och de är bara att fylla med vad man önskar.
Kan inte låta bli att ta med den här bilden. Vad sägs om Biff á la Lindström på kinesiska? Det är en hel kokbok med typiska svenska rätter, helt på kinesiska!

Borta bra, men hemma bäst

Efter 11 dagar på resande fot så har jag äntligen landat hemma igen. Och tro det eller ej, efter riktigt kallt och "inte-alls-så-roligt" sommarväder så sken solen upp och visade sig från sin bästa sida när vi körde in i Stockholm. Devisen "borta bra men hemma bäst" stämmer väldigt bra, för oj, så skönt det är att komma hem!
Eftersom jag har haft ett par riktigt hektiska dagar har jag inte alls haft möjligheten att uppdatera bloggen som jag skulle önskat. Men nu ska det självklart bli ändring på det! Vissa av er har börjat följa mig på Instagram och för er som inte har det, kan jag visa några bilder från den gångna veckan. Om du vill leta upp mig, så hittar du mig under emmeliejoh
Foto: Emmelie

Blommor i mängder

Det är så mycket som blommar nu. När jag var hemma i helgen så blommade verkligen hela entren till mitt barndomshem. Det har blivit precis som en båge och ställer man sig mitt i ingången så hör man massa surrande ljud från alla getingar. Även om jag inte gillar getingar, så måste jag säga att det ger en speciell och väldigt härlig sommarkänsla!
Foto: Emmelie

Svart vit dukning

Mamma gjorde en väldigt smart sak med servetterna när hon dukade i helgen. Hon hade rullat två servetter med varandra (en svart och vit prickig och en vit). Så här blev resultatet. Ett litet annorlunda sätt att lägga upp servetter. De rullas omvarandra och ger ett fint mönster. Nu lyckades jag inte fota på bästa sätt, men jag tror ändå att ni ser och får ett litet tips!
Foto: Emmelie
 

Instagram

Nu har jag sent omsido hittat till Instagram och blivit lite halvkär faktiskt. Vilket enkelt sätt att ladda upp "just-nu" bilder och fånga fina tillfällen på ett väldigt enkelt sätt. Så är du sugen på att följa mig, så hittar du mig på "emmeliejoh"!

Shabby Chic i Falsterbo

I veckan väntar en jobbvecka för mig i södra Sverige och igår kväll när vi kom ner till vårt hyrda hus i Falsterbo så började vi dividera vad prislappen är på hus här nere. Vi var inte helt överens och det slutade med att datorn och Hemnet åkte fram. Vi kunde några minuter senare konstatera att vi alla hade gissat lite för lågt i pris. När jag tittade runt på husen som var till salu nere i Skanör och Falsterbo så fick jag syn på ett riktigt "Shabby Chic" hem. För vad sägs om det här? Jag skulle nog faktiskt inte vilja ha det helt så här, men vissa delar kan jag ändå tycka är rätt så charmiga!
Foto: Mäklarhuset

En cykel i trädgården

I helgen när jag var jag hemma på en liten kort visit så visade pappa att dom hade fått tag på en äldre cykel som hade använts av en gammal dam som hade bott i mitt barndomshem för väldigt många år sedan. Själva huset är från slutet av 1800-talet och visst hade det varit roligt om det hade varit en cykel som kom från det århundrandet, men nu var den inte riktigt så gammal. Men, den är fin för det och nu är den placerad som lite dekoration i trädgården.
Även om jag uppvuxen i den här trådgården, så kan jag fortfarande komma hem och bli helt lugn och tyst av utsikten. Det är något speciellt med vatten!
I cykelkorgen hade dom planterat lite blommor. och på pakethållaren hade de ställt en gammal mjölkkanna. Jag tycker dom här mjölkkannorna är så fina och ofta är de väldigt praktiska att ha blommor i utomhus!
Foto: Emmelie

En slapp lördag - lugnet före stormen

Jag har börjat min färd mot en längre jobbvecka. Jag är på väg ner till Skåne och har stannat till hemma i Götet innan jag far vidare söderut. Idag har det verkligen varit en otroligt skön lördag, en fika i fikastaden Alingsås, långläsning av bok och nu väntar maten på grillen. Imorgon bär det vidare och man kan säga att det är lugnet före stormen. Men, det är imorgon och just nu njuter jag av att bara vara slapp, titta på mamma som ligger i hängmattan och njuter av doften från grillen! Hoppas att ni har en bra lördagskväll!
Foto: Emmelie
 

Lek med washi tejp

Igår skypade jag med min kompis som bor i washi tejpens hemland, Japan. Eftersom min kompis också har fastnat för washi tejpen så snappar hon upp både den ena och den andra idén om vad man kan göra med tejpen. Hon berättade att den oftast i Japan används istället för snöre på paket, men att det finns flera andra saker man kan ha den till. Eftersom vi kopplade upp varandra på video så kunde hon visa mig vissa bilder och ni kan ju bara ana hur min pysselnerv började sticka när vi la på "luren". 
Så på kvällen åkte lite washi fram och jag vek tejpen dubbel och lämnade en liten ögla i ena hörnet. Sedan satte jag ihop flera stycken så att det blev som nedan. Om man inte vill sätta ihop flera så kan man endast sätta ihop två och det bildas ett litet hjärta!
Vart man kan använda det? Antingen som dekoration på ett paket eller på ett kort. Eller så kan du göra det till en servettring och sätta själva dekorationen på toppen. Ja, låt fantasin flöda!
Foto: Emmelie

Ylva Skarp och Åhlens

I höst så lanserar Åhléns och den populära formgivaren och kalliografen Ylva Skarp en kollektion tillsammans. Ylva har vi sett allt mer under året och jag tycker att hon syns både här och där. Tillsammans med Åhlens har Ylva skapat en heminredningsserie med vackra budskap, som omfattar två mattor, två kuddar, ett stort fat, en stor flaska och en ljuslampett. Produkterna kommer att säljas i alla Åhlénsvaruhus med start vecka 38.
Foto: Pressbild Åhlens

Sommar med Ernst startar ikväll

För er som tycker om Ernst Kirchsteiger kan jag påminna att första avsnittet av 2012 års Sommar med Ernst börjar ikväll klockan 20.00 på TV4. Är du nyfiken på de äldre avsnitten kan du hitta dom här.
Foto: TV4

Morgonstund

Idag var jag uppe lite tidigare och dukade upp till en härlig frukost. Ofta kan jag hoppa in i bilen på morgonen med en kopp te och en smorgås i en liten låda, därför är det ibland så skönt att bryta sitt mönster och faktiskt njuta av en god frukost på morgonen. För visst börjar dagen så mycket bättre då?
Mina underbara blommor har slått ut helt underbart och för att matcha färgen så åkte några rosa servetter fram. De kanske inte helt matchar porslinet, men ibland är det skönt med saker som inte heller matchar. Det finns ju egentligen inga fel när det gäller dukning tycker jag! Hoppas att ni får en jätte bra onsdag!
Foto: Emmelie

Det behövs mer picknic i gröngräset

Det slog mig idag att jag inte har dukat upp till en ända picknick hittills i år. Så ikväll fick det bli en minipicknick. Det vill säga att den var inte alls så här fin som greengate visar, utan den bestod istället av hämtmat och en picknickfilt i gröngräset. Men, vad gör det?! Nu har jag ju picknikat för första gången i år och fler ska det bli och nästa gång kanske lite mer "piffig"!
Foto: Greengate

Bada, bada

Jag älskar att bada badkar! Jag skulle nästan säga att jag är tok-förtjust i badkarsbadande! Trots det så har vi inget badkar i vår lägenhet, utan jag får helt enkelt nöja mig med en helt traditionell dusch. I veckan när jag var på utbildning så fick jag ett rum med badkar (som till och med hade utsikt över vattnet #dubbellyx) och när middagen var över och det var dags att gå och sova så kunde jag inte låta bli att tappa upp ett bad och hoppa i innan jag skulle krypa ner i sängen. Även om jag gillar att bada, så har jag inte tänkt på att man skulle kunna ha ett badkar utonhus. De här badbilderna tillhör ett hus som nu är ute till försäljning. Förutom en pool har ägarna till det här huset också ordnat en utomhus dusch och ett badkar utomhus. Ja, kanske det kanske!

Foto: Swedbank Fastighetsbyrån

En eftermiddag på Rosenhill

Det är lite knepigt, för när man väl har haft semester, då är det liksom lite lätt att fortsätta i "semestermood" och passa på att göra massa aktiviteter som ger lite sommarfeeling. Så idag när solen strålade över Stockholm så tog vi bilfärjan till Ekerö och sedan åkte vi ut till Rosenhills trädgård.
Idag var det också backluckeloppis på parkeringen till Rosenhill. Jag minns när vi var där förra året och stod och sålde av så mycket saker vi bara kunde innan vår flytt. Då var det rätt så kyligt i luften och inte alls den värme som det var idag!
Rosenhill är väldigt speciellt och runt omkring är det verkligen en blandning av massa olika saker. Men allt är gjort med en viss charm. En rolig sak som jag la märke till var de ballonger som de hade blåst upp och hängt på en lina över borden (se ovan). Enkelt och roligt sätt om man vill piffa till och inte har vimplar!
Ett fotbad med massa blomblad var upptappat i ett gammalt badkar och det var bara att slå sig ner och sätta sig på en kudde.
Finns det något vackrare än sommarblommor? Jag kan verkligen sakna att plocka blommor och sätta i en härlig vas. När man bor mitt i stan så blir det inte av att man kommer utanför city för att plocka blommor så ofta.
Detta visar verkligen Rosenhills charm och den udda men härliga inredningen. Det finns massa små krypin där man kan sätta sig, både i ladan och ute i trädgården. Lite skönt när inte alla gäster sitter "på varandra".
Foto: Emmelie
Jag brukar inte skriva så mycket om mattips, men ska jag rekommendera något så kan jag verkligen rekommendera den här rödbets- och getostpajen som finns på menyn! Helt underbar!
RSS 2.0