Lampskärmar

Hos svenska sidan LaNinja kan man köpa lampskärmar som är formgivna av brittiska Madeleine Rogers för hennes eget märke Mibo. Lampskärmarna passar både till lampfot och som taklampa med liten E14 sockel. Båda lamskärmarna kostar 475,-/st.
Bordslampa från MiboLampa från Mibo
Foto: LaNinja

Roliga bakgrejer

Här är lite roliga baksaker som kommer från amerikanska King Arthur Flour. Vad sägs om att baka en kaka eller en lasagne som är "snirklig"? Eller varför inte använda lite mönstrade och speciella bullformar? Eller vill du kanske kunna ändra storlekarna på ditt bakverk och ställa in måtten helt som du själv önskar?
Brownie Edge Pan  Panettone Papers - Set of 12 Adjustable Square 12" Cake Pan
Foto: King Arthur Flour

Bomb

Ibland är det som en bomb slår ner på min blogg (och jag förstår inte alls vad som har hänt). Vad jag menar är att vissa dagar är det bara som om besöksantalet exploderar... åh.... det är jätte roligt! När jag loggade in nu ikväll så hade jag fått massa underbara kommentarer... åh vad glad jag blir!

När jag då pratar om bomber så kan jag ju likaväl tipsa om hur man göra egna badbomber. Kanske något att ge bort i julklapp?

- Blanda 1 del citronsyra med 4 delar bikarbonat. 
- Tillsätt ev karamellfärg och doftolja.
- Häll i 2 delar badolja eller olivolja - ta lite i taget.
- Forma kulor av massan. Lägg att torka på ett bakplåtspapper.
- Lägg kulan i badet!

Lycka till!

Foto: Skapligt enkelt

Tändsticksask och adventsljusstake i samma

Pocket Advent (4 Motive)Vad sägs om den här adventsljusstaken? Här kan man verkligen säga att man har allt i ett! På den tyska hemsidan Fair-kaeuflich så kallas det här underverket "Pocket advent" och det tycker jag stämmer väldigt bra. Det är ingen risk att man glömmer tändstickorna här inte...

Foto: Fair-Kaeuflich

Placeringskort och vas i ett

image155Den här placeringshållaren är 2 i 1 då det både går att visa vart någon ska sitta samt sätta en blomma i vasen. Den finns i både silver och guld och går att hitta hos Wrapables.


Foto: Redigering och eget kollage med bild från Wrapables







Paketinslagning

Jag älskar att slå in paket riktigt fint. Jag har också alltid tyckt att det är så roligt att få paket som är fint inslagna. Jag kommer ihåg när jag var liten och blev så irriterad på mamma för att hon nästan aldrig satte snöre på paketen. Mormor å andra sidan hade alltid slått in paketen så fint så jag nästan bara kunde sitta och titta på dom innan dom öppnades. Nu är paketinslagningskvällar riktigt heliga för mig och jag kan sitta i timtal och slå in alla paketen. I år ska vi resa bort vid jul och tyvärr så kommer det inte bli så jätte mycket paketinslagning för mig.. men lite måste det ju bli i alla fall. Dom här bilderna tycker jag visar lite bra tips och jag säger som jag har sagt tidigare... använd det du har hemma för det går faktiskt att använda det mesta. Använd bara fantasin!

Foto: Martha Stewart

Gör egna stjärnor

Här kommer ett pysseltips så här när julen snart står för dörren. Av lite ståltråd och pärlor så är det väldigt lätt att göra egna stjärnor som kan användas till olika dekorationer.. både till julbordet, i granen eller kanske på julstrumpan.
image154
Foto: Eget kollage med bilder av Frances Janisch från Country Living

Ta in naturen och får mer liv i rummet

Den här bilden sprang jag på hos norska sidan Rom 123. Dom som bor i huset har fotograferat träden på utsidan. Sedan har dom tryckt upp bilden på tyg och hängt upp det i trappen för att få mer liv. Ett enkelt sätt ta in naturen i rummet och få mer liv i hallen, sovrummet eller kanske vardagsrummet.  
image152
Foto: Eget kollage med bild Rom 123

Tyg till sovrummet

Jag har precis (ja, jag är inte riktigt klar) målat sovrummet vitt. Nu funderar jag på vad jag ska ha för gardiner. Dom här har jag funderat på men kan inte ritkigt bestämma mig. Jag känner att jag är väldigt turkos inspirerad för tillfället och skulle nog tycka att det vore fint att ha lite turkost i gardinerna och sedan ha några få saker i turkost i rummet. Dom här tre nedan är designade av Erja Hirvi för Marimekko. Brunt är ju faktiskt också snyggt... hmm.. beslutsångest. Jag får nog titta runt lite.

Foto: Marimekko

Julgranshängen från Pluto produkter

Snart är det första advent.. åh, så mysigt! Men jag vet.. det är ett tag till julafton, men jag kan inte låta bli att tipsa om dom här fina julgranshängena som kommer från Pluto produkter. Dom kostar 13,- och 15,-/st. hos Inneonline.
image131
Foto: Eget kollage med bilder från Inneonline

Adventshjärtan att knyta runt ljusen

Dom här fina adventshjärtanen i spegelglas kan knytas runt lite tjockare ljus till advent. Dom kommer från Designdirekt och kostar 69,- för 4 st.

Foto: Designdirekt





Himmelskt boende

En liten familj i Höganäs har inrett och skapat det här underbara hemmet av en gammal kyrka. Kyrkan är på hela 400 kvm(!). Marie som är ägare till huset jobbar också som inredare och det är hennes man Bill som har gjort det mesta av renoveringen. Visst ser det underbart ut? Jag gillar när det är så luftigt och högt i tak. Jag hittade den här inspirationen hos Sydsvenskan och där kan ni också titta in för att läsa mer och Marie och Bill eller se fler bilder.
bild

bild
Foto: Sydsvenskan

Bröllop vid havet

Jag är inte i giftastagen men när jag såg de här bilderna hos Brides.com så tänkte jag att jag var tvungen att visa er. Lite ovanlig "cermoni dukning" tycker jag. Fast visst ser det härligt ut vid havet. Jag tycker nästan att man känner havet och den friska luften genom bilderna.
 
 
Foto: Luca Trovato för Modern Bride

Adventssiffror i zink

Adventsiffror 1-4 , Zink. ERBJUDANDE!!Adventssiffror i zink har blivit allt populärare och ja, jag tycker också att det är väldigt fint. Det är så lätt också att göra det så snyggt med. Du behöver endast köpa ett par tjockare ljus och så knyter du en liten platta med en siffra runt varje ljus. Tidigare har jag inte hittat vart man kan köpa de söta plattorna men idag hittade jag några hos hem ljuva hem... och endast 19,- för 4 st!

Foto: Hem ljuva hem

Sött socker

Dom här såkallade "Hello Sugar Sticks" kommer från Violet och kostar $9. Paketet innehåller socker som har fem olika meddelanden på sig (totalt 60 st sockerpaket i en förpackning):


Do you want it sugar coated?

Sugar and spice and everything nice

Coffee, tea or me?

Sugar daddy

Keep it short and sweet

Foto: Violet

Bricka på elementet

Den här ovanliga prylen hittade jag hos Yanko Design. Det är en bricka som man kan ställa på elementet. Designer är Byung-seok You. Visst är det ett bra tips om man vill hålla teet varmt, men jag tycker också att den lilla brickan verkligen piffar till elementet!

Foto: Yanko Design

Jylpynta online

För någon vecka sedan så tipsade jag om att man kunde dekorera ett rum hos Åhlens och vinna presentkort. Även om tävlingen nu är över så kan man fortfarande inreda rummet i 3D miljö och just nu har rummet blivit julinspirerat så du kan klä en gran, hänga julgardiner i fönstret, slå in paket under granen etc. Varning: det är lätt att bli fast om man väl börjar!
image87
Bild: Åhlens

Glasunderlägg

image149Dom här underbara glasunderläggen
köpte jag för någon vecka sedan.
Jag köpte dom hos Tiimari i Estland.
Kan tyvärr inte svara på om dom finns
i Sverige....
Det är i svart sammet på toppen som
är satt på en platta av gjutjärn vilket gör
dom rätt så tunga.

Foto: Designtjejen

Små söta askar på franska

Dom är jätte söta små plåtaskarna hittade jag hos inreda.com. På exempelvis den rosa asken står det Ma Boîte à Froufrous = Min låda för underkläder. Blank, rosa med motiv av tjejer och underkläder. Invändigt är ytan blank, röd med tryck på insidan av locket. Måtten på askarna är: 23 x 21,5 x H15 cm
 
Foto: Inreda.com

Lite dåligt med internet...

...kommer jag att ha den närmaste tiden... men jag lovar jag glömmer inte bort min lilla blogg utan inlägg kommer att komma så fort som möjligt.. bara så ni inte tror att jag försvinner :-)

Trevlig helg

Designtjejen

Guldig inspiration

Guld tycker jag är väldigt "hett" just nu och jag tänkte att det kunde passa med lite guld inspiration!image147
Foto: Eget kollage med bilder från företagen nedan

1. Rialto matta från Mio, från 790,-
2. Isig blockljus från IKEA, 45,-
3. Isig guldljus från IKEA, 19,-
4. Levanger spegel, IKEA, 695,-
5. Glossy bordslampa i guld från Mio, 590,-
6. Bordslampa från Ellos, 999,-
7. Mugg från Indiska, 49,50
8. Ovation vas från IKEA, 129,-
9. Marakesh, turkost och guldigt kuddfodral, Designdirekt, 169,-
10. Kuddfodral från Ellos, 199,-

Adventsljusstakar

Snart är det ju 1:a advent (åh, så mysigt). Jag tycker ofta att det är svårt att hitta snygga adventsljusstakar. Därför har jag letat runt lite och här kommer lite inspiration. Min personliga favorit är nog nr 3....
image129
Foto: Eget kollage med bilder från företagen nedan

1. Röd med vita prickar, Rusta - 49,-.
2. Adventsfåle (stor), Formodesign - 1.075,-
3. Rectangle formgiven av Carina Ahlburg, designonline.se - 429,-
4. Hold ljusstake, Sagaform
5. Svarta grenar, Formodesign - 545,-
6. Adventsljusstake med små svampar i svart och silver, Pluto produkter, 299,- hos Inneonline
7. Isig, IKEA - 75,-

Skapa din egen almenacka

Jag tycker att det kommer fler och fler möjligheter att skapa sitt "eget" på internet. Exempel är fotoalbum, och nu även almenacka!
På sidan Personlig Almenacka så skapar man just sin personliga almenacka. Jag är överlag som ett barn när jag varje år ska välja ut en ny almenacka och att skapa sin egen - wow! I en väldigt enkel funktion så får man välja färger, text, innehåll.. etc.. titta så fint det kan bli!

Foto: Personlig Almenacka

Hemma hos Paris Hilton

Är du nyfiken på hur det ser ut hemma hos Paris Hilton? Här kommer ett litet smakprov från Aftonbladet.
image146
Foto: Eget kollage med bilder från Aftonbladet

Inred i 3D miljö


Bild: Forbruker.no

På den norska sidan Forbruker.no (som tillhör Norges största dagstidning, Aftenposten) så kan man inreda sitt rum i 3D miljö. Jätte bra faktiskt! På sidan kan man enkelt rita sitt rum i 3D och röra sig runt i det. Du kan inreda rummet efter egna mått och sätta in saker såsom väggar, tapeter, golv, kakel, måla, ändra ljus, sätta in saker i rummet.. Om du inte hinner klart direkt eller vill fortsätta en annan dag eller kanske bara spara det du har gjort så kan du spara det på din dator eller om du vill - skriva ut det.
På sidan kan du också få tips om hur du gör ljussättning och lite annat nyttig i ditt 3D program.

Form & Design julnyheter 2007

Form & Design är ett relativt ungt företag (startades 2004). Våren 2005 kom den första kollektionen ut, designad av Ulrika Elofsson, och den bestod av kökshanddukar och diskhanddukar i tuffa tryck. Idag har dom ett större sortiment och du kan hitta bland annat kuddfodral, löpare, servetter, lampskärmar, brickor och så självklart kökshanddukarna och diskhanddukarna! Vissa av deras roliga mönster går också att köpa som metervara, penelmetervara eller vaxduk.

Här är en av Form & Design julnyheter och just den här kollektionen heter Hjärtan på tråd. Men ta gärna en liten titt även på dom andra kollektionerna.

löpare_bordslöpare   handdukar_kökshandduk_ulrika_elofsson    diskdukar_disktrasa_med_tryck
    brickor_bricka_ulrika_elofsson       julkort

 
  Foto: Form & Design

Gör egna betongkrukor utan att gjuta

Jag är på jakt efter ett par rätt så stora betongkrukor som jag har tänkt ha i min hall. När jag satt och letade lite så hittade jag det här jätte bra tipset från Allt i hemmet på hur man kan göra egna betongkrukor utan att gjuta!


DU BEHÖVER:

Blomkrukor, kakelfix, (pris cirka 130 kr/3 kg), spackelspade.

GÖR SÅ HÄR:
1. Se till att krukan eller burken är ren och torr.
2. Blanda kakelfixet enligt förpackningen.
3. Lägg på fixet med spackelspaden, i ett jämnt lager.

Ramtapet

Vad tycks om den är lite ovanliga tapeten? Det är Lisa Bengtsson som har designat tapeten "Wallpaper Family". På tapeten kan du själv rama in dina nära och kära eller bara ha den som den är. Tapeten har ingen mönsterpassning utan man kan sätta upp den precis som man själv vill. 1 rulle kostar 795,- hos Designista.
Wallpaper Familjen  - Wallpaper Familjen  - ´
Foto: Designista

Betongljusstakar

image144Åh, jag blev helt överförtjust i
dom här fina betongljusstakarna
som jag hittade på bild hos
Family Living. Dom kostar
249,-/st och kommer från
Inneboende.


Foto: Family Living







Dukning från Zara Home

Här kommer lite inspiration och dukningstips från Zara Home.
image105
Foto: Eget kollage med bilder från Zara Home

Nett på medar från Möbelvärlden

Stolen på bilden är grön på medarOhhhh... - me like!
Jag tycker den här stolen är jätte läcker. Nett på medar (designad av Tom Haas) som den heter kommer från Möbelvärlden och kostar 1.700,-/st. Stolen visades på Milano mässan i år -07 och blev en succe. Sitsen är tillverkad i nylon och fiberglas och den finns i fyra olika färger; vit, svart, grön och grå.

Foto: Möbelvärlden

Julstjärnor

Tycker ni jag är för tidig?
Men... det är faktiskt snart dags att pynta huset för 1:a advent och då tänkte jag att det kan passa med lite "julstjärnor-inspiration".
image139
Foto: Eget kollage med bilder från företagen nedan

1. Julstjärna Ann-Cathrine Ellos - 299,-
2. Glänsa, IKEA - 139,-
3. Krans Arilly, Ellos - 249,-
4. Glänsa Diamant, IKEA- 89,-
5. Adventsstjärna Monsoon turkos, Cosas - 399,-
6. Vit pappstjärna, Rusta - 59,-
7. The Star Spets, Möbelvärlden - 630,-
8. Stjärna, Star Trading, Inneonline - 69,-
9. Julstjärna Anna-Lotta, Ellos - 199,-

Necessär av ett eget foto

En bra julklapp kanske? Hos möbelvärlden kan du beställa en liknande necessär med ditt favoritfoto. Du behöver nödvändigtvis inte skicka in ett digitalt foto utan det går också med ett pappersfoto. Men om du vill ha det till julklapp så är det bäst att skynda sig för leveranstiden är 4-5 veckor. Kostnad? 445,-.


Foto: Möbelvärlden

Cosas

Cosas har en webbshop som jag tycker har helt underbara saker. Jag kan verkligen rekommendera att ta en liten titt på deras hemsida. Nu har dom även fått in massa fina julsaker. Se bara den här skylten nedan som det står "Välkommen Tomten" på. Underbar tycker jag.
Bräda, Välkommen Tomten - Större bild/fler bilderIndiska teglas - Större bild/fler bilder
Foto: Cosas

Hemma hos mig i Estland

Ni som har läst min blogg ett tag vet att jag är i Estland och jobbar några månader. Jag har en underbar liten lägenhet som jag har tänkt att visa er ett tag... men inte riktigt fått tummen ur. Det är en vindsvåning med stora takbjälkar i taket. Huset i sig är från slutet av 1800-talet och i nocken så sitter det ett glaskors... vet inte om det betyder att det är en gammal kyrka?!
Jag sover på ett loft ovanför köksinredningen. Just när jag tog dom här korten hade inte stegen kommit än, men den är placerad där nu.
image143
Foto: Designtjejen

Vinprovar party

Att ha ett vinprovar party tycker jag låter jätte trevligt. Dom här jätte fina vinprovar sakerna hittade jag hos Red Envalope. Det är bara att dra på vinfodralen på vinflaskorna (som är märkta med siffror) och börja testa. Efter varje sipp så får gästerna gissa och skriva ner svaret på en liten lista. Varje gäst får också en liten vinprovar guide som innehåller lite tips till vad som kanske menas med jordig smak.. eller vad man menar när man säger att vinet är fruktigt.

image61Det är inte så svårt att sy ett eget vinprovar sätt. Det är bara att sy små påsar av något fint tyg. Vill du kanske slippa och sy kan du göra det enkelt för dig och bara vira lite tyg runt flaskorna som du knyter fast med ett snöre. Ett annat alternativ är att klä in dom i ett fint papper (var dock noga med att det inte blir genomskinligt). Sedan kan du göra lite fina gissningslappar och skriva ut. Lite enkel vinprovar information skulle du också kunna skriva ut på ett litet papper. Vill du piffa till lapparna likt på bilden... kan du klistra pappret på en kartonbit och sedan klä om kartongen i tyg.

image141
Foto: Eget kollage med bilder från Red Envalope

Inspirationsdukning från Village

image126
Foto: Village

Sjungande inbjudningskort

Jag surfade precis in på Blossas hemsida (ni har inte missat att Blossa 07 släpps nästa fredag, va?) och hittade något helt underbart. Under flicken Glöggmingel och inbjudningskort så kan man skapa sina egna sjungande inbjudningkort. Bland en mängd olika ord så väljer du vad det ska stå (sjungas) på inbjudningen. Det kan vara ett rim, en kärlekshälsning, att du säger att du saknar någon etc. När du valt klart kan du trycka på Lyssna så får du höra hur din komponerade låt låter. Jätte kul! Sedan är det bara att fylla i ett meddelande (om du så önskar) och mailadress till personen/personerna i fråga. Om du vill kan du göra en jätte fin sjungande inbjudning som du skickar ut... kanske som inbjudan till en glöggkväll.  

Lysande tavla

image135Det här har inte jag sett eller hört talas om tidigare, men när jag sprang på den här bilden hos Vi i Villa tyckte jag att det såg riktigt läckert ut. Först och främst har dom klätt ett tyg runt en frigolitplatta (blir inte tungt och väldigt lätt att hänga upp). Jag har vanligtvis häftat fast tyget men Vi i Villa säger att man till och med kan tejpa fast tyget med silvertejp. Därefter är det bara att markera vart du vill ha ljusen  och så trycker image136du fast lamporna på baksidan. Låt lamphuvudet stanna någon millimeter innan det möter tyget. Obs: var noga med att använda en ljusslinga med dioder (viktigt så det inte blir varmt då det blir brandrisk). Vi i Villa rekommenderade två från Markslöjd som går att använda; Chrissline Led eller Microlight  Led.

Foto: Eget kollage med bilder från Vi i Villa

Bakformar från Nordic Ware

image138Skulle du vilja göra en liknande kaka? Nordic Ware har ett flertal jätte roliga formar som man kan baka i. En rekommendation är att ta en titt på deras hemsida för den är jätte inspirerande och dom bjuder på massa olika idéer.

Formarna går att köpa hos svenska Formodesign och dom kostar 375,-/st.

image132

Söta hemgjorda saker

På hemsidan Jag Blommar så finns Maria Öqvist Öhman konst och hantverk till salu. Hon har gjort jätte söta skärbrädor och underlägg, alla inspirerad av blommor.
image122
Foto: Eget kollage med bild från Jag Blommar

Mjölkkanna och sockerskål från Sagaform

Den här mjölkkannan och sockerskålen är en nyhet från Sagaform och visst är dom läckra?image134
Foto: Eget kollage med bild på Sagaform

Fina små askar

Sådana här små söta askar från finska Yle (Strömsö) kan man använda till mycket. Antingen kanske du vill ge bort något i dom (choklad, smycke...). Dom går också att använda till dukningen. Om du skriver namnet på gästen på sidan så kan du använda asken som placeringskort. Du skulle även kunna lägga något i om du önskar.

Det här behöver du:

  • grön kartong
  • hård kartong för modellen
  • vass sax
  • lim

Klicka här för att skriva ut mallen i pdf-format.

1. Skriv ut mallen och gör en modell i hård kartong.
2. Rita runt modellen och klipp ut askarna.
3. Skriv eventuellt ett ordpspråk eller vers i botten av asken.
4. Vik ihop asken. Börja med bottenvecken och vik sedan vingarna.
5. Sätt lim på vingarna och res upp sidorna, börja med den sida som har två vingar. Håll i en stund så att limmet hinner fastna.
6. Sätt i vad du önskar i asken. Fäst sedan ihop de två bladflikarna som passar in i varandra.


Text på askbottnen Askar
Foto: Svenska Yle - Strömsö

Koppar från BoConcept

Dom här kopparna från BoConcept tycker jag är jätte snygga. Dom kallas "Collectors item" och finns i 8 olika modeller. 54,-/st.

image128
Foto: BoConcept

Söta disktrasor från Formodesign

Idag kan man hitta väldigt många fina och designade disktrasor. För mig som är en sådan som tycker att det är detaljerna som gör det så är sådana här detaljsaker helt perfekta. Och visst piggar det upp med små roliga detaljer?!
Dom här disktrasorna kommer från Formodesign och är handtryckta av Malin Westberg. För att hålla dom fina och fräscha är det bara att tvätta dom i 40 grader eller låta dom åka med i diskmaskinen ibland.
Disktrasor svarta


















Foto: Formodesign

Svart-vit jul?!

image118
Foto: Eget kollage med bilder från företagen nedan

Julstjärna från Starlightz / Men At Work, 370,- hos Inreda.com
Julgransmatta Girlang, Svart, 235,- hos Inreda.com
Cult Designs värmeljusstake Change, från Cult Design

Träljusstake Otto från Ellos, 999,-
Sigvard ljusstakar, Single från Sassabrassa, 399,- (för 4 ljus) hos Designonline
Dekorationstopp från Ellos med 40 lampor, 559,-
Julgranskula, svart med vita prickar från Madam Stoltz, 35,- hos Inreda.com

Inspiration från en hudklinik

I centrala Florence finns den här hudkliniken. Lokalen är inredd och designad av Michael Young och Katrin Olina. Byggnaden är historisk och väldigt gammal så dom har försökt att skapa en balans mellan det gamla och det nya.
 
Ingång och dörrhandtag

 
Golvet och en lampa, designade i samma stil

 

Foto: Katrin Olina

Ordspråkstavla

Som jag har nämnt tidigare så älskar jag ord, texter och ordspråk. Den här tavlan gjorde jag för något år sedan men jag är fortfarande väldigt förtjust i den.

image61 Först och främst letade jag upp ett ordspråk som jag tyckte om. Sedan skrev jag ut bokstäverna på datorn och skar ut bokstäverna i pappret. Jag köpte en masonitskiva som jag först målade vit. Därefter tog jag minimalt med klister på bokstäverna och satte fast dom på den vita bakgrunden. Därefter målade jag hela tavlan (och runt/över bokstäverna) med en brun väggfärg. Att jag just använde väggfärg var för att vi hade målat med just den färgen i vår hall (och jag ville hänga tavlan så att man såg den från hallen). Vi hade även en fondvägg som hade samma bruna färg i sig som jag ville matcha tavlan till. Ett litet tips om du vill matcha tavlan till något, eller har ex. väggfärg kvar.
När hela tavlan hade torkat rev jag bort bokstäverna. Eftersom färgen hade satt sig i kanterna på bokstäverna kommer det att rivas av lite färg och det kommer inte bli helt raka kanter, vilket ger ett mer "slitet" intryck som ni kan se på bilden. Lycka till!

image90
Foto: Designtjejen

Glas biospis

Den här glasspisen från Biopeis
tycker jag är uuunderbar! Den är
83 cm hög och 62 cm bred. Den
kan också levereras i hög-
glans (röd, svart eller silver) 
fot mot ett litet pristillägg.
Pris 9.900 NOK.


Foto: Biopeis







Söta julsaker från Cosas

Jag vet... det är lite tidigt att börja skriva om julen redan... men jag kan inte låta bli när jag såg dom här jätte söta julsakerna hos Cosas. Jag måste väll erkänna att jag faktiskt är en sådan som älskar allt julpyssel, julstök och julklapps-jagande! Fast jag måste också erkänna att även jag blir lite trött när vissa affärer börjar julskylta innan ens värmen har försvunnit..
Pynt & dekorationer Mistelkvist i zink Pynt & dekorationer Hjärtformad zinkbox Pynt & dekorationer Rudolf, med vita mulen! Pynt & dekorationer Bokstäver i zink, GOD JUL
Foto: Cosas

1. Mistelkvist i Zink, 45,-
2. Hjärtformad zinkbox, 69,-
3. Rudolf i vit metall (17 cm), 55,-
4. Bokstäver i zink som bildar god jul, 55,-

Senaste trenden: Måla fondväggar på golvet

Nordsjö försöker ta fondväggen till en
ny nivå och menar att senaste trenden
är att även måla fondvägg på golvet.

Dom skriver så här:
"Fondväggen är ett enkelt sätt att hänga
med i heminredningsmodet. Det går
snabbt att förnya hemmet och genom
att arbeta med kulörer som fortsätter in
på andra väggar eller att låta färgen flyta
ut en bit på golvet adderar du personlighet
och attityd till ditt hem"

Som ni kan se på bilden så visar dom hur fondväggen har målats både en bit i taket och även på golvet...

Foto: Nordsjö

Kladdkakor

Aftonbladet säger dom att det här ska vara chokladproffsens allra bästa kladdkakor. Det måste jag bara testa och då tänkte jag.. ska dom vara bäst så kan jag ju lika väl tipsa om dom!
image114
Foto: Eget kollage med bilder samt recept från Aftonbladet

Vit dukning på 4 sätt

Här kommer fyra olika dukningstips - alla med vitt porslin. Det är egentligen inte så mycket som ska till.. bara att ändra lite detaljer. Tipset kommer från Real Simple.
White Dishes 4 WaysWhite Dishes 4 Ways
White Dishes 4 WaysWhite Dishes 4 Ways
Foto: Real Simple

Ovanlig ytterdörr

Det här hittade jag hos Nordsjö och måste erkänna att jag aldrig har sett något liknande i verkligheten. Husnumret har skissat och sedan noga maskerat med självhäftande plastfilm och målartejp innan dörren målats grön.

Klicka för att se en större bild Klicka för att se en större bild Klicka för att se en större bild
Foto: Nordsjö

Gör en hylla av pappersrör

image124

Det här kanontipset hittade jag hos den norska tidningen rom 123. Dom visar hur man på ett välidigt lätt sätt kan bygga sin egen hyllsektion. Sedan kan du måla rullarna i de färger som du själv tycker bäst om/matchar bäst. Jag skulle kunna se dom i vitt.. eller varför inte svart..

Du behöver:
1. 2 x 90 cm långa pappersrör (bygghandel)
Oljefärg
Pensel
Sandpapper
Ett stabilt band i önskad färg (Varför inte ha ett svart band om du har vita rullar eller kanske ett snyggt tyg?)

Gör så här
2. Be bygghandeln att dela rullarna  i mindre rör, här är dom 30 cm djupa.
3. Sandpappra kanterna så att dom blir mjuka och släta.

image123
4. Måla rullarna med färg. Använd gärna vattenbaserad målarfärg. (Personligen tror jag att färgen Lady helblank från Jotun passar jätte bra. Jag är överlag väldigt förtjust i den färgen. Väldigt lätt att arbeta med + att resultatet ofta blir väldigt bra. BLir även lätt att torka av sedan. )
5. Sy ihop banden på slutat. Tänk på att dra ordenligt!
6. Klar!
image125
Foto: Eget kollage med bilder från rom 123

Smart buffédukning

image122

Fransgardin

Jag är förtjust i fransgardiner. Speciellt eftersom jag har tänkt att gå på mycket svart i mitt vardagsrum kan jag inte ha för "tunga" gardiner. Jag måste ju släppa in ljuset. Då tycker jag att sådana här fransgardiner passar utmärkt. Om man inte vill ha den som en gardin så passar de ju också som rumsavdelar, i balkong-/altanöppning. Just dom här på bilden kommer från Etol och ett packet med 2 st kostar 335,- hos Inreda.


Foto: Inreda

Lite helginspiration

image121
Foto: Eget kollage med bilder från företagen nedan

Lampa Kapoor Glob, Designer Matti Klenell för Örsjö Belysning, 4.259,- hos Designonline
Grytunderlägg bladverk, 149,- hos Ljuva Ting
Blockljus 2-pack med ytterhölje i silvermetall 99,- hos Josefssons
Amelie silver cushion, £70.00 från Designers Guild

Snyggt hushållspaket

Jag tycker att det är hushållspaketet från Siemens är urläckert. Alla produkterna är i rostfritt och designade av F.A. Porsche. Den exklusiva kaffebryggaren har även en praktisk termoskanna på som rymmer 8 stora koppar kaffe. Uuurläckert.. men dyyyrt! (paketpris 3.895,- hos Onoff i internetbutiken).

Foto: Onoff

Grönt är skönt

image117
Foto: Eget kollage med bilder från IKEA, Bo Bedre och Inreda.com

1. Pläd från Design House Stockholm designad av Marianne Abelsson
2. Amazonas bäddsätt från Mio, 290,-
3. Frukost, kopp från IKEA, 29,-
4. Porslinsmugg och Fat, Njut av stunden, Grön, Jonas Bohlin för Rörstrand, 325,-
5. Ljuslykta från LOB Design, 110,-
6. Cyckelhållare, väggmontering i plast, Dyberg-Larsen
7. Parasol Shadylace från R.O.O.M,
8. Sit on it, stor sittsäck, 2080,- hos Inreda.com

Bli svensk mästare på att slå in paket

The Surprisehouse Company AB, har specialiserat sig på presentinslagning och anordnar för andra gången tillsammans med 3M/Scotch® en tävling i att slå in vackra paket. I våras så arrangerade faktiskt tävlingen för första gången och eftersom julen närmar sig så passar det ju bra med en ny tävling! Evenemanget har tre deltävlingar på tre orter (Malmö, Göteborg och Stockholm) och den stora finalen äger rum i Stockholm den 1:a december.

"Tävlingen vänder sig till alla som gillar att slå in paket. Vi har inga begränsningar. Även barn får vara med. Vi har även utökat tävlingen till totalt tre orter så att fler som är intresserade kan vara med. Tävlingen har börjat och det är bara att skicka in bidrag. Tävlingsformuläret kan laddas ner från vår webbsida http://www.surprisehouse.se/ eller fås i våra butiker i Täby C, Stockholm eller Allum C, Göteborg" säger Annica Thorberg, VD för Surprisehouse AB.

Att delta i tävlingen kostar endast 85 kronor och för pengarna får man en påse med olika sorters presentpapper, 3-4 olika sorters tejp, vackra snören och dekorationer. Tanken är sedan att man skall slå in ett tävlingsbidrag, ett paket som mäter max 45 x 45 x 45 cm. Det går också bra att använda sitt eget papper och dekorationer.

Halloween mat...

image113...och jag kan inte låta bli att tipsa om dom här maträtterna. Tyckte att dom var helt fantastiska! Recepten och tipsen kommer från Aftonbladet.

Den här bilden hittade jag också..
där man har dekorerat en tårta
som ett spindelnät. Jätte käckt
tycker jag. Bra tips om du har
torka på idéer till halloweenfesten...







image112
Foto: Aftonbladet
RSS 2.0