Gulliga ägg

Även om det inte är påsk på långa vägar så kan jag inte låta bli att tipsa om de här fina äggen. Jag måste nog allt testa det här en dag. Jag har försökt att göra decoupage utan att klippa ut dekorationen och hm.. det var lite knöligt på just ett ägg. Men det här tror jag faktiskt är lite lättare och fint blir det också! Det ska allt testas en dag.
Foto: Martha Stewart

Tvättbar Lunchpåse

Den här lilla lunchpåsen är både snygg, men också ett väldigt miljövänligt alternativ. Efter att du har använt den kan du nämligen tvätta den, antingen för hand eller i diskmaskinen. Påsarna försluts med ett kardborreband och har ett överlappande lock vilket gör att innehållet inte ramlar ut i väskan. Perfekt till barnens ryggsäckar för mellanmål eller mackor eller i skötväskan för lite välbehövlig frukt. Påsarna finns i flera olika färger och mönster och du hittar dom hos Barnvänligt.
Foto: Barnvänligt

Härlig frukost

Idag har vi haft "gående-bord-frukost" och njutit av frukosten framför tv:n. Medan vi mumsade nybakat bröd så har vi följt Berlin maraton. Man kan säga att den här helgen har gått i löpningens tecken med Lidingöloppet igår och Berlin maraton idag. Tro det eller ej så är det första gången jag bakar bröd i vår relativt nya lägenhet. Det här receptet på frallor är väldigt lätt och man rör ihop allt på kvällen och kalljäser över natten. På morgonen är det bara att baka ut och vips in i ugnen. Väldigt gott och fort går det. Receptet hittar du här om du är sugen på att testa.
Foto: Emmelie

Fabrique

Har du vägarna förbi Stockholm eller bor i huvudstaden så är ett besök hos Fabrique stenungsbageri nästan ett måste. Dom har helt fantastiskt surdegsbröd. Vi bor så nära en av butikerna så helgbröd har blivit ett "must". Tyvärr så bidrar det till att mina egna surdegsbak har börjat lysa allt mer med sin frånvaro. Men, när mörkare tider kommer så ska jag nog allt ta tag i det igen.. fast jag kommer nog fortfarande att kila ut och lyxa till det på helgerna. För hur mycket jag än bakar är jag tveksam om jag får samma resultat!
Foto: Emmelie

Ta vara på stunden

Jag hittade den här underbara stylingen hos Therese Sennerholt. Jag är svag för ballonger. Fråga mig inte varför, men kanske är det för att det är något barnsligt, härligt över det. "Sometimes the best moments in life are the simple ones. Like having a cheese doodles and wine". Ack, så riktigt! Det är viktigt att ta vara på livet och ibland är det faktiskt viktigt att stanna upp och fundera vart det är man springer egentligen. Ibland kan det ju liksom gå så fort att vi inte alltid stannar upp och tar vara på stunden. Idag ska jag försöka vara närvarande och ta vara på lördagen och njuta. Efter tidig lunch och skvaller med min tjejkompis ska vi se på min käras bror som springer Lidingöloppet. Han har en förhoppning att springa som en raket, fast jag vet också.. att det är just det som han njuter av! Heja, heja, heja..
Foto: Therese Sennerholt

Norrgavel höst 2011

Norrgavels bilder från deras höstkatalog får mig verkligen att ta mitt pick och pack till Jämtland och flytta in i det stylade huset. Det ger en viss hemtrevlig, varm och höstig känsla. Jag har inte än lyckats bläddra i den "riktiga", trycka höstkatalogen, men jag tror nästan jag ska ta mig en liten tur till Stureplan i helgen och plocka upp en katalog!
Foto: Pressbilder Norrgavel

Gratis ugglor för utskrift

Underbara Tom Kat Studio har mängder av fina gratis "printables" (utskrifter). Se bara på de här underbara ugglorna. Med tanke på att man ser ugglor överallt i inredningsvärlden så kan ju inte dessa bli annat än helt rätt. Här kan du ladda ner ugglorna och mängder med texter och inbjudningskort.
Foto: the tomkat studio

IKEA öppnar mansdagis

Läste en liten rolig nyhet idag. IKEA i Australien öppnar nämligen ett dagis för män. Ja, möbeljätten storsatsar i landet och kommer öppna södra halvklotets största IKEA varuhus i Melbourne. Och i satsningen ingår inte bara kedjans traditionella barnpassning utan också ett "Manland". Här kan fruar och flickvänner parkera motsträviga män i ett "mansdagis" där det går att hitta flipperspel, sport-tv, Xbox-spel och gratis varmkorv. Kvinnorna som lämnat sina män får också med sig en dosa, som automatiskt påminner om när det är dags att hämta på Manland. Vad säger ni, tror ni det blir en hit?

Wallstickers till kontoret

Vill man piffa till hemma över kontorsstolen, eller kanske på jobbet (?) så tycker jag de här vinyl klistermärkena från Ferm Living är lite roliga. Du kan sedan lätt hålla ordning på vad du ska göra genom att skriva direkt på väggen. Käckt, va?!

Foto: Ferm Living

Utbildningar i inredning

Titt som tätt får jag lite frågor på om jag vet någon bra utbildning inom inredning. Utan att kvalitetsäkra så tar jag chansen och tipsar om en sida som ger er mängder av tips på just utbildning inom inredning. Utbildningarna är både som yrkes högskola, folkhögskola, yrkesutbildning, högskola och vuxenutbildningar. Är du nyfiken så ta en titt här tycker jag.
Foto: Eget kollage med printscreen från studentum

Höstinspiration

Jag är i stort sett precis hemkommen från flygplatsen och nu känns det som jag bara vill sitta på en fläck och inte röra mig. Oj, så trött jag blev! Men magen kurrar efter en lång dags resa... så innan jag stelnar till helt behöver jag nog attackera köket. På plats i Madrid fotade jag de här härliga höstbilderna från en utställningsmonter från svenska Lexington. Det känns verkligen som höst här hemma nu med. Från 38 grader i Madrid till regn, rusk och blåst här hemma. Fast lite mysigt ändå tycker jag allt! Tjo - nu går jag till attack mot kylskåpet!
Foto: Emmelie

Snygg förvaring

Hos Vi i Villa sprang jag på ett bra tips på hur du kan måla om små burkar och göra snygga förvaring. Dom har målat konservburkar och kaffeburkar i tavelfärg och därefter har de med en krita skrivit på vad de har i. Ett lätt pyssel som blir väldigt snyggt!
Foto: Eget kollage med bild från Vi i Villa

Massimo Vignelli

Fråga mig inte hur man kan snöa in på kalendrar, men det är precis vad jag har gjort. I flera inredningstidningar har jag sett den här "ursnygga" kalendern skymta i bakgrunden. Den är designad av italienska designern Massimo Vignelli. Max 365 perpetual calender som den kallas kom redan 1980. Med eftersom den är tidlös fungerar den år för år.
Även om det var just den kalendern som jag tyckte var "ursnygg" så är det en annan kalender som har gjort Massimo Vignelli mer känd och det är Stendig Calender. Även den är en elegant och tidlös, men har ett litet annat utseende. Kalendern designades så tidigt som 1966 och har sedan dess varit en del av design kollektionen hos Museum of Modern Art i New York. Stendig Calender består av 12 svarta och vita sidor.

Madrid

Det är hett i Madrid, både på värmefronten men också i spänning! Fast nu ikväll så har vi kvalat till OS, så det är jubel i svensklägret! Vi bor på ett väldigt trevligt hotell, Vincci Hoteles, mitt stan på Gran Via. Hotellet har en underbar takterass. Dock är jag ju här för jobb så jag har mest hunnit titta upp där upp en snabbis. Men fint som tusan var det och hotellet rekommenderas varmt om du har vägarna förbi Madrid.
Foto: Vincci Hoteles

Egengjord tavla av Therese Sennerholt

I helgen sprang jag på ett block hos Bookbinders som är resultatet av ett samarbete mellan Bookbinders och Therese Sennerholt. För ja, det är Therese Sennerholt som har stått för illustrationen på framsidan av blocket. Jag slog till direkt och när jag kom hem så "dissekerade" jag blocket en aning och klippte bort framsidan. Den fick istället hamna bakom glas och i en ram och snart även på väggen! Ett litet tips på enkel, billig och väldigt snygg tavla.
Foto: Emmelie

Bokinspiration

Stora boken om inredning - 219,- I Stora boken om inredning berättar några av landets främsta experter på heminredning hur man kombinerar funktion och estetik för att skapa det personliga boendet - ett hem. Stora boken om inredning fungerar lika bra som lärobok, uppslagsbok och som avkopplande lektyr en ledig kväll.
Ljust och fräscht boken - 178,- Fredrik Lindström och Henrik Schyffert har samlat sina reflek- tioner, personliga erfarenheter, analyser och inredningsminnen i en bok som spänner från gillestugor och mormors finrum till köksöar och obduktionssals-minimalistiska vardagsrum. Här finns också de hundra vanligaste nyanserna av vitt, topplistor och analyser av den nya bostadsporren.
Välkommen hem till Maria Montazami - 179,- Hollywoodfrun har nu också släppt en egen bok. Maria bjuder i boken på flera fester och även flertalet recept.
Var sak har sin plats - 119,- en rolig, viktig, informativ och klok bok som behandlar ett ämne som orsakar så många människor så mycket stress, skuld och utmattning. Nämligen: våra röriga högar och växande pappersbuntar och oöverblickbara garderober och garage där det inte stått en bil på åratal på grund av
Inred lantligt på ditt eget sätt - 134,- Mer smak än pengar? Den lantliga inredningsstilen är perfekt för alla kreativa hemmafixare och återbrukare. De som tycker att det är roligt att fynda på loppisar och i antikbodar, sy, måla, snickra och ändra om har alla möjligheter att inreda sin egen lantliga oas även om plånboken är tunn. Anna ger handfasta råd, konkreta tips och beskrivningar på både små och stora projekt för det lantliga hemmet.
Funky, nyskapande inredning - Funky är en ny inredningsstil med influenser från olika tidsepoker och från olika håll i världen. Här blandas stilar på ett nyskapande sätt och sätter en högst personlig prägel på inredningen. Funky kombinerar till exempel gammalt med nytt, lustfyllt med funktionellt och klassiskt med kitschigt. Boken, som är producerad i samarbete med inredningstidningen Livingetc, är illustrerad med 300 fotografier och utgör en idealisk hjälp för den som vill åstadkomma den perfekta funkystilen.

Färgglad bostad i Madrid

Idag reser jag till Madrid. Värmen i Madrid är just nu väldigt hög och jag vet inte helt hur jag ska packa. På något vis har man börjat vänja sig vid lite mer höst. Det är inte nöje, utan jag ska jobba så för min del är det fullt fokus på vårt hopplandslag och att vi ska kvala till OS. Men, jag hoppas att jag även ska kunna röra mig lite utanför tävlingsbanan och kanske till och med bjuda på någon inspiration. De här bilderna från Freshome är just från Madrid och jag tycker att dom på ett jätte härligt sätt har fått fram färgen till den vita inredningen. Vi jobbar för fullt med att få ordning på vårt vardagsrum och just nu tycker jag allt att det ska in lite mer färg... och ja, det här tyckte jag var en smakfull inspiration. Over and off - to Madrid!
Foto: Freshome

Kalender

Idag var sista dagen på jobbet att göra beställning för en 2012 kalender. Herre mi, betyder det att 2012 närmar sig? Eftersom vårt hemmakontor börjar ta form så tycker jag det är lite inspirerande att titta runt på fina almanackor och kalendrar som kan pryda väggen. Här är några godbitar som jag gärna sätter upp på väggen.
Two Thousand Eleven Calender från Ige Design och Clip Board Calender från the Curiosityshopper. Man får dock vänta tills de kommer i 2012 års upplaga!
Foto: BetterLivingThroughdesign.com

Lagerhaus webshop har öppnat

Idag har Lagerhaus webshop öppnat. Strax efter 10.00 idag slog de upp portarna till den färska nätbutiken. Jag vet själv att jag fick en hel del frågor när jag hade bloggshopen. Så för alla som väntat. Now its open!

Ögonblicksbild söndag

En ögonblicksbild från en pysselsöndag. I vår lägenhet är det full aktivitet och vi jobbar för fullt med att sätta upp nyinköpta stringhyllor. Men, med en tegelvägg är det inte den lättaste uppgiften. Nu har borrmaskinen sagt godnatt för ett litet tag och behöver laddas med lite ny energi. I pausen laddar vi med en liten cappuccino. Hoppas att ni har en jätte bra söndag!
Foto: Emmelie

Blossa 2011

För nioende året i rad släpper BLOSSA sin årgångsglögg och i år smaksätts den med kaffe rostat av Arabicabönor från El Salvador. Flaskan pryds av koordinaterna från Finca Las Delicias, det plantage där kaffebönorna har odlats. Glöggen finns i Systembolagets beställningssortiment från och med den 1 oktober, men den går att förhandsboka redan nu på BLOSSAs hemsida. Blossa 11 kostar 89,-
Foto: Pressbild Blossa

Kontorsdrömmar

Jag går och drömmer om mitt kontor! Imorgon då jäklar ska det bli ordning på "torpet" och jag ska måla skrivbord och bänkar! Då ska det allt bli projekt kontor! Vi har bestämt oss för att det ska bli en liten kontorshörna i rummet och jag vill ju att det ska bli sådär perfekt. Men.. det är ju många saker man drömmer om att ha där för att det ska bli perfekt! Här är några av dom!

 
Foto: Kalender från finska Noa Bembibre, Gemfångaren Chip 360,- från Alessi, AJ Bordslampa från Dansk Design, Hängaren Arrow från Stockholm Design House, 415,- hos Rum21, Radio från Tivoli Audio,  Cabledrop som håller sladdarna på plats 119,- från Lifestylestore

En sista bildkavalkad

Tänkte att jag ska avsluta all Formex rapportering med en bildkavalkad. Om jag ska vara krass så tycker jag egentligen inte att Formex bjöd på så mycket nyheter. Det mesta var relativt väntat och de trender man såg kom inte som någon chock. Men, jag tycker ändå alltid att Formex bjuder på inspiration och man får många idéer! Så här kommer ytterligare några idéer som förhoppningsvis även ger er lite inspiration.
Påsar i papp, påsar i papp! Det syntes både här och där. Det är helt rätt att ställa en blomma i en papperskasse. Varför inte ställa krukan i kassen? Lampor liknande den här och andra skomakarlampor var verkligen överallt! Och då menar jag överallt! De flesta montrar hade en sådan här lampa, träbord och en skinnfäll slängd över en stol!
Hemmagjort, gärna stickat eller kanske virkat fortsätter att vara en trend. Gärna ska det vara grovstickad! Man såg flera stickade lampskärmar och även riktigt goda och tjocka grovstickade filtar! Men det behöver inte bara vara gjort själv, nej på flera ställen såg jag porslin med ett påmålat virkat mönster.
Koppar är ett annat material som kommer starkt. Här har jag lyckats fånga in mig själv på bilden, vilket var svårt att inte göra om man vill ha en bild på den här kopparlampan som hängde vid ingången!
Trä, trä och åter trä. Trendigast av allt är nog trä! Träbord, trälampor, trästolar, trädekoration och så självklart träljusstakar. Många jag såg gav en känsla av att nästan vara svarvade hemma. Lite hemslöjd över det helt enkelt! Och sist men inte minst trådkorgar!

Tillsammans med Lisa Bengtsson

Dagarna har bara rusat iväg och jag har känt att jag inte helt har hunnit med min bildbank från Formex. Därför kommer jag göra ett sista ryck och ge er lite mer inspiration. Tycker det är synd att jag sitter på så många trevliga bilder som jag annars inte får dela med mig av!
Hos svenska textilföretaget Mairo sprudlade det av färg och härliga tyger och självklart var även en hel del av Lisa Bengtssons härliga tyger exponerade i montern.
Foto: Emmelie
Lisas mönster Tillsammans har tagits fram tillsammans med Mairo 2011. Mönstret finns i två färger, en lite guld/gul och en blå. Men, mönstret i sig finns i en mängd olika produkter, i allt från porslin till tyg och tapet!
Foto: Emmelie

Inspirerande hemmakontor

Jag har helt snöat in på att jaga inspiration till små hemmakontor, eller en mindre arbetsplats kanske man kan säga. Vi har bestämt oss för att göra en liten arbetshörna i vår lägenhet och nu ser jag snygga arbetsplatser både här och där. Tänkte därför att jag skulle dela med mig av lite inspiration. Just de här kommer från Alvhem Mäkleri och från Freshome.
Foto: Alvhem Mäkleri och Freshome.com

Mio hösten 2011

Foto: Emmelie
Jag kan knappt förstå att det redan är september(!). Men efter att ha sett allt julpynt och höstsaker på Formex förra veckan känner jag att jag faktiskt är lite redo för hösten! Med lite höstkänsla i kroppen svängde jag lite nyfiken inom Mio på vägen hem idag och hämtade deras höstkatalog. När jag sedan kom hem såg jag att de även har katalogen online. Nu har jag suttit och bläddrat lite och har fått frågan från Mio om jag kan se vilka som är mina höstfavoriter! Så därför tänkte jag att jag skulle passa på att ge er lite höstinspiration.

Foto: Eget kollage med bilder från Mio
Efter att vi flyttade in i vår lägenhet (med drygt 3 meter i takhöjd) är jag på jakt efter en snygg pall. Den här pallen (Martina) tyckte jag faktiskt var rätt så enkel och snygg. Frågan är om den är tillräckligt hög för vårt kök bara.. hmm.. Jag har totalt fastnat för flaggspelstrenden. Cometa Drakspel, 149,- tyckte jag var lite höstigt fin. Jag har också fastnat för de gamla skomakarlamporna som är väldigt poppis just nu, men trä kommer tillbaka allt mer och lampan Sapporo tyckte jag både var snygg och prisvärd (1290,-). Captain bordslampa (2190,-) går helt rätt in i den stilen vi ser just nu med industrikänsla. Korgarna Crome, från 250,- har jag varit på jakt efter på loppis, men de är toksvåra att hitta (för det är fler än jag som vill ha dom). Här tycker jag faktiskt att dom var riktigt prisvärda och snygga!

Savon de Marseille

Tvålar tillhör också inredning och speciellt på Formex. Där hittar du inte en tvålförsäljare utan mängder och du kan gå förbi den ena mer väldoftande än den andra. Dock fick Sufraco Savon de marseilles monter mig att stanna till lite extra. Inte enbart för att deras tvålar syns i vart och vartannat stylat hem i inredningsmagasin och på nätet, utan också för att deras monter faktiskt var riktigt läcker och i tiden! De stylade sakerna var ställda på träbord, de bruna och rostiga färgtonerna är helt rätt i höst och att ställa växten i en brun papperskasse, ja, det är väldigt poppis just nu. 
Foto: Emmelie

Surdegsbröd - en del av inredningen

En liten "sak" som jag såg gömdes både här och där i flera montrar på Formex, var surdegsbröd! Ja, surdegsbrödet såg ut att bokstavligt talat ha vandrat in och blivit en del av inredningen. När jag tittade igenom mina bilder insåg jag att jag hade fotat både 1, 2, 3 och ja, 5 olika surdegsbröd inne hos olika företag.
Surdegstrenden tycks helt enkelt ha tagit sig till nya nivåer. Jag har faktiskt blivit lite fast i trenden. Inte enbart för att jag tycker att det är gott att äta, men också otroligt roligt att baka. Dock har min kära surdeg blivit lite väl sur över sommaren. Men nu när hösten knackar på dörren tror jag allt att jag ska ta tag i det igen och sätta en ny sur deg!
Foto: Emmelie

Ett poppis djur

Man har sett dom i inredning ett bra tag, men på Formex mässan måste jag säga att de syntes nästan överallt. Det jag pratar om är ugglor. Ugglor på handdukar, ugglor som knoppar, ugglor som tavlor, ugglor som kuddar, ugglor som magneter och så självklart ugglor som, ja, bara dekoration. Här ser ni ett litet axplock av alla ugglor som jag sprang på. Vill du ha fler tips, så ta gärna en titt på ett av mina tidigare tips.
Foto: Emmelie

Loppis idag på alla IKEA varuhus

Med ett tipstack till Lina så kan jag tipsa om att idag, lördagen den 3 september, har alla IKEA varuhus i Sverige (utan Helsingborg) loppis på sina parkeringsplatser. Det är mellan 09.00 och 15.00 som det anordnas loppis på parkeringarna utanför alla varuhus förutom i Helsingborg. Detta gör de för att fira deras nya Köp & Sälj tjänst för begagnade produkter. Från och med lördag fortsätter sedan loppisen på IKEAs Livet Hemma och det är medlemmar som kan köpa och sälja begagnade produkter från IKEA. Den här tjänsten är ett samarbete mellan IKEA och Blocket och medlemmar i IKEA FAMILY annonserar gratis. Alla annonser på Blocket med produkter från IKEA kommer att synas på Livet Hemma och vice versa.

Lastpallar till bord?

Trä, trä och åter trä. Man kan helt enkelt säga att de mesta som är gjort av trä bjuds in i våra hem i höst. Jag vågar nästan sticka ut hakan och säga att 80% av borden på mässan var av trä. Något som dock skiljde sig lite åt, men som jag faktiskt såg på flera ställen var bord av lastpallar. Se bara på de här. Den första hittade jag hos House Doctor och den andra i Mairos monter.
Foto: Emmelie

Höstens färg

Ja, höstens färg inom inredning gick inte att ta fel på när man klev in på Formex. Vissa tycker att den sticker lite i ögonen, andra behöver lite tid att vänja sig och några bara älskar den. Men oftast är det en färg som många har en åsikt om. Och visst lämnar den ingen oberörd?
Orange i drickat såsom orange på väggen. De egna, specialgjorda etiketterna för Synnöve Mörks temautställning "Rum, Ram, Rim och Reson" prydde även dom en plastflaska med orange innehåll.
Pia Walléns pläd Crux är vi van i att se i svart och vitt, men här visas den i höstens färg orange. Även tyska porslinstillverkaren Asa-Selection har hänt på modet och gjort små fina espressokoppar i orange.
Foto: Emmelie
Ett orange spännband är satt runt de svart/vita kuddarna från Frösö handtryck. Och ser ni.. kuddarna vilar på ett orange bord.

Formex Höst 2011

Idag gick startskottet för höstens största inredningsmässa för nordisk design, Formex. Efter en väldigt hektisk jobb dag som slutade med sjukhusbesök med min sjuka kompis gjorde att  mina timmar på Formex ikväll gick i turbofart! Men, turbofart är inte att förakta för oj, så mycket jag hann med. Trött som en tok känner jag mig nu och tänkte att jag får bjuda på ett litet smakprov bara av vad som komma skall i rapporter. Håll till godo så kommer mera!
Varje år är det en temautställning vid ingången till Formex. Temautställning ska spegla årets tema och visa ett axplock av godbitarna. Årets tema var "Cosy Minimalism" med influenser från det enkla och naturnära. Fokus skulle ligga på en varm, bekväm och trivsam känsla.
Vid entrén så är varje år en temautställning som ska spegla årets tema. Årets temautställning hade skapats av Synnöve Mörk och fått namnet "Rum, Ram, Rim och Reson". Rum står för yta, rumslighet och volym. Ram för en viss begränsning men också innehållet i en helt naturlig ram. Rim är för barnen i form av visor, ramsor och humor och reson representerar förnuft och miljötänk.
Just de fyra R:n gick att se både här och där i temautställningen. Bland annat på de här flaskorna som hade fått helt egna, specialgjorda etiketter.
Ett litet roligt sätt att visa att mässan pågår mellan den 1:e och den 4:e. Ser nu hur de har ringat in siffrorna? I bakgrunden kan vi också skymta en orange vägg. Orange som är en av de absolut trendigaste färgerna och som syntes både här och där på utställningen.
Det var flertalet målningar på väggarna. Till exempel den här stora vita flaskan och den lilla bredvid. Glödlampstrenden håller också i sig och till höger ser ni en mängd som hänger över det träfärgade bordet.
Foto: Emmelie
Det var fotografer här och där. SVT:s östnytt var på plats och gjorde ett reportage vid entren. Några andra blev intervjuade av en journalist lite längre bort. Jag tror vi kommer att få se mycket om Formex både på bloggar, i tidningar och även ett och ett annat reportage i tv i dagarna som kommer! Även här kommer jag att bjuda på mer, men nu är klockan på tok för mycket och jag kan inte annat än att säga godnatt!
RSS 2.0