Pyssel pågår

I förra veckan pysslade jag med alla de här kuddarna. Ja, vad ska det bli? Tänkte att ni snart ska få se resultatet. Man kan säga att detta är innehållet. Fortsättning följer!
Foto: Emmelie

Halloween dukning

I förra veckan gjorde jag en Halloween inspirerad dukning och bjöd några vänner på en riktig höstgryta. Tänkte att jag kunde passa på att bjuda på några bilder och kanske inspirerar det någon till en egen dukning?!
Minns ni knäckebrödet jag bakade för någon vecka sedan? (recept i det här inlägget) Knäckebrödet försvann nästan i ett naffs när mina vänner var på besök. Det passade perfekt som tilltugg före och till grytan. Jag behöll knäckebrödet i samma vas som sist, men jag bytte bandet runt glasburken till "Halloweensvart". Det går ofta att göra väldigt mycket med lite snöre. Använd det runt servetten, glaset eller en vas.
Jag plockade också in lite höstlöv som jag strödde ut på bordet. Enkelt och lätt!
Orange hör hemma vid halloween, men för att även fånga upp lite vart virade jag ihop två servettter med varandra och la i en servettring.

Det behövs inte alltid stora blommor i vaser. Jag hade några knoppar kvar från några buketter av blommor som hade vissnat. Dessa fick hamna i de små vaserna från Svenskt Tenn. Minipumor är också placerade på bordet och de fångar upp färgen i löven.
Foto: Emmelie

Snön ligger vit på marken och skidorna har åkt fram

Bjuder på några "snapshot" från dagen. Vi har åkt några timmar från stugan och har inatt "checkat" in i en riktig fjällstuga. Med en höstsol som fortfarande värmer kunde vi sitta i solen, se ut över fjällen och dricka en kopp kaffe. Underbar känsla! Tro det eller ej så har också skidorna åkt fram för första gången i år och även om det inte blev en lågtur, så var det underbart att sätta fötterna på skidorna igen. Hoppas att ni har en jätte skön lördag.
Foto: Emmelie

Morgon i stugan

Har vaknat upp till en fantastisk fin dag i stugan. Solen strålar och det ligger ett litet snötäcke på marken. Vi har precis installerat en kamin och igår kväll när vi kom upp var det första gången vi kunde elda. Nu har jag vaknat till en stor kopp te och en sprakande brasa. Myslördag! Hoppas att ni får en jätte bra dag!

Stickad kärlek

När jag såg de här bilderna hos Design Shimmer så fick jag lust at börja sticka också! Herre mi, jag kommer bli värsta sytanten om det ska fortsätta så här! Men se på de här bilderna. Visst är det fantastiska puffar, kuddar och plädar?! Fast det ser inte helt lätt ut att sticka med de där jätte stora stickorna!
Foto: Design Shimmer

Dagen i bilder

Jag passar på att njuta för fullt utav min "mellan-två-jobb-ledighet". Idag gav jag mig ut riktig långpromenad i det fina höstvädret och jag slutade med att både köpa och sukta efter saker som stått på min önskelista. Jag har alltför länge gömt mina fina washi tejpar i en heltäckande låda. Idag inhandlade jag istället en korg så att tejpen kommer till sin rätt och blir som en dekoration i sig själv!
Jag är ut i topparna en mac-älskare, men när det kommer till jobbtelefon har jag tyvärr inte fått möjlighet att ha en "aj-fån". Min kamera på min telefon brukar inte heller vilja samarbeta så bra, men idag vet i sjutton vad som hände för jag tycker att de båda bilderna nedan blev riktigt bra. Båda hamnade idag på min Instagram (emmeliejoh), men jag tyckte att de var så fina så de tåls att visas här med.
Jag har länge gått och tittat, vänt och klämt på de här urfina muggarna, även kallad Design Letters med typografi av Arne Jacobsen. Det är inte just W jag har tittat på utan jag har gått och kikat på ett E. Idag kunde jag inte hålla mig längre, utan slog till! Yippi, nu ska det drickas massa god dricka (tror att det kommer smaka ännu godare nu!)
Foto: Emmelie
Att ströva runt på Room som finns i Pub huset i Stockholm är som att gå runt bland massa godisbitar. Det finns verkligen så mycket godbitar för ögat. Se bara på den här rummet. Mumma!

Sverige i mitt hjärta

Måste tipsa om den här roliga tavlan som jag fick syn på hos Itas Design. Det här grafiska trycket är en Sverige karta och sedan väljer du själv vilka plater du vill markera med små hjärtan. Du kan helt enkelt välja ut de platser som betyder llite extra för dig.
Foto: Itas Design

Cupcakes i underbara formar

Den senaste tiden har jag sett House Doctors muffinsformar med stjärnor poppa upp både här och där i bloggar och i media. För någon vecka sedan poppade de också upp hemma hos mig, då de var en de presenterna jag fick av mina kära kollegor när jag slutade mitt jobb. Jag har en förmåga att ibland tycka vissa saker är så fina, så att jag inte använder dom. Dumt! Tänkte därför att det var bäst att slå hål på det direkt så i veckan gjorde jag cupcakes till mina kära vännor en kväll. Det blev ett cupcakes recept från Leila Lindholm som jag verkligen kan rekommendera. Enkelt att göra och väldigt gott. Du hittar receptet här.
Foto: Emmelie

Kuddax

När regnet öser ner och hösten verkligen har knackat för dörren så vill jag ofta kura upp i soffan med en härlig filt och massa kuddar. Tänkte bjuda på kuddinspiration i blandade färger och blandade prisklasser! Inköpssställen hittar ni under bilden.
Foto: 1. Kuddfodral Vicky 79,- från Ellos, 2. Grovstickat kuddfodral 199,- från HM, 3 Kudde Elefant 690,- från Svenskt Tenn, 4 Arts and Craft Logo Sham 695,- från Lexington, 5 Hundkudde 79,50,- från HM, 6. Stickad kudde från Ferm Living, 7. Sheep från By Nord, 8. Dante 220,- från Bäddsofflagret, 9. IKEA Stockholm 149,- från IKEA
 
 

Godis för ögat

Det är nästan lite svårt att förstå att de här bilderna faktiskt är från en fastighetsbyrå. Den här välstajlade (av Lotta Agaton) lägenheten i Bromma är nämligen nu till salu. BIlderna har tidigare florert på nätet, men då har inte bostaden varit till salu. Det är en stor etagelägenhet som också har en stor terass. Men hur fin den än är utomhus, så är det inredningen som fångade min blick. Som taget ur en katalog. Vill du se mer så hittar du fler bilder här.
Foto: Husman Hagberg

Regn, rusk och temys

Stockholm bjuder idag på ett riktigt höstrusk! Efter en långpromenad runt söder har jag nu krypit upp i soffan med hooked zpagetti, en virknål och en kopp te! Ska se om jag kanske kan få virkat en puff! Lördagsmys! Hoppas att ni har en jätte härlig lördag!
Foto: Per

Ska jag våga mig på detta tro?

Min första semestervecka går snart mot sitt slut. Det har gått så fort så jag knappt har hunnit blinka. Jag får väl erkänna att jag gjort lite jobb ändå, men mestadels är jag ledig! Jag passar på att laga mat och baka och göra sådant jag bara tycker är roligt! Jag sitter faktiskt och funderar på om jag ska ge mig på att göra vårrullar ikväll. Någon som har provat? Bjuder på en ögonblicksbild från vårt köksbord med boken "Mera halv åtta hos mig" uppslagen. Tydligen ska just detta vara ett favoritrecept hos Recept.nu.
Foto: Emmelie

Fredagsinspiration från Höganäs

Som fredagsinspiration bjuder jag på lite bilder från ett hus som nyligen visades i Hustoppen på tv 8.
Huset som ligger i Arlid i Höganäs har en unik utformning och inredning. Är du sugen på att se mer av huset kan jag tipsa dig om att titta på avsnittet av Hustoppen som finns på tv 8 play.  Eller om du vill se fler bilder så hittar du fler foton på Hemnet, här.
Foto: Valvet via Hemnet

Knäckebrödsbak

Igår kväll provade jag på att baka knäckebröd. Det var inte alls så svårt och det blev också riktigt gott! Efter att ha visat en Instagrambild (emmeliejoh) på mitt pågående bak fick jag frågan om jag inte kunde dela med mig av receptet. Självklart ska jag det!
Jag bakade "Ullas spröda knäckebröd" som är ett Leila Lindholms recept. Vill du testa att baka det så hittar du det HÄR. Jag gjorde både "runda kakor" och även avlånga knäckestänger (som ni ser på bilden nedan). Just de avlånga stängerna blir jätte fina att ställa i en liten burk och så är det bara att plocka efter eget önskemål!
Foto: Emmelie

Ernst får egen tidning

Har ju "fasiken" glömt att berätta (för er som inte redan har läst det) att Ernst Kirchssteiger kommer ut med en egen tidning. Den 20 november kommer Ernst ut med första numret av "Hemma med Ernst" som ska handla om trädgårdsarbete, inredning och matlagning. Saker som gör livet vackrare, enligt Enrst! Till att börja med planeras fyra nummer per år av tidningen – kring jul, påsk, sommar och ett höstnummer.
Foto: Eget kollage med bild från Sidbloggen

Höstkänsla i lägenheten

Idag har jag riktig höstkänsla i kroppen och för att krydda känslan lite till åkte jag iväg och köpte flera pumpor på dagen. Imorgon ska jag bjuda på tjejmiddag och jag tänkte att bordet skulle få en "touch av höst". För att fånga färgerna tog jag också fram mina flaskor som jag målat i griffelfärg. Svarta ljus åkte i och även om de just nu är de lite oproportionerligt långa så blir det ju bättre när de har brunnit ett tag! Nu ska jag fånga min höstmyskänsla och baka lite knäckebröd (jag låter nästan lite kliche-aktigt energisk nu.. men tänk på att jag har semester!). Har aldrig bakat knäckebröd förrut, så vi får de hur det blir! Hej hopp!
Foto: Emmelie

Första dagen

Idag är första dagen som "icke" arbetande, för nu är det ledighet som gäller för mig i en månad! Ska börja min första lediga dag med en god frukost och sedan ska jag hoppa på tåget till västlkusten! "Firar" med att visa en liten härlig blomma som pryder vårt köksbord och passar på att önska er alla en bra måndag!
Foto: Emmelie

Nyvirkad brödkorg med nybakat frukostbröd

Jag kunde inte hålla mig, utan var tvungen att försöka återväcka mina gamla virkkunskaper igår kväll och prova mitt nyköpta Hooked zpagetti. Efter några mönster och you tube klipp (så jag kunde förstå vad som menades med lm, fm och sm) så fick jag faktiskt till en brödkorg. Tror du att detta bara är något för de som har gamla virk eller stickkunskaper, så tror du helt fel. Min erfarenhet är inte från igår och de futtiga kunskaper jag har var nog lagda i en garderob i forntiden. Men det gick och så svårt var det faktiskt inte.
För att inviga korgen så bakade jag ett frukostbröd till frukost. Passade som handen i handsken i den lilla korgen. Jag la också i en tygservett så att inte brödet ligger direkt i korgen.
Foto: Emmelie

Hooked Zpagetti

Den senaste tiden har pysselvärlden både i bloggar och på Instagram expolderat av Hooked Zpagetti. Zpagetti är en återvinningsprodukt som är baserad på överskott från modeindustrin. Genom att virka med zpagettin kan man göra de mest fantastiska saker. Mest inspirerad har jag blivit av Katarina och hennes fantastiska puffar.  Men ta också en titt på de här fina korgarna i Kakibloggen eller de här fina fruktkorgarna hos make it perfect. Idag tog jag en promenix till Panduro (som precis har fått in Hooked zpagetti i sitt sortimen) och nu ska här börja virkas. Jag har faktiskt ingen aning om hur svårt det är (eller om jag ens minns hur jag virkar). Fortsättning följer och tips tas mer än gärna emot!
Foto: Emmelie

Office rules

Den här arbetsveckan har verkligen gått i ett svep. Det kändes som jag knappt hann blinka innan den över och tillråga på allt så var det min sista arbetsdag på mitt jobb igår. Min kära kollegor bjöd på fantastiskt avslut i dagarna två som fortfarande gör mig helt varm i hjärtat. Nu ska jag njuta av lite ledighet innan jag tar tag i nya utamningar och nytt jobb. Mina kära kollegor gav mig lite ord på vägen och den här ska få pryda mitt nya kontor. Fast även om det är "office rules" så passar dom lika bra i vardagen! Have faith, think positive och do your best! Fungerar så väl en måndag som en lördag!
Foto: Emmelie

DIY: Cupcakes formar

Jag har varit på jakt efter sådana här formar i evigheter, så ni kan tänka er att jag nästan gjorde en dubbelvolt när jag hittade det här "gör-det-själv" tipset hos bloggen Intimate Wedding.
Här nedan följer en enkel steg, för steg beskrivning. Tårtpappret de har använt har haft en diameter på 30 cm och om du inte vill göra en egen mall så hittar du en mall HÄR.
Foto: Intimate wedding

ESNY New York lägenhet

I senaste avsnittet av Skavlan hade Fredrik Skavlan besök av mäklaren Fredrik Eklund. Då jag är lite löjligt förtjust i staden New York blev jag nyfiken på att surfa in och ta en titt på Fredrik Eklunds lägenheter som är till salu i New York. Jag som älskar att bada badkar blev tokförtjust i den här lägenhetens utsikt. Ser ni badrummet?! Tänk att få ligga där och plaska med ett glas vin och titta på utsikten. Ja - tack!
Foto: Elliman Real Estate

Lappjung - jag ser dig överallt

Tittade in på Alvhem Mäkleri nu ikväll och kunde inte låta bli att skratta lite extra när jag såg de här två lägenheterna som toppade listan av hem till salu. Vet inte om det är slumpen men det är exakt samma kudde som ligger i soffan i de två lägenheterna (och vid första anblick tycker jag lägenheterna ser väldigt lika ut). Kudden Lappjung från IKEA tycks dyka upp på allt fler och fler ställen och jag tycker faktiskt att jag nästan ser den överallt! Måste vara en av IKEAs bättre nyheter för i år!
Foto: Eget kollage med printscreen från Alvehem mäkleri och bild från IKEA

Stughelg

Kan inte låta bli att visa några härliga bilder från helgens stughelg! Nedan bjuder jag på utsikten från vardagsrumsfönstret i stugan. En liten glimt av sjön, men framförallt de fina höjderna. Även om det är tråkigt att sommaren inte bjöd på så mycket värme, så är det något speciellt med höstens fina färger och underbara kontraster. Så vackert!
Från härlig färg ute till väldigt enkelt i vitt och trä inne. De gamla stolarna som vi målade om i somras älskar jag bara! 6 st för 200,- var ett fynd och med lite färg så är de så fina.
Den fina, vita korgen som jag inte visste skulle få flytta i stugan eller lägenheten har ni gjort sig hemmastadd i stugan. Nu ska den bara fyllas med lite tidningar (eller kanske presentpapper?!)
Foto: Emmelie

Skogens fynd

Kan inte låta bli att visa en härlig bild från helgen, med skogens fynd! Min kompis och jag tillbringade helgen i stugan, jag mestadels i liggande läge då jag har en förkylning som vägrar ge med sig. Men, en tur ut i skogen blev det och det var värt, för även om jag inte har smaklökar som är helt på topp så smakade den här smörgåsen underbart!
Foto: Emmelie

Inköpslista

På insidan av våra skåp i köket brukar jag sätta upp små recept och andra saker som gör mig glad när jag öppnar skåpet. Det är långt ifrån "fullklottrat", utan jag skulle mer kalla det som en extra touch. 
Jag har en förmåga att glömma vad det är jag egentligen ska köpa när jag väl är i butiken, så i veckan klistrade jag upp en liten washitejp bit, som jag nu har gjort till inköpslista. Käckt, eller hur?!
Foto: Emmelie

Bättre sent än aldrig

Bättre sent än aldrig, är det inte så man brukar säga?! Fast jag måste erkänna att jag åt en stor kanelbulle på jobbet på kanelbullens dag, men jag skrev inte något om det på bloggen. Dock fick jag via Proforma syn på IKEAs jätte läckra bullbak, eller ska man kanske kalla det kanelbaguettsbak? Kunde inte låta bli att visa den här bilden. Så här har jag aldrig tänkt på att man kan baka kanelbullar!
Foto: IKEA Livet Hemma

Sveriges snyggaste kontor

Nu i höst koras för andra gången vinnaren i Sveriges Snyggaste Kontor. Då jag har kompisar som jobbar på flera av kontoren som är nominerade har jag blivit bombaderad av "rösta-på-oss-mail". När jag tittade runt bland de 37 nominerade såg jag också att jag har varit på flera av kontoren. Jag plockade ut några av de som jag har satt min fot på och jag vet att jag fick ett litet "ahh", när jag kom in. För vem vill inte arbeta i en väldigt inspirerande och fin miljö?!
Först ut är... Ja, kan ni gissa vad det är? Det är en liten ledtråd på vänster vägg. Ja, det är Lego. Jag tror att många barn skulle trivas på det här kontoret för förutom Legogubben på väggen så vet jag att det finns ett rum med mängder av Lego längs väggarna. Har personalen slut på kreativitet är den lätt att återfås med lite legobyggande!
Ottoboni är en kommunikationsbyrå på Södermalm i Stockholm. Även om inredningen är fin, så lovar jag er att det är utsikten som är "breathtaking" när du stiger in på det här kontoret (ser ni Globen som skymtar under lamporna?)
Det är kontoret tillhör Medge, en konsultfirma som inriktat sig på sport. Det är ett litet men väldigt smakfullt kontor. Jag måste erkänna att jag tyckte att vindsvåningen som är gjord till ett kontor, nästan var för fin för att inte ha som ett boende. Lokalen i sig är underbar, oavsett hur den är möblerad. Den lilla trappen ni ser till vänster går också ut till en liten takterass med utsikt över centrala Stockholms. Vill ni se fler bilder så hittar ni dom här.

Gör egna pom poms

Nu tänker jag bjuda på en ett av mina absolut längsta bildinlägg! Det är inte mycket som slår det här inte! Men, bilderna talar för sig själva och det här ska jag testa att göra! Egna pom-poms alltså! Håll i er.. här kommer bildbeskrivning!
Foto: Zomoc

Blå, blå vindar och vatten

Blått är en färg som kommer starkt framöver. Jag som egentligen alltid har varit mer av en röd person, har börjat snegla på den härliga havsblå färgen. Som klippt och skuret i ett fritidshus har vi också bestämt att det ska bli blått i sovrummet i stugan (nte väggarna kanske jag ska lägga till - de får vara vita!). Men, blå detaljer ska det bli så här kommer en försmak av vad jag tror vi kommer att se mer i butkerna frramöver - blått!
Foto: Tavla från House Doctor hos my Tivoli 129,-, Emmie Land påslakan från IKEA, 99,-, Assiett Fay blå från Greengate hos Förr 129,-, Molton Brown från Heals , Latte Mugg Cuc Day från Minh 95,-, Poplin Stripe Bedding från Lexington 1495,-, Happiness Shame kuddfodral från Lexington, 695,-
 

En låda på väggen

I fler och fler reportage har det börjat dyka upp "lådor på väggen". Jag fick en fråga för ett tag sedan om jag visste vart de "riktiga" var ifrån. Här nedan kan ni se ett orginal hyllsystem från Muuto. Men, för er som är lite pyssliga kan jag istället tipsa om att göra ett själv. HÄR kan ni se ett exempel på en som är ihoppysslad själv.
Är du sugen på att göra en själv så an jag tipsa om att använda lådor från granit. Har du sett några andra bra lådor någon annanstans så får du gärna lämna en liten kommentar, då det kan vara bra med lite fler alternativ!
Foto: Muuto

Ett sovrum växer fram

I senaste numret av Elle Interiör fanns det ett reportage som jag tyckte lite extra om. Nu "sprang" jag på det på nätet och tänkte att "hepp", det måste visas! Se bara på vilket underbart sätt det här fina sovrummet växer fram. Vill du ha steg, för steg beskrivning så hittar du det här hos Elle.
Foto: Magnus Anesund, av Tina Hellberg
RSS 2.0