Glad påsk

Jag borde kanske sagt det igår, men det bättre på påskdagen än ingen dag alls! Hoppas att ni njuter av påsken och glad påsk til er alla!
Foto: Emmelie

Påskfrukost

När jag är ledig och har tid över för "ingenting" då slår ofta mitt pysselsug till. Det gjorde det även igår kväll och jag testade att göra små påskharar i papper. Till morgonens frukost använde jag sedan de små påskhararna i dukningen.
Jag vek ett vitt papper som en triangel. Små öron klippte jag till i vitt och rosa papper. Den lilla nosen gjorde jag av färgad bomullstuss. Morrhåren är gjorda utav ståltråd. När jag hade limmat fast de olika delarna målade jag dit två ögon och en liten mun.
Foto: Emmelie

Håll koll på äggen

Hos oss vill alla ha ägg  kokta på ett speciellt sätt. Någon vill ha väldigt lös, någon annan "medel-löst" och en tredje hårt. För att ha koll på vems ägg som är vems, eller för att använda äggen som bordsplacering så kan man stämpla namnen på äggen. Här har jag använt små stämplar från Granit.
Foto: Emmelie

Våffelfika i solen

Jag hoppas att ni alla får njuta av påskvädret, oavsett vart i landet ni är! Vid vårt fritidshus har solen strålat hela dagen och efter en skidtur på sjön blev det våffelfika på altanen i solen. Stor glad påsk kram till er alla!
Foto: Emmelie

Skärtorsdag i stugan

Bjuder på en "rätt-och-slätt" just nu bild från stugan. Solen strålar in i huset. Snön ligger fortfarande på marken utanför knuten. En skidåkare susade nyss förbi i längdskidspåret på sjön. Det är påsk och underbart väder helt enkelt! Vi har börjat morgonen med att titta på bilder på vårt, i dagarna, nyköpta hus. Märkligt känsla, men samtidigt jätte spännande och roligt! En just nu bild innebär också att allt inte är helt perfekt. Så jag bjuder på halvutbrunna ljus, en halvutdragen stol och tallriksunderlägg som fortfarande ligger kvar! Hoppas att ni får en jätte bra skärtorsdag!
Foto: Emmelie

Upp med skorna från golvet

I helgen var vi på en husvisning och då hade husägarna satt upp en jätte smart hylla på väggen där de hade skorna. Nu fångade jag inte just den lösningen på bild, men idag fick jag syn på en annan "upp-med-skorna-från-golvet-lösning" i den här lägenhet som är till salu hos Stadshem. Jag skulle inte ge den lika många snygghetsbetyg som den lösningen jag såg i helgen, men praktiskt är det verkligen när skorna kommer upp från golvet.
Foto: Stadshem

Stämpla på äggen

Jag kan inte låta bli, utan måste bjuda på ytterligare ett påsktips. Hos IKEAs Livet Hemma så fick jag se att de hade stämplat med stämplar på påskäggen. Jag trodde faktiskt att det skulle vara lite svårt, men det här har ju blivit riktigt bra. Ett relativt enkelt och snabbt "påskägg-pyntar-tips" Ska nog faktiskt själv testa i helgen!
 
Foto: Livet Hemma, IKEA

Söndagsfrukost med påsktouch

Idag vaknade jag alltför tidigt och istället för att ligga kvar i sängen fortsatte jag med vårt helgprojekt - renovera toaletten! Det tar ju sådan tid när man är tvungen att vänta på att spacklingen ska torka och innan man kan fortsätta. Söndagsfrukosten idag fick en "påsktouch". Det gulmålade ägget fick några gnuggade bokstäver på sig. Undrar ni hur jag har gjort kan ni titta HÄR.
Den svarta kaninen klippte jag ut ur svart papper för någon dag sedan. Jag satte sedan fast kaninen med dubbelhäftande tejp på en tandpetare. Då blir den väldigt lätt att sticka ner i en cupcakes, tårta eller frukostbrödet. De gula och svarta äggen ni ser i bakgrunden är "vaddägg" som är svart- och gulmålade.
Foto: Emmelie

Vart vill du helst vakna upp?

Fick syn på den här underbart härliga bilden hos IKEAs Livet Hemma. Det är ett fönster som är målat direkt på väggen. I fönstret så kan man ju faktiskt välja vilken stad man vill måla av. Du kan helt enkelt välja vart du helst vill vakna upp! Du kanske vill vakna upp i Paris eller New York? Eller, så kanske du hellre vill vakna upp med havsutsikt eller utsikt över en äng? Jag tycker detta var en roligt idé och kanske en väldigt smart idé till många typiska 1,5 rummare i Stockholm som har sovrum utan fönster.
 
Foto: Livet Hemma, IKEA

Försmak av påsken

På morgonen slog pysselsuget till och för att få en försmak av den kommande påsken så målade jag frukostäggen till frukost. Vil ni ha ett snabbt och enkelt påskpyssel så är detta verkligen att rekommendera. Det enda du behöver är ett kokt ägg och en tuschpenna. Måla vad du vill, skriv en hälsning eller färglägg hela ägget. Snabbt och enkelt! Här följer en svart-vit bildbomb från morgonens frukost! Hoppas att ni får en bra lördag!
Foto: Emmelie

Fredagskvist

Ikväll har vi tvättid. Så kul kan man också ha en fredagskväll! Medan min kära sprang upp och ner i tvättstugan så lagade jag mat och passade även på att klippa ner förra veckans blommor. På något märkligt sätt så har våra tulpaner från förra veckan överlevt och ser fortfarande fantastiskt fina ut. Förra helgen köpte jag också några videkvistar som jag stack ner bland tulpanbuketten. Om man inte vill ha dom bland tulpaner så gör de sig också bra i all sin enkelhet.
Foto: Emmelie

En fredagspärla

Som fredagsinspiration och början på helgen bjuder jag på ljus och fräsch lägenhetsinspiration från Göteborg. Det är mäklarfirman Alvhem som nyligen har lagt ut den här trean för försäljning i Linnestaden. Mumma för ögat! Trevlig helg!
Foto: Alvhem Mäkleri

Cupcakes

Jag tog en titt i gamla bildarkiv för någon dag sedan och då hittade jag de här härliga cupcakesbilderna. Det är från min födelsedag för några år sedan. Jag hade bestämt mig för att prova på att göra cupcakes och jag dekorerade också en sockerkaka som en stor bikupa. Jag gjorde små bin av sockerpasta och sedan satte jag dom på "bikupan" och på cupcaksen. Jag tycker man blir glad av det och jag hade faktiskt glömt av hur roligt det är att göra det också!
Foto: Emmelie

Påsken närmar sig

Nu närmar sig påsken med stormsteg. Jag måste erkänna att jag längtar en aning. Jag ser fram emot att mysa i stugan, sitta framför elden, läsa en bok och även om jag börjar bli trött på snön så kanske jag tar mig en skidtur eller två. Till påsk kan det vara lika trevligt att göra en härlig frukostdukning som middagsdukning. Vill du göra något enkelt så kan du bara knyta ett litet snöre runt ägget!
Foto: Emmelie

Key Lime Pie

För några dagar sedan fick jag syn på ett recept på Key Lime Pie med Oreokakor i botten. Eftersom Oreos är så fantastiskt gott så var jag bara tvungen att prova. Ofta när jag lägger ut en bild på någon mat så får jag ofta frågor om receptet. Så här kommer allt på en gång!
Key Lime Pie
1 Paket fyllda orekakor, 50 g smör, 1 burk kondenserad mjölk, 4 äggulor, 3 limefrukter
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa kakorna och smält smöret. Blanda oreos med smöret och lägg i en form. Grädda 5 min och låt svalna. Sänk därefter ugnstemperaturen till 150 grader. Rör ner ett ägg i taget i den kondenserade mjölken Pressa i saften av limefrukterna. Häll smeten över den gräddade botten och grädda 10-12 minuter i ugnen. Låt svalna.
Foto: Emmelie

Påskpyssel

Efter mina "påskpyssel-inköp i lördags så hade jag alla intentioner om att pyssla idag. Men efter att ha varit ute och fixat halva dagen drabbades jag av någon akut trötthet och istället för att pyssla i verkligheten har jag tagit det lugnt och samlat pysseltips till min pinterest. Så istället för egengjorda pyssel så bjuder jag här på några av de påskbilder jag har hittat. Vill du följa mig på pinterest så hittar du mig under emmeliejoh.
Foto: Pinterest

Början på påskpyssel

Idag fick jag en enormt sug efter att påskpyssla. Efter en lång brunch med vänner så trampade jag ner till Panduro för att se om jag kunde hitta någon påskstämpel. Efte att ha fastnat mitt i Prinsessan Lillians kortege på vägen hem blev jag stående i avspärrningar en längre tid och när jag väl kom hem så blev det fullt fokus på matlagning och mitt pyssel kom lite i andra hand. Men, nu hoppas jag att jag ska få till lite påskpyssel under morgondagen istället. Tills dess pasar jag på och tipsar om de här fina påskstämplarna jag hittade. Kanske någon mer som blir sugen på påskpyssel?!
Foto: Emmelie
 

Överraska någon med ett handskrivet påskkort

Kan ni förstå att påsken snart står för dörren? Jag har svårt att vänja mig vid årtalet 2013 och att det snart är påsk känns jätte konstigt! Jag är inte så bra som jag önskar på att skicka kort eller brev. Men tänk vad glad man blir för en handskrivet meddelande i brevlådan. Vill du skicka en påskhälsning så kan jag tipsa om de här gratis utskrifterna som du hittar hos nifty thrifty.
Foto: Illustrationer av nifty thrifty

En blomma i en papperspåse, kanske?!

Det finns en liten butik på Södermalm som alltid har så otroligt fina blommor i små papperspåsar. Jag brukar alltid gå förbi och kika in lite extra på de fina blommorna. Fast mest fascinerad är jag egentligen över krukorna, eller papperspåsarna. Jag har sedan testat att själv sätta blommor i papperspåsar, men det blir aldrig så bra. Kommer det en liten skvätt vatten så vips så har den gått sönder. Men så hittade jag de här papperspåsarna i cellulosa hos webbutiken White Style. Dom här håller ju garanterat! De går till och med att tvätta i 30 grader(!) Dessa står nu på min önskelista!!!
Foto: White Style

Mellokväll

Igår kväll var vi, likt många andra, bänkade framför tv:n och finalen i melodifestivalen. Jag och min bästakompis har haft en melodifestival "grej". Det betyder att vi inför varje kval har lagat en ny maträtt och ofta (alltför ofta) ätit oss proppmätta. Eftersom vi tyvärr var på olika håll igårkväll så gjorde vi en egen mellofest här hemma. De nyköpta brickorna åkte fram och fungerade perfekt som dukning till varje person.
Vi gjorde egna hamburgare och värmde skivade potatisklyftor i ugnen. Jag tog lite bakplåtspapper och la i ett glas som jag fyllde med potatisklyftor. Blir lite roligare än att bara ha på tallriken.
Det är inget som är så gott som hemmagjorda hamburgare. Jag börjar alltmer göra saker från "scratch" och blir allt mer noga med råvaror. Men så gott det blir när man tänker till lite, även på det allra enklaste!
Foto: Emmelie

Tips på "trä"inköp

Jag kan  inte säga nog hur underbart det var att inte vakna av en klockan som ringde idag på morgonen! Underbara lördag du har varit efterlängtad! Jag har haft mycket jobb i det sista och att sova har varit lite bortprioriterad så nu känner jag mig pigg och glad som en vårfågel!
Igår efter jobbet tittade jag in på Lagerhaus och hittade jätte fina träbrickor. Trä är ju just nu ett av de mest populära materialen i inredning och det syns nästan överallt. Vill du inte ha för mycket trä, men detaljer så tycker jag en liten bricka är jätte bra. Just träbrickor har jag också lyckats springa på i många inredningsbutiker och jag tror vi kommer se mer utav det i vår.
Foto: Emmelie

Personliga stämplar

Etsy kan ibland vara som en liten guldgruva. Det kan också vara farligt för man kan plötsligt hitta saker man inte visste att man ville ha. Jag hittade en rolig och annorlunda personlig stämpel häromdagen. Nu skriver inte jag så jätte mycket brev, men skulle jag göra det är en sådan här stämpel den perfekta "avsändarstämpeln". Går du i giftastankar så skulle den också kanske passa bra. Eller så vill man ha den bara för att det blir så "jäkla" snyggt!
Är du intresserad att titta närmare på dom, så hittar du stämplarna HÄR.
Foto: Etsy, Yellow fish paperie

Jag längtar efter att plantera och städa

Tro det eller ej, men jag längtar faktiskt efter att få gå runt här hemma och städa! Det som kan vara så tråkigt annars är faktiskt något jag längtar efter när jag knappt har hunnit vara hemma. Till helgen, då ska jag bara strö runt, städa, plantera några plantor och göra precis det jag känner för!
Jag såg den här bilden hos IKEAs Livet Hemma. Ser ni vad dom har planterat i? Jo, små bakformar. Varför plantera i krukor när det finns så mycket annat roligt. Ett annat tips är att köpa lite gamla kaffekoppar på loppis. Kan faktiskt bli jätte fint!
Foto: Livet Hemma, IKEA

Utomhusmat smakar alltid så mycket bättre

Det är något speciellt med att äta mat utomhus i friska luften. Det är som att maten får en annan smak och bara smakar sådär mycket bättre! Jag har gått och sneglat ganska länge på en stekhäll. Jag skulle mer än gärna kunna tänka mig att han en i vår stuga. Efter att ha smakat på den här maten idag som var tillagad på en Muurikka så blev mitt "ha-begär" inte direkt mindre. Jag kan dock inte helt komma till slutsats om vi kommer att använda den tillräckligt, för tyvärr så kostar de ju en del. Är det någon som redan har en och har några tips?
Foto: Emmelie

Hälsning från Vasaloppsdalarna

Jag som trodde att jag skulle klara av att jobba, åka skidor och hinna med att blogga. Tji, fick jag för bloggandet har verkligen hamnat på efterkälken. Nästa vecka är jag tillbaka till verkligheten och ska då hålla mig inom armlångsavstånd från Stockholm, så bättring utlovas. Imorgon är Vasaloppsveckan "finale" och idag har det varit lite av en vilodag. Även om det har bjudits på en fantastiskt fin och solig dag så har vinden varit minst sagt kraftig. Vi knatade iväg till Gammelgården, avnjöt en våffla, en varm choklad och tog oss tid att läsa morgontidningen ordentligt. Njutning helt enkelt! Hoppas att ni har en jätte härlig lördag!
Foto: Iphone/ Emmelie
 
 
RSS 2.0