Nyårsdukning

På nyårasfton ska vi ha gäster och därför är jag nu på jakt efter inspiration till nyårsdukning. De här bilderna från Hostess with the mostess går i silver och är ändå väldigt juliga. Rätt så fina tycker jag. Jag funderar också på om jag i år igen ska ta in lite grankvistar i dukningen. Förra året var vi i fjällen och trots lite material så blev faktiskt dukningen riktigt bra. Ni kan se den här om ni är nyfikna.
Foto: Hostess with the mostess

Nyårsglas

Det här tycker jag är ett litet enkelt men "piffigt" tips till champagneglasen till nyår. Förbered innan och sätt en liten "Gott Nytt År" text runt glasen. Detta ska nog allt jag göra! Lätt att förbereda men en liten extra touch!
Foto: Hostess with the mostess

Namnskyltar

På nyårsafton ska vi ha gäster och även om jag knappt vill erkänna det så är det faktiskt inte många dagar kvar. Jag fick för mig att jag skulle använda min krympplast och göra små namnskyltar till bordsplacering. Allra först har jag stämplat namnen på plasten. När jag har klippt ut lapparna gjorde jag också ett litet hål i hörnet med en hålslag. Därefter for de in i ugnen (175 grader) och efter bara några sekunder har de krympt cirka 7 ggr. Klart! Nu ska jag använda dom i dukningen. Ni får se bilder så småningom!
Foto: Emmelie

MellandsagsREA på nätet

Nu börjar mellandagsrean och så även på nätet. Här kommer lite blandade tips på rea som precis har startat! Helt utan inbördes rankning.
1. Broarne
Mellandagsrea på över 400 olika varor. Handlar du för över 500 kr innan nyår får du ett presentkort på 100,- att använda i januari
2. Svenssons i Lammhult
Svenssons har nu upp till 50 % rabatt på designfavoriter. De rear just nu ut utställningsexemplar – allt från fåtöljer, stolar och bord till förvaring, mattor, belysning och inredningsdetaljer.
3. Inreda.com
Inreda har mellandagsrea med 50 % rabatt
4. Rum21
Rum21 har en mellandagskampanj där du får 100,- tillbaka på varje 1000-lapp om du handlar för 5000,- eller mer.
5. H&M Home
Upp till 70 % rabatt har H&M på delar av sitt heminredningssortiment.
6. Hemtex
Hemtex har upp till 50 % på utgående varor.
7. Dansdesign
Danskdesign har just nu stor mellandagsrea på massa underbara designsaker.
8. Lagerhaus
Lagerhaus har börjat sin mellandagsresa och har 50 % på utvalda saker.


Foto: Tvättpåse från H&M, Presentband från Hemtex, Taklampa Workshop (House Doctor) från Inreda.com, Kay Bojesens apa (Rosendahl) hos Danskdesign, Kudde (Pip Studio) från Broarne, Upp till 50 % rabatt hos Svensson i Lammhult, Rödvit matta från Lagerhaus.

Julklappssäcken

Vad fanns i eran julklappssäck igår? Jag har nog varit väldigt snäll för oj, så många fina och bra saker det fanns i under granen till mig! Här är ett litet plock av det som fanns i mina paket.
Jag har fått nippran på trädekorationern och i ett paket fanns Kristian Vedels Bird. Boken Lyckas med Choklad (tror att det var en liten hint efter att jag misslyckades lite med julgodisarna i år), Gasbrännare till bakverk som exempelcis Creme Brulee (mums), sittbänk med tidningar design av NJUSTUDIO, supersoft sherapläd från Vinga of Sweden och pajfat från Le Creuset.

Foto: Från företagen ovan

GOD JUL

24 december - dagens lucka i julkalendern

I den sista luckan i julkalendern gömmer sig en sittpuff från Lagerhaus. Det här är en produkt som ni i "vanliga" fall hittar i min webshop här på bloggen.
Den svarta sittpuffen/fotpallen är i stickad bomullsrep. Mått: höjd 30 cm, diameter 50 cm Material: yttertyg 100% bomull, stoppning 100% polystyren. Lycka till i dagens tävling!

Dagens tävlingsfråga:
1. Vem skulle du vilja önska en god jul och varför?
2. Vad skulle du helst av allt önska dig i julklapp?

Tävligen är nu avslutad! Måste ge alla som har tävlat en stor eloge för era fina önskningar! Jag har läst varenda en av den och också släppt en och två tårar! Hoppas att ni alla hade en jätte fin julafton och även får fina mellandagar!
Stort Grattis till Lollo som blev den sista vinnaren i årets julkalender!
Du har möjlighet att vinna en sittpuff från Lagerhaus till ett värde av cirka 999,- (exkl. frakt) Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen pågår till 25/12 kl. 7.00.

Jul etiketter

Sitter du in i det sista och slår in paket? Printa då ut de här underbara etiketterna och sätt på dina paket. Jag fick syn på dem först nu och attan, attan, alla mina paket är inslagna. Men, jag kan ju spara dom till nästa år!
Foto: Property of Kelly

Dan före dan

Granen är tänd och vi sitter i soffan och tittar på uppesittarkväll. Mamma bakar börd så det doftar vörtbröd i hela huset. Mmm, vad skönt det är att vara hemma! Här kommer en liten bildspel med just nu bilder från dan före dan! Hoppas att ni har en mysig kväll!
Foto: Emmelie

23 december - dagens tävling i julkalendern

Nu börjar vi närma oss slutet i julkalendern. Det betyder ju också att vi närmar oss julafton! Dagens tävling sponsras av Lappat & Klart, en liten inredningsbutik som återfinns i Alingsås. Men, sedan några månader tillbaka går det också att hitta butikens produkter i en webshop på nätet. I dagens lucka gömmer sig en hushållspappershållare med ett hjärta från Pluto produkter. Lycka till i dagens tävling!

Dagens tävlingsfråga:
1. Hur ska du tillbringa kvällen före doppardagen (julafton)?
2. Vilket varumärke står bakom hushållspappershållaren i dagens tävling?

Tävlingen är nu avslutad! Stort grattis till Karolina Karlsson!
Du har möjlighet att vinna en hushållspappershållare från Lappat och Klart. Värde 275,- (exklusive frakt). Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen pågår till 24/12 kl. 7.00.

Inspiration av julblommor

När jag var lite var jag allergisk mot hyacinter. Som tur är så har det växt bort och numera kan jag jul pynta hemmet med dessa fantastiska julblommor!
Dom här underbara bilderna är från IKEAs Livet Hemma. Muggarna som har använts till hyacinterna är TECKEN (9,-/st). Visst är det fint att ha flera hyacinter på rad?! Och tröttnar du på att ha blommor i, ja, då kan du använda dom till glöggmuggar!
Foto: Livet Hemma/IKEA

22 december - dagens tävling i julkalendern

Gillar du änglar, eller gillar du att pyssla? Då kommer du absolut att gilla luckan i dagens julkalender. Panduro Hobby har sponsrat med flera produkter med en touch av änglar. Paketet innehåller: 2 burkar, 1 paket servetter, 1 designark med papper och lite annat smått och gott som gömmer sig i burkarna. Lycka till i dagns julkalender!

Dagens tävlingsfrågor:
1. Vad är ditt bästa julpyssel?
2. Vart har Panduro Hobby sitt huvudkontor?

Tävlingen är nu avslutad! Stort grattis till Malin!

Du har möjlighet att vinna ett blandat "kit" från Panduro Hobby. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen pågår till 23/12 kl. 7.00.

21 december - dagens tävling i julkalendern

I dagens lucka gömmer sig tre valfria kuddar från Spira till ett värde av 1200,-.
Spira startades av viljan att inreda med färg, mönsterglädje och attityd. Spiras idé bygger på att skapa en tidlös och hållbar kollektion kompletteras med nya mönster varje säsong. Målet är att du som kund till Spira ska kunna skapa din egen personliga stil genom att kombinera och matcha mönster från flera olika kollektioner.

Dagens tävlingsfråga:
1. Vilken produkt från Spira står överst på din önskelista?
2. Spira har huvudkontor i "textilens mecka". Vilken stad är det som huvudkontoret finns i?

Tävligen är nu avslutad! Stort grattis till Teresa.
Du har möjlighet att vinna tre kuddar från Spira, värde ca: 1.200,- (ex. frakt) Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen pågår till 21/12 kl. 7.00.

Julklappsinslagning och washi tejp

Jag älskar verkligen att slå in paket och hela dagen har jag gått och längtat efter att få komma hem, slå mig ner framför granen och slå in julklappar! Med en glögg och en lussekatt på bordet brevid satte jag igång. Av någon anledning fick jag för mig att slå in med mitt vita papper (jag vet, inte speciellt juligt), men med lite detaljer så fick paketen allt en jultouch. På några av paketen så använda jag washi tejp. Den röda tejpen med vita hjärtan är faktiskt inte washi tejp utan "vanlig tejp" som jag har köpt på Ica. Har ni inte slagit in paket än, så tänk på att det är egentligen bara fantasin som sätter gränser för hur de kan se ut!
Foto: Emmelie

Makaronängel

Till förra julen gjorde min mamma små silveränglar till mig. Men, ser ni vad det är egentligen? Ja, just det - makaroner! Kroppen är en stor makaron och de små armarna är gjorda av två mindre makaroner. Vingarna, ja, de är gjorda av en fjärilsmakaron. Huvudet är dock gjort utav en liten träkula. Efter att hon hade limmat ihop bitarna så spraymålade hon änglarna i silverfärg. I år hänger änglarna i vår julgran och mer personligt, men samtidigt fint tror jag inte det kan bli!
Foto: Emmelie

20 december - dagens tävling i julkalendern

I dagens lucka blir det en repris. I början av december hade ni nämligen möjligheten att tävla om ett tårtfat i melamin från Lagerhaus.  Det var väldigt många som ville vara med och eftersom det här tårtfatet finns i min webshop så bestämde vi att vi "kör ett till". Så idag har ni möjligheten igen. I vinstpotten ligger det som sagt ett svart tårtfat i melamin. Passar perfekt till kakorna i jul! Lycka till i dagens tävling!

Dagens tävlingsfrågor:
1. Vilken är din favorit i Lagerhaus webshop?
2. Varför ska just du bli vinnare i dagens tävling?

Tävligen är nu avslutat! Stort grattis till Johanna Hellberg!

Du har möjlighet att vinna ett tårtfat från Lagerhaus, värde ca: 278,- (ink. frakt) Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen pågår till 21/12 kl. 7.00.

En utsikt att vänja sig vid

Med ett rejält jetlag så har vi dunsat ner hemma i ett snöigt och juligt Stockholm. Det går att skriva oändliga harranger om hur fantastiskt New York är (jag har en känsla av att det är några fler som håller med mig *smile*). Men, jag tänkte endast bjuda på en bild från hotellet och en som visar utsiktet från vårt hotellrum på 25:e våningen. Visst är det en utsikt man kan vänja sig vid? Kan inte säga annat än att jag skulle kuna vakna upp till den varje dag!
Foto: Emmelie

19 december - dagens tävling i julkalendern

Nu börjar det närma sig jul och det är inte många luckor kvar att öppna, dock är det väldigt många fina julklappar kvar i de luckorna som är kvar. Idag har ni möjlighet att vinna en RecyclingTube som heter Gamla Värmeljus. Vinner du, så blir du en av de allra första som får tag på just den här Recycling Tuben, då den lanserades av Format i början av december.
Men, ni som inte har sett de tidigare lanserade RecycklingTube (gamla batterier och gamla lampor) undrar kanske vad detta är? Jo, tanken är att du ska samla dina gamla värmeljus i det här röret. Om värmeljuskopparna som blir över när ljusen brunnit ner, lämnas till återvinning kan 95% av energin sparas och 100% av metallen återvinnas. Grafiskt snygg och stilrent i kombo med vansinnigt praktiskt och miljömedvetet. Du kan inte bli annat än en vinnare.
Visste du också att vi i Sverige förbrukar 300 miljoner värmeljus årligen. Det innebär 225 ton aluminium bara till värmeljuskoppar (per år!). Lycka till i dagens miljömedvetna julklappstävling!

Dagens tävlingsfrågor:
1. I vilken stad finns Format?
2. Vad är ditt bästa miljötips?

Tävlingen är nu avslutad. Stort grattis till Postadress Torslanda!
Du har möjlighet att vinna RecyclingTube - Gamla Värmeljus från Format till ett värde av cirka 199,- (exkl. frakt) Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen pågår till 20/12 kl. 7.00.

18 december - dagens lucka i julkalendern

Bakom dagens lucka gömmer det sig en jätte fin ljuskrona i svart från serien Ljuspunkter av Ernst Kirchsteiger.
Färg&Form Sweden, som står bakom dagens lucka, designar och marknadsför inredningsprodukter med ett tydligt nordiskt formspråk. Ljuspunkter är en konceptserie från Färg&Form med design av Ernst Kirchsteiger. Samtliga produkter bygger på den stora kraften i den lilla lågan.
Ljuskronan som har ni har chansen att vinna idag har 8 armar, är 70 cm hög och är vackert lackad i svart. Lycka till!

Dagens tävlingsfrågor:
1. Färg&Form har samarbete med två designers. Vilka?
2. Vart kommer du att hänga den fina ljuskronan om du vinner?

Tävligen är nu avslutad! Stort grattis till Emelie H!
Du har möjlighet att vinna en ljuskrona från Färg&Form till ett värde av cirka 998,- (exkl. frakt) Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen pågår till 19/12 kl. 7.00.

17 december - dagens tävling i julkalendern

Bakom dagens lucka i julkalendern gömmer sig en julklapp från Cult Design. Det är "Shine Through", en ljuslykta gjord av tunt porslin, vilket gör att mönstret på insidan och mönstret på utsidan bildar ett fint önster tillsammans då lyktan är tänd. Den kommer i en presentförpackning med ett set om 3 stycken. Lycka till i dagens tävling!

Dagens tävlingsfrågor:
1. Hur många år firar Cult Design i år?
2. Vart skulle du ställa Shine Through om du vann?
Tävligen är nu avslutad. Stort grattis till Nina Bergquist!


Du har möjlighet att vinna 3 ljuslyktor från Cult Design, värde cirka 299,-. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen pågår till 18/12 kl. 7.00.

16 december - dagens tävling i julkalendern

Bakom dagens lucka i julkalendern gömmer sig en julklapp från populära designern Johanna.B. Hennes senaste kollektion är helt tillverkad av noga utvalda bomullstyger där någonting gammalt har tagits tillvara på för att förvandlas till någonting nytt. Örhängena som är en del av den nya handtillverkade kollektionen, och de första smyckena från Johanna.B, är helt nyckelfria och mäter 1,2 cm i diamter.
För fyra år sedan startade Johanna Billingskog inredningsbloggen johanna.b och nu har hon tagit fram ett gäng egna inredningsdetaljer till hemmet. I den senaste kollektionen syns också för första gången små glada saker som ägaren även kan bära utanför hemmet. Inspirationen kommer ofta från vår natur, svenska hantverkstraditioner och gamla loppisar. Alla Johannas produkter tas fram med stor miljöomtanke både vad gäller materialval och tillverkningsprocess. Alla produkter tillverkas i Sverige. Lycka till i dagens tävling!

Dagens tävlingsfråga:
1. Vad i Johanna.B:s webshop skulle du vilja ge bort i julklapp och till vem?

PS: Är du mer nyfiken på Johanna.B och vill hålla dig uppdaterad på hennes nyheter och erbjudanden kan du anmäla dig till hennes nyhetsbrev som du hittar här.

Tävlingen är nu avslutad. Vinnaren meddelas inom kort!


Du har möjlighet att vinna örhänge från Johanna.B. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen pågår till 17/12 kl. 7.00.

15 december - dagens tävling i julkalendern

I dagens lucka gömmer sig ett underbart fårskinn från butiken Var Dags Rum. Just fårskinn har den senaste tiden synts allt mer i inredningsbutiker och i inredningstidningar och idag kan du bli den lyckliga vinnaren av ett eget skinn. Fårskinnet finns i fem oilka färger och är det du som vinner så får du själv välja vilket du önskar.
Lycka till i dagens tävling!

Dagens tävlingsfrågor:
1. Var i Sverige finns butiken Var Dags Rum?
2. Vart kommer du att lägga det fina fårskinnet om du vinner?

Tävlingen är avslutad! Stort grattis till Elisabeth Meline!
Du har möjlighet att vinna ett fårskin från Var Dags Rum, värde cirka 895,-. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen pågår till 16/12 kl. 7.00.

14 december - dagens tävling i julkalendern

Bakom dagens lucka gömmer sig några saker som hittar i min webshop som jag har tillsammans med Lagerhaus. Produkterna som ni kan vinna idag är silkespapper i härliga mönster och färger och svart/vit prickig tejp.
1996 öppnade den första Lagerhausbutiken i Göteborg. Idag finns Lagerhaus i ett 30-tal butiker på över 20 platser i landet. Lycka till i dagens tävling!

Dagens tävlingsfråga:
1. Vad skulle du göra med sakerna som gömmer sig i dagens julklapp om du vann?

Tävlingen är nu avslutad! Stort grattis till Frida Rehnberg!

Du har möjlighet att vinnasilkespapper och tejp från Lagerhaus. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen pågår till 15/12 kl. 7.00.

Julmarknader i Köpenhamn

Imorgon (tro det eller ej) så sätter jag mig på ett flyg till New York för några dagars ledighet, julshopping och allmän, ja - njutning! Jag har aldrig varit i New York precis innan jul och ser verkligen fram emot att få se staden tindra i kulor, girlanger och ljus.
En annan stad som är poppis och åka till innan jul är Köpenhamn och eftersom det är lite närmare så tänkte jag att jag kan tipsa om lite mysiga julställen i den danska huvudstaden!

1. Tivolis julmarknad
Öppet från 14 november till 30 december
Tivolis julmarknad har blivit något av en tradition i Köpenhamn. Trädgården är pyntat på de mest fantastiska sätt och alla karuseller är öppna(!). Tomtelandet är som en hel stad mitt i trädgården. Där är över 100 tomte maskiner upptagna med julens föberedelser. I stånden runtom tivoli kan man köpa julgodis, konstverk, julpynt och danska julspecialiteter.

2. Nyhavns julmarknad
Öppet från 11 november till 22 december
Längs hela kanalen så finns det fullt med härligt juliga stånd. De erbjuder danska julspecialiteter som glögg och "æbleskiver", karamelliserade äpplen, dekorationer, presenter, ljus och mängder med andra konst- och hantverksföremål.

3. Jul på Nationalmuseet
Öppet från 1 december till 23 december
Jul i Nationalmuseets gamla "Klunkehjem". Visning av den fina lägenheten, som står där som den gjorde i slutet av 1800-talet. Lär dig mer om julgranen och dess dekorationer och julens alla olika förberedelser och traditioner.

4. Christianias julmarknad i den Grå Hall
Öppet från 8 december till 19 december
Christianias julmarknad i Den Grå Hal är en korsning av tomtar och en orientalisk basar. Den liknar inte riktigt något annan och ingår i jultraditionerna för många köpenhamnare. Hantverk, produkter som tillverkas i fristaden, hemslöjd, mat och udda prylar.

5. Fredriksbergs Julmarknad
Öppet från 10 december till 18 december
I ett stort tält på Fredriksbergs Rådhusplats hittar du Julmarknaden på Frederiksberg, så oavsett vädret är det alltid varmt och torrt. Rådhustorgets träd har pyntats med tusentals lysande små stjärnor, elden från eldstäderna sprakar och mängder med julgranar är på plats.


Foto: Tivoli

13 december - dagens tävling i julkalendern

Bakom lucia-luckan gömmer sig något som passar perfekt till nyårsafton! Det är Plutoprodukter som är med och sponsrar glasmarkörer som passar perfekt till nyår. Om du inte ska ha fest själv, så är det en perfekt nyårspresent till värdparet. Julklappen innehåller 8 st glasmarkörer i olika läckra färger, som sätts fast på foten av glaset. Glasmarkörerna är i metall och blir också som ett smycke på glaset.
För att vara med och tävla behöver du svara på dagens tävlingsfrågor i kommentarsfältet. Lycka till!

Dagens tävlingsfrågor
1. Vad heter designern som designar alla produkter från Pluto Produkter?
2. Hur skulle din perfelta nyårsafton se ut?

Tävlingen är nu avslutad. Stort grattis till Katarina!

Du har möjlighet att vinna glasmarkörer från Pluto produkter. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen pågår till 14/12 kl. 7.00.

12 december - dagens tävling i julkalendern

I dagens julkalender så sponsrar Lampsladdar.se med en valfri lampsladd och en valfri lamptopp! Hos Lampsladdar.se hittar du lampsladdar i snygg textil för belysning inomhus. Textilkablarna kommer i den längd du önskar och med de kontakter som passar din inredning och belysning.
För att vara med och tävla i dagens julkalender behöver du endast svara på frågorna nedan och lämna dina svar i kommentarsfältet. Lycka till!

Dagens tävlingsfrågor:
1. Vilket år grundadets Lampsladdar.se?
2. Var i ditt hem skulle du hänga upp lampsladden om det är just du som vinner?

Tävlingen är nu avslutad. Stort grattis till Anna!

Du har möjlighet att vinna valfri lampsladd och lamptopp från Lampsladdar.se, värde cirka 600,-. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen pågår till 13/12 kl. 7.00.

Annorlunda julgranskulor

I år ska det bli gran i vår lägenhet. Jag är ju jultokig (dvs älskar julen och allt runt omkring). Därför är jag också på jakt efter snygga och lite roliga julkulor. Redan i somras gjorde vi faktiskt de första inköpen en julbutik i tyska Rothenburg ob der Taube. Då blev det vita, jätte läckra kulor. Men här i den här asken tycker jag allt det fanns några riktigt fina också. Jag kanske ska slå till och skicka efter några från amerikanska West Elm.
Foto: West elm

11 december - dagens tävling i julkalendern

Bakom dagens lucka gömmer sig en underbar juldoft "Christmas Tree" från Yankee Candle. Jag måste erkänna att jag först för någon månad sedan använde ett yankee candle för första gången och nu vet jag inte om jag kan vara utan de underbara ljusen! Vilka dofter! På vårt köksbord står just nu ett kiwi berries, men idag har ni chans att vinna en doft som beskrivs som "like going out in the snow and find the special tree... fresh, familiar pine with crisp eucalyptus", på svenska skulle man kunna säga som frisk gran och eucalyptus! Brinntiden är cirka 150 timmar.

Dagens tävlingsfrågor:
1. Vilken juldoft tycker du allra bäst om?
2. Varför vill just du vinna dagens julklapp från Yankee Candle? Motivera kort.

Tävlingen är nu avslutad. Stort grattis till Anna Karlsson!
Du har möjlighet att vinna ett underbart julljus (Christmas tree) från Yankee Candle, värde cirka 300,-. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen pågår till 12/12 kl. 7.00.

Drömmen om en fjällstuga

Jag har en dröm om att köpa en stuga på fjället. Tänk att efter en dag på fjället, sjunka ner i soffan och känna värmen från brasan. Oj, så härligt! Avkoppling på hög nivå! Dock måste jag erkänna att det väldigt många hus och lägenheter som faller mig i smak när jag tittar runt på Hemnet. Just den här fjällstugan finns i Åre och ta en titt på utsikten(!) Oj, oj, oj... to die for!
Foto: Husman Hagberg

10 december - dagens tävling i julkalendern

I lucka nummer 10 har ni möjlighet att vinna två valfria kuddfodral från Fras Home. Fras Home är ett skandinaviskt textilbolag som har fokuserat på hemtextil. På deras webshop hittar ni ett urval av olika kuddfodral med enkel, modern och tidlös design av hög kvalitet. I nuläget säljer dom endast kuddfodral i webshopen, men inom kort kommer det även att erbjudas andra textilvaror.
För att vara med och tävla lämnar du ett svar på tävlingsfrågorna i kommentarsfältet. Lycka till i dagens tävling!

Dagens tävlingsfrågor:
1. Vilket år startades Fras Home?
2. Vad är ditt bästa stylingtips till hemmet?

Tävlingen är nu avslutad. Stort grattis till Caroline L!

Du har möjlighet att vinna två valfria kuddar från Fras Home. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen pågår till 11/12 kl. 7.00.

Cats let nothing darken their roar

Inte ser den här kalendern speciellt finsk ut, men det är precis vad den är! 2006 kom den första "Cats let nothing darken their roar" kalender ut, då i 30 upplagor. Året därefter gjordes det drygt 1 miljon kopior då kalendern kom ut tillsammans med Finlands stora morgontidning, Helsingin Sanomat.
Jag har fått lite dilla på snygga kalendrar och den här tycker jag faktiskt är riktigt snygg. På Cats let nothing darken their roars egen hemsida kan man köpa den och få den skickad till Sverige för €39. Jag hittade den även på en annan finsk sida, då för €27,50. Dock är min finska något dålig så jag hade lite svårt att läsa om det ingick frakt och om den skickas till Sverige. Men det kanske någon annar mer språkkunnig kan se?!

Ett tipstack till Lina som tipsade om att man även kan köpa kalendern i Sverige hos Designista för 295,-

Foto: Cats let nothing darken their roar

9 december - dagens lucka i julkalendern

Även om detta är en inredningsblogg så har några saker som inte är lika inredningsrelaterade lurat in sig i julkalendern. Fredagen den 9 december är en sådan dag, för då har det lurat in sig en tubsjal. Men, sakerna som har lurat sig in är liksom så fina så att jag har inte helt kunnat låta bli att inte ha dem med. O-råsa har ju även annars en hel shop med andra inredningsartiklar och för att alla ska få del av lite härlig inredning så erbjuds ni imorgon och tre dygn framåt (till 11 december klockan 7.00), 30 % rabatt på hela O-råsas sortiment. Det enda du behöver göra är att uppge rabattkoden "Design". Men, glöm inte heller att först vara med här och tävla. Allt du behöver göra är att svara på följande frågor i kommentarsfältet. Det du kan vinna är en tubsjal i antingen svart eller vitt. Lycka till!

Dagens tävlingsfrågor:
1. Vad är din favorit i O-råsas webbutik?
2. Varför ska just du vinna dagens julklapp från O-råsa? Motivera kort!

Tävligen är nu avslutad. Stort grattis till Carina!
Du har möjlighet att vinna en tubsjal från O-rasa. Värde 229,-. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen pågår till 10/12 kl. 7.00.

Bloddroppen

Vad sägs om den här tavlan från Björn Welander? Det är fotokonst som är printad på plywood. Vet inte helt vad det var, men något var det som fick mig att tycka det här var riktigt snyggt. Kanske var det hela ihopsättningen, med renhornet och träbiten? Hm...
Foto: Björn Welander

8 december - dagens lucka i julkalendern

I dagens lucka gömmer sig något som jag tror att många av er kommer att tycka om. Lappat & Klart har nämligen valt att sponsra med en stor hoptimist till dagens tävling. Hoptimisten får ung som gammal att le. En nostalgiker som nu nytillverkas. Höjd 8cm vingbredd 25cm och djup 20cm.
Lappat & Klart är en inredningsbutik som har funnits sedan 1998. Annika som driver butiken köper inga koncept från leverantörerna utan väljer endast att plocka godbitarna. Sedan hösten 2011 finns butiken även som webshop.
Lycka till i dagens tävling!

Dagens tävlingsfrågor:
1. I vilken stad finns Lappat & Klart?
2. Vilken är din favoritprodukt hos Lappat & Klart?

Tävlingen är nu avslutat. Stort grattis till Åsa som svarade 23.02.

Du har möjlighet att vinna en stor hoptimist från Lappat & Klart. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen pågår till 9/12 kl. 7.00.

Designjulmarknad

Nu har julmarknader börjat att avlösa varandra. Vissa är lite mer spännande än andra och den här tycker jag allt verkar riktigt roligt! Det är den 9 december som Marabouparken och Rädda Barnen har en Designjulmarknad som de presenterar i samarbete med Designgalleriet och Signerat.se. Här kommer det att finnas fina julklappar från Sveriges bästa unga designers och formgivare. Det blir barnaktiviteter, pyssel, julmusik, sång, konserter, tävlingar, lotterier, glögg, fika och mycket mera!
9 december kl. 15.00 - 19.00
10 - 11 december kl. 12.00 - 17.00
i Marabouparkens konsthall

7 december - dagens tävling i julkalendern

I dagens paket gömmer sig något som jag vet många har fastnat för, men samtidigt är lite undrande på hur det verkligen fungerar. Det jag pratar om är den japanska washi tejpen. Tejpen kan flyttas, lämnar inte märken och fäster på det mesta såsom tapet och målade ytor samt förstås papper. Du kan snabbt och enkelt förändra hemma och göra allehanda pyssel och scrapbookingprojekt!
Darling things som sponsrar dagens tävling har mängder av fina tejpsorter i sin webshop. Ylva som driver Darling Things har bara fyllt upp sin webshop med sådant hon verkligen gillar. Det mesta är av dansk design, men det smyger all in några andra guldkorn också!
I dagens vinst ligger 5 st washi tejp rullar. Vinner du, får du själv välja vilka rullar just du vill ha.

Dagens tävlingsfråga: 
1. Vilken är din favoritprodukt hos darling things?
2. Vad är ditt favoritpyssel? Om inte du gillar att pyssla så kan det även vara något som någon annan har gjort.

Tävlingen är nu avslutad! Stort grattis till dagens vinnare, Maria Nolemo!

Du har möjlighet att vinna washi tejp från Darling Things, värde ca: 255,- (inklusive frakt) Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen pågår till 8/12 kl. 7.00.

Leilas söta jul

30 november var det premiär för Leila (Lindholms) söta jul. Gjorde du som jag och missade första programmet så kan jag tipsa om avsnitt två som är imorgon onsdag, klockan 21.00 på sjuan.
Leilas söta jul sänds i sex avsnitt och där kommer hon att tipsa och inspirera om massor av söta recept på bakverk och godis som är perfekt till jul. Leila kommer även att ge tips på desserter som passar bra till julbordet och även hennes bästa tips inför nyårsfesten.
Varje avsnitt har ett nytt spännande tema och hela serien kommer att avslutas med en traditionell julgransplundring.
Foto: Leila Lindholm

6 december - dagens tävling i julkalendern

I lucka nummer 6 har ni möjlighet att vinna två presenter från Isa Form.
Isa Form är en formbutik som drivs av formgivaren och illustratören Isabelle Norman Sällström. Här hittar man en mängd unika personliga grafiska tryck för både barnrum och vardagsrum. Här finns också andra unika produkter som en Familjekalender och pedagogiska Bildfickor vilka ni kan vinna i dagens lucka. Lycka till!

Dagens tävlingsfråga:
1. Vilken är din favoritprodukt hos Isa Form?
2. Om du vann en bildficka, vart skulle den då hänga? (Om du inte du ska ha den sjlva, kanske den ska hänga hos någon vän, syskon etc?)

Tävlingen är nu avslutad. Stort grattis till Anette Lindblad som blev dagens vinnare!
Du har möjlighet att vinna en Familjekalender och Bildficka från Isa Form värde ca: 604,- Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen pågår till 7/12 kl. 7.00.

5 december - dagens tävling i julkalendern

Tillsammans med Epla har jag förmånen att få låta er vara med och tävla om fantastiska illustrationer från Majali
Majali är en av flera som har valt att sälja sitt hantverk på Epla.se. Alla kan sälja på Epla.se, både privatpersoner, firmor och föreningar. Du kan enkelt öppna din egen nätbutik och komma igång med att sälja efter några få minuter. Det är tryggt och enkelt och det spelar ingen roll om du bara vill sälja några få saker eller driva en butik. Har du skapat det själv kan du sälja det på Epla!
För att vinna behöver du bara svara på tävlingsfrågorna i kommentarsfältet. Lycka till!

Dagens tävlingsfrågor:
1. När öppnades Epla.se?
2. Vilken illustration i Majalis butik hos Epla.se är din favorit?

Tävlingen är nu avslutad. Stort grattis till Carina!
Du har möjlighet att vinna valfri illustration från Majali hos Epla.se. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen pågår till 6/12 kl. 7.00.

Nya kuddar till jul

IKEAs underbara blogg Livet Hemma kommer alltid med otroligt många härliga tips, inspiration och idéer. Just det här tycker jag var lite roligt. Här har de piffat till vanliga kuddar med lite juldekorationer. Just dom här dekorationerna är IKEAs IDGRAN och innehåller ett set med fem olika figurer. Bara att sy fast på en passande kudde!
Foto: Eget kollage med bilder från Livet Hemma och IKEA

4 december - dagens tävling i julkalendern

Bakom söndagens lucka gömmer sig en produkt som ni även finner i min webshop som jag har tillsammans med Lagerhaus. Det är nämligen ett svart tårtfat i melamin. Passar perfekt till kakorna i jul!
1996 öppnade den första Lagerhausbutiken i min gamla hemstad Göteborg. Jag minns det faktiskt och jag kommer ihåg att den var så där lite spännande annorlunda. Idag finns Lagerhaus i ett 30-tal butiker på över 20 platser i landet. Lycka till i dagens tävling!

Dagens tävlingsfråga:
1. Designtjejen är en av Lagerhaus bloggvänner, dvs en av de bloggar som driver en liten bloggshop på sin egen bloggsida. Men hur många bloggvänner/bloggshoppar är det totalt (inklusive designtjejen)?
2. Vad skulle du ha på ditt kakfat om du vann?

Tävlingen är nu avslutad. Stort grattis till Linda som vann dagens tävling.
Du har möjlighet att vinna ett tårtfat från Lagerhays, värde ca: 278,- (ink. frakt) Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen pågår till 5/12 kl. 7.00.

Juletiketter

Om ni har börjat med era julklappsinköp kanske ni är på jakt efter några fina etiketter. Just de här från Martha Stewart tror jag passar de flesta smaker. De är bara att skriva ut. Använd gärna lite tjockare papper så håller dom lite bättre, eller så klipper du ut etiketterna och sätter exempelvis fast dom på lite tjockare papper (ibland brukar jag även använda kartong). HÄR hittar du etiketterna.
Foto: Martha Stewart

3 december - dagens tävling i julkalendern

I tredje paketet gömmer sig en otroligt fin ljusstake från INDISK, en svensk familjeägd butikskeda etablerad redan 1901. INDISKA säljer en unik mix av mode och inredning med en egen stil, en såkallad Bohemian Modern. Allt är designat i Stockholm av människor som älskar Indien.
Ljusstaken, Forest Candelabra, som ni har chans att vinna idag är tillverkad i Indien och målas för hand vilket gör att varje enskild kandelaber är unik. Lycka till!

Dagens tävlingsfrågor
1. Hur många butiker har Indiska och i vilka länder?
2. Varför ska just du vinna Forest Candelabra?

Tävlingen är nu avslutad! Vinnare blev Soffiz! Stort grattis!

Du har möjlighet att vinna en ljusstake från Indiska, värde ca: 299,- Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen pågår till 4/12 kl. 7.00.

Vedkorg

Ibland är det så roligt att se vilken respons man får på vissa inlägg. Mina vedkorgsinlägg har engagerat folk både i kommentarsfältet men också på mail. Det är fantastiskt så många bra tips man faktiskt kan få via bloggen! I mitt mail så trillade det ner ett tips om en vedkorg från Welander Design. Vedkorgen som finns i ek och stål var faktiskt riktigt snygg och jämfört med mina andra tips som kostar flera tusenlappar så är detta ett kap på bara 490,-.
Foto: Björn Welander

2 december - dagens tävling i julkalendern

Idag har du möjligheten att vinna en Eco Cup i Porslin från Formiga. Med koppen följer lock och ett greppskydd i silikon. Det är en funktions- och formmässigt fullkomlig mugg som har en design som är baserad på den typiska take away mugen. Drycken hålls varm längre än med en vanlig mugg. För att vinna behöver du bara svara på tävlingsfrågorna i kommentarsfältet. Lycka till!

Dagens tävlingsfråga:
1. Vad skulle du föredra att ha i din Eco Cup?
2. Vilken Eco Cup önskar du om du vinner (finns två att välja på)?

Tävlingen är nu avslutad. Stort grattis till Lina Lundborg som blev vinnare i lucka två! En liten julklapp kommer på posten!
Du har möjlighet att vinna en Eco Cup från Formiga, värde ca: 135,- Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen pågår till 3/12 kl. 7.00.

Handdukar av Lisa Bengtsson

Ett litet nyhetsbrev från Lisa Bengtsson trillade in i mailboxen idag och visade att de populära hundarna nu också har blivit handduksmotiv(!) Kökshanddukarna som är en sprillans ny nyhet finns i sju olika motiv och i färgerna svart, guld och blått. Priset ska ligga på 149 riksdaler.
Foto: Lisa Bengtsson

1 december - dagens tävling i julkalendern

Bakom första luckan i adventskalendern gömmer sig faktiskt inte en inredningspryl, men något så fint så jag inte kunde låta bli att inte ha det med. Idag har ni nämligen möjligheten att vinna en valfri klocka från Daniel Wellington. Daniel Wellington har ett autentiskt intresse när det kommer till klockor och natoband. När den första kollektionen togs fram lade man stor vikt på urtavlans symmetri för att få till en tunnare boett som närmare handleden och som designmässigt fungerar optimalt tillsammans med natobandet. Klockan passar lika bra på kvinnor som på män!
Allt du behöver göra för att delta i dagens lucka är att svara på följande fråga i kommentarsfältet. Lycka till!

Dagens tävlingsfråga:
1. Vilken av Daniel Wellingtons klockor är din favorit?

Tävlingen är nu avslutad! Dagens vinnare blev Louise. Ett stort grattis till Louise!

Du har möjlighet att vinna en klockan från Daniel Wellington, värde ca: 995,- Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen pågår till 2/12 kl. 7.00.
RSS 2.0