Enkel och fantastiskt god glass

I helgen har det varit födelsedagskalas och fikagäster på vårt schema. Igår var vi bortbjudna och värdparet hade gjort en helt fantastiskt god glass. När jag kom hem på kvällen rörde jag ihop en egen smet och smaksatte med turkisk peppar. Vilken glass det blev!
Det är ett väldigt lätt recept och det behövs ingen glassmaskin.
Det du behöver:
5 dl grädde (vispa)
1 burk kondenserad mjölk (blanda i och vispa)
Önskad smaksättning
Frys i 5-6 timmar
Jag krossade en påse med turkisk peppar. Jag blandade i nästan allt i smeten och sedan strödde jag resten på glassen efter att jag hade lagt den i formen. Gillar du lakrits kan jag verkligen rekommendera den här blandningen. VIll du prova någon annan smak så går det lika bra att blanda i bär, choklad etc. Lycka till!
Foto: Emmelie

Hej katalog! Hejdå alla måsten!

Igår släpptes årets IKEA-katalog. Årets katalog är skapad för att göra människors liv hemma lite enklare och bättre. IKEA lyckas också pricka helt rätt i tiden och vill att vi ska göra upp med pressande krav och förväntningar hemma och särsklit när det gäller livet i och omkring köket. Katalogen uppmundrar människor att göra som de själva vill och vill inspirera alla att hitta glädjen i matlagning och umgänge. ”Hej då förväntningar. Gör som du vill.” är temat för IKEA katalogen 2017.
Foto: Pressbilder IKEA

En lägenhet med en view

Då min mamma har flyttat till tillbaka (ja, hon kommer därifrån från början) till Norrköping så har jag faktiskt tidigare kikat på de här lägenheterna. Läget är fantastiskt och vilken utsikt. Dessa lägenheter ligger verkligen centralt men ger verkligen inte den känslan. Snacka om en fin view! VIll du se fler bilder så hittar du dom här.
Foto: Bielkhammar Fastighetsförmedling

Trendigt med färg, men vågar jag (du)?

Vårt hem är vitt. Ja, det är ingen underdrift för vi har inte en enda färgnyans på väggarna i vårt hem. Ibland kan jag sukta efter andra färger. Titta bara så snyggt det är med den mörkblå färgen mot allt det andra vita i den här lägeheten som är till salu hos Alvhem. Jag vet dock inte helt om jag vågar. Våra rum är inte heller så stora så slå på stort och måla om i en mörk färg tror jag skulle göra våra rum väldigt små. Men en nyans av ljusare grå i sovrummet kanske?! Vågar ni?!
Foto: Alvhem Mäkleri
 

Blåbärstips

Just nu är vi i stugan och här fullkomligt kryllar det av bär. Det verkar ha varit en hallonexplotion i år (inte mig emot) och i skogen finns det verkligen mängder av blåbär. Här har det plockats massa och jag har kokat sylt för flera år känns det som.
Tänkte att jag skulle passa på att tipsa om ett väldigt gott recept på blåbärssylt. Jag har i flera år gjort Leilas blåbärssylt där man även har i en vaniljstång. Blir väldigt gott och rekommenderas varmt! I år har jag också gjort blåbärssylt i gamla barnmatsburkarna. Tycker att en lite syltburk kan vara perfekt som en present eller en "del-present" om man går bort och kan vara bra att ha på lager. Bara att sätta på en fin etikett så blir det en jättebra present.
Foto: Emmelie

Furillen - designgodis for ögat

När vi tittade på semestervädret i förra veckan och såg att det var lite si och sådär så bokade vi några dagars semester på Gotland (där det såg ut som att solen skulle befinna sig). Boende var inte så lätt att hitta i sista sekunden och med lite pysslande hit och dit så bokade vi faktiskt ett ställe där jag velat bo en längre tid - Fabriken Furillen.
Furillen är en 500 hektar stor halvö på nordöstra Gotland. Namnet Furilden sägs komma från att hela ön brann för över 500 år sedan.
Halvön Furillen karaktiseras av sitt karga landskap. Fram till 1970-talet drevs kalkstensindustri på ön. Furillen var långt in på 1990-talet ett militärt skyddsområde. Fabriken Furillen hushåller nu i kalkstensindustrins gamla fabriksbyggnader.
Jag såg först nu när jag redigerade bilderna att jag lyckats få med vår lilla chef på den här bilden. Ser ni armen som syns lite till höger i bild?
Rummen är i industristil och jag tycker att de flyter ihop perfekt med miljön utanför glasdörrarna. Nu bodde vi här i augusti, men jag skulle gärna vilja bo här i oktober, när det är lite ruggigt ute och man kan ligga i sängen och bara titta ut på det karga klimatet. Mysigt! Dock verkar det som hotellet numera stänger sista augusti vilket jag faktiskt tycker är lite synd.
Att gå runt och fota allt omkring och runt hotellet är en dröm för "fotografälskare". Ljuset blir speciellt och det är kanske just pågrund av detta också som många mode-, musik- eller reklamplåtningar ofta göras just på Furillen.
Inne i de gemensamma utrymmen är allt väldigt stilrent och det mesta går i en dov grå nyans som möts med ljust trä. Inne och ute går nästa i ett och det är just det som gör att det blir så harmoniskt och snyggt.
Foto: Emmelie
RSS 2.0