Inspiration: Paketinslagning

Jag surfade in på en underbar sida som är en riktig inspirationskälla om man gillar att slå in paket. Heidi bjuder på flera inspirerande bilder i härliga mönster och fäger. Se bara här nedan:
Ett stort tack till underbara bloggen hostess som gjorde att jag hittade till Heidi.


Foto: Heidi

Ge-bort-present

Ordmolnen som jag skrev om för några dagar sedan tycker jag kan bli en utmärkt ge-bort-present. Nu när jag åkte till Öland så gjorde jag en till min pojkväns föräldrar med ord som har just med Öland att göra. Så köpte jag en liten ram. Lätt som en plätt och en utmärkt present!


Foto: Designtjejen

Knyt en fin rosett till paketet

Jag kan sitta i evigheter bara för att slå in ett paket lite extra fint. Kanske är jag löjlig men jag älskar att ge bort ett riktigt fint inslaget paket. Det här tipset från Heidi tycker jag var kanon. Med enkla bilder så visar hon hur du på ett välidgt enkelt sätt kan knyta en rosett till paketet.


Foto/teckning: Heidi

Snart drömmer jag...

...om Greengates underbara sortiment. Jag vill ha! Jag vill ha! Jag vill ha!


Foto: Elsas hem

Tisdagsmorgon

Nu har jag vaknat, tagit ett morgondopp och sitter på altanen och njuter av en frukost med en stor kopp te (jag vet jag har inte te med mjölk utan mjölk med te... hihi skyller på att jag har bott i England...). Precis bredvid altanen går några får och betar. Jag var ju tvungen att springa ut med kameran och fota lite så ni ska få se. Attan, attan säger jag för jag har glömt min sladd till min "bra" kamera så jag får fota med min pocketkamera så ni ska få se.. men det får fungera det med.
Hoppas att ni får en underbar tisdag!


Foto: Designtjejen

Prickiga glas

Jag har gått in i en prickig period. Eller.. jag kanske alltid har varit i en prickig period (= alltid tyckt om prickigt). Jag har prickiga kjolar, prickiga linnen... jag har faktiskt till och med några prickiga skor... (tror nu inte att jag alltid går runt i prickigt för det gör jag inte). Men.. ja, jag gillar helt enkelt prickigt. Det måste komma från mamma som är prick-tokig (hon sydde faktiskt en prickig overall till mig när jag var 6 år... med matchande mössa... jag såg ut som en prickig falukorv.... röd med vita prickar.... saynomore.. hahha). Ja.. det var ju faktiskt inte det jag skulle skriva om.. tihi.. Det jag egentligen skulle komma till var att jag sprang på ett par prickiga glas idag och blev helt såld.  Dom bara ropade på mig där jag stod så jag var tvungen att köpa dom! Perfekt till drinkar.. eller jag ser dom faktiskt även som en jätte fräck touch i dukningen!


Foto: Designtjejen

Ölands tips: Cult design outlet

Jag har sprungit på internet... yiiiiipppii! Så det kan bli några inlägg här ifrån Öland! Jag njuter av ledigheten och solen! ...kanske lite för mycket egentligen.. för jag borde kurera min förskylning ordentligt. Men jag kan lova er att det är svårt att hålla sig inne när solen skiner så här.
Idag var vi en tur i Byxelkrok på norra Öland. Där finns det ett Cult Design outlet. Om det inte är så att ni har vägarna förbi just norra Öland så kan jag trösta er med att det även finns ett i Borgholm. Det är ett trevligt lite stop om ni ändå ska till Öland!


Foto: Designtjejen

Semester

Oj, oj, oj.... nu har jag publicerat massa inlägg så ni ska ha lite att läsa tills jag är tillbaka igen! :-)
Jag har nämligen precis börjat min semester. Vad händer då först...? Jo, jag blir dunderförskyld! Så typiskt! Men idag ska jag trotsa förskylningen och ta mig till Öland. Därför kommer det också bli lite oregelbunden bloggning den närmsta tiden. Är inte helt säker på min internetuppkoppling men kommer jag åt så kommer det inlägg! (Jag ska ladda upp massa nu... med kameran i handen på semestern).
Hoppas att ni också njuter av semestern och ledighet(?)... men framförallt solen och värmen!

Massa kramar från mig

Fondtapeten Birch

Det var länge sedan jag såg en sådan här otroligt snygg fondvägg. Tog en titt hos Helena som har bloggen Room and Serve och hon visar bilder på sin nytapetserade fondvägg. Wooow... otroligt snygg. Ta en titt här så får ni se hur det ser ut hos henne. Fondväggen he ter Birch och är från Byracka Design.


Foto: Byracka Design

Prickigt till tusen

Min mamma är helt såld på prickigt. Hon säger att hon alltid har varit det. Idag gick vi in i en butik och tittade på delar av GreenGates sortiment. Oj, så läckert det är... Jag blev också helt såld. Se bara här.... Är du förtjust i modellerna på porslinet men kanske inte just prickigt så kan jag rekommendera att ta en titt på GreenGates övriga (helt underbara) sortiment. Om du vill köpa deras saker online så kan jag rekommendera att du tar en titt hos Förr.

Foto: Förr

Aptokig

En av mina närmaste vänner är totalt aptokig och hon skulle bli helt galen om hon såg dom här. Jag måste faktiskt hålla med om att dom är jätte söta även om jag kanske inte själv skulle använda dom så. Hela serien av socker skål, mjök/grädd skål, korkar och salt och peppar är som sagt apinspirerade. Aporna som kommer från Alessi hittade jag fram via unica home.


Foto: Unica Home

Uterum

Nu är det ju sådant underbart väder och man vill ju faktiskt aldrig att det ska ta slut. Men det kan ju vara så att när hösten tittar fram så vill man liksom förlänga sommaren. Jag tog en titt på tre olika uterum - för tre olika syfte - och i tre olika prisklasser. Frågan är om man kanske vill ha den till fritid, mertid eller alltid? (Även på vintern kanske? Exemplen och priserna är baserade på utreum från bygghemma.

Stjärnor av vattenmelon

Jag tyckte att det här tipset kunde passa i dom här varma dagarna! Pressa ut små stjärnor i melon med hjälp av pepparkaksformar. Eller du kanske vill göra ett hjärta istället för en stjärna. Om du undrar du gör Margaritan som är på bilden så kan du ta en titt här hos Vons.


Foto: Vons

Omgjord tavla

Jag berättade för ett tag sedan att jag var på auktion. Jag köpte två tavlor och ett skåp. Den ena tavlan har jag redan visat er men här kommer tavla 2. Här kan ni se hur den såg ut både före och hur den blev efter (jag hoppas att det inte var en dyr målning innan.....)


Foto: Designtjejen

Leilas cupcakes

Jag är en Leila fantast. Dom här cupcakesen tyckte jag också var så somriga och härliga så jag var bara tvungen att visa och dela med mig av receptet. Visst ser dom otroligt mumsiga ut!!?

Foto: Wolfgang Kleinschmidt, recept.nu

Adresslapp till resväskan

Varje gång jag reser (vilket ändå är rätt ofta) så kommer jag på mig själv att jag inte har någon adresslapp på min väska. Jag sprang på dom här helt underbara utskrivbara lapparna hos Martha Stewart. Japp, det ska jag verkligen göra. Jag tänkte faktiskt skriva ut dom och sedan laminera dom och sätta fast dom med ett litet snöre på väskan. Käckt, va?!


Foto: Eget kollage med bilder från Martha Stewart

Frys-etiketter

Dom här jätte käcka etiketterna kan du ladda ner från Martha. Jätte smarta tycker jag! Det är bara att skriva ut etiketterna på ett klisterpapper och klippa ut. När du sedan ska frysa in en påse kan du först skriva på etiketten vad det är i påsen (eller i boxen) och sedan ringar du in när den är fryst. Smart, eller hur?!


Foto: Eget kollage med bild från Martha Stewart

Gör det snyggt med billigt vin

Det finns faktiskt en hel del billiga och riktigt snygga lådviner - men - det är inte så roligt att servera vinet i lådan. Spar då gamla flaskor som du sedan tappar upp med lådvinet. Gör egna etiketter som passar för just din fest. Här har det gjorts etiketter till ett bröllop, men du skulle kunna göra några passande till kräftskiva, nyårsafton eller kanske 50-års kalaset.


Foto: Snippet and Ink

Ordmolnstavlor

Jag hittade till den här fantastiska sidan tack vare Sandra. Genom programmet Wordle så kan du skapa egna ordmoln av text du skriver in eller med hjälp av din bloggadress. När du känner dig nöjd med färger och layout så är det bara att skriva ut din skapelse. Här nedan har jag testat att göra en tavla av Designtjejen bloggen, dvs av ord som finns på bloggen. Sedan gjorde jag en kärlekstavla. Tihi så roligt!



Teckning: Designtjejen och Wordle

Paper Table

Jag äääälskar ju att duka snyggt. Tror ni inte då att jag verkligen fastnade för Paper Tables hemsida. Där kan du genom att testa dig fram med så kallad "drag and drop" teknik provduka ditt bord. Därefter kan du köpa det du önskar om du vill.
Om du inte vill testa dig fram så kan jag ändå rekommendera att ta en liten titt på deras helt underba kollektioner. Helt i min smak, med massa färger och mönster!


Foto: Paper Table

Ovanlig mugg

Jag var bara tvungen att visa dom här lite annorlunda men roliga(?) muggarna. Lite roliga att använda på en fest kan jag tycka. Muggarna som gör drickandet lite roligare kommer från Fredflare.


Foto: Fredflare

Blomsterdekoration


Foto: Eget kollage med bild från Tryflowers

Oj, vad gulliga ni är - svar kommer!

Oj, oj, oj.. vad många jätte gulliga kommentarer jag har fått!!! Jag har haft väldigt fullt upp och har väldigt svårt att få tag i uppkoppling.. så det har inte blivit så mycket bloggning. Nu har jag några dagar till här nere i Falsterbo innan jag åker hemåt igen. Lovar att svara på alla kommentarer när jag är tillbaka men tänkte att jag lägger ut lite inlägg även om jag inte hinner svara er alla nu.

Hoppas att ni mår bra! Massa kramar från mig så länge!

Inbjudan i turkos

Jag är väldigt förtjust i att göra små kort och därför fastnar jag ofta för lite roliga vikningar eller lösningar på korten. Det här tycker jag var ett exempel. Jag tycker det var ett smart sätt dom har vikt kortet på och även satt ett annat papper inne i kortet. Snyggt och enkelt. Om du inte just är intresserad av inbjudningskort så kan ni titta på hur fint allt går igen i färgerna på festen. Jätte läckert tycker jag.


Foto: Snippet and Ink

Mums...

För någon vecka sedaa lekte jag lite i mitt kök och byggde upp en liten studio. Ja, studio och studio... det bestod utav omslagspapper och strålkastare.. men det fungerade det med. Jag kunde inte låta bli att fota någon som jag är otroligt svag för.. nämligen det här...


Foto: Designtjejen

Auktionsfynd - tavla

Förra helgen var ju jag på auktion och gjorde några fynd. Bland annat en gammal tavla. Den har nu blivit lite nyare. Först så spraymålade jag hela tavlan vit. När den hade torkat så målade jag text på tavlan med hjälp av en projektor. Eftersom jag  ska ha tavlan i sovrummet (hängandes över sängen) så tyckte jag att det passade bra med texten "dröm sött". Jag gjorde de två orden i olika storlekar och i ett lite "roligare" typsnitt. Eftersom jag har grönt i sovrummet så blev texten i grön färg. Så här blev det:


Foto: Designtjejen

Inbjudningskort

När mitt tidigare inlägg idag gick i kärlekens tecken så kan jag ju fortsätta... :-) Jag fastnade nämlilgen för det här lite annorlunda inbjudningskortet till ett bröllop. Vad jag föll för var själva texten och bilden på blivande bruden och brudgummen. Hela bröllopet gick igen i den gula färgen och även i fågeltema. Om du vill se fler bilder så kan du ta en titt här hos Snippet & Ink. Nu behöver man ju inte göra en liknande inbjudan till just ett bröllop utan det här kanske kan vara en god inspiration till en vanlig fest.


Foto: Eget kollage med bilder från Snippet & Ink

Temavecka: Bredvid

Bredvid var nog faktiskt den lättaste tolkningen i veckans temavecka. Jag tänkte faktiskt nästan direkt på den här bilden. Jag tog den för inte så länge sedan då min kompis gifte sig. Jag tycker man riktigt ser lyckan i deras ansikten (även om man inte ser ansiktena) och så står dom så tätt bredvid varandra.. bredvid varandra, vilket dom sedan ska göra hela livet.


Foto: Designtjejen

Knyt en knut på två flaskor

Ibland (eller väldigt ofta ska jag nog säga) så är det detaljerna som gör det. Varför inte piffa till vinflaskorna på bordet och vira in dom i något fint tyg, duk, eller liknande när dom först ställs på bordet. Martha Stewart visar hur du kan göra du kan göra det väldigt lätt och fort.


Foto: Eget kollage med bilder från Martha Stewart

Variation från Cult Design

Jag har även tidigare skrivit om Cult Designs variation som jag tycker är så smart att jag inte kan låta bli att visa den igen. Det lilla locket till krukan/skålen har små hål där du kan sticka i en eller flera blommor. När jag sist visade den så hade jag lite påskliljor i och nu har jag en ensam liten ros.


Foto: Designtjejen

Temavecka: Bakom

Idag är det torsdag i Johannas temavecka och idag är det ordet bakom! Oj, jag fick fram flera förslag på bakom. Bakom kameran, bakifrån och i backspegeln. Eftersom det var så många förslag så fick det bli ett kollage. Bilden på mig är dock ett par år... tog den faktiskt när jag bodde i Chicago och det är ett litet tag sedan nu... men vad gör det?!
Hoppas att ni får en toppen torsdag!


Foto: Designtjejen

Ursnygg tapet

På sidan Signerat fann jag några helt urläckra tapeter. Det fick mig att vilja göra om hemma hos mig direkt och sätta upp en sådan här tapet. Fantastiska!
Sidan Signerat är en designmarknad på nätet där svenska formgivare på ett enkelt sätt kan nå ut på marknaden med nya och unika produkter. De urläckra tapeterna är gjorda av Byracka Design och illustrerade av Lena Ylisuvanto och jobbar även som grafisk formgivare på en in-house reklambyrå. Tapeterna är i storlek 180 cm bredx270 cm hög och alla är numrerade tapetvåder. Dom är av non-woventapet av högsta kvalitet, formstabil och slitstark. Tapeten är avtorkningsbar, UV-beständig och brandskyddsklassad. Om du väljer att beställa så kommer bestälningen komplett med tapetklister och monteringsanvisning. Tapeterna finns även i flera färger och önskar man ett annat format så kan det kanske även gå att ordna. 


Foto: Byracka Design

Tårttips?

Går du i giftastankar och funderar på hur din bröllopstårta ska se ut? Eller är det så att du gillar att baka och dekorera tårtor och vill ha lite tips. Ja, om det är så att du vill ha lite inspiration så kan jag tipsa dig om att surfa in hos Ashley Bakerys hemsida och ta en titt på Bröllops tårtorna. Saknar du inspiration så kan jag lova dig att du får det nu!


Foto: Ashely Bakery

Temavecka: Framför

Idag är det tema framför i i Johannas temavecka. Jag har tolkat det genom den här bilden. Den här bilden tog jag för ett tag sedan på Internationella Handelshögskolan i Jönköping där jag tidigare har pluggat. Det är så fint när skolan speglar av sig i fönstrerna på byggnaden brevid. Så egentligen ser man bara halva skolan just här... framifrån.


Foto: Designtjejen

Nordhjem

Att danskarna är bra på design, det är det nog inte så många som har missat. Jag tänkte att jag då även kan tipsa om en dansk sida som har massa söta saker. Framförallt så säljer dom även saker från danska House Doctor som jag tycker har helt underbara saker. Men fastnar du inte just för House Doctor så finns det en mängd andra fina saker på sidan. Priser visas både i DKK och i Euro. Ta en titt här...


Foto: Norhjem

Bokstäver

Bokstäver är ju väldigt poppis (och jag måste erkänna att jag är helt såld). I jakt på den perfekta bokstaven så tittade jag runt för att se vad som finns på marknaden. Jag hittade faktiskt en del ställen när jag hade tittat runt lite. Så.. nu tänkte jag att jag kunde dela med mig av vad jag har hittat. Länkar till företagen finner ni nedan!
Prästbostället
Rosengrens
Home Sweet Home
Nordhjem (House Doctor)
Country by mail
Panduro


Foto: Eget kollage med bilder från företagen ovan

Temavecka: Under

Idag är det dags för temat Under i Johannas temavecka. Jag var ute och fotade lite hästar igår och tycker att den här bilden passade utmärkt till temat under. Eller vad tycker ni?


Foto: Designtjejen

Bordsplacering

Detta tyckte jag var ett litet kul sätt att få folk att se vart de ska sitta under kvällen. Här har man hängt upp allas bordsplacering på ett litet snöre med en liten klädnypa. Det är sedan upp till gästen att leta upp sitt namn och ta ner sin lilla lapp. Lite roligt och annorlunda tycker jag.


Foto: Eget kollage med bilder från Snippet & Ink

Gör ett inbjudningskort


Foto: Eget kollage med bild från Martha Stewart

Temavecka: Över

Den här veckan har Johanna (bloggen Inredning & Pyssel) temavecka. Det är alltid lika kul med temaveckor så jag ska försöka att hänga på! Så här ser veckan ut:

Måndag: Över
Tisdag: Under
Onsdag: Framför
Torsdag: Bakom
Fredag: Bredvid

Eftersom det är måndag så ska jag skildra ordet över (som var jätte svårt)... Jag förknippade det med på (fråga mig inte varför) och började fota saker som var på varandra... sedan insåg jag efteråt att det skulle vara över. Men det får nu bli... över varandra!


Foto: Designtjejen

Blomvas


Foto: Eget kollage med bild från Tryflowers

Auktion

Idag åkte jag och en kollega på auktion ute på landet i strålande hetta. Oj, så roligt. Det var verkligen jätte billigt och vi blev kvar betydligt längre tid än vi hade räknat med. Jag går och drömmer om att ropa in en äkta, fin och gammal Rörstrands service till en billig penning. Dock blev det inte så den här gången då den dalade iväg på flera tusen. Men det var mycket annat som var riktigt billigt och det gjordes några fynd. Jag köpte ett skåp för 20,- och tavelramar för 70,-. Jag ska måla om båda mina fynd.. så fortsättning följer.


Foto: Designtjejen

En fredagskväll

Igår var en sådan otroligt mysig kväll. Jag gick och mös i Göteborg med en gammal kompis. Vi hinner inte ses så ofta men när man väl ses så är det alltid som igår. På grund av att jag och min kära pojvkän hade ätit en stor laxbuffe tidigare på dagen var jag så otroligt mätt så istället för att sitta och ta det lugnt så gick min kompis och jag nästan runt hela Göteborg i går kväll. Så mysigt. Men det fanns också tid för ett litet smoothie stopp.. man blir ju faktiskt lite sugen när man rör på sig. Hoppas att ni också hade en jätte mysig fredagskväll!


Foto: Designtjejen

Gör en snurra på 1-2-3

Tänk vad enkelt det är att göra en snurra - egentligen! Det gäller ju bara att veta hur man gör. Men se här på bilden nedan från Martha Stewart hur lätt det är. Det är bara att leta upp ett papper (gärna ett litet tjockare så att den håller sig stabil) och sedan är det bara att klippa till likt bilden visar nedan. Limma sedan i mitten och slutligen kan du använda en liten nål. Så har du en snurra på 1-2-3. Som pinne kan jag tipsa om att använda exempelvis ett grillspett.


Foto: Eget kollage med bilder från Martha Stewart

Ingrid Unsöld

Härromdagen så skrev jag om Skuggflora som är designad av Ingrid Unsöld. När jag tog en titt på hennes hemsida så insåg jag att hon har gjort massa fler snygga saker. Men förutom att ha gjort snygga dekorationer till väggarna och dividers så har hon gjort några riktigt härliga jobb. Se bara på den här hissen.


Foto: Eget kollage med bilder från Ingrid Unsöld

Skapa eget mönster på en rullgardin

Det här super pysseltipset hittade jag hos Finska Yle. Du kan nämligen förvandla en tråkig rullgardin till en väldigt personlig och rolig inredningsdetalj med hjälp av lite textilfärg. Det är bara att testa sig fram. Kanske vill du skapa ett eget mönster eller ta hjälp av naturen utanför med kvistar, blad och grenar.

Du behöver:
  • Rullgardin
  • Textilfärg
  • Kvistar/blad/blommor
  • OH-projektor
  • Blyertspenna och penslar

  • 1. Ta en titt utomhus (om du vill ha inspiration, som i detta fallet, från naturen). Ta in sådant som du tycker om och gärna sådant som är lite knotigt och spretigt. 

    2. Häng upp din rullgardin på en slät vägg.

    3. Sätt på OH-projektorn och belys rullgardinen. Nu får du prova dig fram lite så att du hittar ett mönster du gillar. Tänk på att det gärna kan vara lite skollnader i storlek och höjd.

    4. Rita av konturerna med hjälp av en blyertspenna.

    5. Ta ner rullgardinen och måla på golvet om du är rädd att färgen ska rinna. Blanda till en önskad nyans med textilfärger. 

    6. Måla mönstret på gardinen, var noga med kanterna så att de blir snygga. Låt torka och måla eventuellt ett till varv för att få en helt täckande färg.


    7. KLART!


    Foto: Eget kollage med bild från Finska Yle

    Smart vinyl

    Den här vinylen var faktiskt ny för mig men oj, så smart den var tyckte jag. Du köper själv ett paket innehållande:

    A = 6 st B = 3 st C = 3 st D = 4 st E = 9 st F = 3 st G = 3 st H = 4 st I = 9 st J = 4 st K = 3 st L = 4 st M = 4 st N = 6 st O = 8 st

    P = 3 st Q = 2 st R = 3 st S = 9 st T = 5 st U = 5 st V = 3 st W = 2 st
    Sedan är det bara att skapa sina egna ord på väggen efter eget behag. Vynilklistermärkena är tunna vilket gör att de mer liknar färg på väggen. Vynil fäster på alla slags släta ytor, skadar inte underlaget och lämnar inte några klisterrester efter sej. Det går inte att ta ner och montera upp Vynil igen, men klistrar man fel medan man håller på kan man klistra om den direkt. Bokstäverna mäter ca 6x4,5 cm/st. Påsen innehåller 2 ark med detta alfabet. Du kan beställa dom här hos Bygghemma som också levererar dom fraktfritt (hittar dom under Färg/Tapeter och sedan Vynil)


    Foto: Eget kollage med bild från Bygghemma

    Gör ett paraply till drinken

    Jag är ju väldigt mycket för att matcha och att allt ska gå i samma färg och då är det ju perfekt att göra sina egna saker i de färger man önskar till festen. Härrom dagen så tipsade jag om hur du kunde göra egna små stjärnor att exempelvis sätta i maten eller kanske ha som bordsplacering. Du skulle även kunna matcha upp med samma papper och göra små paraply till paraplydrinkar. Som pinnar kan du använda grillpinnar som går att köpa i de flesta matvaruaffärer. Templates till paraply drinkarna kan du hitta här från Martha Stewart.


    Foto: Eget kollage med bilder från Martha Stewart

    Skuggflora

    Jag är väldigt mycket för speciella mönster och dekorationer. Därför så fastnade jag verkligen för Skuggflora från UNSOLD form. Jag blev väldigt sugen på att lägga en beställning och sätta upp den här i mitt badrum som går i svart och vitt. Skulle faktiskt bli helt perfekt.... Skuggflora finns till råga på allt just nu på rean hos designonline.


    Foto: Eget kollage med bild från Ingrid Unsöld och designonline

    RSS 2.0