Årets glögg
Trender är väl inte till för att brytas, eller?! Jag har nämligen skrivit om Blossas årgångsglögg varje år (snart 10 år!) och måste därför lägga en liten blänkare om att årets glögg är släppt. Smaken i år är från den norrländska skogen. Ett friskt och vildvuxet bär som ska ha läkande egenskaper. Kan du gissa vilket?
Jo, årets glöggsmak är kråkbär, ett vildvuxet bär som växer främst i Norrland men går att finna över hela Sverige. Flaskan är illustrerad av Petra Börner tillsammans med Scandinavian Design Group och är även den inspirerad av den svenska urskogen där det djupa, mörka och gröna får komma till tals. Blossa 16 passar som bäst till rökt kött och stuvade kantareller som tillsammans lyfter den lätt rökiga och spännande smaken av skog i glöggen.
Jo, årets glöggsmak är kråkbär, ett vildvuxet bär som växer främst i Norrland men går att finna över hela Sverige. Flaskan är illustrerad av Petra Börner tillsammans med Scandinavian Design Group och är även den inspirerad av den svenska urskogen där det djupa, mörka och gröna får komma till tals. Blossa 16 passar som bäst till rökt kött och stuvade kantareller som tillsammans lyfter den lätt rökiga och spännande smaken av skog i glöggen.
Foto: Pressbild Folkofolk
Kommentarer
Postat av: Kameratrollet
Honung, vatten och vinjäst. När det jäst klart tillsätter man en kanelstång och några nejlikor så får man ett mjöd med glöggsmak.
Trackback