Ta mig till havet och gör mig till kung

Det finns få hus som verkligen är så "breathtaking" som jag skulle säga att detta huset är. Ta en titt på utsikten(!) Den går förresten inte helt att undvika, för vilket fantastiskt läge! Huset är till salu, men jag kan tänka mig att priset är i de högre regionerna, för gratis tror jag verkligen inte att det är! Men vill ni se mer, så tipsar jag er om att ta en titt här.
Foto: Sjönära

Svalkande sommardryck

Idag har det varit svalkande sommarregn som har trillat ner över huvudstaden. Men, redan imorgon ser det ut som att solen kommer att titta fram igen och sommartemperaturerna har inte tänkt att försvinna. Så underbart! Jag har fått dilla på alla fina sugrör som kan pimpa vilken dryck som helst. För någon vecka sedan tipsade jag om att det går att köpa jätte fina sugrör hos Etsy. Ofta tycker jag att sugrören är lite för långa för något mindre glas. Men ett tips är att då klippa av dom. Får du också två i en kan man säga!
Foto: Emmelie

En pärla på Kungsholmen

Här kan man verkligen prata om att det bor en man med koll. Att det är en man går inte att ta miste på när man tittar in i garderoben(!) Jag tycker att inredningen är gjord otroligt smakfullt. Inte för mycket, men ändå med en extra touch på allting.
Tycker att man på ett väldigt snyggt sätt har blandat två av de absolut hetaste materialen just nu, marmor och mässing. Ta en titt på den vita marmorn som är lagd som bänkskiva i köket och även på det platsbyggda skåpet som sträcker sig in i vardagsrummet. Ser ni förresten att det även står ett marmorfat på köksbordet?! Handfatet i mässing från Decosteel och blandaren i mässing från Tapwell har också matchats med mässingslampor. Snyggt!
I vår förra lägenhet hade jag dilla och vid tillfälle matchade jag böckerna i bokhyllan efter färg. Nu har inte fått alla böcker på plats än, men det kanske inte är helt fel att matcha i färg ändå?! Är du nyfiken att titta mer på lägenheten så hittar du den här, hos BOsthlm.
Foto: BOsthlm

Slottsträdgården Ulriksdal

Jag har insett att när man köper hus så får man också en trädgård som ett paket på posten. Det har gjort att jag plötsligt tycker att det är väldigt roligt med plantor, krukor och odlingar. Oavsett om ni gillar trädgård eller inte så kan jag verkligen tipsa om Slottsträdgården Ulriksdal Slott som är en liten trädgårdsoas. Dom har också ett jätte trevligt café för den som vill njuta av en kopp kaffe i härlig miljö.
Idag tittade jag in för att köpa några småsaker och då insåg jag att dom även har självplock. Tro det eller ej så fortsod jag det som att man till och med kan gå ut och gräva upp sin egen potatis!
Foto: Emmelie
 

Lördagens dessert

Det känns som det duggar tätt på bloggen med desserter för tillfället(!) Vi har haft flera gäster den senaste tiden och då har det också blivit olika efterrätter. Här är åter ett recept från Roy Fares som jag kan inte låta bli att tipsa om då den blev riktigt god. Det är en Key Lime Pie, men du gör i små portionsformar så varje person får en egen liten paj. Den är väldigt lätt att göra och om jag säger kondenserad mjölk, lime och en härlig botten så tror jag ni förstår att den blev god. Receptet hittar du här.
Foto: Emmelie

En liten pärla har fått flytta in i köket

Idag har en liten (eller man kanske skulle säga stor, för så liten är den inte) pärla fått flytta in i vårt kök. Den service jag har fått de senaste månaderna från företaget Kitchen Aid har faktiskt gjort mig helt varm i hjärtat. Vår förra brödrost från Kitchen Aid sa godnatt och efter många om och men så visade det sig att det inte fanns så mycket att göra med den. Vår garanti hade gått ut på dagen, men trots det så fick vi hjälp och eftersom den gamla modellen skulle gå ur sortimentet så frågade de om jag istället ville ha en helt ny brödrost från den nya kollektionen. Japp, på den vägen är det och idag flyttade den här guldklimpen in. Nu tror jag allt det ska bli rostat bröd till frukost imorgon!
Foto: Emmelie

Svalkande sommarbål

Här kommer ett svalkande tips på sommarbål som jag sprang på hos IKEAs blogg Livet Hemma. I Stockholm har det idag varit riktigt mulet, men jag har sett att övriga Sverige till stor del har fått njuta av strålande solsken. Vilket sommarväder! Själv har jag börjat jobba och får nöja mig med något kallt att dricka under de ljumma sommarkvällarna på altanen. Men det är inte fel det heller! Jag tyckte att det här såg riktigt läskande ut! Vasen som man har använt är IKEAs Vasen Bladet. Smart att göra bål så här snyggt tycker jag! 39,- för vasen är också ett klipp!
Foto: IKEA, Livet Hemma

Blå, blå vindar och vatten

Jag har fått nippran på blått. Vi har blå nyanser i vårt sovrum i sommarstugan och när jag såg den här bilden från Sköna Hem så blev jag helt såld. Mer blått till världen helt enkelt. Jag tror allt att jag ska plocka in lite ljusa trädetaljer eller beige i inredningen också. För visst är det snyggt?!
Foto: Sköna Hem

Altantankar som slutade i soffhäng

Vi har tre etager av altaner. Jag har gått och funderat på vad vi ska ha för soffa (ja, soffa har jag i alla fall bestämt mig för att det ska bli) på en av etagerna. Jag har också funderat på om det ska vara en vit eller svart. För att testa så åkte kökssoffan ut på altanen. Sedan ska jag helt ärligt erkänna att istället för att fortsätta med mina funderingar blev jag sittandes i soffan, men en bok och något kallt att dricka! Mycket skönare!
Foto: Emmelie

Cheesecake in a jar, fast den här gången i ett glas

För drygt två år sedan gick jag in på ett litet café nära vår lägenhet. Bakom kassan stod någon jag verkligen kände igen, men det var först när jag gick därifrån som jag insåg att det var dessertkungen Roy Fares. Han hade nyligen blivit Årets konditor och det var därifrån jag kände igen honom. Efter vinsten 2010 har han börjat synas både här och där och i slutet av 2012 kom han ut med sin egen bok Sweet och jag vet att vi också snart kommer att se han i tv i programmet Top Chef: Just desserts. Jag följer Roy på Instagram men tar även en titt på hans blogg då och då för att ta del av hans recept. Igår kväll när vi hade gäster provade jag att göra "Cheesecake in a jar", fast den här gången fick den serveras i glas från Design House Stockholm istället. Är du sugen att testa så hittar du receptet här.
Foto: Emmelie

Projekt altan

Herre mi så många projekt det följer med när man köper hus! Idag har det varit "projekt altan" hemma hos oss. Vi insåg att altanen behövde få sig en omgång med träolja och aldrig hade jag trott att det skulle bli sådan skillnad. Se bara nedan på före och efter! Snart är vi redo för vintern, eller not! Det går gärna vara sommar ett tag till! Tjingeling och trevlig lördag!
Foto: Emmelie
 

Lövkorg eller blomkorg, kanske?!

På min inköpslista har en lövkorg stått uppskriven.  Jag också varit på jakt efter korgar som jag vill plantera blommor i och har funderat på om en lövkorg även kanske kan passa som blomkorg? Idag hittade jag den här fina korgen på (håll-i-hatten) K-Rauta. Jag köpte en för att se om jag kanske skulle kunna ställa en blomma i den. Men oj så fin lövkorg det blev istället. Under gårdagen fyllde den verkligen sin funktion när jag gick loss i trädgården. Men vad tror ni, kan den göra sig som blomkorg också tro?
Foto: Emmelie
 

Hemma igen

Tidigt i ottan kom vi hem från en vecka i värmen. Ni som inte följer mig på instagram har kanske inte märkt av min frånvaro då jag passade på att förbereda lite inlägg på bloggen innan jag väl åkte. Nu när vi väl är hemma igen är det svårt att förstå att det bara är en liten fjuttig dag kvar av min semester. Vart tog de veckorna vägen undrar jag?! Sista dagarna ska vi bara njuta hemma i huset och försöka få ordning. Vi har knappt varit hemma sedan vi flyttade och det står fortfarande flera flyttkartongerna på hög. Hoppas att ni njuter av ledighet, eller kanske ser fram emot att vara ledig?! Bjuder på två somriga och härliga bilder från sydligare breddgrader!
Foto: Emmelie
 
 

Hjälp sökes

Lyxen med att flytta är också det nöjet att få inreda ett nytt hem. Eftersom vi har flyttat till ett hus och har tänkt att bo här flera år framöver så känner vi också att vi vill investera i möbler som vi verkligen vill ha en längre tid. Så för första gången känner jag mig inte stressad att få ordning på allt, utan vill hellre verkligen känna in vad vi vill ha. Vi har två fantastiska Eames stolar som vi köpte till vår lägenhet. Nu står vi i valet och kvalet att köpa till fler likadana eller att köpa andra stolar och ha de fina Charles Eams stolarna som extra stolar och "dekoration" i huset. De gör sig liksom lika bra i grupp som var och en för sig själv tycker jag. Jag har nu gått och spanat på Hays About a Chair en längre tid (höger), men har även börjat snegla på Hans J Wegners Y-stol (vänster). Jag har både + och minus på min lista. Jag tycker Y-stolen är jätte snygg, men vad som talar emot den är att den är tokdyr och att det börjar finnas väldigt många replikor på marknaden. About a Chair tycker jag är otroligt fin, men funderar på om man blir trött på "plasten"? Hjälp, vad tycker ni?
Foto: Länna Möbler
 

Våxbo Lin

I förra veckan åkte vi förbi Växbo Lin på vägen hem från fritidshuset. Det var verkligen värt ett stopp och har du vägarna förbi rekommenderar jag verkligen ett stopp.
Historian om Hanna och Jacob som äger linnefabriken tycker jag är en liten härlig saga i sig. Sedan består inte butiken utav enbart gråa toner, nej, här har man istället använt mycket färg, härliga pastellet och det känns som man är med i tiden. Allt tillverkas i Växbo och du kan på egen hand göra en rundtur i fabriken. Jappm helt på egen hand!
Vid Växbo Lin finns inte endast ett linneväveri utan det är en liten by med sevärdigheter. Har du tid så rekommendererar jag verkligen en matbit på Växbo krog. De strävar efter att alltid använda närodlade, naturliga produkter och maten ska hålla hög kvalitet. Jag lovar, det smakar därefter!
Foto: Emmelie

Marockanska fat

I veckan fick jag syn på ett helt fantastiskt fat i en liten inredningsbutik nära stugan. Men lite närmare efterforskning så visade det sig att tårtfatet kom från Rif Design som tar fram helt fantastiskt hantverk med inspiration från Marocko. Jag skulle gärna servera en stor härlig sallad på det här fatet eller lägga upp gröna vindruvor i det djupa fatet. Tro mig, jag tror vi kommer att få se mer av dom här framöver! Är du nyfiken att titta närmare på produkterna så har jag hittat de hos bland annat Hjärterum, My Habitation och My Tivoli.
Foto: Hjärterum

Mjukglass i en söt liten "ask"

Jag som arbetar med marknadsföring borde inte bli så påverkad av marknadsföring (tycker jag), men jorå-så-att! Efter att ha sett reklmen för Arlas nya mjukglass så var jag tvungen att prova. Vid första testomgången så lät jag glassen tina för mycket innan jag vispade den, vilket gjorde att den blev lite flytande. Men, god blev den. Jag fyllde glassen i pappersformar från House Doctor. Just dessa hade jag inte sett tidigare. Är du nyfiken på dom så hittar du som bland annat hos Bagaren och Kocken.
Foto: Emmelie

Den eviga önskelistan

Det är så konstigt att man alltid har en önskelista på saker man gärna skulle vilja ha. Hur ser din önskelista ut? Här är några av mina favoriter som gärna skulle få flytta in i vårt hem!
Foto: Asplunds byrå Snö från Rum21, Arne Jacobsens AJ Golvlampa från Svenssons i Lammhult, Around a table från Mutto, 4495,- hos Rum21, About a chair från Hay, 2269,- hos Länna Möbler
 

Bemz nya pasteller

I början av juli släppte Bemz, nya härliga färger till IKEA möbler. Det är mjuka pasteller i moderna kombinationer med elegant vitt och accenter i neon för en lugn och chic New Nordic Pastels-look. Färgerna som  heter Bemz  Peach och Aqua är helt underbara. Ta bara en titt här.
Foto: Pressbilder Bemz

Saft med citronmeliss

För någon dag sedan tipsade jag om överblivna kryddor och örter i trädgården. I vårt kryddland så har citronmelissen bokstavligt talat tagit över. Även om det är trevligt med citronmeliss på desserter så går de inte åt i den utsträckningen som de växer. Men så sprang jag på det här enkla receptet. Passar perfekt som svalkande sommardryck. Någon mer som har mängder av citronmeliss kanske?!
Foto: Emmelie
 

Vipp - inte bara badrum

Det danska företaget Vipp som för de flesta är känt för sitt badrumssortiment breddar sig nu utanför badrummets fyra väggar och lanserar speglar för badrum, sovrum eller hall. Jag kan inte riktigt säga vad jag tycker om speglarna, men en sak är säkert, stylingen i pressbilderna enkla, stilrena och riktigt snygga!
Foto: Pressbildern Vipp
 

Tycker du det är snyggt med sugrör?

Pappersugrören har tagit världen med storm (känns det som!). Jag måste erkänna att jag tycker det är riktigt snyggt och en väldigt smakfull dekoration i drinken, saften eller läskedrycken. Hittills har de flesta pappersugrören varit randiga, men det börjar komma mer och mer utav andra dekorationer. Vill du köpa större mängder eller hitta lite andra mönster så tycker jag att du ska titta på Etsy. Söker man på just Paper Straws på Etsy får du drygt 9000 träffar och de flesta är betydligt billigare än vad de är i Sverige. Just de här blommiga sugrören hittar du här.
Foto: Etsy, KitchenKitchenFun
 

Det var den det - första semesterveckan

Vi har nyss kommit hem för en blixtsnabb mellanlandning i huvudstaden. Första semesterveckan är slut och vår första sommarvecka i fritidshuset är slut. Vi har haft så härligt väder och jag har lyckats knäppa båda en pch två härliga sommarbilder. Därför kan jag inte låta bli, utan bjuder här på en samlingbilder från den gångna veckan.
Den här bilden knäppte jag av på en cykeltur runt sjön. Jag kan fascineras över hur stor skillnad det är på årstiderna och hur den här vyn blir så otroligt annorlunda om det är vår, sommar, höst eller vinter.
Jag gillar den här bilden för den andas svensk sommar! En grusväg, strålande solsken, små röda stugor och doften av nytaget hö.
Gillar du aktion så bege dig till skogarna i Hälsingland! Här är en lantlig tisdagsauktion som jag och min mamma åkte på. Jag får hålla mig lite i kragen och inte shoppa på mig alltför mycket. Vid den här auktionen blev det en cykel (så vi sedan kunde cykla runt sjön!).
Detta är en glimt från helgens Delsbostämma. En mysig upplevelse med såväl unga som äldre spelmän i varje hörn. Detta blandat med tunnbrödsbakning, folkdäkter i mängder och vacker miljö. Japp, det är så jag skulle kunna sammanfatta det!
Detta är ett av mina favorithus i trakten. Det har stått tomt och varit helt övergivet. Men i förra veckan dök det upp en person som började klippa gräset och öppna dörren. Framsidan på huset är fantastiskt vackert, men tyvärr fick jag bara med baksidan då en enorm häck täcker insynen till framsidan. Men, vem vet, nu kanske häcken snart blir klippt och jag kan få till en bild på framsidan!

Lättlagat till grillen

Det känns som min inredningsblogg plötsligt börjar få en alltför stor touch av matlagning. Kan ändå inte låta bli att dela med mig av enkla men bra mattips! I stugan har jag planterat en liten örtträdgård. Örterna tar dock över hela odlngen och jag hinner inte göra av med allt innan de blommar upp igen. Igår provade jag att göra persilja och vitlökssmör för första gången. Men oj så gott det blev. Har du över, så testa detta! Jag hackade ner persilja och vitlök i smöret. Rullade en liten rulle i bakplåtspapper (mitt smörpapper var slut) och så fick det åka in i kylen.
 
Foto: Emmelie
 
 
 
Foto: Emmelie

Torsdagsplättar

I stugan bakar jag alltid lite mer, lagar mat lite mer och tittar lite mer i kokböcker efter nya recept. Förra året ropade jag in ett plättjärn på en auktion. Jag har lämnat järnet i stugan och nu i torsdags fick det åka fram för att testas för andra gången sedan inköpet. Blev riktigt smaskigt och även om det tar lite tid, så är det faktiskt riktigt roligt att steka!
Foto: Emmelie
 
 

Full rulle på semestern

Första semesterveckan har verkligen försvunnit och hos oss har det inte har varit en lugn stund. En stillbild från altanen vid fritidshuset visar ett av alla våra projekt. Just här har jag slipat och målat om en lampskärm. Jag tänkte faktiskt ha den som den är, enkel, avskalad men nymålad. Annars är det största projektet just nu att bygga om badrummet. Det börjar nu komma till de roligare delarna med nytt golv och väggar. Annars så målar vi också om ett sovrum, ett antal möbler och japp lite här och där. Man kan säga att det är projekt så det räcker och blir över. Jag har tagit en hel del före bilder, så jag tänkte att ni på sikt ska få sen en hel del före och efterbilder!
Foto: Emmelie
 

Havrekakor serveras på modernt loppisfynd

Vid vår stuga kryllar det på sommaren av loppisar och auktioner. Det är som en dröm för en loppistokig. Jag brukar inte vara någon storhandlare, men jag tycker alltid det är lika roligt att titta och gå på jakt efter "det-där-fyndet". Marmor är något som har kommit tillbaka som en stark inredningstrend den senaste tiden. Det går att hitta marmorfat i finare inredningsbutiker för relativt mycket pengar, men vill du inte lägga så många slantar så tycker jag verkligen du ska ta en titt på loppis. Det här marmorfatet hittade jag för någon dag sedan för endast 15 kronor. Ett fynd skulle jag kalla det! Passar perfekt både som serveringsfat och underlägg till varma kastruller!
Foto: Emmelie
 

Bästa sommarreceptet

Alla har vi nog något rätt, något recept som är så där extra bra. Detta är ett av mina absolut lättaste och bästa bakrecept. Jag vet att jag har delat med mig av det tidigare, men det kanske är någon som har missat det eller inte provat än?! Brödet innehåller jäst och ska jäsa, men du sätter hela bunken i lite ljummet vatten så att jästiden inte blir så lång. På en halvtimme har du nybakat bröd till frukosten.
Ingredienserna ser du nedan och så här gör du:
1. Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke och häll över den fingervarma mjölkblandningen.
3. Tillsätt salt, socker och mjöl.
4. Häll i lite varmt vatten i diskhon och ställ i degbunken. Jäs övertäckt i 10 min.
5. Baka ut 12 kakor och nagga med gaffel.
5. Jäs under duk i 10 min. Sätt in i ugnen i 6-8 min.
Lycka till!
Foto: Emmelie
 

Prickig kuddkärlek

Mina nära och kära har förmågan att reta mig lite när det kommer till prickar. Redan som liten hade jag en röd overall med vita prickar och det är som det har hängt med sedan dess, den här prickiga kärleken. Jag sprider inte röda saker runt mig med prickar, men i fritidshuset är det liksom som att de kan få breda ut sig lite mer. Det passar på något vis in där. Om det är så att det finns någon mer pricktokig person så kan jag tipsa om kuddfodral från H&M Home som går att köpa för en billig penning. Jag har fyllt dom med fjäderkuddar från IKEA och nu förgyller de altanen vid fritidshuset!
Foto: Emmelie
 

Första semesterdagen

Vår första semesterdag går mot sitt slut. Det är något med semester, för av någon anledning så måste man bara bada, man måste grilla och man måste vara ute och leka lekar. Man kan säga att vi har fått alla rätt idag, för vi började dagen med ett bad och har nu precis tagit ett kvällsdopp. Jag kan inte låta bli utan måste bara visa er en bild från tidig morgon. Det är så vackert, orört och stilla!
Foto: Emmelie
RSS 2.0