Bildbomb från mitt barndsomshem

Nu är vi nyss hemkomna från en helg på västa sidan av Sverige som sedan har följts utav en jobbdag i Göteborg. Jag är totalt toktrött och längtar bara efter att få stupa i säng. Därför bjuder helt enkelt på en bildbomb från helgen. Detta är mitt barndomshem som både har bjudit på massa sol, mat, hästmys och grillning. Vem sa att det fortfarande var mars?!
Foto: Emmelie

Firar fredag

Efter en hektisk vecka har vi landat hemma på västkusten för att fira födelsedagar. Ikväll firar vi min mamma med en ordentlig middag. Hoppas att ni har en jätte skön fredagskväll och en bra start på helgen! 
Foto: Emmelie
 

Vardags och kvällsmys

Nyss hemkommen från jobbet så tänker jag inte ägna många mer minuter av dagen framför datorn. Så-det-så! Bjuder på en just-nu-bild från köksbordet. Min sambons mamma var så underbar och gav mig en prenumeration på tidningen Baka och att hitta den i brevlådan när jag kom hem idag passade helt utmärkt. Nu ska jag sjunka ner i soffan med en kopp te och bläddra i tidningen. Onsdagsmys helt enkelt!
Foto: Emmelie

Hemma hos Wingårdhs

Är det någon mer av er som har suttit klistrad framför tv-programmet Hustoppen? Nu öppnar Aftonbladet dörrarna till en av programmets huvuddomare, den kända arkitekten Gert Wingårdh. Trots en faluröd fasad så döljer det sig ett ovanligt, väl genomtänkt och toppmodernt hem innanför väggarna. Vill du se alla bilder, så hittar du som här.
Foto: Karin Wildheim/Aftonbladet

En sista vinterhelg

Nyss hemkommen från en riktigt härlig helg i stugan ligger jag helt utslagen i soffan. Jag tror att vi har fått de sista dagarna av vinter den här helgen. Med gassande sol, några plusgrader och massa snö har vi i helgen skidat så mycket så att träningsvärken nu gör sig ordentilgt påmind. Sammanfattar helgen med en samling bilder. Hoppas att ni har haft en jätte skönt helg!
Foto: Emmelie

DIY bokhylla

Efter tre dagar på resande fot så var det nästan ett litet jubel som utbröt när jag var hemma igen. Borta bra, men hemma är helt enkelt bäst! När man har haft människor runt sig hela tiden och allt har gått i ett så är det skönt att krypa ner i sängen och bara slösurfa, det vill säga "göra ingenting". Mitt i mitt slösurfande fick jag syn på den här bilden på Pinterest. Vilket bra DIY tips! Utan att säga för mycket så tror jag att bilden från början kommer från den populära finska bloggaren, WeekdayCarneval. Detta tror jag faktiskt att jag ska försöka mig på. Ursnyggt!
Foto: Pinterest/Weekday Carneval

Jag dör lite lätt och kommer till inredningshimlen

Vissa veckor är fullspäckade och den här veckan är jag mer på resande fot än hemma i vårt kära lilla hus. Just nu har jag krypit ner i hotellsängen och tagit en liten "koll på nätet" samtidigt som jag har tittat på nyheterna. Multitasking helt enkelt! Jag fick idag syn på en lägenhet som är bland de finaste jag har sett på mycket länge. Det var lite så att jag smått dog inredningsdöden och kom en snabbis till inredningshimlen. Oj, oj, oj så fin! Det var så många fina bilder så jag kunde knappt bestämma mig för vilka jag skulle visa er. Därför rekommenderar jag er att ta en titt på fler av bilderna här. En liten rekommendation är att slänga ett litet extra öga på handdukshängaren i köket, bänkskivan i köket och om ni följer länken och tittar på fler av bilderna så ta en extra titt på golvet i hallen.

Foto: Alvhem

Vintermörker och bullbak

Bilderna i gårdagens blogginlägg kändes väldigt avlägsna när jag i morse vaknade upp till en snötäckt trädgård. Fy attan, för att börja skotta snö på morgonen när man toklängtar efter våren. För att pigga upp har jag bakat lite bullar ikväll för att ha som besöksfika! Dock har jag också lyckats med konststycket att äta upp flera (alldeles för många) bullar efter att de kom ut från ugnen. Herre mi så gott! Mitt favoritrecept som kommer från Leila hänger i som en stark 1:a fortfarande.
Foto: Emmelie

Sommar och sol

Bara för att jag längtar så "jag-snart-längtar-ihjäl-mig" mycket efter sommaren så kan jag inte låta bli att visa de här somriga och härliga bilderna från ett litet hus som är till salu ett litet stenkast därifrån vi bor. Jag tyckte först det såg ut som "Grumme-ön". Minns ni den? Ön som var med i tv-reklamen för Grumme tvättsåpa. Nej, just den ön är det inte, men väldigt lik skulle jag påstå. Visst får man sommar-feeling?!
Foto: Sjönära Fastighetsmäklare

Vinter ute och vår inne

Idag har det verkligen blivit ett bakslag på våren i Stockholmsområdet. Jag vaknade upp till ett vitt snötäcke och endast en liten ynka plusgrad på termomtern. Det blir helt enkelt till att njuta av våren inomhus idag istället och titta på de här fina pärlhyacinterna som nu  har slagit ut inne i vårt vardagsrum. Hoppas att ni får en mysig lördag!
Foto: Emmelie

IKEA PS 2014

Igår släpptes de officiella bilderna på IKEAs nya kollektion IKEA PS 2014 On the move. Bilder på den nya kollektionne läckte ut i press några dagar innan och redan då fick man nys om att detta var något riktigt snyggt! Det är en kollektion som fokuserar på flexibel design för ett urbant liv. Det består av 50 produkter som baseras på insikten om att allt fler människor lever i städer, på mindre ytor och flyttar oftare än någonsin. Så smart IKEA! Produkterna kommer att börja säljas i Sverige från den 1 maj.
Foto: Pressbilder IKEA

Snygga klädhängare och inspiration

Jag går och funderar på att sätta upp Muutos Dots i vår hall. Jag tycker att det är ruskigt snygga. Se bara på bilden här nedan där de hänger i hallen. Som klädhängare är de både en detalj som gör sig bra med kläder men  de är också lika snygga för sig själva. I övrigt tycker jag ni ska slänga ett litet öga på den här urläckra svarta och vita lägenheten nedan. En liten pärla som just nu är till salu hos Stadshem.
Foto: Stadshem

Kuddrömmar i uppfyllelse

Länge och väl har jag gått och suktat efter en väldigt speciell kudde. I veckan slog jag till och nu har den fina Hay-kudden fått flytta in i vårt vardagsrum. Det är något med just den här blandningen; brunt, grått och rosa som jag tycker är väldigt fint. En bra mix helt enkelt!
Foto: Emmelie

Vårkänslor i trädgården

I helgen fick jag massa vårkänslor när solen bestämde sig för att titta fram. Det blev ett besök i blommbutiken och jag var nästan lite chockad själv när jag kom hem och såg hur många blommor jag hade fått med mig hem. Men vad lite blommor kan göra och så otroligt trevligt det blir. Jag är verkligen inte blommänniska men jag bjuder på det och visar vad man kan få till helt utan blommkunskap!
Är det bara jag, eller har pärlhyacinterna fullkommligt tagit över i tv, tidningar och media den senaste veckan? "När pärlhyacinten dyker upp på butikshyllan vet man att våren är på ingång" skriver Blomsterlandet på sin hemsida och jag kan inte vara sämre - tre olika pärlhyacinter planterade jag i de här fina lerkrukorna.
När jag kom hem från blombutiken insåg jag att det saknades krukor till antalet nyinköpta blommor. Men, jag hittade en glasvas jag köpt på IKEA och med lite mossa i botten fyllde den sin funktion för några påskliljor. För att få till lite dekoration i vasen virade jag några grenar på insidan av vasen.
Foto: Emmelie

Trendigt i Berlin

Mäklarfirman Fantastic Frank finns inte endast i Stockholm utan bedriver även verksamhet i Berlin. Snyggt som sjutton gör dom det och de lyckas att hålla sin linje och speciella touch på sina objekt även där. Jag har hört många säga att om man vill investera i fastigheter så är ett hett tips att göra det i Berlin där lägenheterna fortfarande är relativt billiga. Billiga är kanske en definitionsfråga, men de är fortfarande i bra pris jämförelsevis med andra europeiska storstäder. Skulle jag slå till på en liten lägenhet så skulle jag verkligen kunna tänka mig den här.
Foto: Fantastic Frank

Söndagsmys

Medan sambon har gett ut sig på cykeln för lite söndagstränings så sitter jag och helgmyser i soffan och ser på Nyhetsmorgon. Igår var det ett riktigt härligt väder, men idag tycker jag det ser lite grått och tråkigt ut. Dok pratar dom om att det ska spricka upp och bli en jätte skön dag så än håller jag tummarna!
Vi har haft lite ont om blommvaser och i veckan sprang jag på den här vasen hos H&M Home . 79.50,- är ett kap tycker jag! Ett tips!
Foto: Emmelie

Bemz lanserar flera pasteller

Just nu har jag ett "jag-längtar-efter-vår-och-blir-förtjust-i-alla-pasteller" begär. Det gjorde att jag blev lite extra kär i de här bilderna och tygerna som Bemz lanserade i veckan. Bemz är företaget som har riktat in sig på att göra överdrag till IKEA-möbler. Jag beställde för någon vecka sedan flera tygprover till vår soffa, men nu blev jag osäker och funderar om jag ska våga gå på någon ny fräsch pastell. Får nog fundera lite till. Visst är det läckert?!
Foto: Pressbilder Bemz

Rörstrand och FIlippa K 2014

Jag brukar varje år skriva om årets Filippa K mugg. Men, med lite mycket på schemat så är det mycket som har blivit släpat i min "vardagliga" rapportering. Därför, sent omsido, kommer nu en liten bild med 2014 års mugg av den populära Filippa K serien. Årets mugg är den tredje koppen sett uppifrån på bilden. Nya mönstret ”Cut Out” är starkt och kraftfullt i ett grafiskt och svartvit manér. Inspirationen kommer från kläder med skarpa, asymmetriska snitt och öppna partier.
Foto: Pressbild Rörstrand

Rosa är vårens trendfärg

Jag har fått helt "dilla" på vårens rosa färgtoner som syns alltmer i inredning, bland möbler, på väggar och inredningsdetaljer. I veckan trillade det ner ett pressmeddelande från Jotun med en vår- och sommarkollektion som även den till stor del bestod utav rosa toner. Olika toner av rosa ger en livlig och feminin prägel i inredningen och det kan också ge en känsla av glädje och sensualitet. Rosa is da shit just nu helt enkelt!
Foto: Jotun/Lady, Lady Bliss, Lady Butterfly och Lady Bordeaux

Blå, blå vindar och vatten

Efter Vasaloppsveckans slut så är jag så otroligt trött på snö och kyla. Men, jag tror inte att jag är helt ensam om att vilja ha vår och värme, eller?! De här bilderna från IKEAs blogg Livet Hemma fick mig att längta ännu mer efter sommaren för visst ser det härligt ut? Många av de textilier ni ser på bilderna kommer att finnas i IKEAs butiker från och med mars.
Foto: IKEA, Livet Hemma

En skön måndagskväll

Jag är så fantastiskt glad för att vara hemma igen, men även så otroligt trött så jag nästan kan sova stående! Därför ska jag ikväll stupa i soffan, ligga och bläddra i några tidningar och gå och lägga mig riktigt tidigt! Bjuder på en just-nu-bild från vår sköna soffa. Här ska jag med gott samvete tillbringa min kväll!
Foto: Emmelie
 

Vasasöndag

Nu är jag back-in-business igen! Efter närmare två veckor i Mora och Sälen så landade jag hemma igen nu ikväll. Borta bra, men hemma är verkligen bäst! Avslutar min "fruktansvärt-dåliga-jag-skämms-så-kass-jag-har-varit-på-att-blogga-period" med bilder från dagens härliga Vasaloppssöndag. Detta är vad jag har tittat på idag och med de bilderna så lovar jag bättre och mer kontinuerligt bloggande! Så det så!
Foto: Emmelie
RSS 2.0