En ny miljö växer fram

I området där vi bor så renoveras det för fullt. Om bara någon månad så ska det mesta vara klart, men redan nu har det poppat upp en och en annan trevlig restaurang. Det är nästan liten farligt att bo så nära massa fantastiska restauranger. Det är lätt att bli lite bortskämd. En restaurang som har växt fram är Beijing, som serverar dumplings. Jag skulle säga att det är en blandning av "take away" och "sitt-ner-och-njut". Inredningen är så där härligt cool och absolut så man vill sitta där och bara hänga!
Foto: Emmelie
 

Stor hemmapysslad tavla

Ibland kan jag tycka att det är så otroligt snyggt med stora tavlor. Egentligen behöver de inte vara så speciella, utan enkelheten kan vara det snygga. Se bara på den här tavlan nedanför. Den är faktiskt rätt så enkelt gjord, men ändå väldigt snygg. Jag funderar på om det går att göra en liknande själv. Jag har faktiskt för flera år sedan gett mig på ett liknande projekt och den tavlan blev riktigt bra. Det kanske är dags för ett nytt projekt helt enkelt!
Foto: Pinterest

Damp ner från Mora och funderade på vad jag gör i Stockholm - egentligen!

Idag landade jag hemma igen efter nästan en vecka i Mora. Men, det blir en snabbvisit för på torsdag åker jag iväg igen! Även om det är roligt att vara på vift så är det en härlig känsla att komma hem! Borta bra men hemma bäst helt enkelt!
Efter lite fix nu på kvällen fastnade jag vid hemnet och såg ett helt underbart hus. Herre mi, vilket hus! Eller ska jag säga, vilket pris! Jag börjar faktiskt allvarligt fundera på om vi är kloka som bor i en dyr lägenhet i Stockholm när man kan få ett sådant här hus för 1,65 miljoner i en annan del av Sverige.
Foto: Svensk Fastighetsförmedling

I did it

Det har varit tyst några dagar för jag har haft riktigt fullt på jobbfronten här uppe i Mora. Som toppen av det hela har jag idag gett mig ut i skidspåret och åkt Tjejvasan. Jag borde kanske blivit avskräckt, men jag känner istället att detta vill jag verkligen göra igen! Bjuder på ett bild från gårdagen och lovar samtidigt att jag är snart tillbaka igen!
Foto: Emmelie

Nordens underbara flora

Jag har börjat få dilla på gamla tavlor och planscher med naturens flora. Troligtvis har jag sakta blivit (omedvetet?!) påverkad av min omgivning för på Formex såg jag att min dilla nästan började bli lite mode. Det gick helt enkelt att se liknande bilder i olika varianter både här och där. Jag funderar faktiskt på att köpa några liknande planscher och hänga upp i vårt fritidshus. Tror att dom skulle passa perfekt över kökssoffan! Just den här jätte fina planschen nedan kommer från Photografibutiken.
Foto: Photografibutiken
 

Häng med på Insta vettja!

Eftersom jag kommer att vara på resande fot i nästan två veckor så passar jag på att tipsa om att ni kan följa mig på Instagram. Ni hittar mig under emmeliejoh Här följer en instagrambomb från den senaste tiden!
Foto: Emmelie/Instagram emmeliejoh 1. Lådan med renåpa ropade jag in på auktion i somras, 2. Fantastiskt skidväder, 3. Söndagsmys, 4. Stugan i vinterkappa, 5. En lunch i blomhavet på Ulriksdal, 6. Min fantastiska sambo hade städat och fixat en kväll då jag jobbade sent *kärlek*, 7. Frukost i sängen en helt vanlig vardag, 8. Havrekex till vår snälla granne 9. Hembakta semlor

Helgen i bilder

Förra veckan gick med turbofart och bloggandet blev verkligen idande. Helgen tillbringade vi sedan i vår stuga och eftersom internet i stugan är lika med 0 så har jag varit lite under jorden ytterligare några dagar. Men, nu är jag tilbaka igen! Samtidigt måste jag erkänna att jag har två hektiska veckor framör mig och redan imorgon reser jag iväg igen. Men, jag hoppas att jag ska kunna ge er uppdateringar även om jag inte är hemma!
Helgen tillbringades som sagt i stugan. Det hade kommit så mycket snö när vi kom dit fredags. Det gör sig faktiskt inte helt rätt på bilden, för det var över en meter och det syns inte riktigt här! Skottning blev det i alla fall. Så mycket så att jag tror att det var en bidragande faktor till mitt ryggskott. Inte roligt! Jag stapplar nu fram och håller alla tummar och tår för att det ska försvinna till helgens tjejvasa!
Jag låter bilden tala för sig själv! Helgen var så fantastiskt vacker. Massa snö, någon minusgrad och strålade solsken!
Foto: Emmelie
Förutom skidåkning så har jag tillbringat största delen av helgen slappandes, med en kopp te i soffan och en bok i handen. Favoritkopparna Sarjaton från Iitalla har fått flytta in i stugan. Godis för ögat!

Stort hjärta till alla besökare

Vill skicka en stor och varm alla hjärtans dag kram till var och en av er som tittar in på bloggen. Alla ni som kommer in här och tittar "light up my day". Det är också just ni som får mig att tycka att det är så roligt att skriva, fota och dela med mig.  Så, stort tack och stor alla hjärtans dag kram - till just DIG!
Foto: Emmelie

Ovanlig lägenhet med unik utformning

Fick syn på en väldigt speciell lägenhet som just nu är till salu i Stockholmsområdet. Fantatic Frank som är mäklaren bakom lägenheten har verkligen gjort en stor styling utomhus(!). Inomhus hade jag kanske gjort på ett litet annat sätt för att verklige få fram karaktären i lägenheten. Men, oavsett - vilket lägenhet! Sådan här charm får man inte i vilket boende som helst. Huset är från 1700-talet och jag får nästan en klosterkänsla. Eller vad säger ni?!
Foto: Fantastic Frank

Inramad kärlekstavla

Igår tipsade jag om kort du kan skriva ut till alla hjärtans dag. Önskar du hellre att rama in en tavla till någon du tycker om, så kommer några tips här. Tavlorna finns för gratis utskrift HÄR.
Foto: Sweete Rose Studio

Gratis etiketter till en alla hjärtans dag present

Ni som har följt mig en tid vet nog hur mycket jag gillar prickar. Därför kan jag inte låta bli att visa er de här jätte fina etiketterna. De finns för gratis utskrift hos Good Gravy Design. Perfekt att skriva ut och sätta runt en burk, en blomma eller en chokladbit. Vill du skriva ut dom hittar du här.
Foto: Good Gravy Design

Glöm inte att skicka ett kort till någon du tycker om

Nu är det endast några få dagar kvar till alla hjärtans dag! Har du någon som du vill skicka ett kort till så kanske någon av de här söta gratiskorten fungerar. De är bara att skriva ut! Vill du skriva ut så hittar du dom HÄR.
Foto: Pumpkinandposies

Träkärlek och pysselsug

För några år sedan trodde jag aldrig att jag skulle säga det - jag har börjat gilla trä igen. Men det finns olika sorters trä och jag har fortfarande inte fastnat för gulnat eller mörkt trä. När vi köpte vår stuga så var golvet relativt mörkt, men efter en slipning så blev det som nytt igen. Det blev faktiskt sådan stor skillnad så de gamla ägarna undrade om vi bytt ut golvet. Värt att tänka på om ni har ett gammalt golv hemma!
För att fånga upp färgerna i stugan har jag också satt några rullar papper i den här fina korgen. Jag funderar dock på att fylla korgen med lite fler rullar! Att titta på dom gör mig också ofta pysselsugen!
Foto: Emmelie

Snart helg igen!

Herre jisses, det är snart helg igen! Den här veckan har verkligen gått i raketfart! Det slog mig också att jag inte ens har hunnit visa er alla bilder från helgen i stugan. Jag bjuder på en mys-helg-bild så lovar jag er att det kommer mera! Hoppas att ni får ett bra avslut på jobbveckan!
Foto: Emmelie

Imorgon är det jag som köper en trisslott

Nybyggda och toppmoderna hus i all ära, men jag börjar faktiskt att titta allt mer efter hus med en äldre touch. Det här huset är inte gammalt, men det är byggt i en gammal stil och jag tycker verkligen att de har lyckats att få fram den där härliga känslan. Snacka om att jag imorgon ska köpa flera trisslotter. Jag menar, man vet ju aldrig.. chansen att jag kan vinna finns faktiskt. För tyvärr har jag inte drygt 9 miljoner i bakfickan. Men om jag hade, då skulle det här huset bli mitt!
Foto: Sjönära
 

Havrekex till grannen

I helgen blev det mycket bakande i stugan. I fredagskväll satte jag en havresmet som morgonen därefter blev till havrekex. På lördag förmiddag promenerade vi över till grannen med ett litet paket. Det var verkligen ett litet paket med tanke på all hjälp vi får när inte vi är där. Som ni har sett på tidigare bilder så är det en hel del snö runt huset och varje gång vi kommer upp har grannen varit snäll och skottat vår uppfart. Det är värt många havrekex kan jag lova!
Foto: Emmelie

Helgmys i stugan

Precis hemkommen från stugan så tänkte jag att jag bjuder på en bildbomb från helgen. Efter ett träningspass i veckan så har jag haft en träningsvärk som inte har varit av denna värld, men inte sjutton fick träningsvärken hindra mig från att vara ute och åka skidor i det underbara vädret som var i helgen. Man kan säga att det blev en tuff match med resultatet "jag-träningsvärken= 1-0".
Det är fortfarande riktigt mycket snö vid stugan men det droppar riktigt härligt från taken och det här är faktiskt första gången i år som jag känner att solen riktigt värmer. Hoppas att ni också har fått njuta av riktigt härligt väder i helgen!
Foto: Emmelie

We go toghether like salt & pepper

Kan inte låta bli att visa detta fina kort jag hittade på Pinterest. Jag tänkte genast "detta kan man faktiskt göra själv". Ta ett färgat papper och måla ett salt och ett pepparkar ned. Sedan gör du hål i pappret med en håltång, på så sätt får du till pepparkaret. Skriv sedan texten på ditt egna vis. Personligt och fint!
Foto: Pinterest

Mot vinterlandskapet

I helgen far vi till stugan. Nu har vi inte varit där sedan nyår, och det känns faktiskt som en evighet. Därför ska det bli helt underbart att få tillbringa en helg i vinterlandskap, framför elden, i skidspåret och i soffan med en god bok! Hittade tre som jag fotat från vardagsrumsfönstret. En på senhösten, en vid jul och en vid nyår. Även om det inte är lång tid emellan, så är det en härlig skillnad! Ha nu en jätte mysig helg!
Foto: Emmelie
RSS 2.0