Julkalender

Imorgon är första dagen i december och även första luckan i julkalendern. Så kommer det även bli här på bloggen. Varje dag fram till den 24 december kommer jag, tillsammans med utvalda företag, låta er tävla om en ny julklapp i Designtjejens julkalender. Alla kan vara med och allt som krävs är att man lämnar en kommentar i kommentarsfältet. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren och juryns beslut kan inte överklagas.
Bland sponsorerna syns b la dessa företag, men självklart är det en överraskning vilka alla företag är så håll utkik så får du se! Imorgon startar vi!

Designade brandsläckare

Brandsläckaren.se har tagit fram sex brandsläckare specialdesginade av programledarna från Äntligen Hemma; Martin Timell, Björn Christiernsson, Lulu Carter, Bo Rappne, Jimmy Schönning och Karin Mannerstål. Släckarna hittar man nu på Åhlens City i Stockholm, Göteorg och Malmö (begränsat antal).
Tanken är att brandsläckarna ska kunna vara en snygg inredningsdetalj som man gärna visar upp eller kan ge bort till någon man tycker om.
Foto: Pressbild Åhlens
Från vänster Lulu Carter, Björn Christiernsson, Martin Timell, Jimmy Schönning, Bo Rappne och Karin Mannerstål.

Lussebak

Nu har jag äntligen fått igång ett lussebak(!) För drygt ett år sedan köpte jag min assistent, och för mig som älskar att baka är den en dröm. Kanske ska jag skylla på svaghet, men tidigare orkade jag inte riktigt knåda degen lika länge när jag var tvungen att göra det för hand. Men nu, med en assistent i köket, blir mina små bakverk otroligt mycket luftigare och godare. Därför är jag allt lite spänd på hur mina lussebullar ska bli. Ja, nu är dom på jäsning i degskålen så om någon/några timmar har jag svaret!
Foto: Emmelie

Vedförvaring

Istället för att gå upp ur soffan och tända en brasa i spisen så ligger jag här och huttrar och tycker att det är lite kyligt inne i vår lägenhet. Det kan dock bero på att jag är lite trött också. För några dagar sedan skrev jag om vart man egentligen kan stapla ved. Carina tipsade mig om Eldoform som har en mängd fina vedförvaringar. Kanske är de inte billigast, men absolut ursnygga!
Foto: Eldoform

Especially for you

The Tom Kat Studio har alltid helt underbara etiketter och papperspyssel. Här bjuder Kim från The Tom Kat på gratis utskrifter av etiketter med texten "especially for you". Tyckte att det var ett bra tips då de egentligen passar under hela året, men även nu till jul! HÄR kan ni skriva ut dom.
Foto: The Tom Kat Studio

Jul i vårt hus

Efter en otroligt tung och lång jobbvecka har jag idag sovit ut, vilat och julpyntat! Efter en liten shoppingrunda imorse så fick jag upp julstjärnor och adventsljusstakar. Min kreativitet sviktade då jag känner mig toktrött idag, så jag gjorde det enkelt och gjorde liknande adventsljus som förra året. Nu är i alla fall första ljset tänt, brasan brinner och det finns julmust i ett litet glas. Mumma!
Foto: Emmelie

Första julen i advent

Jag har lite svårt att förstå att det redan är första advent. Att sedan regnet öser ner utanför fönstret gör det inte lättare att förstå att det snart är jul . Jag skäms för att säga det, men jag ligger totalt efter. Jag har inte ens fått ordning på adventsljus. I all hast nu på morgonen så fick jag upp en liten julstjärna, men det får nog bli min pysseldag imorgon. Den här veckan har jag haft fullt upp med hästtävlingar så ja, imorgon ska jag pusta ut, bara vara och kanske få lite julkänsla! Hoppas att ni får en bra första advent!
Foto: Hostess with the mostess

Kapsyler

Jag är svag för detaljer och de här kapsylerna tycker jag var fantastiskt bra. Ännu bättre hade det varit om det inte stod Beer Savers på och om de var i några andra färger. Jag hade kunnat tänka mig en vit, eller kanske en svart. Då skulle man kunna spara gamla flaskor och fylla dom med egengjord saft etc., sätta en fin etikett på och ge bort! Vill ni köpa just dom här så hittar ni dom här.
Foto: Ali Express

Tegel i sovrummet

Jag är lite svag för tegelväggar. Kanske beror det på att vi har stora ytor av tegelväggar i vårt hem. Hos oss är dock tegelväggen inte så utmärkande då den är vitmålad. Även om också är fint med en röd tegelvägg så kan jag tycka att det just i ett sovrum blir lite kallt på något sätt. Men i den här lägenheten tycker jag man har fångat den trendiga industrikänslan.
Foto: A Home 4 You

Black Friday

Black Friday är ett begrepp i USA. Det är nämligen beteckningen på årets största rea i landet. Man kan nästan kalla det reornas rea. Black Friday infaller alltid dagen efter Thanksgiving, dagen efter den fjärde torsdagen i november. 2012 infaller alltså Black Friday imorgon den 30 november.
Men alla är ju inte i USA imorgon men det går även att shoppa billigt på amerikanska sajter som levererar till Sverige. Tänk dock på att man ofta får lägga på tull och moms.
Som ett litet exempel har Amazon superrea och de levererar numera många produkter fraktfritt till Sverige.

Foto: Boken Black Friday, 72,- från Bokia. Svenska Apple kommer att anamma Black Friday. Vilka erbjudanden det blir är ännu en hemlighet. Men imorgon kan du titta här KitchenAid Professional 600 Series 6-Quart Stan Mixer, $359.99 (ca: 2485 SEK) hos Amazon. Adesso Reach Desk Lamp, $239.59 (ca: 1660 SEK )från Amazon. The French Laundry Cookbook, $27.29 (ca:190 SEK) från Amazon.

Marbelous Wood

Vi har blivit vana vid att se trägolv i alla dess former, men det här är faktiskt något jag inte har sett tidigare. Det är danska Pernille Snedker Hansen som har skapat ett regnbågliknande trägolv. Genom att använda en gammal marmorerings teknik så har hon skapat färgstarka och livfulla mönster.

Dröm sött

Vissa saker håller i sig, och även om de är flera år gamla så ligger de lite extra varmt runt hjärtat. Så är det med den här tavlan. Det är flera år sedan jag gjorde den, men fortfarande tycker jag det är något härligt över den. Jag köpte faktiskt en tavla på loppis som jag målade över (hoppas att det inte var något dyrt konstverk). Jag målade också den gamla träramen vit och sedan slutligen skriv jag dit orden "dröm sött".

Foto: Emmelie

Vart ska man stapla ved?

Vi har en kakelugn i vårt vardagsrum och det är fantastiskt att sitta och mysa i värmen på kvällarna. Men, att elda innebär också att man behöver en del ved och för mig är det fortfarande ett frågetecken vart alla som har kakelugn i lägenheter förvarar veden. Vi har tittat runt på lite olika förvaringslösningar (som också ska vara snygga), men har inte hittat något än. Men när jag satt och tittade runt lite på hemnet så fick jag syn på några jag ändå tyckte var ok. Någon annan som har någon bra lösning?

Foto: Fastighetsbyrån

Grattiskort av Therese Sennerholt

För alla er som har ett hjärta som klappar lite extra för Therese Sennerholts illustrationer kommer bli lite extra glada på fredag för då släpper hon fyra nya kort. Den här gången är det födelsedagskort. Attan, attan att jag precis har fyllt år, annars hade detta nästan kunnat vara en födelsedagspresent i sig!

Foto: Pressbild Therese Sennerholt

Snart advent

Igår slog som sagt bomben ner i mitt minne och påminde mig om att det faktiskt är första advent till helgen. Jag insåg samtidigt att jag kommer att ha fullt upp med jobb på den här platsen hela helgen och inte ha tid för att fixa för första advent. Därför åkte julkartongerna upp från förrådet nu på kvällen. Efter en inventering av lite halvfina stjärnor så insåg jag också att ingen passar riktigt i vår nya lägenhet. Men de passade bättre till att göra en liten stjärna på golvet. Ni glömmer väl inte att det är första advent till helgen?!

Foto: Emmelie

Julbord av kända danskar

Royal Copenhagen julbordsutställning är ett av de populäraste julevenemangen i Köpenhamn. Närmare 300 000 personer kommer varje år för att slåda den traditionella utställningen med de dukade borden hos Royal Copenhagen vid Amagertorv i Köpenhamn. Det har blivit en tradition för många danskar och svenskar att smyga förbi uppdukningarna av flott porslin i kombination med ovanlig kreativitet från inbjudna gäster. För visst är det så att många av lösningarna vi sett genom åren inte är för hemmabruk. Det har gällt bord helt i choklad, hästsadlar i stället för stolar och taket pepprat med balettskor.

Likt tidigare år så dukas borden av olika konstnärer och finns att beskåda på första och andra våningen i Royal Copenhagens butik. Utställningen är ett fint tillfälle att få julstämning och hämta inspiration till julbordet där hemma. Det är som alltid fritt inträde till julborden. I kommer julborden ge en inblick i julen hos Uffe och Jakob Ellemann-Jensen, Marianne och Merethe StagehornEllen och Birgitta Hillingsø, Charlotte och Ole Lynggaard, familjen Hincheldey från Perch’s Thehandel samt Anja Vang Kraghg och Lisa Kragh.


Foto: Pressbild Royal Copenhagen

Söndagsmorgon

Kan ni förstå att det bara är en vecka kvar till första advent? Sanningen slog nästan ner som en bomb idag vid frukostbordet. Oj, jag måste nästan undersöka om allt 1:a adventspynt är komplett!
I Stockholm är det riktigt mörkt och ruggigt ute idag. Det är så att jag känner att jag vill sitta inne med tända ljus och dricka te hela dagen och bara mysa. Dock har jag lite på min söndagsagenda, men värmeljus och några av mina härligaste tekoppar åkte allt fram till frukosten. Tekopparna är från ett av mina favoritmärken - Asa Selection som numera äntligen har kommit till Stockholm och går att hitta på Illums Bolighus.

Foto: Emmelie

Sveriges vackraste lokal?!

Igår kväll var jag på en tillställning på Stadshuset. Jag fångade en bild med min halvkrångliga telefon som inte heller lyckas fånga hur fin lokalen faktiskt är. För väl inne i Stadshuset funderade jag på om Sverige har någon vackrare byggnad, för vilken fantastiskt lokal. Visst har jag sett den på tv från Nobelfesten och andra tillställningar men det har inte helt gett samma känsla som det var, att stå mitt där inne. Så ett litet inlägg får det bli, med en liten halv-bra bild! Men snart får ni ju ser mer av den vackra lokalen på tv, för det är ju inte så lång tid kvar til Nobelpriset!

Foto: Emmelie

En sydeuropeiskt touch på Grand Central

Fredag morgon började jag med ett frukostmöte på relativt nyöppnade Scandic Grand Central i Stockholm. Mina ögon föll direkt på det läckra golvet som prydde stora delar av lokalen (och jag var bara tvungen att ta ett litet foto med min telefon). Man kan absolut säga att Grand Central har fått en sydeuropeisk touch i val av golv. Just sådana här golv har börjat visas allt mer och mer. IKEA hade ett liknande golv i sin kökskampanj tidigare under 2011. Just det "IKEA"golvet var ett franskt cementgolv från Stiltje. Är du på jakt efter ett kakel i liknande mönster så kan jag också tipsa om de italienska kakelplattorna från La Riggiola.

Foto: Emmelie

Bloggshopparna vann pris

I maj månad lanserade Lagerhaus tillsammans med Designtjejen och fem andra bloggar så kallade bloggshoppar. Projektet blev väldigt lyckat och tillsammans med byrån Prime så blev Lagerhaus nominerad i årets Spinn-gala, den största PR-tävlingen i Norden där de bästa casen inom svensk marknadskommunikation tävlar.
Bloggshopparna blev nominerade i två kategorier och kammade hem guld i kategorin Årets word-of-mouth-kampanj samt silver i Årets kampanj i sociala medier(!) Så fantastiskt roligt och det har varit otroligt kul att få vara en del av det här projektet!
För er som är lite nyfikna på att se tävlingsbidraget så hittar ni det här.

Födelsedagskalas

En gång på året så blir man ju ett år äldre och igår var det min dag. Det mest fantastiska med födelsedagar tycker jag är att man får samla så många av sina härliga och fantastiska vänner på en gång. Tänkte att jag kunde bjuda på ett litet axplock av bilder från gårdagens dukade bord. Jag hade gett mig på några nyheter på kakfronten, whoppies (som var fantastiskt goda) och så cake pops som jag tycker ser så roliga ut. Dock blev mina cake pops mer lika köttbullar än de fina som jag har sett på bilder. Men jag skyller på att det var första gången och övning ger ju färdighet, eller hur?! Min washi tejp fick gå varm och den använde jag som dekoration båda på glas, på pinnar och ja, lite där det passade!

Foto: Emmelie

Hjälp! Bookmark me!

Jag är (och kommer troligtvis alltid vara) svag för detaljer. Därför föll jag som en liten fura för de här jätte söta händerna som är ett gem. Koreanska i3Lab som har skapat dom har även gjort fötter och en liten svans för de som inte gillar händer.
I år (2011) så fick även produkten red dot design award, en design utmärkelse som ges varje år till produkter med en extraodinär produkt design.
Foto: i3Lab

Tävla och vinn salladsskål från Lappat & Klart

Nu är det allt dags för en bloggtävling och tillsammans med Lappat & Klart ger jag er möjligheten att vinna en fin salladsskål från Qualy. Med skålen följer bestick i form av fåglar. Allt du behöver göra för att delta är att svara på följande två frågor i kommentarsfältet och motivera kort!

1) Vilken produkt i Lappat & Klarts sortiment står överst på din önskelista?
2) Motivera varför just du vill vinna den här salladsskålen.

Tävlingen är nu avslutad och vinnare blev Susanne från Snusans Inredningsblogg. Stort grattis till Susanne!

*Tävlingen pågår t o m. den 20/11. Du måste ha fyllt 18 år för att få delta. En salladsskål värd 298 kr ligger i potten. Bästa motivering och rätt svar utses av en jury från Lappat & Klart  och deras beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Välkommen in i en tapetserad hall

Från att bara ha gillat vitt, vitt och åter vitt har jag det senaste halvåret börjat snegla på tapeter(!) Jag tycker att tapeter ger någon slags värme och personlighet till hemmet. Ofta blir det väldigt effektfullt och som mest effektfullt är det nästan att ha en tapetserad hall. Se bara på de här bilderna. Vem känner sig inte välkommen när man kommer in till det här? Vi har en vit hall, men när jag ser det här börjar det nästan att klia lite i fingrarna!

Foto: Skeppsholmens Fastighetsmäkleri, Hemnet och Svensk Fastighetsförmedling

En liten chokladpärla

Strax efter vi var nyinflyttade på söder i Stockholm upptäckte jag ett litet choklad konditori relativt nära där vi bor. Första gången jag gick dit så tyckte jag att jag kände igen mannen bakom disken, och mycket riktigt, det var Roy Fares, årets konditor 2010. Att även grundaren Per Olsson (PO Choklad och Konditori) har varit årets kock och med i kocklandslaget i flera år, ja, det känns nästan på smaken. Chokladen är helt gudomlig och vi bor nästan lite farligt nära. Så idag sådär 10 min innan de stängde hoppade jag in och köpte några guldklimpar. Fredagen är gjord!

Foto: Emmelie

Bloggshop

Nu har min bloggshop slått upp portarna igen. Ni kanske kan gissa att jag har gått i ett tema - svart och vitt! Min förkärlek för washi tejp bidrog lite till att jag inte kunde stå emot den fina svart-vit prickiga tejpen. Den ska gå varm i julklappsinslagningen tillsammans med silkespappret.
Bloggshoppen är ett samarbete med Lagerhaus. Jag har fått möjligheten att välja ut mina favoritprodukter och ha dom i en egen webbshop, även kallad bloggshop. Du ges därför en unik möjlighet att köpa några av mina favoriter direkt på designtjejen.blogg.se. HÄR hittar ni bloggshoppen.

Foto: Eget kollage med bilder från Lagerhaus

Vad är det som har en 11:a på toppen?

Kan ni se vad det här är? Lite förvånad så såg jag att det var en 11:a som gömde sig under plasten på toppen av flaskan. Jag som är svag för detaljer tycker självklart att 11:an var lite rolig? Har ni listat ut vad det är? Jo, 2011 års Blossa glögg! I år har den smaksatts den med kaffe rostat av Arabicabönor från El Salvador. Flaskan pryds av koordinaterna från Finca Las Delicias, det plantage där kaffebönorna har odlats. Lite fint! Även om jag tycker det är lite tidigt, så kunde jag inte låta bli att smaka en liten skvätt. Den var faktiskt riktigt god, och då kan jag påpeka att jag var lite skeptisk då jag inte är en stor kaffeälskare!

Foto: Emmelie

Lenny Kravitz hem

Detta färgsprakande hem ska tillhöra ingen mindre än Lenny Kravitz. Vad sägs att sova i ett grottliknande sovrum? Ta även en liten titt på hallen som är blå och vit och har en mängd tv-skärmar på väggen som visar bilder från entrén och trädgården. ...och så ska vi inte glömma toaletten och handfatet som är i guldfärg.

Calendreco

Massimo Vignellis kalender "Stendig calender" har synts både här och där inom inredning. Jag är själv lite svag för den och har funderingar på att ta en liten avstickare till Museum of Modern Art i New York när vi åker dit senare i höst och kanske skaffa mig ett exemplar.
Av en slump fick jag dock syn på en annan kalender, Calendreco av Dessi Ivanova. Det är också en slags "stendig calender", det vil säga att den fungerar år efter år. Tre olika överskrifter ger dig möjligheten att anpassa kalendern för varje år och månad. Jag måste säga att den här kalendern nästan är en kopia av Massimo Vignelli. Det är i alla fall inte så mycket som skiljer dom åt!

Foto: Calendreco

Luxury Homes

Jag är en Hemnet-lover, det är bara att erkänna. Ibland kan jag sitta och drömma mig bort bland de mest fantastiska lägenheter eller hus. Tänk om man bara hade lite (eller massa) mer pengar. För er som är som mig, och gillar att drömma er bort bland havsutsikter och stall så kommer ni att falla för den amerikanska sidan Luxury Homes. Ja, det är precis vad det låter - extremt lyxiga och jätte läckra fastigheter fast i USA. 
Foto: Luxury Homes

Liselotte Watkins + Rodebjer = Vogue.it

Liselotte Watkins har sedan länge varit en av mina favoritillustratörer. Nu har hon gjort ett jobb i italienska Vogue. Liselotte har inspirerats av Rodebjer och Siri Derkert i ett redaktionellt jobb. Kollagen består av Liselotte Watkins illustrationer av en kvinna i Rodebjers plagg, bilder av Siri Derkerts konst och Liselotte Watkins personliga favoriter ur Rodebjers senaste kollektioner.
Foto: Eget kollage med bilder från Vogue.it

Återvunnen dukning

Man behöver inte alltid använda nya saker när man dukar. Med begagnade prylar och lite ihopplock kan du få en jätte skön vintage känsla på dukningen. Se bara på den här otroligt fina dukningen. Titta bara på den fina banden som har skapat den där lilla fina "touchen" på löparen mitt på bordet(!)
Foto: Hostess with the mostess

Julkortspremiär

Jag skäms nästan för att säga det, för egentligen tycker jag det är lite "ruskigt" tidigt. Men, i helgen blev det julkortspremiär. Det gäller ju att passa på och göra några kort när lusten knackar på. Jag gillar verkligen att sitta ner i lugn och ro och stämpla lite kort. Men, jag vill absolut inte känna att jag måste göra egna julkort... fast oftast gör jag det, mest för att jag tycker det är så kul!
Foto: Emmelie

Kalender 2012

Vart jag än tittar tycker jag att jag får syn på snygga kalendrar för 2012. Just det här bilden var jag bara tvungen att visa - för se på det snygga kollaget från Bookbinders Design. Attan, attan att jag har tvingat mig själv att vara praktiskt. Tyvärr är inte alltid stor och praktiskt lika med snygg, för de behov jag har brukar tyärr inte tilfredställas av de här ursnygga små sakerna!
Foto: Bookbinders Design

Kay Bojesen

Vad är det egentligen som gör de här träfigurerna så underbart fina? Jag är själv nästan lite smått förälskad i apan som hänger och dinglar hemma i vår stringhylla. Dock måste jag erkänna att jag faktiskt allt är lite svag även för de andra fina träfigurerna av Kay Boyesen.
Foto: Rosendahl

Bo som Ola Rapace

Satt och funderade ett tag på om jag skulle bjuda på lite skvaller. Äh, vad sjutton, även om detta inte är någon kändisblogg så tror jag allt ni kanske är lite nyfikna på att se hur Ola Rapace bor. Hans hus ute i Sigtuna ligger nämligen just nu ute för försäljning. Dock kan man säga att all personlighet (och personliga saker) är långt borta vid fotograferingen av huset. Inte ens en liten skymt av Ola går att se.
Lite nyfiken blir jag på Olas ridkunskaper då han bor på en hästgård. Ola ska nämligen rida i Stjärnornas HoppningStockholm International Horse Show i slutet av november. Han kanske är en talang?
Foto: Svensk Fastighetsförmedling

Gult är inte fult

Gut är absolut inte alltid fult! Gult tycker jag snarare kan vara uppiggade och härligt! Här kommer lite gul inspiration!
Foto: Poster, från 275,- hos Inreda. com, Klippan 2-sits soffa, 1995,- från IKEA, Bulky tekanna från Muuto, 599,- hos Svenssons i LammhultOddbirds ljusstake Grisknoen, 449,- hos Rum21, Pantone Aluminiumbox, 260,- hos Inreda.com och Kuddfodral i sammet, 49,- hos Lagerhaus

Skogstokig i griffelfärg

Av någon anledning har min griffelfärg hamnat på betydligt mycket mer än bara flaskor. Nu har även vår låda i hallen fått färg och våran pall i köket går numera att skriva på med krita. Jag kanske ska passa på att vi egentligen inte går runt och skriver på allt, men färgen var väldigt bra att måla med.. och när vi ville ha lite saker i svart färg, så vad sjutton, vi kunde lika väl måla med griffelfärgen!
Jag har (än, kanske jag ska säga) inte gått loss på någon vägg. Men titta på den här lägenheten som är till salu hos Alvhem. Riktigt snyggt med griffelfärg på väggen!
Foto: Alvhem

Folkhemmet outlet

För någon dag sedan så såg jag i vår lokaltidning att Folkhemmet har öppnat en Outlet i Vällingby City. Den måste absolut utforskas en dag, men tänkte att jag passar också på att tipsa er om det är så att ni bor i närheten eller har vägarna förbi!

Läskiga etiketter för gratis nedladdning

Någon dag för sent sprang jag på helt underbara "halloween printable". Ja, jag vet.. halloween är överstökat, men jag kan ju faktiskt lägga dom i arkivet till nästa år! Dom är långt ifrån mysiga, men otroligt fräcka, läckra och döhäftiga!!! Finns gratis för nedladdning hos Funkytime. Då det är bara att skriva ut dom, klippa i kanterna och klistra på utvald burk!
Foto: Funkytime

Daniel Franzéns ljusstakar i trä

Jag har helt fått dilla på Daniel Franzéns ljusstakar i trä. Jag har gått och kikat, tittat, vänt och gått där ifrån. Jag kan liksom inte helt få för mig att köpa dom även om det riktigt kliar i fingrarna. Men högt upp på önskelistan står allt dessa underbara ljusstakar. Mums!
Foto: Daniel Franzén och Therese Sennerholt
RSS 2.0