Lördagstips: Rea hos Therese Sennerholt

Till och med idag har Therese Sennerholt upp till 40% rabatt på prints på sin hemsida. Jag har fått en akut längtan av att (äntligen) få upp tavlor på väggarna i vårt hem. Det är pinsamt att erkänna, men även om vi har bott här snart ett år så har jag knappt fått upp något på väggarna. Men, ändring ska det bli och nu har jag precis tryckt hem tavlan "keep it simple".
Foto: Therese Sennerholt

Frukosttips

Bor du i Stockolm eller har du vägarna förbi och är sugen på en riktigt härlig frukost? Bege dig till Taverna Brillo på Östermalm. Jag har bivit lite lätt kär i deras frukostar och idag ställde jag och min kära väckarklockan riktigt tidigt och begav oss för en gemensam härlig frukost på Taverna Brillo innan jag for iväg för att jobba. En bra start på helgen helt enkelt och lite lyx en fredagsmorgon!
Foto: Pressbild Taverna Brillo

På min önskelista

I sommar ska jag vara vääälidigt snäll för oj, vad fina saker som står uppskrivna på min önskelista. När man har flyttat och bott in sig ett tag börjar man inse vad man saknar, vad som behöver förändras eller i vissa fall "fyllas på". Jag har insett att vi är i behov av nya "passar-till-vilka-färger-och-vad-som-helst" assietter och skålar.  Jag har fått en liten hick-up på Iittalas Kastehelmi fat och skål. Naturliga, enkela, stilrena och snygga. Vi behöver få upp mer saker på väggarna och Londontavlan skulle gärna få pryda vår vägg i vardagsrummet. Jag är allergisk mot kaffebryggare i köket (kanske för att jag inte är någon stor kaffedrickare), men den här pressokannan från Eva Solo skulle jag gärna servera kaffe ur och den skulle nästan till och med kunna få stå framme på köksbänken. Vi har redan idag ett antal Timo glas från Design House Stockholm men vi behöver verkligen fler!! De passar både till varma och kalla drycker och är så där lagom stora. Sist men inte minst Kay Bojesen Sångfågel Lovebirds. Hur kan man inte vilja ha dom?!
 

Foto: Eget kollage med bilder från företagen ovan

Härligt trädgårdspynt

Svenskarnas uteplats har verkligen blivit vårt "innerum". Att inreda ute är fortfarande en trend som håller i sig. Det finns små dekorationer som kan göra väldigt stor skillnad och det här är ett sådant tips. Jag är väldigt förtjust i den här flaskorna från IKEA, men jag har inte tänkt på att man kan hänga upp dom så här. Ett enkelt tips för en fin dekoration till utemiddagen. Träden blommar helt enkelt!
Foto: Livet Hemma, IKEA

Altanhäng

Jag har länge gått och suktat efter en hängmatta. Inte helt lätt att få tag på och inte helt lätt att hitta i ett stilrent men skönt tyg. Men när vi letade ny cykelslang inne på Jula idag så låg den bara där, svart och snygg och blinkade till mig. Hepp, den fick följa med hem och nu har jag tillbringat eftermiddagen i hängmattan på altanen. Just nu ligger jag här och bloggar ute i friska luften, medan kvällsolen tittar fram mellan träden. Väldigt mysigt och jag tror allt att detta kommer att bli mina nya favoritplats!
Foto: Emmelie

Vilken dag...

...och vilket väder! Jag började dagen med att koka rabarberkräm och sedan har dagen rullat på och bjudit på flera dopp i havet, sol vid stranden och så slutligen en rabarberpaj. Min mamma säger alltid att det är som vackrast mellan hägg och syren och jag kan nog inte annat än att hålla med, för så fantastiskt vackert det är ute just nu. Till frukostdukningen i morse plockade jag av några syrenkvistar och satte i en vas på bordet. De är ju inte bara vackra att se på, de doftar ju också helt fantastiskt!
Foto: Emmelie

Välkommen kära värme

Vad är det som händer? Är det verkligen så att det sommaren som har kommit? Vilket fantastiskt väder! Jag sitter fortfarande ute på altanen. Tänkte jobba lite till men tog med jobbet hem, satte mig på altanen för att samtidigt få njuta av lite friskt luft. Så hej, här kommer en just nu bild från vår underbara altan! Trevlig torsdag på er!
Foto: Emmelie

Gör din egen plansch eller poster

Detta är inte på något sätt ett sponsrat inlägg men jag tyckte att verktyget på det här sidan gör det otroligt lätt att skapa en personlig och trevlig plansch eller posten. 
Det är LdB som står bakom den här kampanjsida där man kan skapa en egen plansch, rösta på andras och också vara med och tävla om man önskar. Har du ingen inspiration så kan jag rekommendera att du tar en titt på alla andras verk!
Foto: Printscreen Ldb
 

Vykort från en helg i stugan

Vilken helg och vilket väder! Efter en helg i stugan känner jag mig helt påfylld med energi. Vädret har verkligen visat sig från sin bästa sida och det är bara att hålla alla tummar och tår för att det blir många sådana här dagar i sommar. Lite avundsjuk är jag allt på de bloggare som har tillbringat söndagen och måndagen i Göteborg på Bloggforum. Hur trist som helst, men jag fick helt enkelt inte till det den här gången.
Jag hoppas att alla bloggare har haft en toppen helg på Bloggforum och att alla ni andra har njutit av en bra helg och fått en bra start på veckan.
1. Frukost i morgonsolen 2. Kryddlådan har fräschats upp med ny jord och nya kryddor. Perfekt för sommarens måltider. 3. Jag har med gott samvete legat på soffan och i solstolen och läst ut en bok 4. En rabarberplanta har fått ett eget litet land 5. Så vackert vid sjön 6. Grillning x3 kvällar i rad 7. Vi hittade fem vinbärsbuskar under en stor gran. Efter en del röjande hoppas jag nu att vi ska kunna få njuta av lite vinbär i sommar 8. Tro det eller ej, jag tog ett dopp i 11,5 gradigt vatten 9. Nyplanterade blommor vid verandan

Solen srålar i stugan

Idag har vi vaknat upp i stugan. Även om jag tokälskar vårt hus så är det något visst med att vakna upp i stugan. Idag ska jag vårfixa, ta tag i trädgården och åka in till byn och köpa lite kryddor som jag kan plantera. Solen strålar just nu in i stugan och jag har en känsla av att detta kommer bli en jätte skön dag. Trevlig lördag på er!
Foto: Emmelie

Nu är det dags att ta tag i kontoret

Nu är det verkligen dags att börja ta tag i vårt kontor här hemma. Ja, att det är ett kontor går liksom knappt att ana just nu men ändring ska det bli. Innan jag sätter igång ska jag samla på mig lite insporatin och verkligen tänka till på hur vi vill ha det. Här är lite av de bilder som inspirerar mig just nu!
Foto: Eget kollage med biler från Pinterest

H&M Home Höst

Tro det eller ej, H&M Home har lanserat sin höstkollektion för 2014. Det är knappt så att jag vill titta för egentligen vill jag inte ägna en tanke åt hösten innan sommaren har varit på besök. Ni som inte vill tänka på hösten, blunda nu, för här kommer delar av H&M höst 2014.
Foto: H&M Home

Välkommen värmen

Jag har hört att värmen ska komma tillbaka till helgen. Yippi! För att välkomna värmen och piffa till lite i det stundande, tråkiga vädret så fick jag ett infall och köpte med den här från matbutiken. Jag blev helt och hållet förälskad i den fina lilablå färgen. Nu pryder den här färgklicken vår altan och genast blev allt mycket trevligare! Mitt nästa projekt blir nu att hålla blomman vid liv.*smile*
Foto: Emmelie

Tips sökes

Tro det eller ej (vill knappt erkänna) så sitter jag fortfarande på mitt kontor på jobbet. Nu kände jag att det var bra för idag och att jag passar på och gör ett litet blogginlägg innan jag packar ihop för dagen. 
Visar en bild som är från någon dag sedan. Det är redigering av bilder som pågår för fullt. Jag behöver dock tips. Jag är nämligen urdålig på att ta hand om alla bilder. Jag har oerhört många bilder och nya fylls på varje vecka. Frågan är bara "hur sjutton" man ska hantera alla? Vad gör ni med dom?  Hur hanterar ni dom? Program? Gör ni fotoböcker? Tipstack!
Foto: Emmelie

Årets första rabarberpaj

Medan regnet står som spön utanför knuten så fick jag en enorm baklust och det slutade med små rabarberpajer. Jag hade en liten tanke om vad jag ville göra, men hittade inte helt rätt recept så jag pusslade ihop flera och sedan brände jag också av maräng på toppen. Nu ska årets första rabarberpaj snart landa i min mage. Så det så!
Foto: Emmelie

Hej-kom-och-hjälp-mig-söndag

Har fått ett "jag-ska-bara-röja-ut-allt-i-köket-ryck". Med anledning av det ser det just nu ut som "hej-kom-och-hjälp-mig" på vårt köksbord. Men, ordning kräver sin oordning och när jag är klar ska var sak vara på sin plats och det vi inte använder ska åka ut. Sådetså!
Eftersom det är en enda röra här just nu bjuder jag på en betydligt harmoniskare bild från igår. Trevlig söndag på er!
Foto: Emmelie

Sövde musteri - en pärla i Skåne

Nu har jag landat hemma igen efter en första jobbvecka efter semestern. Det har varit en vecka på resande fot och idag slutade jag resan med att hålla till i grannhuset till Sövde musteri, ett helt underbart äpplemusteri på den skånska myllan. Mitt hjärta klappar lite extra för gårdsnära produktioner och därför kan jag inte låta bli att tipsa om den här mysiga gårdsbutiken. Har du vägarna förbi i sommar så rekommenderar jag verkligen ett stopp för lite inköp av must. Smakar ljuvligt!
Foto: Emmelie

Bullmamma

Det är en evighet sedan jag gjorde chokladrutor, men när vi skulle få besök i helgen så passade jag på. Det finns ingen kaka som är så bra att ha i frysen som chokladrutor eller kärleksmums (som de också så fint heter). Är du sugen på att testa samma recept som mig, så hittar du det här.
Foto: Emmelie

Lastpallar blir en snygg soffa

Jag blir lika glad varje gång det trillar in ett litet mail med bra tips och inspiration. Medan vi var på semester så kom det ett mail från Lisa som visade hur otroligt smart och snyggt hon har byggt en soffa utav lastpallar till sin balkong.
Genom att bygga med lastpallar kan du enkelt platsbygga en soffa och få exakt de måtten du önskar. Stabilt och hållbart blir det också och så riktigt snyggt såklart!
Jag är svag för snyggt inredda balkonger och uteplatser. Att inreda ute har ju blivit mer och mer inne med åren och en snyggt inredd uteplats blir nästan som ett extra rum. Stor eloge till Lisa för den här balkongen skulle man verkligen vilja sitta på. För er som är nyfikna så kan jag också tipsa om att lägenheten är till salu och det är inte bara balkongen som är snyggt inredd! Ta en titt här.
Foto: Lisa Moll och Alvhem Mäkleri

Sköna maj, välkommen!

Eftersom vi har haft semester och varit ute och fart så blir dagens dag min första jobb-maj-dag. Den här fina almenackan på bilden köpte jag i Japan och där ser det ut som att det idag, den 5 maj är en röd dag. Så är inte fallet i Sverige utan nu är det bara att kavla upp armarna, hugga i och ta tag i maj. Men ser ni... om fyra veckor är det juni. Helt otroligt! Hoppas att ni får en bra måndag och en bra vecka!
Foto: Emmelie

Ett vykort från värmen

För att avsluta en härlig semestervecka bjuder jag på ett sista vykort från en vecka i värmen. Vi har bott på ett helt fantastiskt hotell som jag verkligen kan rekommendera. Jag börjar nog bli gammal för 1. Jag tycker det är jätte skönt att åka iväg på den här tiden på året då det är lugnt och skönt och lite folk. 2. Jag kan till och med tänka mig att åka tillbaka till samma hotell igen. Bara att inse faktum - jag börjar bli gammal! *smile*
Men, nu är det dags att säga hej då till semesterveckan och hej till en jobbvecka. Hej, hej ny vecka!
Foto: Emmelie

Söndagsfrukost i sköna hemmet

Efter en lång resa hem från semestern så kom vi hem lite senare än vad vi tänkt, lite tröttare och lite mörare. Därför blev det ingen lördagsfrukost utan en kombinerad brunch till frukost och lunch. Idag njuter vi istället av en god och härligt svensk frukost hemma i köket igen. Dags att ladda batterierna en sista dag innan det är dags att börja jobba igen. Hepp! Trevlig söndag på er!
Foto: Emmelie
RSS 2.0