Snart nytt år

Vill passa  på  att önska alla mina besökare ett gott nytt år! Tusen tack för alla fina kommentarer och alla besök! Eftersom jag är i våran stuga får jag ursäkta att jag har varit usel på att lämna kommentarer på andra bloggar. Jag har så dålig täckning i stugan så att det blir mest "expressbloggning". Men 2013 lovar jag att bättra mig och till dess, ha nu en fantastisk kväll och en jätte bra start på året! Kram till er allihop!
Foto: Emmelie

Namnskyltar till nyår

Jag har inte så mycket pyssel i stugan, men man tager vad man haver. Med hjälp av lite pappersrester från julafton lyckades jag stämpla upp alla våra gästers namn på små lappar och klistra på dom på lite brunt papper. Jag har ju tänkte att dukningen på nyår ska få gå i naturliga färger. Innan jul hittade jag jätte fina stämplar på granit, och de har jag använt här.
Foto: Emmelie

Nytt bullbak, med en liten omarbetning

För ett tag sedan bakade jag några saffransbullar (som jag varmt kan rekommendera). De var helt fantastiskt goda! För några dagar sedan tänkte jag göra en till sats med bullar, men eftersom min mamma inte är så förtjust i kardemumma så ändrade jag lite i receptet. Istället för kardemumma i och på bullarna så tog jag vaniljsocker i bullarna och pärlsocker på. De blev också väldigt goda och är ett bra tips om det är någon mer som inte är så förtjust i kardemumma. Receptet, och mitt förra inlägg hittar ni här.
Foto: Emmelie
 

Pyssel: bordsdekorationer

Imorgon eftermiddag kommer våra nyårsgäster.  Jag har börjat att småfixa lite innan och igår kväll satt jag och gjorde små stjärnor utav grenar. Eftersom juldukningen gick i rött så tänkte jag att nyårsdukningen ska få bli lite mer naturlig och gå i trä och vitt. Jag tänkte att varje person ska få en liten trästjärna vid sin tallrik så igår satt jag och knöt ihop de här. Inte så svårt faktiskt och de blir väldigt fina. Ett enkelt pyssel till nyår för någon mer kanske?
Foto: Emmelie

Fortsatt mys i stugan

Vi fortsätter att njuta utav mellandagarna i stugan. Idag har vi vaknat upp till strålande solsken, några minusgrader och en fantastisk vinterdag!
Nu ska det fixas lite inköp inför nyår och sedan åker skidorna på! På inköpslistan står lite mer varm choklad! Passar utmärkt härliga vinterdagar!
Foto: Emmelie

Julhälsning

Skickar ett "julvykort" från vårt tomt utanför fritidshuset. På julaftonskväll tittade solen fram bland all snö och det var helt fantastiskt vackert! Jag har väldigt dålig uppkoppling och täckning så för er som vill följa mig mer under jul och nyårsdagarna kan jag rekommendera Instagram. Ni hittar mig som emmeliejoh
Hoppas att ni får fortsatt riktigt härliga dagar!
Foto: Emmelie

Juldukning och God Jul

Julen firas för min del i fritidshuset. Eftersom vår uppkoppling här är näst intill noll så blir det lite färre inlägg. Men, nu ska jag se om jag kan visa er årets juldukning. Jag hade en tanke om att juldukningen skulle gå i trä och vitt, men det blev en riktigt röd och julig dukning. Jag tror allt att det vita och naturliga får vänta till nyår! Hoppas att ni hade en jätte härlig julafton och får en fortsatt bra jul!
Foto: Emmelie
 

Tips på enkelt tilltugg till glöggen

Igår kväll passade jag på att göra ett väldigt enkelt glöggtilltugg. Jag tror att detta är något som passar fler i smaken och som passar nu till jul, mellandagarna eller nyår. Det är bara att blanda kesella och gorgonzola (eller ädelost) och rulla i krossad pepparkaka! Lätt, gott och enkelt!
Foto: Emmelie

My big teapot

Lagom till jul så fick Eva Solos My Big Teapot flytta in i vårt hem. Då vi får storbesök i fritidshuset till nyår så fick tekannan åka med till stugan. När den landade i fritidshusköket så insåg jag att den passade perfekt till de relativt nya Iittala muggarna! Nu är det 100% mys som gäller med en stor kopp te, raggsockar på fötterna, mycket snö utanför dörren och mys framför elden! Hoppas att ni myser så här dagarna innan jul!
Foto: Emmelie

Jul på pinne

Visst är det sant att det ibland är det enklaste som är vackrast. IKEAs Livet Hemma har tagit in naturen och smyckat en gren med tvinnat band och fjäderlätta glaskulor. Grenen är dekorerad med kulorna JULMYS (12st 19,-) från IKEA.
Foto: IKEA, Livet Hemma

Inspirationstips till paketinslagningen

Desto äldre jag blir, desto roligare tycker jag att det är slå in fina julklappar. För mig har det blivit som ett stort pyssel och jag njuter verkligen av varje paket. Ja, kalla mig tokig om ni vill, men kul tycker jag faktiskt att det är! Men, även om jag tycker att det är roligt, så betyder det inte att jag sitter en evighet med varje paket, nej ibland ska det går fort! Tänkte att jag kunde bjuda på lite inspiration från årets inslagningar. Beskrivning kommer under varje bild!
Cirkeln med texten 24 december har jag stämplat och därefter klippt ut den. Har du ingen stämpel kan du klippa ut något i en tidning, skriva ut något på datorn eller rita något eget. Med en nål gjorde jag två små hål på varje sida av cirkeln. sedan var det bara att trä igenom ett snöre.
Vimpeln har jag gjort med ett snöre och prickig tejp från IKEA. Jag tejpade över snöret och klippte sedan till tejpen så den blev som en trekant. Sedan stämplade jag (stämplar från Granit) direkt på paket. Ett snabbt och enkelt paket.
Mitt presentpapper tog (tro det eller ej) slut och jag fick istället tag på lite silkespapper. Likt förra paket så stämplade jag även här rätt på paketet. Lätt och enkelt!
Med washitejp kan du dekorera paket hur mycket som helst. IKEA har i vinter haft tejp (inte washitejp) i olika röda mönster som passar utmärkt till jul. Sätt lite tejp på paketet här och där. På det här paketet gjorde jag också en lite etikett av tejp,
Granarna som jag gjorde för ett tag sedan har jag satt fast som dekoration på vissa paket. Är du nyfiken på hur du gör en pappersgran, så kan du ta en titt här.
Foto: Emmelie
Flera av mina julkappar har fått landa i en trälåda under granen. Den här lådan ropade jag in på en auktion i somras. Passar perfekt nu även till jul!

Lätt och snabbt julpyssel

Jag vet att jag har visat liknande pyssel förut, men jag kan tänka mig att jag har några bloggläsare som inte sett detta tidigare. Vill du göra ett eget julljus, skriva något på, eller dekorera det lite personligt så kan du köpa "gnuggisar", eller så kallade rub-ons och gnugga på dom på ljuset. Går på mindre än en minut och blir en perfekt present eller dekoration i hemmet!
Foto: Emmelie

Julskinkan invigd

I helgen invigdes julskinkan! Lite tidigt, jag vet! Men, min kära fick en julskinka i julklapp och då var det bara att koka och griljera! Även om jag tycker det var aningen för tidigt så smakade det helt ljuvligt! Nu känner man verkligen att det är jul snart!
Foto: Emmelie

Washitejp i julklappsinslagningen

Lagom till jul så fyndade jag en jul washitejp med små röda granar. Har du inte just washitejp, så går det lika bra att använda sig av vanlig tejp. Många frågar vad det är för speciellt med washitejpen. Det är en väldigt tunn papperstejp. Den är inte lika hård som vanlig tejp och den går att använda på de flesta underlag (tapeter, väggar etc) utan att den lämnar fläckar. Jag köper en hel del washitejp på Etsy. Sedan är jag också lyckligt lottad som har en väldigt snäll kompis som bor i Japan och som skickar mig tejp titt som tätt. Fler butiker (pappersbokhandlare, inredningsbutiker) börjar att få in washitejp, och det går även numera att hitta på Panduro Hobby.
Jag satte tejpen i två längder på paketet. Sedan knöt jag en bit snöre emellan tejpen. För att få en extra julkänsla så satte jag också fast en liten grankvist. Lätt och enkelt!
Foto: Emmelie

En helg i vinterlandskap och utan täckning

Ursäkta min otroligt dåliga uppdatering de senaste dagarna! Redan i torsdags for jag upp till fritidshuset och där har vi varit helt utan täckning hela helgen.
Men, så mycket snö vi har fått! Vi har nästan badat i all snö och jag har skottat så det känns i hela kroppen! Förutom att njuta framför kaminen oc ta några turer i längdskidspåret, så har jag julpyntat och bakat! Så håll ut, jag har bilder på lager nu! De kommer alla i veckan!
Foto: Emmelie

Fina juletiketter

Har du slagit in julklappar, men saknar etiketter? Jag fick syn på de här jätte fina etiketterna hos Sass & Peril. Det går att välja mellan 9 olika gratisutskrifter av etiketter. Så saknar du etiketter, ta en titt HÄR.
Foto: Sass & Peril

Trendig träjul

I år så visas julen allt mer som vit och trären. Jag älskar färgen röd och jag kan inte låta bli rött i vårt hem till jul. Men, de här bilderna från Walther & Co tycker jag verkligen var jätte snygga och vad många skulle säga "helt rätt". Men vad är helt rätt, egentligen? Helt rätt kan ju vara olika för olika personer. Det gäller ju att hitta vad som är rätt för just dig. Men gillar du en trä, vitt och rustika material, då tror jag du gillar bilderna nedan!
Foto: Walther & Co

Julgodisdax - lakritskola!

För någon dag sedan provade jag på och gjorde lakritskola och hjälp, så god den blev! Efter lite gäster i helgen och besök under veckan så börjar jag se botten i lakritskolaburken, så igår påbörjade jag nytt lakritskola bak. Jag visade en bild på Instagram (emmeliejoh) och genast fick jag frågor om receptet, så - here we go! Det är verklien inte svårt att göra och jag kan lova att det blir en favorit!
Foto: Emmelie

Äntligen har den flyttat hem

Idag blev det ett besök till designjulmarknaden i Marabouparken. Äntligen slog jag också till och köpte den röda, fina klöverbrickan från Johanna B. Jag har gått och sneglat på den ända sedan Johanna tog fram den även i rött. Det var jätte trevligt att även träffa Johanna. Det är många bloggare som man har lärt känna på nätet och då är det alltid lika roligt att ses i verkligheten också!
Foto: Emmelie

Julmarknad

Igår blev det en promenad på stan och ett besök på Stortorgets Julmarknad i Gamla Stan. Idag har vi tänkt att besöka en helt annan julmarknad, den i Marabouparken. Där pågår nämligen i helgen Marabouparken och Rädda Barnens Designjulmarknad. Har du vägarna förbi och inte har något speciellt för dig, så tror jag att det kan vara värt ett besök!
Foto: Emmelie

Morgonbak

Idag har vi vaknat upp till ett strålande väder i Stockholm. Några grader minus, strålande solsken och massa snö. Idag får vi besök över helgen och lagom till de dyker upp så blev det ett frukostbrödbak. Nu har "hooked zpagetti" korgen blivit överfylld med tekakor. Mumma! Hoppas att ni får en härlig lördag!
Foto: Emmelie

Gör om Moppe, minibyrå

När jag fick syn på Moppe, en av IKEAs nyheter för 2012 så kände jag att "den här har jag letat efter". Fast, samtidigt visste jag inte helt vart jag skulle ha den eller hur jag skulle fixa till den. Sedan fick jag syn på en väldigt rolig idé hos bloggen The Painted Hive. Kristine som står bakom bloggen tillät mig att visa hennes jätte fina bilder och hur man kan göra om moppe.
Nedan ser ni vilken otrolig skillnad det har blivit på den lilla mini-byrån. Med hjälp av lite färg och med nya etiketter så ser verkligen byrån annorlunda ut. Just den här omgjorda byrån passar kanske inte helt in i vårt hem, men jag tror absolut att den kan inspirera flera och kanske kan det ge ytterligare idéer på hur man kan göra om moppe. Vill du få ytterligare beskrivning på hur Kristine gjorde för att få minibyrån så här fin, så kan du titta här.
Foto: The Painted Hive

Julinspiration på Pinterest

Just nu vimmlar det av julinspiration på nätet. Jag har samlat mina favoriter på Pinterest i ett eget julalbum. Nedan ser ni ett litet axplock av vad jag har samlat ihop, men är du nyfiken på att se mer kan jag rekommendera dig att titta in här i mitt julalbum.
Foto: Kollage med bilder från Pinterest

Gratis jultavlor

Lagom till jul kan det vara fint att göra en jultavla. Här kommer några tips på gratis utskrifter som bara är att skriva ut och sedan rama in. Vill du inte göra en tavla går de också att skriva motiven ut i mindre format och istället använda bilderna som etiketter till julklapparna
En inramad gran kan du hitta hos bloggen The 36th Avenue. Vill du skriva ut den så hittar du den här.
Merry and Bright och en prickig ren hittar du på bloggen A Spoonful of sugar. Här kan du skriva ut tavlan.
Förutom den här fina texten har också sidan Printable Decor två tavlor med granar. Gillar du den här tavlan så kan du skriva ut den här.
Den traditionella texten "Keep Calm and Carry On" har gett inspiration till mängder av andra citat. Här har vi en lite rolig text med avslutet "Ho Ho Ho On". Vill du skriva ut den här så hittar du den här.
 

Lek med lera

Förra helgen plockade jag fram min "lagrade" lera (sparat den sedan förra julen!). Mina pepparkaksformar fick fungera som formar och jag provade också att använda stämplarna på leran. Jag gjorde sedan ett litet hål med ett sugrör på de utstansade motiven. Nu har allt torkat och de väntar på att bli målade med lite hobbyfärg. Fortsättning följer när de är målade och klara. Kan absolut rekommendera detta otroligt enkla pyssel. De utstansade motiven passar lika bra runt paket som i granen! Lera går att hitta hos Panduro Hobby.
Foto: Emmelie

Städ och fix dag

Jag hade tänkt att bjuda på en samling adventsbilder, men jag spar dom någon dag och istället så blir det något så enkelt som en kuddhög! Jag började söndagen med att tvätta vår vita soffa och alla kuddar åkte på hög! Den fina korgen som de ligger har jag fyndat på Iittala Outlet (av alla ställen!) för ynka 149,-. Ett kap! Hoppas att ni har haft en bra första advent!
Foto: Emmelie

Adventsmys

Det har varit mycket att göra i ett par dagar så mitt bloggande har blivit lite lidande. Men för att åtgärda min dåliga närvaro så laddar jag upp med flera roliga och juliga inlägg! Håll utkik!
Idag ska vi på glöggmys hemma hos en kompis. Jag vet att hon just nu står hemma och kokar egen glögg, därför tyckte jag också att årets blossa glögg skulle passa som en liten adventspresent. Äntligen har jag också fått använda min jul-washi-tejp som dekoration! Tror absolut att den kommer att komma till användning fler gånger!
'
Foto: Emmelie
RSS 2.0