En månad kvar till washiheaven

Om exakt en månad drar vi till washiheaven. Anar ni vart vi ska? Japp, Japan väntar. Min kära kompis som bor i Japan har varnat mig för allt pyssel, all washi och allt papper som jag kommer att drunkna i! Har ni andra tips på vad vi ska se, köpa eller äta så speak out! Jag tar gärna emot alla tips!
Foto: Emmelie

Trött myssöndag

Den här helgen har verkligen gått i trötthetens tecken. Efter en tur till IKEA idag så totaltdäckade jag, men nu kanske börjar jag komma till liv igen. Sitter och sliter mitt hår lite för att få klart en Photoshopkurs som jag går. Imorgon är det deadline så jag sitter med sista inlämningsuppgiften nu. Hälsningar från där jag sitter just nu, med en kopp varmt chai te!
Foto: Emmelie

H&M Höst

De senaste dagarna har det verkligen varit kyla i luften. Plötsligt längtar jag efter en öppen eld, stora filtar, mjuka tofflor och tända ljus. Jag har insett att det nog är dags att vinka hej då till bara ben och sommarjackan (som jag ivrigt håller fast vid). Som lite höstinspiration tänkte jag bjuda på lite höstinspiration från från H&M Home. Mörkt, murrigt, men härligt! Man känner att det är höst både i inredningen och utomhus!
Foto: Pressbilder H&M Home

Lotta Agaton har öppnat webshop

För er som inte bor i Stockholm, eller har haft vägarna förbi att besöka Lotta Agatons undersbara butik så kan jag tipsa om att hon nu har öppnat en "pop-up webshop". Den kommer vara uppe i tre månader (till att börja med...?!)
Shoppen hittar du här.
Foto: Printscreen www.lottaagatonwebshop.com

Alltså, vilken färg, Lady!

Jag har fått en liten exklusiv förhandstitt på de senaste kulörnyheterna från Lady. Alltså, en av färgerna är helt underbar! För er som har hakat på höstens trend med koppar och metall kommer verkligen at gilla den nya färgen som har en metallisk look. Jag har fått en liten provburk och jag ska bara fundera ut vad som ska målas. (Nu kan det nästan låta lite som jag har fått betalt för att skriva detta, men nopp, det har jag inte. Det är  helt på eget initiativ och gillande!) Men erkänn.. visst är den snygg?!
 Foto: Eget kollage med pressbild från Lady

Måndagsbak

Måndagsplanen var att komma hem tidigt, gå ut och springa och laga något god middag. Men efter att ha missat bussen, frysit i halvregn och kommit hem rätt så mycket senare, så.. nja, jag var inte så sugen längre. Istället tände jag eld i köksspisen och påbörjade ett måndagsbak. Jag har glömt min receptbok i fritidshuset så idag blev det helt enkelt till att googla ett brödrecept. Jag fastnar ofta för recept som har något annorlunda och i det här receptet så skulle man bara jäsa brödet en gång. Vilket bröd det blev. Mums! Det rekommenderas varmt att prova! Receptet hittar du här
Foto: Emmelie

Strålade sol och alltför många löv

Idag strålar solen över huvudstaden. Jag har påbörjat lördagens tränignspass, vilket innebär tampas med alla löv i trädgården. Nu inser jag att de stora lövträden runt huset inte bara var vackra utan också rätt så jobbiga för trädgården. Herre mi så mycket löv det blir! Jag och krattan kommer nog vara bästa vänner hela dagen idag. Trevlig lördag på er!
Foto: Emmelie

Det första du ser

Hallen i hemmet tycker jag är så viktig. Det är ju ändå det första man ser när man kommer in i ett hem. Var hall är inte så rolig och vi har liksom inte fått ordning på den sedan vi flyttade jag. Jag har inte heller kommit fram till om vi ska fylla den med
1. en byrå
2. en bänk att sitta på
Byrån rymmer mycket saker och blir väldigt praktisk. Bänken blri snygg och är också skön att sitta på. Ja, ni förstår. Vi har inte bestämt oss. Tills dess kan jag titta på fina hallbilder och samla idéer och inspiration, så som den här från Stadshem.
Foto: Stadshem

Läcker döyta

Vi har en, vad jag skulle kalla det, döyta på ett ställe i vårt vardagsrum. Vi vet inte helt vad vi ska ha där eller hur det ska se ut. Så fick jag syn på den här bilden. Här skulle jag säga att man har gjort något väldigt snyggt utav en döyta!Foto: We heart it

Äppel päppel pirum parum

Igår fick jag enorm höstkänsla i hela kroppen. Efter den fina sommaren som har varit så tycker jag faktiskt det är lite skönt när löven börjar falla, luften får en härlig friskhet och man får ta på sig någon extra tröja. Vi har två mini äppelträd i trädgården, men några äpplen har de gett ifrån sig. Igår gjord jag några snabba muffins med äpplen från trädgården. Istället för att göra ett dussin små muffins gjorde jag istället några få större. På något sätt så tycker jag att det ser mycket trevligare ut!
Foto: Emmelie

Måndagspepp

God morgon och wops, så var det en ny vecka! Skickar med lite måndagspepp! Tänkvärda ord när vi tar tag i en ny arbetsvecka! Trevlig måndag!
Foto: We heart it
 

Höstfrukost

Även om vi flyttade in i vårt hus i mitten av juni så har det känts som den här helgen har varit första helgen hemma. Innan har vi haft så mycket att göra, haft besök och även varit bortresta. Att få njuta av en härlig söndagsfrukost var helt underbart. Jag smög upp lite tidigare, tände några ljus och dukade upp till en höstfrukost innan min kära sambo kom ner till köket. Ett perfekt tips för en höstkänsla på dukningen är att sprida ut några höstlöv på bordet.
 
Ljushållaren GALEJ från IKEA använder jag alltmer till mat. Jag brukar ha den till förrätter, desserter och som här till frukosten.
 
Att lägga upp pålägget på en fin skärbräda går både väldigt fort, men blir också väldigt fint. Jag är lite allergisk mot förpackningar och att lägga upp påläggen på tallrikar eller ett fat gör så stor skillnad på helheten.
Foto: Emmelie
Vi börjar äntligen kunna njuta av porslinet som jag har hamstrat under flera år (jag älskar porslin). I förra lägenheten hade vi så lite utrymme så mycket blev liggande i kartonger. Men nu blir det ändring! Just här är det muggarna Ole från Royal Copenhagen som har åkt fram. Tekannan är absolut en stor favorit är Signe Persson-Melins tekanna för Design House Stockholm.

Håll utkik i Happy

I helgen fotade och pysslade jag för fullt inför ett reportage i Lagerhaus tidning Happy. Idag fick jag korrekturläsa uppslaget och nu är jag jätte nyfiken för att få se det i verkligheten! Är ni också nyfikna så kan ni hålla utkik i butikerna efter nästa nummer av tidningen. Happy är ett relativt ny kundtidning för Lagerhaus, men den har redan hunnit bli nominerad till Svenska Designpriset 2013. Är du nyfiken på att läsa de gamla tidningarna så kan du även hitta dom här. 
Foto: Emmelie

to do list - Fritidshuset

När man har blivit sådär 75% klar med att renovera då är det som att man fastnar där. Man når liksom aldrig upp till 95% och inte till 100%. Känner ni igen er? Så har det blivit på vissa ställen i vår stuga. Egentligen är det bara roliga saker kvar, som att shoppa lite detaljer. Men, likaväl så har jag inte fått tummen ur på alla ställen. För att få tummen ur har jag nu skrivit en lång lista i telefonen på saker vi behöver fixa. Här är ett litet axplock av de lite roligare (lyx)frågorna.
Den här fina krukan behöver absolut något fint i sig. En fin blomma kanske? Japp, sagt är helt enkelt lättare än gjort!
Vad som ska få pryda kökssoffan har jag nu funderat på i över ett år. (Trög, japp!) Just nu ligger det ett renskinn på ena sidan av soffan och ett fårskinn på andra sidan. Vad som är bäst? Vet-i-sjutton. Eller ska vi helt enkelt sitta på något annat?
Foto: Emmelie
Bakom korgen gömmer sig en våningssäng. Både det här lilla sovrummet och våningssängen är nymålat, men fortfarande så saknad det en lampa i taket, en spegel på väggen och överkast och kuddar i sängen. Japp, uppskrivet på min inköpslista!

Hej hopp, det var helgen det!

Fast min förkylning verkligen gjorde sig påmind innan helgen så åkte vi till fritidshuset i fredagskväll. Men vilken helg det har varit! Samtidigt som höstfärgerna sprakar i naturen så är det fortfarande riktigt sommarvärme. Jag har tagit det relativt lugnt och kurerat mig, men lite måste man ju ändå göra. Framförallt har jag dock njutit av de fina höstdagarna. Vilka färger! Ja, bilderna nedan fångar faktiskt färgerna precis så som det var! Fantastiskt, eller hur?!
Var tvungen att bjuda på utsikten från farstun i stugan. Lite till vänster ligger sjön och kanske var det så att det blev årets sista dopp den här helgen. Nej, jag höll mig på land, ville inte helt bättra på min förkylning, men jag var en ivrig påhejare från land.
Foto: Emmelie

Instabomb från augusti

Det är ett litet tag sedan jag bjöd på en Instagrambomb. Här har jag samlat ihop bilder från augusti månad. Visst är det fantastiskt att vi har haft så bra väder(!) När jag tittar på bilderna igen så tycker jag att det är helt fantastiskt. Vill du följa mig på instagram så hittar du mig som emmeliejoh
Foto: 1. Veckans springtur bjöd på växlande väder men fantastiskt solnedgng (3 minuter senare stod regnet som spän i backen). 2. Dopp i havet där vi bor i Stockholm 3. Färska blåbär i filen - älska hösten! 4. Auktion i Järvsö 5. Skålen från RIF-design gör sig fint med röda tomater 6. Morgondopp vid stugan 7. Sälen bjuder på fint väder och fina fjäll i bakgrunden 8. 4 bruna fårskinn trillade in i ett paket *yippi* 9. En liten yta utan flyttkartonger. Vi längtar fortfarande efter leverans av skåp och stolar.

Blossa 13 är här, med en touch av Dalarna

Tro det eller ej, det har redan blivit dags för Blossa att avslöja sin årgångsglögg. I år får glöggen en touch av Dalarna och Blossa återvänder helt enkelt till sina rötter – till Johan Daniel Grönstedt som härstammar från Dalarna och som under slutet av 1800-talet började sälja glögg i sin vinhandel. Fortfarande tillverkas Blossa enligt det recept som han skapade då.
Vad som är nytt i år är att smaken inte avslöjad. Nej, istället så ska allmänheten få sätta smaken. På en specialgjord sida skriver man in vad man tycker att glöggen smakar.  Den 13 december så avslöjas det vad de flesta tycker att den smakar. Jag som är marknadsmänniska säger bara - så smart!
Foto: Pressbild Blossa

Right here, right now

Idag är jag inte stark och tro det eller ej, efter en lång jobbdag (dock från sängen) så tänker jag nu stänga ner och inte titta mer på en dator. Nu ska här vilas. Mitt huvud känns som äppelmos och det fina vädret som jag kikar ut på är nästan lite besvärande varmt. Nu ska jag snabbkurera mig för detta orkar jag verkligen inte med! Hoppas att ni är friska, krya och håller alla baciller på mils avstånd!
Foto: Emmelie/Iphone

Heja Obama

Bor man i Sverige går det knappt att undgå att Barack Obama är på besök. Bor man i Stockholm är det omöjligt att missa. Jag skulle egentligen åkt in till city för lite ärenden idag, men en oväntad (och ovälkommen) förkylning satte käppar i hjulet för det. Så istället för citybesök ligger jag nu i sängen, någon fjuttig mil från Obama och tänker "så här nära kommer jag nog aldrig mer vara en amerikansk president". Tänkte också att dagens inlägg kunde få en amerikank touch och varför inte i firandet och dekorationens tecken?!
 
Foto: Lanternor, 3 st för 69,- hos Partytajm. Röd och vit påse. 25 st för 39,- hos Leilas Generalstore. Sugrör 25 st för 39,- hos Leilas Generalstore. Textilband 5m för 49,- hos Leilas Generalstore. Ballongmix 15st för 49,- hos Partytajm. Serpentiner 30,- hos Celebrations. Popcornbägare, 75,- för 6 st hos Inreda.com

Måndagsinspiration från alvhem

Bjuder på lite måndagsinspiration från Alvhem mäkleri. Detta är en tvåa som är till salu på Linne. Det är en sekelskiftspärla med mycket rymd och fina former. Jag kunde inte helt släppa blicken från den fina Mulberry väskan på golvet. Jag har själv gått och spanat på just den modellen ett tag. Så otroligt snygg!
Foto: Alvhem Mäkleri

Kräftskiva

I helgen har vi varit på kräftskiva i Dalarna. Nu kommer jag faktiskt bjuda på en total bildbomb av bilder från helgen, så håll i er! Vi kom dit redan på fredagskvällen för att ägna kvällen och natten till kräftfiske. Så mysigt och trevligt! Jag har faktiskt inte fiskat kräftor tidigare, men visst är det något speciellt?!
Det fina värdparet hade förberett med kräfthattar. Alla fick sedan måla sin egen hatt och jag kan lova att det blev verkligen kräftor av massa olika slag på hattarna. En kräfthatt med personlig touch kan man säga!
Jag fick som sagt den fina äran att ordna dukningen. Jag kan säga att det gick inte att misslyckas med den här fina utsikten över sjön i bakgrunden. Tänk om man kunde vakna till den vyn varje morgon(!)
Jag hade egentligen inte förberett för att ordna dukningen, så jag tog helt enkelt vad jag hittade. De traditionella IKEA burkarna KORKEN använde jag som vaser. Jag plockade lite blåbärsris som jag satte i burkarna. Sedan plockade jag några lingonkvistar och satte mellan blåbärsriset. På sätt blev det både lite färg men också en känsla av höst.
På bordet strödde jag också ut lingon och rönnbär. Jag la också lite rönnbärskvistar och blad längs med bordet för att få lite färg och kontraster mot de röda bären.
Jag måste verkligen visa den här otroligt fina romtårtan. Visst är den läcker?
Slutligen, så brukar det ju även finnas lite olika drycker vid kräftskivor. Vi fyllde den gamla "tunnan" med is och där i hamnade alla flaskor. Blev inte endast praktiskt, utan även en snygg detalj på bordet.
Foto: Emmelie
RSS 2.0