Sommar med Ernst

I juni börjar årets säsong av Sommar med Ernst. I år kommer programmet att spelas in vid Kolsva Herrgård i Västmanland. Imorse var TV4:s Nyhetsmorgon på besök och tittade in i det orangeri som Ernst kommer att ge ett ansiktslyft. Man kan verkligen snacka om renovering för oj, vad det såg ut just nu! Åtta avsnitt kommer snart att börja spelas in och de kommer att börjas visas i början av juni på tv4.
Foto: Kolsva Herrgård och pressbild Ernst

Stensnäs

Av en slump så fick jag syn på ett  nybygge i Stensnäs, cirka 35 min norr om Stockholm. Nu ska inte vi flytta dit, men oj vad kär jag blev i bilderna. Jag blev speciellt förtjust i badrumsbilden. Tänk att ligga där i badet och se ut över vattnet. Vilken känsla!
Foto. Stensnäs

Rabarbertajm

Mitt i all röra här hemma (japp, vårt hem är just nu en röra utav saker och flyttkartonger) fick jag lust att göra rabarberpaj. Av en väldigt snäll kollega fick jag idag flera rabarber och då kunde jag inte låta bli - rabarberpaj skulle det bli! Fy sjutton också så gott det är! Rabarber blir verkligen ett måste i trädgården när vi flyttar. Är det lätt att plantera undrar jag då som inte kan något om rabarber?
Foto: Emmelie
 

Gult och blått ligger framför oss

Jag vet att det är många som förbereder studentfester och skolavslutningar i dagarna. Jag förbereder ingen student, men funderar istället på hur jag ska dekorera på midsommar. För alla er som är ute efter lite gul och blå inspiration så kommer här lite tips!
Foto: Gula sugrör från Leilas Generalstore 39,-, Gul Pom Pom från Leilas Generalstore från 65,-, Blå Pom Pom från Little Dessert 29,-, Gul och blå girlang från Partytajm 35,-, Muffinsform med stjärna från Bakformen.se 39,-, Gul och blå washi tejp från etsy 24,-, Tårtpapper från Partytajm 39,- för 4 st.

Therese Sennerholts nya print

Den 24 maj släppte Therese Sennerholt flera nya print i sin webbshop. Som alltid är det flera fina illustrationer och som alltid är de i en unik upplaga.
Vykorten som jag visar nedan är stylade av Anniqa Nelander (pink still life) och Jenny Hjalmarson (black and white still life). Anniqa och Jenny är båda från Beckmans Stylist klass (som hålls av Lotta Agaton) och dessa är utsedda till de bästa bilderna från deras examensarbete.
Foto: Therese Sennerholt

Ute är inne

Ute är just nu det nya inne. Det är helt enkelt väldigt inne att inreda ute! Se bara på den här jätte fina balkongen hos en lägenhet som är till salu hos Alvhem. Jag suger i mig massa inspiration till vår altan. Jag skulle inte tacka nej till att sitta på den här balkongen och visst är gör det mycket med lite växter och fina kuddar!?
Foto: Alvhem

TIttut

Idag har sommarvärmen varit på besök i Stockholm. Solen har strålat och där det inte har blåst har det varit otroligt varmt och skönt! Tyvärr har vi varit inne stor del av dagen och haft huvudet i flyttkartonger. Snart är vår fina innergård ett minne blott och vi kommer istället av njuta av en stor altan. Tänkte att jag passar på och bjuder på en bild tagen från innergården och uppåt. Om ni tittar längst till höger i bild så ser ni kanske att det är massa blommor planterade på en balkong. Ja, där uppe är en stor terass. Dock är den privat, men visst ser det härligt ut?!
Foto: Emmelie

Drömmen om att sitta utomhus

Jag går och toklängtar tills vi ska flytta in i vårt hus. Det är inte lång tid kvar nu och snart, snart, snart kan jag springa ut barfota på altanen, känna gräset mellan tårna och avnjuta en stor kopp te i solnedgången. Just uteplatsen är något jag verkligen längtar efter. Vi kommer att ha en jätte stor altan och den är också i tre olika etapper. Vi passade på och köpte utemöbler av de tidigare ägarna, men jag går också och drömmer om en härlig sittgrupp på en av de andra avsatserna. Leneserck, som jag följer på Instagram, la ut en helt fantastisk bild från sin altan. Jag tycker att det var otroligt fint och precis så här skulle jag kunna tänka mig att ha det!
Jag vet att Lenesercks utegrupp kommer från Brafab och finns bland annat hos Rum21. De fina stolarna kanske ni känner igen? Det är Högsten från IKEA.
Här hittade jag några liknande soffor från Gloster. Fast vita kuddar tror jag kan vara svårt att hålla vita en längre tid utomhus. Men skitsnygga är dom rent ut sagt!
Japp, jag drömmer om att sitta utomhus, dricka vin, äta popcorn och njuta av kvällen!
Foto: Gloster

Morsdag

Ni missar väl inte att det är morsdag på söndag?! Hos Hostess with the mostess hittade jag lite gratis morsdags utskrifter. Vill du baka något själv så finns det jätte fina utskrifter att sätta på kartongen eller påsen med det nybakade. Vill du istället skriva ut ett grattiskort så hittar du också det här.
Foto: Hostess with the mostess

Plantera i garderobskorgar

Har du några korgar från garderoben över? Tittar du lite extra på bilden nedan så tror jag att du känner igen de traditionella garderobskorgarna som man har planterat i. Ett smart tips tycker jag. Om man inte vill ha korgarna vita (vilket de ofta är), så kan man måla de svarta eller i önskad färg. Här har man också lagt en svart soppsäck i botten. För ytterligare beskrivning så hittar du det här.
Foto: Scandinavian Deco

Jordnära bröllop

Är det fler än jag som har känt av att det är bröllopstider? Jag tycker det duggar tätt med bröllop nu de närmsta helgerna. Tidigare under dagen pratade jag med en kompis som jag för några år sedan gjorde bröllopsdukningen för. Då dukade jag med mycket grön som fångades upp i bland annat lime och murgröna. Nu förtiden är jag otroligt svag för de naturnära tonerna och tro det eller ej (det är nämligen ingen som tror mig) så skulle jag kunna tänka mig ett bröllop i en stor lada eller precis som här nedan. Detta är bilder från IKEA.
Bordet dekoreras med palsternackor, blomkål och söta små majrovor från åkern och blandas med härligt prunkande ljusrosa rosor som doftar ljuvligt av romantik. Halmbalar att sitta på och en gammal trädörr på vita benbockar som bordskiva blir ett perfekt bröllopsbord i det gröna. Rustikt porslin i en ljus beige nyans och ett vackert linnetyg som duk och servetter bidrar till en avslappnad bröllopsdukning med natur, vänner och familj i fokus. Fantastiskt dekorerat av stylisten Victoria Nordström!
Foto: IKEA, Livet Hemma Nina Broberg

Anslagstavla

Olika former av anslagstavlor poppar upp både här och där. Den här idén som kommer från en "till-salu" lägenhet hos Alvhem tycker jag var lite rolig. Det är en ram som har svartmålats och satts upp utan innehåll på väggen. Bilder och vykort har sedan istälet klämmts fast i klämmor innanför ramen. En ram går lätt att fynda på lopps och klämmor vet jag finns hos Granit.
Foto: Alvhem Mäkleri

Laddning inför Eurovision

Nu ska vi snart åka iväg till några kompisar och fira Pingstafton och självklart se på Eurovision. Medan några andra står för maten så föll röstblanketter på min lott. Så mitt i flyttpackningen så tog jag en paus och pysslade. Alltid lika trevlig med lite pyssel!
Eftersom jag var mitt bland alla kartonger så föll det  nartuligt att använda sig utav kartong. Låtlistan är också så enormt lång (26 låtar) så det blev riktigt långa kartongbitar! Hoppas att ni får en trevlig kväll!
Foto: Emmelie

Kokostoppar

I helgen bakade jag något som jag inte bakat på riktigt länge - kokostoppar! Detta är verkligen ett av mina allra enklaste recept och även den mest ovana i köket klarar att röra ihop det här receptet. Dom blir verkligen riktigt goda och till skillnad från många andra kokostopprecept så innehåller detta inte smör och de är även glutenfria! Rekommenderas varmt!
Recept: 1 dl vaniljkräm (gjord på snabbmarsan), 200 g kokosflingor, 1 dl socker och 1 dl ägg. Grädda i 200 grader i 12 minuter. Om du vill att dom ska bli extra fina kan du doppa dom i smält choklad.
Foto: Emmelie

Semesterfunderingar och kafferosteri

Vi har börjat funderat på vad vi vill göra på vår semester. Tro det eller ej så närmar den sig faktiskt med stormsteg. Eftersom vi ska flytta om en månad så kommer vi nog att passa på att komma iordning i huset och bara njuta av livet där. Funderingarna går också till om vi ska ha en helsvensk semester. Njuta av huset, stugan och kanske en biltur i landet. Jag är väldigt sugen på Österlen och när man ser de här underbara bilderna från Kafferosteriet så vill jag åka dit på bums. Vad har du för planera på semestern?
Foto: Kafferosteriet

Tips på blompinnar

När vi var uppe i stugan i helgen så passade jag på att plantera lite kryddor. Nästa gång vi kommer till stugan är vid midsommar och då tänkte jag att det kunde passa perfekt med lite gräslök, citronmeliss med mera. När vi var på blomsterhandeln så fick jag också syn på några blompinnar i trä för en billig peng.
Väl hemma så målade jag dom vita och textade sedan på dom. Lite mer personligt och väldigt enkelt pyssel!
Foto: Emmelie

Frukosttips

Det slog mig att det är på tok för länge sedan jag visade några härliga dukningar. Nu blir det inte så idag heller, men jag tänkte bjuda på ett riktigt gott frukostttips som passar perfekt till härliga långfrukostar. Man kan säga att detta är en liten miniyoghurt. Jag har serverat yoghurten i IKEAs värmeljushållare Galej (4 st för 9,-). I botten har jag lagt lite hackat äpple och hällt lite honung över. Sedan har jag fyllt på med turkisk yoghurt för att sedan på toppen fylla på med mer äpple, några russin och ringa ytterligare honung över. Jag lovar er - det blir jätte gott!
Foto: Emmelie

Ögonblicksbild

Skickar ett litet hej från fritidshuset. Hoppas att ni njuter av en härlig helg! Jag tänkte bara kika in, säga hej och önska er en fortsatt trevlig helg! Bjuder på några ögonblicksbilder från altanen!
Jag är skogstokig i grillat och man kan säga att vi har tagit grillpremiären på allvar och grillat varje dag den här långhelgen.
Foto: Emmelie
Jag kan inte se mig mätt på utsikten från fritidshuset. De små Hälsingekullarna och sjön ligger som en lite pärla mitt i skogen. Det är så vackert! Jag tog mig nyss en liten springtur längs med sjön och jag kan säga att det är otroligt skönt att nu efteråt sjunka ner på altanen i solen med något gott att dricka!

Säsongens färger

Nyligen lanserades den nya säsongens färger från Lady. Inspirationsbilderna som damp ner i mailkorgen tycker jag var helt underbara. Jag får lust att springa på loppis och fynda saker som jag sedan kan göra om med lite färg! Så "nuf said", här kommer en bildbomb!
Foto: Pressbilder Lady, Jotun

Stughelg

Idag far vi till vår stuga. Jag har verkligen sett fram emot att få komma dit och bara njuta ett par dagar. Tyvärr så ser det inte ut som att vädret blir riktigt så bra till helgen, men då tänker jag istället sitta uppkrupen i soffan med en bok! Jag letade bland lite stugbilder och hittade en fantastisk vinterbild. Dock känns det lite fel att bjuda på en snöbild så istället bjuder jag på en bild då solen strålar in över köksbordet i stugan. Hoppas att ni får en härlig kväll och ledig dag imorgon!
Foto: Emmelie

Äntligen är det vår!

Det tåls att säga igen: Äntligen är det vår! Egentligen skulla man kunna säga att vi också har fått en försmak av sommaren för åh, vilken värme det har varit idag! Tyvärr har jag varit ute ytterst futtiga minuter men de minuterna njöt jag ordentligt vill jag lova. Igår plockade jag också in årets första vitsippor. Är det inte vår då så säg!
Foto: Emmelie

Vee Speers senaste verk - Thirteen

Jag kan nästan inte se mig mätt på Vee Speers underbara fotografier. För en tid sedan köpte jag själv ett av hennes verk och det har nu en finplats i vardagsrummet. Jag är absolut inte ensam om att gilla hennes foton. Nej, jag skulle säga att hennes bilder syns i vart och vartannat stylat hem och när hennes utstälning visades på Fotografiska i Stockholm så var lovorden inte måttliga. Nu har Vee Speers släppt en ny samling foton. Thirteen som kollektionen heter är tretton porträtt som visar hennes dotter under hennes trettonde år. Vee Speers vill visa på utvecklingen från barn till ung kvinna och vill lyfta fram längtan efter frihet. Det är tretton helt underbara porträtt tagna mot exakt samma grå bakgrund som den tidigare kollektionen The Birthday Party.
Foto: Vee Speers

Solen strålar och hela världen är ljus

Idag strålar solen över Stockholms stad! Så underbart med lite vårvärme. *Äntligen*. Jag har börjat morgonen med att lägga ut väldigt mycket kläder till försäljning på tradera. Inför den kommande flytten så tänkte jag att det är bäst att rensa ut. Vissa saker är helt enkelt för fina för att slänga och har jag inte använt de på ett tag, då ryker de! När jag har rensat har jag också märkt att jag har mer gult än vad jag trodde! Det är verkligen väldigt fint med gult och speciellt nu till våren. Se bara också på det här hemmet som är till salu hos Skandiamäklarna. Det gula piffar verkligen till det och blir pricken över i:et. Hoppas att ni nu får en jätte härlig och solig söndag!
Foto: Skandiamäklarna

Pyntat kontor och härlig fredag

Bjuder på en fredagsbild med ett inramat vykort av Lisa Bengtsson. Idag har jag också tagit tillfälle i akt och pyntat mitt annars sterila kontor med lite washitejp och bilder. Nu har det i alla fall fått lite färg och piffat till sig lite. Hoppas ni har en jätte härlig fredag!
Foto: Emmelie

Hemmagjord lampa

Redan innan vår lägenhetsvisning hade jag lust att pyssla ihop en tyglampa. Det finns många liknande designlampor, men de kostar också en halv månadslön. Jag har inte helt lust att lägga det och tänkte att detta kan man nog pyssla ihop rätt så bra på egen hand. Sedan såg jag också att Frida la ut en instruktion på sin blogg om hur man kan göra en liknande lampa. Så, mitt 1 maj pyssel blev - projekt tyglampa!
Jag använde mig utav tyg från IKEA. Dock kan jag tipsa om att köpa ett något tunnare tyg än det jag hittade. Vet att IKEA har ett tunnare vitt tyg och ska jag göra om det så skulle jag använda det istälket. Du behöver inte heller köpa ett tyg, det kanske är så att du har ett gammalt vitt lakan hemma?! Det fungerar perfekt! Jag köpte hård vajer på Pandurohobby. En tång är också bra att ha för att böja till och klippa av ståltråden! Sedan behöver du också en lampsladd och en lampa.
Så här blev min stomme. Det är lite knep och knåp att få ihop det och den kanske inte ser helt rak ut från början. Men det går att rätta till efterhand!
Så här blev slutresultatet! Jag hade tänkt att sy längst upp, men när jag väl hade fått symaskinen på plats så insåg jag att jag inte behövde sy. Jag använde mig utav säkerhetsnålar för att sätta fast tyget runt stommen. Sidan lämnade jag öppen och längst ner knöt jag bara en knut!
Foto: Emmelie
RSS 2.0