Julen närmar sig

Oj, oj.. visst känns det som julen närmar sig? Flera butiker har börjat plocka fram sina julsaker. Tomtar börjar visa sig både här och där... och idag låg den här tidningen och väntade på mig när jag kom hem.


Foto: Designtjejen

Halloween godispåsar

Oj, vad jag föll för dom här jätte söta halloween godispåsarna från Martha Stewart. Inte alls så svåra att göra heller. Det du behöver är lite orange papper och grönt snöre. Vill du se exakt hur du gör så kan du ta en titt här där Martha visar på film hur du gör.


Foto: Eget kollage med bild från Martha Stewart

Blossa 08

Jag har för en liten tid tillbaka sedan skrivit om blossas årgånsglögg som i år ska ha en frisk smak av blåbär och med en ton av kryddnejlika. Glöggen ska lanseras om några futtiga dagar, den 3 november. Dock sprang jag på den igår i Tyskland (ja, av alla ställen), så jag klippte till direkt. Jag är jätte sugen på att smaka, för jag tycker den låter så otroligt god.. men.. det är lite tidigt, va?!


Foto: Designtjejen

Lilla extra

Letar du efter det lilla extra till dina barn? I så fall kan jag tipsa om lilla extra som har helt underbara möbler och målningar. Dom snickrar och dekormålar egna barnmöbler, efter önskemål från kunden. Dom gör också porträtt av foton om du vill ha det som en väggmålning eller kanske på en canvas tavla. Titta här för mer information.


Foto: Lilla extra

Ta in lite ljung

För en tid tillbaka sedan så plockade jag lite ljung och satte i en vas. Den har hållt sig otroligt bra och är fortfarande jätte fin. Det ser riktigt höstigt och fint ut med. Och visst är det ett extra plus att den inte vissnar utan håller sig så fin.


Foto: Designtjejen

Halloween mat

Här kommer lite tips från Martha Stewart på riktigt läskig halloween mat. Det första är riktigt läskiga fingrar som är gjorda av smördeg. Köp  smördegsplattor och rulla dom som fingrar och stick ner en mandel som nagel.
Sedan kan du bara måla lite spindelnät på äggen. Lätt och käckt men blir riktigt läskigt.


Foto: Eget kollage med bilder från Martha Stewart

Gör en Halloween klubba

Better Homes and Gardens har en mängd bra Halloween tips nu när Halloween närmar sig. Det här tycker jag är ett tips som faktiskt går bra att använda sig av även annars. Här visar dom hur man kan slå in sina egna klubbor i lite roligt papper. Om det inte är halloween kan man faktiskt göra klubban som en blomma, sol eller varför inte julinspirerad? Sedan kan du sticka ner den vid förrätten, eller varför inte i en cupcakes till efterrätten.. eller.. ja.. låt fantasin flöda. Vill du ha en mall på hur du gör precis den här klubban så kan du titta här.  

Foto: Eget kollage med bild från bgh

Gratis Burda mönster

Åh, när jag var lite kommer jag ihåg hur min mamma köpte massa Burda mönster som hon sedan sydde egna kläder uefter. Därför var det lite nostalgi känsla när jag hittade den här sidan, där man kan ladda ner gratis Burda mönster.

Knyt små meddelanden runt kaffe- eller tekoppen

Jag är väldigt förtjust i citat, ordspråk och andra ord. Därför brukar jag försöka knyta små ord eller små meddelanden runt koppen vid frukosten. Just här har jag stämplat en text, men det går lika bra att skriva ett litet meddelande på en lapp som man sedan knyter runt koppen. Det går ofta väldidgt fort att göra men gör en annan person väldigt glad.


Foto: Designtjejen

En hand i glaset

Den här bilden fick jag syn på här och då kom jag på det utmärkta halloween tipset. Fyll en plasthandske med vatten och frys in. Sedan har du en fryst hand som blir perfekt att lägga i halloween drinken! Eller varför inte lägga massa ishänder i halloween bålet?

Foto: Eget kollage med bild från Simply Stated

Make a monster

Det här tycker jag är ett perfekt Halloween pyssel. Det är Better Homes and Gardens som tipsar om den här "pappers skålen" som man själv viker till. Du kan enkelt ladda ner en mall som du sedan klipper efter. Mallen hittar du här. Beskrivning på hur du gör hittar du här.

Foto: Eget kollage med bild från Better Homes and Gardens

Höstig drink

För några dagar sedan så visade jag lite drinkar jag hade gjort i helgen där jag hade knytit lite löv runt ett vinglas. Här har jag gjort på liknande sätt men med ett tjockare band. Jag har även satt fast ett litet meddelande på glasen. Man skulle kunna sätta olika meddelande på alla glasen. Eller så sätter du namnen på glasen och på baksidan lappen skulle du kunna skriva en liten siffra som visar vart vid bordet personen ska sitta.


Foto: Designtjejen

Greengate

Jag är en total Greengate fantast. Jag bara älskar deras porslin. Det är nästan så att dom har skapat ett porslin bara för mig. Och när man ser dom här härliga bilderna är det väll inte så konstigt att man tycker om det... eller?


Foto: Greengate

Använd små band

Jag måste säga att band av olika slag är en av mina favoritprylar. Det går att använda runt allt.. Jag brukar ofta knyta det runt glasen eller kopparna när jag dukar. Här nedan så ser ni ett litet hjärtband som jag köpte för någon vecka sedan. Jag har satt fast det med hjälp av en nål runt ett vanligt dricksglas. Sedan har jag stämplat en liten text "Var tacksam för livets små speciella stunder" som jag har satt fast runt glaset med nålen. Ett väldigt enkelt dukningstips som inte tar så så lång tid men verkligen piffar till.


Foto: Designtjejen

Billiga undertallrikar

Gillar du att duka? Är du kanske en fantast som mig? I så fall så tror jag att du kommer att tycka att dom här undertallrikarna från Rusta verkligen är ett fynd. Perfekt att ha under en mindre tallrik när du dukar. Tallrikarna som har en diameter på 33 cm kostar 14.90,-


Foto: Eget kollage med bilder från Rusta

Samla på vinkorkar

Jag har många gånger tidigare "tjatat" om hur bra det är med vinkorkar. Jag slänger faktiskt aldrig en vinkork utan spar dom inne i köksskåpet. Om man gör ett litet hack med en kniv på toppen av vinkorken så kan man sätta dit en liten lapp. Antingen kan du använda det som bordsplacering med gästernas namn, eller kanske med text på vad det är för mat på bordet. Ett annat tips är att (som nedan) skriva små hälsningar som du sedan placerar vid tallriken, på frukostbrickan.. eller kanske vid sidan av en present.


Foto: Designtjejen

Tack för alla underbara kommentarer!

Jag måste bara tacka för alla underbara kommentarer jag fått! Vilka otroligt gulliga läsare jag har. Ni gör verkligen min dag!
Jag är bortrest med jobbet och ska snart iväg igen så jag hinner inte svara på alla kommentarer än men vill jätte gärna publicera några fler inlägg. Men jag glömmer er inte... och jag lovar att svara på allt!
Massa kramar till er alla!!l

Ta in hösten

Nu finns det så otroligt många fina höstlöv och jag tycker att det är jätte fint att plocka in dom i hemmet. Just nu använder jag dom massa i dukningen. Det piffar till så mycket och är samtidigt så enkelt. Det är bara att sticka ut huvudet genom dörren och fånga några höstlöv. Lägg dom sedan runt koppen eller varför inte strö ut dom på bordet?


Foto: Designtjejen

Min krönika

Nu är min krönika på TV4 publicerad och du kan hitta den här!! Jag vet att flera av er har hittat den men om det är något som vill ha en direktlänk så får ni den nu!! Tack för alla gulliga kommentarer!! Åh, vad gulliga ni är som tar er tid att läsa den! Gör mig jätte glad!!


Foto: Printscreen från TV4.se

Krönika på TV4

Jag har tidigare berättat att jag skulle skriva en krönika för TV4. Nu är det äntligen dags och imorgon så publiceras krönikan på Äntlgen Hemmas sida på TV4.se. Jag kommer inte att vara vid datorn imorgon förrän sent på kvällen så jag tänkte att det är bättre att jag skriver och berättar det nu. Men tyvärr så har jag ingen direktlänk än. Så om ni vill se den innan jag kan ge er en direktlänk så får ni ta en titt här. Dock kan jag inte helt säga vart ni ska titta... (den kanske inte heller läggs ut direkt på morgonen, men någon gång under dagen).
Jag har tidigare varit väldigt anonym och inte visat bilder på mig själv, men nu så har jag släppt lite bilder till TV4.... om ni är nyfikna :-) 

Hoppas att ni får en jätte mysig torsdag. Jag återkommer med en länk imorgon kväll!


Foto: Printscreen från TV4.se

Halloweenkonserver

Får du inte tag på pumpor till Halloween kan du göra egna konserv"pumpor". Jag tycker nämligen att det här tipset från Martha Stewart är riktigt käckt. Man kan ju även massproducera (om man vill ha många) och tänk vad fint ljuset kommer att leta sig ut ur hålen på konserverna. Du skulle exemplevis kunna ställa lysande halloweenkonserver på hela uppfarten när gästerna kommer. Låt fantasin flöda...

Foto: Eget kollage med bild från Martha Stewart

Hur lång har jag blivit?

Dom här väggdekorationerna från Ferm Living tycker jag är underbara. Barn brukar ju vilja mäta sig och se hur mycket dom växer, att göra det med den här tycker jag vore perfekt. Jag har faktiskt en kompis vars föräldrar fortfarande har kvar märken på väggen i deras sommarstuga, där man ser exakt hur mycket de tre barnen har växt varje år. På någotvis är det verkligen nostalgi att se dom där gamla sträcken på väggen och minnas hur man stod där och hoppade och sa "jag vill också mäta mig".
Dom här väggdekorationerna är 1,5 meter höga och 50 cm breda (på det bredaste stället). Dom finns i fyra olika färger; röd, blå, grön och gul. Går att köpa hos favoritsaker och kostar 599-/st.


Foto: Favoritsaker

Halloweenpyssel

Jag visade härromdagen hur du kan dekorera ljusen med lite papper för att få det att passa till festen. Du kan ju även självklart matcha upp andra saker i dukningen, som tillexempel servetterna.


Foto: Eget kollage med bilder från Hostess with the mostess

Smyckeshängare

Rebecca frågade mig om jag inte kunde tipsa om lite smyckeshängare. Självklart kan jag göra det! Här följer lite tips och länkar till vart man kan få tag i sakerna!


Foto: Eget kollage med bilder från företagen nedan

1. Koziol smyckeshängare från favoritsaker
2. Menu smyckeshängare från Danskdesign.
3. Ringhållare i form av en sko. Finns i både guld och silver från Humlanz.
4. Smycketräd blad från Detalj och design

 

Fina Halloween bakverk

Hallowen närmar sig och jag var bara tvungen att tipsa om de här härliga bakverken. Det är Parents som visar dom här underbara små sakerna. I grund och botten så är dom gjorda på cupcakes som sedan är borttagna från sina formar/papper. Hela receptet kan du finna här.


Foto: Eget kollage med bild från Parents

Designa din egen bag-in-box

Victoria tipsade mig om ett dundertips - en sida där man kan designa sin egen bag in box. Du går helt enkelt in på sidan.och skapar en box efter ditt tyckte om smak. Du kan även ladda uppp bilder till förpackningen. När du är färdig klickar du på sänd och så skickas lådvinet i posten till dig. En perfekt gå  bortpresent, julklapp eller födeslsedagspresent. Om du  vill ha lite inspiration kan du även ta en titt på andras boxar och se vad dom har skapat!


Foto: Printscreen, Santa Helena

Porträttfotografering

Min bästis och jag brukar (ja, det är egentligen flera år sedan sist) bygga upp en liten studio emellanåt och fota lite porträtt. Hon är på besök den här helgen så lördagskvällen var vigd åt fotografering. Oj, vad roligt det är. Det kan verkligen varmt rekommenderas. Jag kan garantera er en jätte rolig kväll! Jag var nu bara tvungen att visa er några av bilderna. Tyckte hon blev fantastisk.


Foto: Designtjejen

Höstiga drinkar

I fredags fick jag tjejbesök. Vad passar inte då bättre än en riktig tjejig välkomstdrink. Eftersom det var väldigt höstigt, mörkt och ruggigt ute gick jag och plockade några löv som jag sedan band fast runt glasen. Ett väldigt enkelt tips som går jätte fort att göra, men piffar till drinken!


Foto: Designtjejen

Lördagsfrukost

Igår var det en lördag då det verkligen var fullt upp. Det blev en lördagsfrukost även igår (och självklart ska jag visa er!) Lördagen gick i en färg och dukning ni har sett tidigare. Tipset den här lördagen är att plocka in hösten i dukningen. Gå bara ut och plocka in några löv och lägg på tallriken. Så enkelt, men gör det lite mer levande!


Foto: Designtjejen

Gör egen vinetikett

Jag vet att jag har gett liknande tips tidigare. Men vissa saker tåls faktiskt att tipsa om igen. Om du ska gå bort eller kanske som bilden visar nedan - ordna en halloween fest kan man enkelt ta bort vinetiketterna och istället göra egna. Här visar Hostess with the mostess hur man kan göra egna Halloween etiketter. Visst blir det piffigt och snyggt?!


Foto: Eget kollage med bild från Hostess with the mostess

Onsdagskväll

Ikväll var så otroligt vackert väder. När jag kom hem så tog jag kameran och gick ut på en långtur vid havet. Oj, vad vackert det var. Sommaren är ju underbar men hösten med dess färger är faktiskt fantastisk. Jag blev också bara tvungen att visa er några bilder. Hoppas att ni har haft en härlig onsdag!


Foto: Designtjejen

Foto: Hästar

Idag har jag fotat hästar i mängder. Var bara tvungen att visa en bild. Egentligen så raderade jag den när jag först eftersom den är så ofokuserad. Men sedan så gick jag till papperskorgen och letade upp den igen och tänkte att hmm.. jag kanske tycker om den ändå. Kan fortfarande inte helt bestämma mig, men det är något med den ändå som jag tycker om. Vad tycker ni?


Foto: Designtjejen

Roliga kakformar

Oj, vad mycket kakforms-tips det har blivit från mig den senaste tiden. Men jag kan inte låta bli att tipsa om dom här jätte roliga kakformarna. Man bakar först kakorna. Sedan trycker man ut dom, lägger dom till rätta och sist men inte minst dekorerar dom. Formarna är så fiffiga att dom är uppdelade i massa små mindre kakdelar. Så man kan säga att den stora kakan består av massa små mini-kakor. När du har gräddat dom så pusslar du ihop dina bitar och dekorerar. Jätte smart tycker jag. Här nedan är några exempel på motiv, men du hittar massa fler hos Pfaltzgraff.


Foto: Pfaltsgraff

Gör Halloween ljus

Det är inte så svårt att dekorera lite ljus för till exempel Halloween. Ta bara lite papper och vira runt ljuset. Sätt fast det med ett band runt ljuset. Köp sedan en liten plast spinden som du sedan sätter runt bandet på ljuset. Obs.. det är viktigt att vara lite observant med pappret så det inte händer en liten olycka.


Foto: Eget kollage med bilder från Hostess with the mostess

1-2-3 Cupcakes

Jag måste tipsa om Wiltons hemsida som tipsar om massa cupcakes tips. Det är väldigt enkla förklaringar i 1-2-3 steg. Du kan bland annat läsa om hur man gör en sådan här cupcakes bebis som jag visar nedan. Men du kan självklart även välja bland en mängd andra tips. En bra sida att ta en titt på om man gillar att baka cupcakes.


Foto: Eget kollage med bild från Wilton

Pysselhelg

Igår hade jag stor pysseldag. Jag bjöd in två kollegor och vi satt och pysslade nästan hela dagen. Det gäller ju att börja i tid, så jag började faktiskt göra några julkort (även om det känns lite tidigt!). Idag har det regnat så man nästan blivit tokig så jag fortsatte faktiskt att pyssla lite idag med. Så det har verkligen varit en stor pysselhelg!


Foto: Designtjejen

Annorlunda kakformar

Jag tror att många av er vet att jag är väldigt förtjust i annorlunda kakformar. Därför blev jag tokigt förtjust i dom här kakformarna. Tänk vilka fina kakor man kan baka.

1. Legoformar från just Lego. $13
2. Bollar från Wilton $13.
3. Glasspinne från hearthsong $13.
4. Krokodilkaka från pfaltzgraff.com $20.


Foto: Från företagen ovan

Lördags frukost

Åh, vad skönt att vakna upp och veta att man är ledig idag. Eftersom det är lördag så kan jag ju inte låta bli att bjuda på en liten frukostdukning. För en tid sedan så köpte jag äntligen lite delar av mitt prickiga porslin från Greengate som jag har gått och längtat så efter. Igår var min mamma nära en av mina favoritbutiker, butiken Förr i Skövde så jag skickade en beställning till henne på några fler assietter. Greengates porslin finns ju på många ställen men jag tycker inte att det är så många som kan konkurera med Förrs priser. Om ni inte har vägarna förbi så har dom även en webbshop som jag kan rekommendera.
Hoppas att ni får en jätte mysig lördag!!!


Foto: Designtjejen

Spökskålar

Det här tycker jag är ett enkelt pysseltips för att göra små spökskålar till Halloween.
I tipset som kommer från Bhg har man använt petflaskor som man har klippt av toppen på. Klistra fast en liten kula/bomullstuss/sten i mitten av av den blivande skålen. Sedan är det bara att börja vira en liten gasbinda runt skålen. När du har virat klart så klistrar du fast två ögon. Ett lätt och enkelt halloween pyssel.


Foto: Better Homes and Gardens

Glass-bakelse

Flera av er som har följt mig ett tag vet att jag är otroligt förtjust i formarna från NordicWare. Just den här har jag dock inte sett tidigare. Jätte fräck tycker jag. Skulle absolut kunna tänka mig att servera "glass-bakelser" på ett sådant här sätt!


Foto: JCPenney och Parents

Baka med love

Jag måste bara visa upp dom här underbara kärleksbakelserna från Parents. Det är ju väldigt poppis med cupcakes och jag tycker att båda dom här bilderna visar exempel på vad man faktiskt kan göra med de här underbara muffinsarna!


Foto: Eget kollage med bilder från Parents

Handfat med inbyggda högtalare

Det gäller att ligga i framkant med designen och vad sägs om det här handfatet med inbyggda högtalare?
Det är den italienska designfirman Wet har tagit fram ett handfat som förutom två kranar även är försedd med två högtalare. Meningen är att man snabb och smidigt ska kunna koppla in sin mediaspelare. Modern design och modernt tänk...

Foto: Eget kollage med bild från Room
RSS 2.0