En ljus sommardröm

Även om vårt hus hemma är väldigt ljust, har högt i tak och är relativt luftigt så är ändå vårt sovrum i stugan mer som en härlig ljus sommardröm. Jag älskar att krypa ner i sängen på kvällen och bara ligga och titta ut på trädstammarna utanför fönstret. Solen som aldrig tycks gå ner på sommaren speglar sig ofta på grenarna och det blir ett underbart ljus och de vita väggarna smälter liksom ihop med de skira gardinerna. Ni hör, det är som en sommardröm och om ni tittar nedan så tror jag ni förstår vad jag menar.
Foto: Emmelie

Midsommardukning

Sent omsido så kommer här ett litet axplock av bilder från årets midsommardukning. Vår midsommar tillbringades i vår stuga i Hälsingland. Lika mysigt som alltid och tro det eller ej så hade vi faktiskt tur med vädret.
Jag knöt små midsommarkransar av björkkvistar som jag la på varje tallrik. Som en liten fördrink blev det Billini. Den italienska drinken är kanske långt ifrån svensk, men väldigt somrig och god. Jag mixade persikor för att få till persikopure och sedan fyllde vi på med Proscuitto. VIll man ha en alkoholfri variant kan du använda sockerdricka istället.
För mig är det ett måste att lägga in sill. Har man börjat så är det nästan så att man inte kan sluta (det smakar så otroligt mycket bättre). Har du aldrig försökt så kan jag säga att det är inte så svårt och det går faktiskt fort.
Vid stugan hade det inte blommat ut rikigt lika mycket som hemma i Stockholm. Men smörblommor fanns i mängder och visst blir det fint i en gammal mjölkkanna.
Foto: Emmelie
Istället för att göra en stor midsommartårta så bakade jag små muffins som jag sedan delade i tre bitar (likt en tårta) och fyllde med vaniljkräm och sylt. Sedan blev det grädde och jordgubbar på toppen. En mini-tårta helt enkelt!
 
 

Billig "marmor"

H&M har i sitt home sortiment kommit med flera nyheter som är marmorinspirerade. Till väldigt billig penning kan du köpa bland annat skärbräda, blomkruka eller tallrikar som ser ut som marmor. Egentligen är det keramik, men allt har ett marmorerat mönster. Ett tips om du gillar marmor, men inte vill kosta på dig riktig.
Foto: H&M

Midsommarblommor

Jag ska återkomma med ett bildreportage från helgen med dukning, fint väder, bad och inspiration. Men, nu har jag en trött liten kille i hemmet som jag måste ta hand om. Så jag bjuder lite snabbt på en bild från midsommarafton med de blommor jag plockade till bordet. Håll ut, det kommer mera!
Foto: Per

Midsommardukning

Snart (väldigt snart) är vi på väg till stugan för att fira midsommar. Än kan jag inte visa några dukningsbilder, men jag tänkte att jag kan köra en favorit i repris och visa dom från förra året. Kanske kan det ge lite inspiration till någon?!
Förra året tog jag in massa björk som jag band ihop till en lång orm och la i mitten på bordet. Väldigt enkelt, men ger en väldigt fin känsla på bordet. Med hjälp av en liten björkkvist gjorde jag också servettringar. Trevlig midsommar!
Foto: Emmelie

Mitt barndomshem

Tro det eller ej, vi är fortfarande inte friska och krya i vårt hem. Det var en riktigt seglivad förkylning detta. Jag hoppas verkligen att inte ni ligger i detta utan är uppe på benen och laddar för midsommar. Förr(förra) veckan var jag och minichefen på västkusten. Jag tänkte att jag ska visa er ett litet axplock av bilder. Häng med!
Första helgen åkte vi ner för bröllop. Det var min syster som gifte sig. Fint, vackert och väldigt kärleksfullt.
Detta är mitt barndomshem. När jag var lite tänkte jag inte på hur vackert det är, men nu kan jag bara titta på den fina omgivningen och huset. Tro det eller ej så är detta drygt 20 min från Göteborg. Det tror man nästan inte, heller hur?!
När man går i en miljö varje dag tror jag man blir lite blind. Man ser inte det vackra, och man ser inte heller det som kanske behöver ett extra hand. Här har jag traskat otaliga gånger i ridkläder, på väg till stallet (som ligger precis till vänster i bild).
Detta är den gamla glasverandan som har fått en lite uppfräschad touch.
 
Detta rummet är riktigt gammalt. När vi köpte huset fick jag bo här inne medan huset renoverades. Huset var från slutet av 1800 talet och när vi flyttade dit fanns det inte ens varmvatten eller dusch. Ni förstår att renovering behövdes, eller hur?! Nu är rummet renoverat igen och jag tycker det passar utmärkt i stil till huset.
Foto: Emmelie
Jag och min kära sambo fick faktiskt till och med tid till ett bastubad helt själva. Här där "spahuset" står var från början ett hönshus. Lite skillnad nu helt enkelt!

Kurering pågår

Här håller vi fortfarande på och kurerar oss för fullt. Riktigt segdragen förkylning det här. Jag har hört det ryktas om att vi inte är helt ensamma om att ligga inne i förkylning i det fina vädret. Därför passar jag på att tipsa om en energibomb med massa nyttigheter. Jag köpte nämligen den här råsaftenför någon dag sedan. Just den här innehåller rödbeta, äpple, apelsin, ingefära och citron. En riktig boost och en god sådan!
Foto: Emmelie

Dukningsinspiration

I vårt hus snyts och snörvlas det fortfarande för fullt (tyvärr). Det är typiskt att vi lyckas pricka in och bli riktigt förkylda när solen strålar och värmen är så där skön. Jag dricker massa te med ingefära och citron och håller tummarna för att detta ska gå över fort som attan.
Vi förbereder dop i augusti. Ja, jag vet - det är lång tid kvar. Men, det är en sommarsemester mellan och jag att jag ska förbereda och beställa lite dekoration redan innan. Jag tycker ju det är så roligt att få ordna med allt innan en fest och speciellt dukningen. Jag har bestämt mig för att temafärgerna ska bli ljusblått, grått och vitt och ja, jag har den här bilden som lite inspiration.
 

"Kändispärla" på Gotland

Japp, urdålig uppdatering på bloggen har det varit från min sida. Jag har varit bortrest i över en vecka och har haft det lite svårt med uppkoppling. Sedan  när jag väl kom hem i söndags så åkte jag på en dunderförkylning. Nu ligger jag och mini däckade och jag ber till alla förlylningsgudar i världen att vi ska krya på oss väldigt snart. Jag ska visa er lite bilder från min gångna vecka, men tänkte att jag innan det passar på och visar en en pärla som är till salu på Gotland. Vilket hus! Det är inte vem som helst som är ägare idag, utan det är Felix Herngren som säljer sin fina semesterpärla.
 
Foto: Bertwig Fastighetsmäklare

Inbjudan

Jag får börja med att be om ursäkt för nu har det varit skrämmande dålig uppdatering på bloggen. Jag har börjat, jag har försökt, men så har jag avbrutits av minichefen. Jag är också på resande fot och har relativt dålig uppkoppling. Men, bättring utlovas! För minichefen vankas det dop vad det lider och i veckan som var skickade vi ut dopinbjudningar. Tänkte att jag ger er en liten smygtitt.
Foto: Emmelie
RSS 2.0