Jag blir glad av att se dig

Det är något med de kära hoptimisterna, man kan liksom inte riktigt låta bli att dra på smilbanden när man ser dom. Jag skickar ett litet "smil" till alla kära läsare och mitt i all "jobba-första-veckan-hast" så tänkte jag att sjutton jag gör en "just-nu-bild" och det var så här det blev. Jag blir glad av att se hoptimisterna, men jag blir också glad av att se dig som tittar in här och läser vad jag skriver. Jag ska ta mig i kragen och svara på mer kommentarer. Men, den här veckan har varit minst sagt fullspäckad och på kvällarna har jag nästan slocknat rätt upp och ner. Men bättring utlovas! Kram till er allihop!
Foto: Emmelie

Projekt fönster, före och efter

Jag har samlat på mig en mängd före och efter bilder på fritidshuset. Tyvärr förlorade jag en del efter en datorkrasch, men jag har fortfarande några jag kan visa. Ett projekt vi hade i slutet av semestern var fönster och att få de vitmålade. Ett otroligt pilljobb kan jag lova, men det är verkligen värt allt slit.
Så här såg fönster och vägg ut innan något hade fått lite färg på sig. Man kan säga att det var riktig, äkta furu!
Här har väggen blivit målat och jag ska i ärlighetens namn säga att vi gick med fönstrerna så här drygt en vecka innan vi påbörjade målningen. Under den tiden blev man nästan lite van och tänkte "äh, så farligt kanske det inte är".
Men, när allt var färdigmålat så tänkte jag mer "hur kunde jag ens tänka tanken på att att det inte var så farligt?". Vi sparade faktiskt de gamla gardinstängerna (även om vi vitmålade även dom). Även om man förnyar och vitmålar mycket av det gamla så är det ändå härligt att bevara lite av den äldre charmen i vissa detaljer!

En sista doft av sommar och arbetsdax igen

Idag är min första arbetsdag efter semester och nu känns det verkligen som att sommaren har gått mot sitt slut. Jag har inte helt fått nog av värme, sommar och sol, men jag tror helt enkelt på att det var det här vädret som det bjöds på i år. Men en "sista" doft av sommar bjuder jag på lite härligt sommriga bilder som är från ett hus som just nu är till salu hos Ekenstam.
Foto: Ekenstam

Bröllopsfirande och härligt vandrarhem

Efter en lång resa har vi äntligen landat hemma i vår lägenhet igen. Det känns nästan lite knepigt att komma hem efter att ha varit borta i drygt två veckor, men, jag klagar inte, det känns också riktigt skönt! Gårdagens bröllop bjöd på en fantastiskt eftermiddag och kväll och framförallt var det riktigt roligt att träffa alla gamla barndomsvänner man inte hinner se så ofta.
Tänkte passa på att ge ett litet "västkusttips". Vi övernattade nämligen på Tofta gård (vandrarhem), som var en lite pärla vid kusten. I en härlig miljö låg det röda, herrgårdsliknande vandrarhemmet. Passar perfekt för övernattning en helg och jag blev allt lite sugen att åka tillbaka senare i år och prova deras skaldjursbuffe. Nu låter det nästan som jag har blivit betald för att göra reklam, men icke-sa-nicke, sådant tar jag inte emot utan detta är helt av eget tycke!
Foto: Emmelie

Bröllopsdax

Idag har vi vaknat upp på västkusten och om några timmar väntar bröllop. Jag ska finslipa lite på talet inför kvällen och jag har också lovat att slänga ett litet öga på dukningen innan vigseln. Med tanke på dagens fokus så tänkte jag dela med mig av några tips som jag hittade hos The Pretty Blog. Det här lilla pysslet behöver man ju inte göra till bröllop, utan det går faktiskt att göre en vanlig lördag eller varför inte en dag mitt i veckan. Byt ut den lilla lappen på tepåsen, antingen till ett litet hjärta eller en liten söt text. Vill du ha exakt de lapparna som du ser på bilderna nedan, så hittar du dom för gratis utskrift HÄR.
Foto: The Pretty Blog

En och en halv vecka i fritidshuset

Efter dryga en vecka i fritidshuset så kom vi igår kväll tillbaka till huvudstaden igen. Det är dock ingen lång vistelse hemma utan snart far jag iväg igen för att kappsegla under dagen och sedan blir det västkusten och bröllop för hela slanten innan en ny jobbvecka drar igång. Tänkte att jag bjuder på en instagram-bomb innan jag far iväg. Här följer en samling bilder från den gångna veckan på landet. Hej hopp och hoppas att ni får en jätte bra fredag!
Foto: 1. Ute i skogen plockas det mycket bär och kokas sylt 2. Puffar från Granit som passar både uomhus och inomhus 3. Ett morgondopp 4. Semester har till stor del tillbringats med en målarpensel i handen. Här är det fönster som målas.  5. Mina underbara koppar från Lexington har äntligen fått komma till användning igen 6. Korg-lamporna är på plats över köksbordet 7. Födelsedagstårta till sambon före 8. Födelsedagstårta till sambon efter 9. Auktion 10. Kvällsdopp i solnedgången 8. Nyinhandlade kort från London 9. Nybakade tekakor till frukosten

Matplats före och efter

Jag är fortfarande ute i skogen (läs fritidshuset) och har urdålig (läs ingen) uppkoppling. Snart är jag tillbaka till verkligheten igen och med fler uppdateringar. Här i huset så har vi målat, målat, slipat och målat igen. Tänkte bjuda på en före och efter bild vid matplatsen. Visst är det skillnad?!
Foto: Emmelie
Så här såg det ut innan målning av vägg, soffa och bord. Golven var inte heller slipade. Jag får ursäkta kvaliten på bilden. Jag hade bättre bilder, men efter min datorkrasch för en tid sedan så försvann väldigt många bilder. Men, jag tror ändå att ni kan se skillnaden.
Foto: Emmelie
Så här ser det ut efteråt! Tänk att det är samma möbler! Visst kan man göra mycket med lite färg!

Korgar blir till lampor

Minns ni korgarna jag skrev om för någon dag sedan? Jag hade som plan att korgarna från Granit skulle bli till kökslampor. Nu har jag fixat klart och korgarna/lamporna har åkt upp!
Foto: Emmelie
Tänkte också att jag skulle ge er en liten glimt av helheten och den nymålade soffa, nyslipade bordet och stolarna (som jag visade för någon dag sedan) och så självklart lamporna över bordet!
Foto: Emmelie

Semester, blåbär och bullbak

Jag får ursäkta mina dåliga uppdateringar på bloggen i det sista (samt att jag har varit dålig på att svara på bloggkommentarer). Vi håller till i fritidshuset där vi faktiskt är helt utan uppkoppling och mitt trådlösa bredband suckar bara och hittar inte en ända liten täckning. Även om det ibland är önskvärt med internet så är det faktiskt också lite skönt att vara utan! Men, min telefon fungerar, så för er som vill se bilder lite oftare, så kan jag rekommendera Instagram. Ni finner mig som emmeliejoh.
Men, sysslolös är jag inte i fritidshuset, vi har målat, fixat, bakat bullar och bröd...
Foto: Emmelie
...och när man är ute i skogen kan jag inte låta bli att dras till alla fantastiskt goda blåbär. För någon dag sedan plockade vi flera liter och sedan funderade jag självklart vad det skulle bli av alla blåbär. Blåbärssylt fick det bli. Men, har någon annan något bra tips på blåbärsrecept så tas de tacksamt emot (jag har massa blåbär kvar!).
Foto: Emmelie
Jag gjorde små lappar till blåbärssylten utav kartongbitar. Hål gjorde jag med en skruvmejsel och sedan trädde jag i lite balsnöre genom kartongen. Klart!

Auktionsfynd

I söndags for vi iväg på en auktion. Det var så planerat, så när vi kom dit var auktionen i full gång. Men, vilken rolig auktion! Eftersom de flesta sommargästerna har börjat resa hem så var priserna på sakerna riktigt billiga!
Tro det eller ej så ropades det ut en skänk för 20,-. Den hade passat perfekt i vår hall, men jag var tyvärr lite sen i reaktionen. Men, det blev några fynd. En jätte fin näverlåda. Den var lite trasig, men jag har en plan på hur jag ska fixa till den och så två flaskor för 10,-/st. Fynd, eller hur?!
Foto: Emmelie

Befor and after - projekt stol

Min kollega skrattade varmt åt mig när jag berättade om våra sommarprojekt. Varför inte sitta ner i en stol med han bok, menade han. Men, sitter man på baken de resterande dagarna på året så är det rätt så skönt att hålla igång. Ni som följt mig några dagar vet kanske att vi är i vårt nyköpta fritidshus. Här kryllar det också av massa roliga projekt. Här under ser ni projekt stol - före!
Min mamma sprang på 6 liknande stolar på en loppis för 200,- och efter lite slipning och lite färg så blev de som nya. Tänkte också se om det går att hitta en liten fårskinnsdyna och ha på stolarna.
Ja, här ser ni Projekt stol - efter!
Foto: Emmelie
 

IKEA katalogen 2013

Igår började IKEA katalogen dimpa ner i brevlådorna runt om i Sverige. För er som inte har fått den än, men är lite nyfikna, kan jag tipsa om att den även går att bläddra i på nätet. Du hittar den HÄR.
Foto: Pressbild IKEA

Om ni undrar vad jag gör

...så kan jag ge en helt färsk uppdatering från slipdammet! Fritidshuset ska få ny färg och sovrummet ska gå från grönt till vitt! Men, först ska det göras lite förarbete, och nu har jag kommit till att slipa på spacklet. Ja, ni ser hur det ser ut! Dags för ett dopp i sjön och dags att bli av med dammet!
Foto: Emmelie

Nytt på väggen

Innan jag åkte till London hittade jag en juvlig liten tavla på Etsy som jag tyckte skulle passa perfekt i vårt fritidshus. Efter som jag även är lite "addicted" till positiva afforismer så föll jag pladdask för den här söta tavlan med texten "yes you can" i mitten. Ja, ser ni texten? Den går ihop lite med stickningen och texten ser ut att vara en del av garnet. Nu gäller det bara att klura ut exakt var den ska sitta!
Foto: Emmelie

En lampa blir till

Tro det eller ej, men de här korgarna ska faktiskt bli lampor! Jag har en plan och en bild i huvudet som jag ska se om jag får til! Tänkte ändå bjuda på en före bild och så får vi hoppas att det kan bli en efter bild om någon dag! Korgarna ska hänga ovanför köksbordet och som ni ser så går dom fin-fint ihop med golvet! I will be back!
Foto: Emmelie

Yoho, semester och så skönt under fötterna

Efter en dryg vecka i OS-staden landade jag hemma igen sent i fredags kväll. Efter en fullspäckad lördag, med full packning, släp, ny soffa och flera sängar så for vi upp till vårt nyainköpta (tror jag att jag fortfarande kan säga) fritidshus.Vi har haft underbar hjälp i veckan när vi inte varit där, så när vi kom fram och tittade in genom dörren så var det helt nylagda golv i hela huset! Vilken dröm att få sätta fötterna på det ljusa fina golvet istället för de gräsliga 70-tals mattorna i brunt, blått och orange som var innan! Yoho, och till råga på allt så börjar min semester nu!
Foto: Emmelie

Kräftkalas kanske?

Såg att IKEAs blogg Livet Hemma hade publicerat de här otroligt fina bilderna med dukning för kräftkalajs! Jag blev verkligen helt såld och kände att det är kanske kräftfest man ska ordna? Vi har just nu världens snällaste person som lägger nya golv i vårt nyköpta fritidshus. På lördag (efter en väldigt snabb visit hemma) kommer vi troligtvis dit och får en helt ny upplevelse (jag ska visa er de skräckinjagande bilderna på de gamla golven någon dag!) För att fira starten på semestern och även de nya golven, så är det kanske just kräfkalas vi ska fixa, för vem blir inte sugen när man ser det här!?
Även om omgivningen är lite "rough" så känns den verkligen helt rätt och underbart härlig tycker jag. Jag har totalt förälskat mig i de här gamla "plank-borden". Det är något som bara gör det så rustikt, äkta och snyggt!
Efter kräftorna kanske det smakar bra med en kopp kaffe? Men även om det ser ut som kaffe i glasen, så är det faktiskt kräftsoppa! Soppa behöver ju inte alltid serveras i djupa tallrikar. Varför inte i glas?
Foto: Livet Hemma, IKEA

Hus till salu

Jag har haft lite problem med min uppkoppling några dagar här i London och när jag väl har fått tid att skriva så har det inte fungerat. Men ack, den som ger sig - idag är jag igång igen! Idag strålar också solen och regnet (som har hälsat på varje dag) tycks vara långt bort idag. När jag är på nya platser är jag alltid lite nyfiken på vad hus kostar och hur det ser ut innanför "skalet". Här är ett hus jag fick syn på i ett mäklarfönster igår. Inte det billigaste (drygt 20 milj SEK), men visst är det typiskt engelskt!?
Foto: Emmelie

Jamie Olivers Italian

Igår kväll var vi och åt på Jamie Olivers restaurang som ligger granne med OS stadion. Restaurangen har öppnats (likt många av de butiker runt omkring) lagom till de olympiska spelen. Resturangen var väldigt trevlig, inte endast för att maten smakade bra utan det var en väldigt trevligt inredd resturang. Tyvärr så tog batteriet på kameran slut när jag kom dit, men jag hann fånga några bilder innan den sa helt godnatt!
Foto: Emmelie

Utkast: Jul. 25, 2012

På bloggen The Pretty Blog har jag hittat så otroligt mycket fina och härliga tips. Här har dom gjort ett kärlekstema och bilderna som ni ser inramade på bilderna går att hitta HÄR, skriva ut och rama in själv. Där kan du också skriva ut de små etiketterna och de fina texterna.
Jag gillar också de vitmålade flaskorna och glasburkarna. Jag har själv målat några här hemma och det blir faktiskt riktigt fint. Att sedan placera flera vid varandra som på bilden, ja, visst blir det bra?!

Sommar, sommar, sommar - snart

För mig har faktiskt inte sommaren helt börjat än, för jag har fortfarande inte haft min riktiga semester! Men snart så. En vecka kvar och sedan ska jag få en efterlängtad semester. Idag reser jag till England, men när jag kommer hem i nästa vecka då väntar semester. För någon veckan sedan så gick vår köp igenom av vårt efterlängtade fritidshus(!) Så nu har huvudet snurrat med färg, golv och inredning. Ja, så då kanske ni kan förstå vad vi ska göra på vår semester! Jag har inte haft tid att surfa runt så mycket som jag egentligen hade önskat, men här kommer lite inspiration från ett hus som är till salu hos Länsförsäkringar. Tror detta huset är ett åretrunthus, men jag tycker ändå att det gav en viss sommarkänsla! Hej så länge!
Foto: Länsförsäkringar
RSS 2.0