Onsdagsinspiration från Göteborg

Som onsdagsinspiration bjuder jag på lägenhet i Linné i Göteborg som är till salu hos Alvhem Mäkleri. Oj, vad snyggt det är med grått säger jag bestämt. Ta också en extra titt på den guldbelagda kranen och knopparna i köket. Snyggt! Lägenhet är, likt många av Alvhems "till-salu-lägenheter" stylad av duktiga Sarah Widman.
Foto: Alvhem Mäkleri

Sovrumsmys

Inatt har vi haft en lillkille som har varit mindre nöjd. Men, vad gör det när man vaknar upp till ett stort leende, en klarblå himmel och solen som tittar in genom fönstret. Det kompenserar liksom för en halvkass natt. Lillkillen har också varit i full aktivitet sedan tidig morgon. Man kan säga att de där små benen går i 110! Jag undrar verkligen hur det ska bli när han kan krypa eller gå!
Foto: Emmelie

Godmorgon måndag

Jag som trodde det skulle bli regn jublar över att solen strålar över huvudstaden idag också! Med ett relativt städat hem och en tvätt maskin som rullar så ska jag bara njuta av solen idag. Jag hoppas att minichefen är med på mina planer (det är ju ingen garanti *smile*). I helgen har vi haft massa besök. I lördags blev det fika, i söndags brunch och i söndags eftermiddag fika. Jag kan sammanfatta det som mycket bakande men väldigt trevligt! Till frukost idag blev det rester från gårdagens brunch. Jag kan inte förstå att jag inte gillade amerikanska pannkakor tidigare. Mumma! Trevlig måndag på er!
Foto: Emmelie

Fikalördag

Den här helgen har vi flertalet fikabesök. Trevlig, trevligt och extra trevligt är det när man hinner slänga ihop något att bjuda på. Kladdkaka är min paradgren om det ska gå fort. På en halvtimme har man både blandat ihop den och färdiggräddat kakan och oj, så god den blir. Ett tips är att ha lite hallon i frysen som man kan tina och lägga i mitten. Jag brukar också pudra på lite florsocker (i en tesil). En liten sak som gör så mycket.
Ett annat tips är att IKEA har fått in jättefina ljusgrå servetter. Jag brukar multikonsumera deras vita servetter, men nu tror jag allt att de här ljusgrå blir en ny favorit. Det är lite svårt att se på bilden nedan, men de går en aning mot grått i färgen.
Foto: Emmelie

Det blommar

Skickar en liten blommig hälsning från ett blomstrande Norrköping. Jag och minichefen är här just nu men imorgon bär det hemåt igen. Det är inte barai Kungsträdgården i Stockholm som körsbärsträden blommar, se bara på den här bilden som jag fångade igår! Hej så länge!
Foto: Emmelie

Tavlorna är uppe och nu tar vi helg

Nu är äntligen tavlorna inramade och på plats på väggarna. Här ser ni en som fick ta plats i hallen. Den lilla rumsgranen jag köpte till jul lever fortfarande (peppar-peppar). Jag brukar ha för vana att ta död på alla gröna växter men rumsgranen den hänger i. Nu har jag som mål att den ska överleva till jul. Jag kan ju alltid försöka, eller hur?!
Foto: Emmelie

Vårljus beställs i multum

Vilken helg det har varit och vilket underbart ljus vi har fått ta del av. Den här bilden tog jag i helgen när ljuset strålade in i köket. De fina blommorna jag fick av en kompis i veckan såg ut att trivas i solen. Nu sägs det att vädret tyvärr inte hålla i sig, men snälla vädergudarna, ge oss vårljus i multum snart igen!
Foto: Emmelie

Tavelprojekt

För alltför länge sedan så vann jag flera fina posters hos Hemtrender. Med en stor gravidmage och sedan med en liten bebis har jag liksom inte fått tummen ur att få rama in de fina tavlorna. Men, nu så! Idag ramades de in och sattes upp. Tyvärr åkte en ram i golvet så riktigt alla kom inte upp. Men ack, den som ger sig!
Postern ovan var en av de största jag vann. Den hänger nu i en jätteram i hallen. En av favoriterna är den som ni ser nedan. Är du på jakt efter liknande så kommer dessa från Desenio.
Foto: Emmelie

Ljus och en behövlig energiboost

Alltså, att ha en liten mini-chef i huset innebär att det inte blir många timmar sömn varje natt. Vi är just nu inne i någon period som innebär att vi inte sover speciellt mycket på natten. Man skulle kunna säga att vi är lite levande zoombies i vårt hem just nu (alla förutom mini-chefen). Men idag när solen tittade fram och riktigt strålade in i huset och på altanen, då fick man verkligen en efterlängtad energiboost! Hoppas att ni också har njutit!
Foto: Emmelie

Påskminnen

Det blev inte lätt att blogga under påsken för i stugan lyste verkligen all täckning med sin frånvaro den här påsken. Vi brukar ha lite täckning men den här gången fungerade inte ens telefonerna. Däför har jag samlat på mig en mängd påskbilder och här kommer nu ett litet axplock!
Framförallt har påsken bjudit på underbart väder och tro det eller ej (troligtvis) årets sista skidåkning. Jag måste ta det lite lugnt ett tag till efter att lillkillen kom så medan de andra har skidat har vi passat på att gå långa promenader och njutit av vädret. Underbart!
Innan påsk så drömde jag om våfflor i solen i en snöhög på altanen. Ok, det blev inte helt en snöhög, men det blev våfflor i solen. Det fungerar det med!
En touch av påsk på köksbordet i stugan. Jag plockade in några grenar och hängde i lite ägg och fjädrar.
Foto: Emmelie

DIY: Påskägg

Redan förra året så tipsade jag om detta pysslet men jag tycker att det är ett väldigt enkelt och lätt pyssel så det tåls att tipsas om igen. Igår testade jag att dekorera ett ägg till frukost och i år använde jag mig utav svart nagellack. Ja, det är nämligen nagellack som jag har dekorerat ägget med. Du tar en liten skål, droppar i några droppar nagellack, rör om, doppar i ägget och vips så har den fått en marmorerad känsla. Använd en eller flera färger beroende på vad du gillar. Vill du exempelvis göra ett marmorägg så kan du att använda ett grått nagellack. Vill du ha en tydligare beskrivning så kan jag tipsa dig om att titta på min steg-för-steg beskrivning från förra året.
Foto: Emmelie

Inspiration till påskdukning

Jag har missat att Hemtex har släppt dukningstips på sin hemsida. Här är ett litet bildkollage med påskinfluenser, men de bjuder också massa andra inspirerande dukningsbilder. Vad sägs om inspiration till midsommar, grillfesten, bröllop, alla hjärtans dag med mera. Vill du hitta alla så går du in här.
Foto: Hemtex
 
RSS 2.0