Julbord av kända danskar

Royal Copenhagen julbordsutställning är ett av de populäraste julevenemangen i Köpenhamn. Närmare 300 000 personer kommer varje år för att slåda den traditionella utställningen med de dukade borden hos Royal Copenhagen vid Amagertorv i Köpenhamn. Det har blivit en tradition för många danskar och svenskar att smyga förbi uppdukningarna av flott porslin i kombination med ovanlig kreativitet från inbjudna gäster. För visst är det så att många av lösningarna vi sett genom åren inte är för hemmabruk. Det har gällt bord helt i choklad, hästsadlar i stället för stolar och taket pepprat med balettskor.

Likt tidigare år så dukas borden av olika konstnärer och finns att beskåda på första och andra våningen i Royal Copenhagens butik. Utställningen är ett fint tillfälle att få julstämning och hämta inspiration till julbordet där hemma. Det är som alltid fritt inträde till julborden. I kommer julborden ge en inblick i julen hos Uffe och Jakob Ellemann-Jensen, Marianne och Merethe StagehornEllen och Birgitta Hillingsø, Charlotte och Ole Lynggaard, familjen Hincheldey från Perch’s Thehandel samt Anja Vang Kraghg och Lisa Kragh.


Foto: Pressbild Royal Copenhagen

Kommentarer
Postat av: Mia

Vad härligt! Det skulle jag vilja se!

2011-11-21 @ 20:09:36
Postat av: Shareen

Hey there :)

I googled 'juldukning' and came to your site.. har varit här i en timme nu och läst så mycket idé till julen. helt underbart och tack att du tog tid att upplyser en grinch som mig ;)nu så har jag bookmarked sidan:)Merry Christmas to you and your loved ones

Cheers!

2011-12-12 @ 23:27:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
bloglovin