En sur deg
Vilket sammanträffande. Jag satte min första surdeg igår! Fick en hel del tips på bakasurdeg.se samt recept.se (sökte på surdeg tror jag). Så nu hoppas jag att den surar till sig under veckan! :)
Kramar
Nu kör jag igång dagens blogg GÅ IN & ANMÄL DIG! :D<3
Visst är det roligt med surdeg? Jag är hängiven sen över ett år tillbaka och bakar varje vecka. Graniten på Bauhaus lät ju toppen, jag har bakat utan sten. Men lilla bibel i detta har varit Surdegsbröd av Martin Johansson.
Må gott
Jag startade en surdeg igår :) Smart med den där bakstenen!
Kan du inte lägga ut recept på hur du gjorde din surdeg och sedan brödet?
Hejsan! Jag vill veta hur du fick den där textremsan på burken. Skulle vilja ha den stilen på mina burkar också! tack så mycket för en bra blogg!!
Jag har aldrig testat på det där med surdegar...
Men det verkar ju ligga i tiden!
Blir det så mycket godare bröd?
Kramen.
Vilken fin blogg du har :)
Hej Carin!
Textremsan har jag gjort med en Dymo som jag köpt hos Granit.
Se här:
http://designtjejen.blogg.se/2010/november/dymo.html
Emmelie
Spännande! :)
åh, jag önskar att jag orkade ge mig på det där. Jag köpte en bok i ämnet för drygt ett år sedan. Det hjälpte inte, den står oöppnad...
Hej!
Efter jag kommenterade sist hittade jag denna superbra blogg. http://paindemartin.blogspot.com/ Men den har du kanske hittat till redan?!
Min surdeg går bra efter lite hjärnsläpp! Jag var helt säker på att jag köpt rågmjöl så jag satte glatt igång med min rågmjölssurdeg. Men efter att degen inte betedde sig som väntat tittade jag närmare på mjölet. Jag hade helt obemärkt köpt grahamsmjöl!! Som tydligen kräver lite annan proportion på matningen än rågmjöl. Men nu är vi på banan igen och i helgen skall jag premiärbaka!
Fast jag tror att jag skall sätta igång en rågmjölsdeg oxå! :)
Kramar