Godaste jordgubbssylten

I flera år har jag kokat en otroligt god jordgubbssylt. Jag kan nästan lova er att börjar ni med att göra den här då kommer ni få svårt att sluta(!). Jag tycker (tyvärr) att det är väldigt svårt att hitta självplock av jordgubbar nu för tiden och istället har jag de senaste åren köpt jordgubbar. Det som gör det lilla extra i den här sylten är just lime och vanilljstång.
 
Leilas jordgubbssylt

2 liter färska jordgubbar
1 msk vatten
1 vaniljstång
7 dl strösocker
3 dl syltsocker
Skal och saft av 1 lime

Rensa och halvera jordgubbarna, koka dem tillsammans med vattnet och vaniljstången (delad och urskrapad) i ca 15 min. Skumma av om det behövs och ta bort vaniljstången. Tillsätt sockret och limen och gör ett uppkok. Låt sylten svalna innan den förvaras.

Foto: Emmelie
Spara

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
bloglovin