Pepparkakscheesecake med vit choklad
Pepparkakscheesecake med vit choklad
12–14 bitar
Botten
ca 50 g Digestivekex (kan bytas ut med pepparkakor)
ca 200 g pepparkakor
80 g smör, smält
Fyllning
200 g färskost, t ex philadelphia
3 äggulor
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde, vispad
150 g vit choklad, smält
3 äggvitor
Garnering
½–1 apelsin, rivet skal (om du vill)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Krossa pepparkakorna till smulor och blanda dem med smöret. Tryck ut smuldegen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
2. Grädda bottnen mitt i ugnen i 7–9 min. Låt den kallna helt. (Gräddningen i ugnen kan uteslutas, men gör bottnen lite frasigare och att den håller ihop lite bättre).
3. Blanda färskost, äggulor, florsocker, vaniljsocker, grädde och choklad. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör försiktigt ner dem i smeten.
4. Bred ut smeten på smulbottnen. Riv apelsinskalet och strö det på ytan (om du önskar). Låt kakan stå i frysen i några timmar. Ta fram den ca 20 min före servering.
Mmm shit så gott! <3 Den ska jag definitivt prova i helgen! :D
Mumsigt!
ALLTSÅ den är såååååå j*drans god :D :D :D
Mums med cheesecake :)
Så gott det ser ut och jättefin bild:)
Men fy va goo den lät!!
Pepparkakscheesecake kan vara bland det godaste som finns. och superbra att göra åt pepparkakor på som du säger. Själv gjorde jag ett nytt recept på pepparkaksbollar som blev superuppskattat av stora som små samt pepparkakscrunch att ha till desserter, eller på morgonfilen. kram L
Men gud vad gott =)
Så gott!
Så himla gott!
Och jag var sugen på pepparkaka idag!
Sammanträffande?!
Otroligt gott låter det!
Mums!
Ser riktigt gott ut :)