Fantastisk jordgubbssylt
I lördags lyckades jag få tag på årets sista(?!) jordgubbar. Jag har planerat en längre tid att göra jordgubbssylt, men tiden har liksom bara runnit iväg. Men i lördags fullkomligt jublade jag när jag fick tag på två liter jordgubbar och kunde röra ihop världens godaste jordgubbssylt. Hittar du inte några jordgubbar i år så kan jag verkligen rekommendera att spara det här receptet till nästa år för det är riktigt, riktigt gott!
Så här gör du: Rensa jordgubbarna och koka dom tillsammans med vattnet och vaniljstången (delad och urskrapad) i ca 15 min. Skumma av om det behövs och ta bort vanilstången. Tillsätt sockret och limen och gör ett uppkok. Låt sylten svalna innan den förvaras. Receptet kommer från Leilas kokbok.
Så här gör du: Rensa jordgubbarna och koka dom tillsammans med vattnet och vaniljstången (delad och urskrapad) i ca 15 min. Skumma av om det behövs och ta bort vanilstången. Tillsätt sockret och limen och gör ett uppkok. Låt sylten svalna innan den förvaras. Receptet kommer från Leilas kokbok.
Foto: Emmelie
Kommentarer
Trackback