Brödbak på morgonkvisten

På lediga dagar får jag ofta ett slag av "baklust". Det slog till även idag så fredagsmorgonen började med ett brödbak. Detta är ett sådant där härligt bikarbonatsbröd som innehåller lingonsylt och russin. Mums. Egentligen ska det vara solrosfrön och linfrön, men eftersom jag är allergisk mot "gud-vet-allt" så hoppar jag det och fyller på med lite mer havregryn och rågsikt istället.
För er som är som är sugna på ett frukostbröd (imorgon kanske?) så kommer receptet här:
5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl linfrö (jag byter mot 1 dl havregryn)
1 dl solrosfrö (jag byter mot 1 dl rågsikt eller grahamsmjöl)
2 tsk bikarbokat
1 tsk salt
1 dl russin
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt
4 dl fil
Blanda ihop alla ingredienserna och häll degen i en långsmal brödform. Grädda i 175 grader i 65 minuter.

Foto: Emmelie

Kommentarer
Postat av: Carina - inspirera

Undebart med nybakat! Vilken härlig energi du har!

Kramen.

2012-05-18 @ 13:02:22
URL: http://inspirera.bloggsida.se
Postat av: s

åh det ser sjukt gott ut !! <3

2012-05-19 @ 13:20:02
URL: http://moshiz.blogg.se/
Postat av: Camilla

Det är så himla gott med nytt bröd!!

Det ser verkligen gott ut!!

2012-05-20 @ 12:53:48
URL: http://sedicas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
bloglovin