Playtype Concept Store

Playtype är en online shop för typsnitt. Bakom konceptet står e-types, en byrå i den danska huvudstaden som har riktat in sig på att just utforma typsnitt. Playtype Concept Store lanserades för att förnya och omforma i e-handeln. Beläget i Köpenhamn Vesterbro, är butiken en plats där designerna kan dela sin passioner med allmänheten. Bortsett från typsnitt, har butiken ständigt nya upplagor och produkter som skapats. Ja, bilderna och hemsidan tycker jag är en inspirationskälla och nästa gång jag åker till Köpenhamn ska jag allt lägga ett besök här!

Foto: Playtype

Naturliga lampor

Efter det här inlägget så fastnade jag helt i tanken på en naturfärgad lampa. Tänk ett par fina trägolv och så en naturfärgad lampa. Mumma! Jag frågade om någon visste vart den här lampan kom ifrån. Med lite efterforskning tror jag att det är By Rydéns Oriental Teak. Tipstack till Jelene som tipsade om en liknande variant som finns här.

Foto: Böja, lampa i rotting 599,- hos IKEA, Octo 4240, björk natur, tillverkad av Secto Design. 6129,- hos Dannys Home, Take Away lampa från Källemo, 960,- hos Rum21, IKEA PS Väva, 699,- från IKEA, By Rydens Oriental Tak, 1830,- hos Uttaget belysning, Globen Twist Liten, 927,- från Uttaget belysning

Dröm utanför glada-Hudik

Ibland hittar man små guldklimpar, även på blocket. Jag blev helt förälskad i det här fritidshuset som hyrs ut vid Hölick Havsresort utanför Huddiksvall. Jag föll pladask för taklampan som hänger över köksbordet. Där måste jag nog göra lite efterforskning och se vart den kommer ifrån. Någon som vet kanske? Mums-fillibabba, hit kanske man ska åka i sommar?!

Foto: Hölik Havsresort

Zzzz... zara

1 vecka och 8 timmars bil-och-släp-resa är jag äntligen hemma igen(!) Yippi!! Ni får ursäkta mitt dåliga uppdaterande, men tiden har inte riktigt räckt till de sista dagarna. Men, det kan bara bli bättre! Bilden nedan visar verkligen vad jag har längtat efter - min säng! Den här bilden är inte just min säng, en oj, vad härlig den ser ut. Hittar ni något speciellt ni gillar på bilden så kommer alla sakerna från Zara Home. Hej så länge! Nu ska jag krypa upp i soffan, innan jag dunsar ner i sängen!

Foto: Zara Home

Fullt upp

Den här helgen och några dagar där till är det bara hästar för mig som gäller. Det är jobb till 150 % så snart drömmer jag nog små hästar dygnet runt. Vill passa på att önska er en jätte härlig helg och jag har hört att det i stora delar av landet ska bli toppen väder! Hoppas att ni får möjlighet att njuta och ha en jätte härlig helg! Back-to-business och back-to-the-stable! Hej hopp så länge!

Foto: Emmelie

Whitney Houstons hem till salu

Redan nu ligger Whitney Houstons "Mansion" ute för försäljning. För $1,750,000 kan man köpa det här enorma huset i New Jersey. För att få se huset så måste den intresserade bevisa sin identitet och kunna bevisa att man har ekonomisk möjlighet att köpa huset. Är du lite nyfiken på fler bilder kan du titta in här hos CarProperty.com som sköter försäljningen av huset.

Foto: CarProperty.com

Enkelt dekorationstips

Enkla tips tycker jag ofta är de bästa och också de som inspirerar mest. Därför ville jag visa er det här jätte enkla tipset som jag hittade hos Style me Pretty. Med en liten pinne och några band kan man enkelt dekorera en muffins, kaka eller kanske en drink. Mitt bästa "pinn-tips" är att köpa grillspett (grillpinnar) som du kan dela på hälften. Sedan är det bara att ta några fina band och sätta fast som på pinnen. Klart!

Foto: Style me Pretty

Stor, snygg tavla

Jag har länge varit väldigt förtjust i stora tavlor. När jag satt fast en dag på hemnet (det händer titt som tätt att jag bara fastnar där), så fick jag syn på den här jätte läckra tavlan som syns till höger i bild. Tänk er rummet utan tavlan. Visst skulle det då vara ett helt annat rum?!
Foto: JM AB

Washi tape stol

Många frågar mig vad man egentligen kan göra med washi tape. Idéerna är många, men det här är faktiskt något nytt. Här har man dekorerat en stol med washi. För er som vill ha fler idéer om just washi så kan jag rekommendera er att ta en titt i mitt washi tejp album på Pinterest. Du hittar det här.
Foto: Heart Handmade UK

Hustoppen

För några veckor sedan hamnade jag av en slump framför programmet Hustoppen på TV8. Jag är inte jätte förtjust i husprogram, men framför Hustoppen blev jag helt fast. Programmet är verkligen vinklat på ett sätt som är riktigt intressant och de lyfter fram fantastiska hus, men väldigt intressanta lösningar. Hustoppen sänds måndagar klockan 20.00 på TV8 (repris söndagar 18.00). Alla avsnitt ligger också ute på TV8 play. så har du missat ett program eller är nyfiken på att se programmet så hittar du det här.
Foto: Hustoppen

Le fierbois

Åh, vad jag älskar helger! Lördagen ägnades till storstädning. Och då menar jag storstädning, ner på torka-lister-med-trasa-städning nivå. Så det var helt fantastiskt att vakna idag till ett riktigt rent och fint hem! Efter ett morgonpass på gymmet (så här duktig är jag långt ifrån jämt) sprang jag förbi Fabrique och köpte färskt bröd, men fick även lust att testa en av de franska yoghurtarna från franska le fierbois. Mums-fillibabba! Rekommenderas varmt som helglyx! Hoppas att ni får en jätte bra söndag!
Foto: Emmelie

Leila öppnar egen butik

Mega farligt, dunder farligt och så in i baljan svårt att motstå! Japp, så tror jag att det kommer att bli att motstå Leila Lindholms egna butik.
I mars släpps hennes alldeles egna produktlinje, i en nätbutik, fylld med fina saker för köket. Här kommer man kunna hitta köksprylar i emalj i pasteller, tårtfat på fot, alla typer av köksredskap, fantastiska burkar, textilier och mycket, mycket mer. Många av sakerna går att se i hennes senaste bok "Hello Cupcake". 
Hon har även har vintage kollektion med köksprylar som hon personligen har köpt in på resor runt om i världen. Det kommer att vara exklusiva saker "one of a kind" och varenda en har Leila själv plockat ut och hållt i och valt ut just för att den som köper den ska kunna få den perfekta mixen av gammalt och nytt i köket. Mums-fillibabba, jag längtar verkligen efter att få se mer!
Foto: Leila Lindholm

Gem-häst

På alla hjärtans dag trillade det in ett paket hos mig som hade kommit hela, långa vägen från Japan! Min kära kompis som nyss har flyttat till Tokyo har berättat hur mycket otroligt fint pyssel som det bara kryllar av i Japan. För att ge mig en liten smak så hade hon plockat ner lite olika saker i ett brev och lagt på posten. Se bara på de här fantastiska gemen som fanns i paketet! Dom påminner nästan lite om dalahästar(!)
Foto: Emmelie

Stämplar i Växjö

Hej hej Växjö! Direkt när jag gick av tåget fick jag syn på en pysselbutik. Efter lite förberedelser inför kvällen så fick jag nu en timmes paus och sprang genast för att ta en titt i butiken Pysselmakaren. Oj, fullt med stämplar! Just den här tyckte jag var väldigt fin, så den fick allt följa med mig hem. Jag får ibland lite frågor hur man egentligen gör när man stämplar. Mitt inlägg om julkort innan jul fick mängder av kommentarer och många undrade "hur gör jag". Ska se om jag kanske kan göra en liten 1-2-3 förklaring en dag. Men idag blir det inte för snart ska jag iväg och hålla föredrag. Hej hej så länge! 

Foto: Emmelie

Svart-vita golv

Vissa bilder drar bara blicken till sig, precis som den här bilden! En liten, men väldigt mysig lägenhet som är till salu i Göteborg. Vi har svarta golv i vår lägenhet, men till och från så vacklar jag lite och tänker att de kanske skulle vara vita. När jag fick syn på den här bilden ser jag att den här lägenheten har kombinerat både svarta och vita golv. Jag kan inte helt bestämma mig för vad jag tycker om det.. om det bara blir lite konstigt, eller om det faktiskt är ok?!
Foto: Emmelie

Judit & Bertil

Alla hjärtans dag kvällen tillbringade vi på en resturang när där vi bor på söder. Judit & Bertil, som resturangen heter, är en hyllning till just personerna med samma namn och så fort du går innanför dörrarna så är det nästan så man känner glädjen och kärleken. Se bara på första sidan menyn där texte "när kärlek e kärlek å inte försvinner" pryder omslaget. Har ni vägarna förbi kan jag absolut höja en liten flagga för god mat och härlig mysstämning!

Foto: Emmelie

I love you

Glöm inte att säga I love you idag, eller att framförallt visa att du tycker om någon. För visst finns det någon i din närhet som gör dig lite varm i hjärtat? Jag vill ge en liten extra varm kram till alla läsare. Det är ni som gör det så fantastiskt roligt att skriva och dela med sig av allt som jag tycker är roligt och fint. Visste ni att bloggen i år fyller hela 5 år (!). Det känns nästan lite märkligt. Jag startade Designtjejen med tanke att det skulle bli en inspirationsbank för mig själv. Jag jobbade då några månader i Estland och hade precis köpt en lägenhet hemma i Sverige. För att spara alla mina idéer skapade jag olika kategorier i bloggen där jag sparade mina tips till lägenheten. Att jag skulle få några läsare hade jag inte riktigt tänkt på, men plötsligt var det flera som följde Designtjejen och ja, på den vägen är det. De senaste 7 dagarna har bloggen haft hela 9218 unika läsare och här kommer en stor varm kram till var och en av er! Tack för att ni finns!

Foto: Emmelie

Alla hjärtans dag paket 2

Min kära pojkvän fick också en liten present nu på morgonen. Jag tyckte att presenten skulle spegla mig på något sätt och eftersom jag älskar prickigt så låg paketen i en liten röd-prickig påse. Jag har dekorerat paketen med en liten chokladbit och en klubba, båda från Lagerhaus.
Foto: Emmelie

Alla hjärtans dag paket 1

Egentligen är jag inte så jätte "alla hjärtans dag-ig". Men det kan man inte helt tro när jag tipsar om allt här på bloggen. Men jag gillar verkligen att man ska visa att man bryr sig om varandra. Fast, det tycker jag att vi ska göra mer än bara idag. Alla hjärtans dag tycker jag inte bara är för den man lever med utan även för kompisar och familj. Här är ett litet kompispaket jag har gjort. Enkel kärlek helt enkelt. All kärlek kommer från Lagerhaus som har massa söta godisar med fina texter på.
Foto: Emmelie

Marshmallows hjärtan

Jag kan inte helt låta bli att tipsa om alla bra saker man kan stansa ut med en pepparkaksform. Ser ni vad jag använder här? Marshmallows! De utstansade hjärtana lade jag sedan i en kopp varm choklad. Väldigt lätt och fort går det också!
Foto: Emmelie

Fudgehjärta

Detta är ett litet gammalt tips som jag har plockat fram i mitt bildarkiv. För något år sedan så gjorde jag fudge lagom till alla hjärtans dag (egentligen brukar jag göra den till jul). Jag hällde smeten i en form med avtagbara kanter. När chokladen var lagom hård stämplade jag ut små hjärtan med ett liten pepparkaksform. Sedan förpackade jag alla hjärtan i en liten fin box. Så vill du göra en egen chokladask till någon du tycker om så är det här ett kalasbra tips!
Foto: Emmelie

Hjärtliga mackor

Lördagens alla hjärtansdags tips kan du faktiskt redan prova på att göra på till söndagsfrukosten. För varför måste man glädja någon just på alla hjärtasdag?! Jag har använt en pepparkaksform för att
1. steka ett ägghjärta
2. stansa ut ett korvhjärta
Om du vill steka ett ägghjärta så lägger du pepparkaksformen i stekpannan och kläcker ägget i formen. Sedan är det bara att låta det steka. Lätt som en plätt och gör garanterat någon du håller kär glad!
Foto: Emmelie

Kärleksfull tavla

Morgonens alla hjärtans dags tips är en liten tavla. Hos designs by cp kan du skriva ut den här kärleksfulla tavlan. Sedan är det bara att rama in och ge bort, eller så kanske du vill behålla den själv! Om du inte vill rama in den kan du även använda den till ett alla hjärtans dag kort!
Foto: designs by cp

Hjärtligt kalas

En av mina favoritsidor på nätet är Hostess with the mostess. Även om det är väldigt amerikanskt så tycker jag att dom bjuder på mängder av härliga dukningar. Är du sugen på lite alla hjärtans dags inspiration så tycker jag verkligen att du ska surfa in där. Se bara på de här fina och härliga bilderna!
Foto: Hostess with the mostess

Gör små godispåsar till alla hjärtans dag

Dagarna innan alla hjärtans dag ska jag ska försöka att ge lite alla hjärtans dags tips. Många av tipsen kommer dock säkert att passa till många andra dagar, för varför ska man egentligen vara lite extra gullig endast på alla hjärtans dag? Jag har sedan tidigare en kategori som heter Högtid - Alla hjärtans dag, så är du på jakt efter fler tips så kan jag rekommendera dig att ta en titt där.
Här kommer ett litet tips om en liten godispåse. Du kan skriva ut påsen HÄR i önskat mönster. Sedan är det bara att klistra ihop den och fylla den med något gott!
Foto: The Farm Chicks

Alla hjärtans dags muffins

Alla hjärtans dag närmar sig och här kommer ett litet enkelt tips på hur du kan "pimpa" dina muffins till alla hjärtans dag. Genom paperstich så fick jag syn på den här fina bilderna. Dekorationerna är gjorda utav utstansade hjärtan som har fästs på tandpetare. Enkelt, men jätte fint!
Foto: Papernstichblog

Washi tejp på väggen

För någon dag sedan så var jag ju så sugen på att pyssla med min washi tejp. Det blev inte så mycket pyssel, men istället gick jag loss med kameran i lägenheten... och fotade just mina washi-uppsatta-kort! Så här kommer ett liten titt från washi-väggen! Jag kan tycka att många jagar det där riktigt trendiga eller "rätta", men glömmer att sätta en personlig touch och värme i sitt boende. Det viktigaste är faktiskt att man trivs i sitt hem och att det känns som ja, hemma! Därför har jag satt upp massa svart-vita personliga bilder på väggen. Värme, minnen, kärlek och väldigt personligt!
Foto: Emmelie

Varm go mugg

Idag var det riktigt kallt att sticka ut foten under täcket. Brrr.. Om jag fick bestämma skulle jag sitta inne med en kopp varm te, en filt och en brasa hela dagen och bara mysa! Men, attan, så ser inte helt min dag ut. Jag ska snarare snart försöka ta mig till flygplatsen och ta en dagstripp till Malmö. Som inpiration till värme och en stor kopp med något riktigt gott i tänkte jag tipsa om en sida som har mängder av koppar med olika motiv. Koppen är väldigt traditionell i formen och kanske inte den roligaste, men är du på jakt efter ett speciellt motiv, då tror jag du kan hitta det här!

Foto: Spreadshirt

Ap-bra!

Ser ni vad som har hänt med min apa? Japp, han har tappat armen! Jag är så där löjligt förtjust i min apa så ni kan nog förstå hur jag kände när en arm föll i golvet. Men, så har min fina kära tagit en tur till Illums Bolighus och införskaffat ett lagningskit! Plötsligt kändes det som att jag inte var först i världen med en trasig monkey. Ap-bra helt enkelt och ett varmt och bra tips om ni också har en fin dyrgrip som tappat en del av sin kropp.

Foto: Emmelie

Washi tejp idéer - bitte!

Jag är så pysselsugen så att det sticker ut i fingertopparna. Jag har tittat runt lite efter washi tejp idéer, och i all hast så skapade jag också ett washi tejp album på pinterest. Vill du se vilka idéer jag har hittat så kan du titta HÄR. Men den känns som jag har idétorka idag och har du några bra bra tips, tankar eller idéer. Shoot!

Foto: Emmelie

En liten stuga "rustas" upp

Har du ett litet "ruckel" i trädgården som du inte vet vad du ska göra med? Ta en titt på de här fantastiska bilderna så kanske du får lite idéer. Sandra Foster förvandlade sitt lilla hus till den lilla, romantiska stuga hon alltid drömt om. Visst är det fantastiskt? Du hittar fler bilder här.

Foto: New York Times
RSS 2.0