IKEA goes Indien

Igår trillade det in ett pressmeddelande om att IKEA gör ett samarbete med kvinnor som driver små företag i byar runt om på landsbygden i Indien. Som en Indien-fantast (jag har bott i Indien i nästan ett halvt år) så fick detta mitt hjärta att klappa lite extra. Kollektion MÅNGSIDIG börjar säljas den 27 juni 2014 på IKEA varuhus i Österrike, Schweiz och på utvalda varuhus i Sverige (Barkarby, Kungens Kurva, Malmö och Älmhult). All vinst från försäljningen av kollektionen återinvesteras i samarbetet med sociala entreprenörer för att stödja en positiv ekonomisk, hållbar och social utveckling. Så bra IKEA!
 Se på deras härliga leenden och fina färger på sina saris. Åh, det är nästan så att jag kan känna dofterna bara jag blundar!
Indien är världens största producent av bananer. Och vanligen slängs resterna av bananplantan när bananen har skördats. Det är olyckligt eftersom fibrerna är
väldigt användbara och 100 procent biologiskt nedbrytbara. Fiber från
bananplantan kan användas till mycket, som till exempel produkterna i kollektion MÅNGSIDIG. För att omvandla rester till råmaterial samlas resterna från bananskörden ihop, strimlas och vävs på handvävstolar.
Foto: Pressbilder IKEA

Kommentarer
Postat av: Anonym

Oh så trevligt. Bra initiativ och snygga produkter. Big like!

2014-06-13 @ 22:16:18
URL: http://www.livingbymiriam.se
Postat av: Katarina

Riktigt bra! Instämmer totalt! Bravo IKEA!

2014-06-15 @ 00:03:11
URL: http://katarinaratcliffe.se
Postat av: EVELINA

Bra initiativ, hoppas bara att dessa produkter i så fall är snäppet dyrare än IKEAS andra - annars kan man ju fråga sig HUR mycket pengar de egentligen får för sina produkter ...

2014-06-15 @ 19:07:34
URL: http://evelinaknipstrom.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
bloglovin