Formex 2014: Vad var det vi såg egentligen?

Som avslut på förra veckans Formex och som en sista rapport av min gedigna Formex-rapportering kommer här en sista summering från årets inredningsmässa som sammanfattar vad det var vi såg egentligen!

En del av Entrétorget var i år möblerat som ett parisiskt gatucafé. Sänglinnen såg ut att hänga på tork från ett gäng klädstreck som var halvhögt upphissade i taket. Det hela var en gästutställning av Agneta Törnqvist från Himla och tanken var att det skulle vara en lugn och avslappnande plats där man kunde vila sina fötter.

Formex trendcafé gick självklart i samma färger som övriga Formex. Jätte fint! De vita paraplyerna som hängde i taket skapade en härlig känsla och nästan lite drömsk (vilket var meningen)!

Den fina mässrestaurangen som skulle få besökarna att drömma sig bort. Snygg gjort av Synnöve Mörk.

Vi har sett det förr och vi såg det igen - pasteller och jordtoner. Förutom dessa och färgen rosalila så kommer vi också att få se grått, blått och grönt.

Färgerna och detaljerna från danska H. Skjalm P får spegla nästa trend - metall. Förra årets trend av koppar håller i sig med även mässing och guld kommer stort. Man skulle nästan kunna säga att vi gillar allt som glimmar!

Foto: Emmelie
Duktiga Åsa som har bloggen Killing Your Darlings hade stylat en hörna för Laura Ashley. Stor eloge till Åsa som hade lyckats jätte bra. Är du nyfiken att läsa hur hon hade tänkt och se hennes skisser så kan jag tipsa dig om att titta här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
bloglovin