Formex 2014: Trendutställningen Day Dream

Trendutställningen som möter besökarna i entrén till Formex var i år skapad av, kreatören och formgivaren, Jan Rundgren. Tanken med entéutställningen är att den både ska inspirera inför besöket och vara en avkopplande plats i bruset av produkter. För några år sedan tyckte jag att trenduställningen var riktigt bra, men jag tycker att den har försämrats med åren och i år ägnade jag inte alls mycket tid åt utställningen.
Oavsett vad man tycker så går det i alla fall att konstatera att trendutställningen lyfter fram flera av 2014 års trender. I år var det fyra större trender som lyftes fram - Day Dream, Deep Flow, Down to Earth och Indian Summer.
Day Dream - "Ett klassiskt och modernt tema, där den tidigare lite anonyma hotelltrenden går över mot mer elegans. Här handlar det om kvalitet och harmoni med en drömsk känsla. Färgskalan består av softade, lite smutsiga pasteller. Materialen är ofta transparenta och gärna med frostade ytor, ibland i flera lager. Ytorna är matta, även metalldetaljerna. Spännande strukturer skapar mycket av stilen: vikt, veckat och plisserat eller reliefer och stuckaturer ger intressanta effekter. Ett tema där man väljer få saker av god kvalitet – och som passar både för hemmet och för offentlig miljö".
Down To Earth - "Här hämtas inspirationen från ett kargt landskap, det kan både vara Gotland och en het öken. Materialen är naturens egna: sten, läder, trärena ytor, ben, strå, papper, hampa. Återanvändning är ett viktigt inslag i hantverksmässiga design- och bruksföremål liksom keramik som ser ut att vara soltorkad och grafiska mönster. Allt accentueras av guld som gör de råa materialen eleganta. För konsumenten är koppar fortfarande stort men guld och mässing blir nästa grej"
Indian Summer - ”Starka färger som rött och gult med inslag av blekt rosa och brunt ger en spännande färgbild. Framför allt är det Indien som inspirerar men också Afrika, både genom färgerna och häftiga mönstermixer där stora ikatmönster blandas med mosaik och exotiska blommor. Grova trämöbler, rotting och mönster och ytor lånade från djurvärlen sätter tonen. Och förstås – som i alla teman – guld!”
Deep Flow - ”Ett härligt, grönskande sommartema, inspirerat av allt som finns under vattnet. Blå, gröna och turkosa toner mixas med varandra och kompletteras av starka toner som hämtas från koraller och annan växtlighet under ytan. Blått, som vi ser mycket av här, känns som den enskilt viktigaste färgen för våren och blått glas är plötsligt helt rätt igen. Blåvita mönsterbilder är också viktiga: blåvitt porslin, ikat och batik och till det strandinspiration i form av grova rep, makramé, recyclat trä.”

Kommentarer
Postat av: Micaela

Det är så synd att inte allmänheten får gå på Formex, hade riktigt gärna vela gå och kika på allting för att kunna se vad som "gäller" i år och vad man kommer att få se i butik senare!

2014-01-19 @ 19:58:05
URL: http://micaelajanatuinen.spotlife.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
bloglovin