Formex rapport: lampor

Det slog mig först när jag kom hem från Formex och tittade på alla bilder, att jag hade fotat väldigt många lampor! Är det en trend som kommer kanske, eller var det bara en ren slump?! Det anmärkningsvärda är att jag inte har fotat någon "vanlig" lampa. Vad menar jag med vanlig. Ja, jag lovar att ni förstår det när ni ser mina bilder!
De här lamporna skulle jag säga var de mest "normala" lamporna, men även om det kanske inte helt syns på bild så är de gjorda av kartong. Japp, hård pappkartong.
Om den andra var de mest "normala" lamporna, så skulle jag säga att de här är den som var mest "onormal". I en stålram hänger det grönsaker. Ja, de var riktiga (jag var tvungen att gå fram och klämma lite). Lampan tydliggör också den trädgårdstrend som gick att se på Formex. Trädgård är hippt helt enkelt!
Detta är verkligen en "pyssla-hemma-lampa". Ja, jag skulle säga att många av lamporna kan man egentligen pyssla ihop på egen hand. Det tydliggör också mässans "Re-make, Re-pair, Re-use" tema. Den här lampan som Sanna Lindström har designat är gjord utav bullformar. De är helt enkelt ihophäftade och sedan är hela skapelsen placerad över en lampa.
Ännu ett tydligt exempal på Re-make. Ser ni vad det är? Det är gamla vispskålar som är vända upp och ned på. Lampan ni ser längst fram är gjord utav en vispskål och en gammal plastmugg (tänk gammal plast-fika-mugg). Sakerna var också verkligen gamla, för att man kunde till och med se de gamla vispränderna i skålarna.
Här har man istället använt ett durkslag och en vispslkål. Ni ser också att det är hål gjorda i skålarna så att ljuset ska komma ut.
Foto: Emmelie
Sista lampan i vispserien. Här ser ni nästan hur vispränderna syns innanför skålen. Jag kan inte helt bestämma mig för hur snyggt jag tyckte detta var, men roligt - absolut!

Kommentarer
Postat av: Y A S M I N E

Häftiga lampor. Men jag skulle nog inte vilja ha någon av dem i mitt egen hem, hehe

2013-01-20 @ 20:16:03
URL: http://medy.blogg.se
Postat av: JUNITJEJ

Vilka annorlunda lampors!

2013-01-20 @ 20:23:05
URL: http://www.junitjejen.se
Postat av: pysseliten

roliga lampor här med att se ;) Man kan ju göra så många olika varianter .

2013-01-20 @ 20:55:46
Postat av: Katarina

Jag instämmer med din sista mening. Helt klart roligt, men vet inte om jag vill ha det själv. Skönt att man inte vill ha allt i alla fall :)

2013-01-20 @ 21:04:07
URL: http://brakat.blogg.se/
Postat av: Hanna // My Residence, om hus och hem

Nyskapande må jag säga!

2013-01-20 @ 21:08:40
URL: http://myresidence.blogg.se
Postat av: madelein - sexbarnsmamma

Mycket lustiga lampor :P
Ha en fortsatt fin kväll!

2013-01-20 @ 21:35:24
URL: http://madelein.se
Postat av: Susihus

Haha lampor är alltid härligt! Verkligen re-make!
Ha en skön dag!

2013-01-21 @ 15:33:20
URL: http://susihus.blogg.se
Postat av: Living by Miriam

Kul med återvinning!

2013-01-21 @ 16:42:03
URL: http://livingbymiriam.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
bloglovin