Formex: Eclectic Touch

Imorgon börjar en av höstens stora inredningshändelser, Formex! Tyvärr, tyvärr, tyvärr passar det nog inte in i mitt schema den här gången. Dock är det med lite betoning på nog för jag skulle eventuellt kunna göra ett besök på söndag.
För er som inte känner till Formex så är det den största inredningsmässan för nordisk design. Här möts 850 utställare, 25 000 nationella och internationella besökare och över 850 mediarepresentanter. Mässan som anordnas två gånger per år sedan 1960 samlar agenter, grossister, importörer, formgivare, producenter och inköpare från hela den nordiska inrednings- och presentbranschen.
Varje gång Formex anordnas så är det ett nytt tema. I år är trendtemat Eclectic Touch, en benämning som ska stå för ett harmoniskt lapptäcke av möbler och objekt med olika uttryck.
Foto: Pressbild Formex
Min gissning är att vi kommer att se väldigt många material som blandas. Nytt och nött. Nutid med dåtid. Matt mot blankt. Starkt mot neutralt. Konventionellt mot originellt. Färgtonerna vi kommer att få se är i grått, blått och brunt som skapar en elegant symbios med varmt tegelrött, konjaksbrunt, ädelstens- och metallfärger. Med ett stänk pigg neon och vips är känslan modern. Man kan säga att det blir mycket stilblandningar! Visst låter det spännande?!
Förra året lanserade Formex ett nytt koncept, en Trendzone område där säsongens trender lyfts fram i en extra stor utställning. Till höstens mässa är det Svenska Moderådets Lotta Ahlvar som bygger det trendiga området. Vad är det då som gäller? Jo, det är ismer som gäller inför nästa år: maximalism – less is bore, överdåd och maximal synlighet, formalism – betonar form före funktion, materialism – fokus på olika material och ytor, eklekticism – en salig röra blir en ny skön stil.
 
Foto: Pressbild från Formex på Trendzone

Kommentarer
Postat av: Living by Miriam

Fin genomgång. Hoppas du får till någon bra lösning i schemat... :) kram

2013-08-14 @ 18:30:33
URL: http://livingbymiriam.se
Postat av: Linda - Design Concept

Jag kommer att göra ett besök på lördag och det ska bli riktigt spännande:)

Kram /Linda

2013-08-15 @ 08:34:59
URL: http://blogg.designconcept.se/
Postat av: STILITIDEN

Nämen, du är helt rätt på det. Utan att ha varit där Emmelie;-) Rena trend-Saida:). Jag var där i torsdags och det var riktigt kul, men otroligt mycket att ta in. Det vore kul att sammanstråla där, nästa gång!

Kram
Camilla

2013-08-17 @ 16:50:56
URL: http://stilitiden.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
bloglovin