Bakgrund

Bloggen föds i Estland
I augusti 2007 skrev jag mitt första blogginlägg. Jag bodde då i Estland där jag var utlandsplacerad av mitt i dåvarande jobb. Jag hade svårt att kommunicera med folk i min omgivning eftersom det oftast krävdes ryska eller estniska. Det gjorde att jag tillbringade mycket tid framför datorn och i huvudsak tittade jag efter idéer till min nyinköpta lägenhet. Allra först skapade jag mappar i datorn med mina idéer för vardagsrum, kök etc. Men så slog tanken mig att jag kunde skapa kategorier i en blogg så att det skulle bli lättare att sortera upp och bläddra i mina tips och tankar. Att någon skulle läsa vad jag skrev - jo, en eller två kanske men aldrig trodde jag att det skulle bli så många läsare!

i december 2007 flyttade jag hem till Sverige. Bloggen hade då 300-400 unika besökare om dagen och jag beslutade att fortsätta att skriva. Nu blev det dock inte lika mycket idéer till mig själv och mina rum, utan jag började visa mer pysseltips, dukningar och sådant som var i min vardag.

TV4 tar kontakt
I slutet av september 2008 kontaktade TV4 åtta bloggare för att skriva en krönika. Jag var en av bloggarna och 16 oktober 2008 publicerades min krönika på TV4:s inredningssida. Just min krönika blev väldigt populär och strax därefter fick jag frågan om jag ville flytta Designtjejen till TV4. I slutet av november 2008 flyttades designtjejen.blogg.se till designtjejen.tv4.se.

Under 2009 blev TV4s inredningssida Hemmakanalen.se, en samlingssida för kanalens inredningsprogram och bloggen fick ny adress;designtjejen.hemmakanalen.se.

designtjejen.blogg.se fortfarande väldigt populär
I oktober 2010 hade designtjejen.blogg.se varit vilande i nästan två år. Trotts det hade bloggen drygt 1000 unika besökare/dag. Tillsammans med TV4 beslutade jag att flytta tillbaka Designtjejen till den gamla plattform, men samtidigt fortsätta samarbetet med TV4 som krönikör.

I samband med flytten fick Designtjejen en ny design och en logga för Design by tjejen Emmelie togs fram. Bloggen ska nu få möjlighet att börja växa igen. Den huvudsakliga inriktningen är på inredningstips tips och idéer, dukningar, pyssel och trender, det som jag, Emmeile, brinner för!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0