En sur deg

En sur deg har stått i mitt hem och jäst till sig i några dagar. Igår eftermiddag/kväll hade den äntligen surat till sig och jag tog tag i saken och bakade mitt första surdegsbröd. Det var ända inte så svårt och jag tror jag kan göra det till en vana. Den "överblivna" sura degen står nu i min kyl och väntar på nya bak. För oj, vad lite av hela surdegen man faktiskt skulle använda. Är det någon som har bra recept så mottas de tacksamt!
När jag "läste in mig" lite på surdegsbröd så såg jag att man helst ska baka det på en baksten. Oj, tänkte jag och googlade runt och insåg att de kostade ungefär 600,-. Men, så tipsade någon om en granitplatta från Bauhaus. Ett bra tips om ni vill prova, 29.91,- istället för 600,-. Ett kap!
Foto:Emmelie

Kommentarer
Postat av: Pysselprinsessan

Vilket sammanträffande. Jag satte min första surdeg igår! Fick en hel del tips på bakasurdeg.se samt recept.se (sökte på surdeg tror jag). Så nu hoppas jag att den surar till sig under veckan! :)

Kramar

2011-02-14 @ 07:39:50
URL: http://pysslamera.blogg.se/
Postat av: annsoh

Nu kör jag igång dagens blogg GÅ IN & ANMÄL DIG! :D<3

2011-02-14 @ 07:57:10
URL: http://annsoh.blogg.se/
Postat av: Susihus

Visst är det roligt med surdeg? Jag är hängiven sen över ett år tillbaka och bakar varje vecka. Graniten på Bauhaus lät ju toppen, jag har bakat utan sten. Men lilla bibel i detta har varit Surdegsbröd av Martin Johansson.

Må gott

2011-02-14 @ 09:08:57
URL: http://susihus.blogg.se/
Postat av: Matilda

Jag startade en surdeg igår :) Smart med den där bakstenen!



Kan du inte lägga ut recept på hur du gjorde din surdeg och sedan brödet?

2011-02-14 @ 09:24:19
URL: http://mmatildass.blogg.se/
Postat av: Carin

Hejsan! Jag vill veta hur du fick den där textremsan på burken. Skulle vilja ha den stilen på mina burkar också! tack så mycket för en bra blogg!!

2011-02-14 @ 12:48:54
Postat av: Carina - inspirera

Jag har aldrig testat på det där med surdegar...

Men det verkar ju ligga i tiden!

Blir det så mycket godare bröd?

Kramen.

2011-02-14 @ 15:13:44
URL: http://inspirera.bloggsida.se
Postat av: Malin

Vilken fin blogg du har :)

2011-02-14 @ 17:24:30
URL: http://joyforhome.blogg.se/
Postat av: Designtjejen/Emmelie

Hej Carin!

Textremsan har jag gjort med en Dymo som jag köpt hos Granit.

Se här:

http://designtjejen.blogg.se/2010/november/dymo.html

Emmelie

2011-02-14 @ 21:36:57
URL: http://designtjejen.blogg.se/
Postat av: Dessi - Home and desire

Spännande! :)

2011-02-14 @ 21:41:32
URL: http://www.homeanddesire.blogspot.com
Postat av: Ylva

åh, jag önskar att jag orkade ge mig på det där. Jag köpte en bok i ämnet för drygt ett år sedan. Det hjälpte inte, den står oöppnad...

2011-02-15 @ 08:19:53
URL: http://darlingthings.blogspot.com
Postat av: Pysselprinsessan

Hej!

Efter jag kommenterade sist hittade jag denna superbra blogg. http://paindemartin.blogspot.com/ Men den har du kanske hittat till redan?!



Min surdeg går bra efter lite hjärnsläpp! Jag var helt säker på att jag köpt rågmjöl så jag satte glatt igång med min rågmjölssurdeg. Men efter att degen inte betedde sig som väntat tittade jag närmare på mjölet. Jag hade helt obemärkt köpt grahamsmjöl!! Som tydligen kräver lite annan proportion på matningen än rågmjöl. Men nu är vi på banan igen och i helgen skall jag premiärbaka!



Fast jag tror att jag skall sätta igång en rågmjölsdeg oxå! :)



Kramar

2011-02-18 @ 14:04:47
URL: http://pysslamera.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
bloglovin