Gör egen kakeldekor eller väggstickers med dekorplast

Stor effekt med små medel
Foto: Aftobladet

Du har kanske (likt mig) funderat på att göra om kakelplattorna i köket eller badrummet? Du behöver inte köpa kakeldekor utan kan faktiskt på ett enkelt, billigt och roligt sätt dekorera kakelplattorna själv. Du kan köpa dekorplast (finns att köpa hos de flesta färghandlare men även hos Coop) som metervara och klippa ut vilka former du vill. Motiven är både lätta att sätta dit och ta av om man tröttnar på dem

Efter
Foto: Aftonbladet

På bilden ovan så visar Aftonbladet att det även är lätt att klippa ut exempelvis text i dekorplast och sätta upp på väggen. Här skrev dom först texten på datorn och använde det som mall till att klippa ut bokstäver från dekorplasten. Därefter var det bara att klistra upp på väggen. Och plasten är lätt att ta bort igen..

Laura magasin visar även hur man med dekorplast kan göra om köksluckorna.
image83
Foto: Eget kollage med bilder från Laura Magasin fotade av Anders Norrsell

Tänk på att innan du drar av skyddsfilmen från plasten kan du fukta en trasa och dra den snabbt över platsen där plasten ska sitta. Då fäster den inte så snabbt och är lättare att justera. Börja på en av dörrarnas kortsida, dra av skyddsplasten och gnugga med trasans hjälp sakta fast plasten uppifrån och ner, gör allt långsamt så att du inte får luftbubblor under plasten.

På bilden ovan har det även gjorts egen kakeldekor i samma mönster som fondväggen i rummet (syns inte på bilden). Dom hade valt ut en slinga ur tapeten och lämnat in den på ett tryckeri som med hjälp av dator och maskinell hjälp omvandlade den till en plastdekor som går att fästa och flytta.

Vill du ha fler tips på projekt med dekorplast?
- Muulinn visar på sin blogg hur hon har gjort om sitt kakel i köket. Ni kan se före och efter bilder här.
- På bloggen Inspiration och Design visas även hur man kan klippa ut motiv i dekorplast och till exempel dekorera dörrarna. Just här har dom klippt ut rektanglar och cirklar, men det går ju även att skapa dekorationer i blommor etc.

Kommentarer
Postat av: Sandra

Men vilka bra tips! Tack!!
Då kan man ju använda sig av schabloner och skära ut också, grymt!

2007-10-19 @ 17:12:20
URL: http://creativeactivity.blogg.se
Postat av: Malin

Hej Hej! Kul att du har hänvisat till min blogg. Glad jag blir. :D Vet du, jag har målat cirklarna fast som sagt det går ju bra att ta dekorplast också, bättre egentligen, lättare att ta väck! Å så kan man ju byta färg på cirklar/ fyrkanter också. Jag tänkte göra en avlång smal ruta nedåt på en dörr men har inte blivit färdig till det. :)

Snart ska en fondtpet upp i hallen, ska bli roligt, just nu känns det lite halvtrist där. Även skåp ska inhandlas som hatthylla men allt tar sin lilla tid ju. :)

Ha en fortsatt bra kväll! /Malin

2007-10-20 @ 19:56:57
URL: http://inspirationsdesign.blogg.se
Postat av: Malin

Hej!
Säger som Malin ovan: Kul att du länkar till mitt lilla inslag =)
Fin blogg du har!

2007-10-22 @ 21:03:09
URL: http://muulinn.blogg.se
Postat av: Lilla Ess

Men kanon tips!!! tusen tack!

2008-01-09 @ 00:23:27
URL: http://www.metrobloggen.se/deardiary
Postat av: Johanna

Hej! Vilket bra tips, det ska jag använda! Funderade på att man även kunde täcka köksinredning med dekorplasten. Vet du hur det blir om man tar väck det? Kommer luckorna att vara i samma skick eller blir ytan skadad? Mvh Johanna

2008-05-18 @ 19:16:57
Postat av: Amyy

Har använt dekorplast på både kakel och möbler (små bord). Smidigt :-)
Dekorplast finns att köpa på nätet också.

2008-05-24 @ 11:02:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
bloglovin